Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já to vidím jako super nápad dát to k dispozici celýmu světu, protože vývoj těchto zařízení dělá jen omezená skupina lidí. A jak známo, víc hlav víc ví, takže já to hodnotím velice kladně. A že si to komunita vyladí sama?? No a co?? Modding v herním světě velice osvědčil a vyplatil, tak proč ne tohle?? Já dávám palec jednoznačně nahoru.
  • Tak co geekové , kdo z vás zkusil Cardboard od Google ? .... Konkurence je zDravá a Oculus ji potřebuje jako sůl . Konečně by už měli vydat komerční verzi , nebo jim ujede vlak .
    Do pár let se třeba dočkáme použitelného streamingu i pod androidem a pak se teprv třes ;) Ale co se týká rozhraní , po čase se stejně standarty ujednotí a rozmanitosti a extravagantnosti ubude .
    • Premyslel jsem o tom ale podle reakci co jsem cetl je to na hrani skoro nepouzitelny...
    • walltar
      No tak nevím, ale ten vlak co by jim měl ujíždět ještě ani nestojí ve stanici. OVR je pořád ještě nejdál ve vývoji HMD. A to teď na CES představuje půl roku staré zařízení... takže mají doma ještě tak 4-5 dalších prototypů od té doby.

      Teď brzo chtějí taky představit prototyp ovladače... protože to co máme se k VR dvakrát moc nehodí.

      A chtěli by vydat tento rok... To pokud se jim podaří, tak ostatní budou mít pořád ještě buď první prototypy, nebo renderované obrázky na svých stránkách.
  • jakubc
    Všem hráčům, hlavně těm o VR se zajímajícím doporučuju knížku Ready Player One. http://www.databazeknih.cz/knihy/ready-player-one-119273?c=all

    Když se dostanete přes první pasáž, která je trochu moc popisná a lehce nudná, jde o skvělou geekovinu a zároveň velmi čtivou dobrodružnou knížku.
  • Jack1947
    Tohle si na Rift ani neškrtne ale je hezké že se snaží i když je jím to snažení marné a na nic. *4*
    • Johnny
      spíš bych řekl že kvuli tomuhle Rift zkrachuje *1*
      • walltar
        To silně pochybuju... Rift má teď zasebou peníze, takže si může dovolit podporovat lidi pracující na contentu. Dělat jim vydavatele, domluvit se s většíma firmama...

        Tohle je super projekt, ale to co teď vydávají je prakticky DK1 s trochu lepším panelem. A pochybuju, že se některých z větších hráčů na poli VR přidají do úplného open source.

        A v konečném důsledku, nejdůležitější je na co bude content... Na Rift, kteří už všichni vývojáři mají a který bude mít finance na různou jejich podporu, nebo na tenhle open source projekt, který zatím nic nemá? Je ale pravda, že taky bude záležet na tom, jak těžké bude podporovat obojí.

        Taky potřeba nezapomenout, že OVR nedělá jen rift... Tento rok budou vypouštět první verzi svého VR ovladače, který taky může být hodně důležitý.

        Já si osobně ale myslím, že VR bude minimálně od začátku záležitost velkých hráčů... Ti budou mít schopnost vydat produkt, který má už při vydání nějaký content. Jakmile se VR rozjede tak potom budou mít šanci i ti menší. Kteří třeba časem předčí i ty velké hráče.
        • Naivista ... vis kolik % lidi ma doma HW, kterej to vubec utahne? 00 prd. Kolik lidi si asi tak za desitku poridi "divny brejle na hlavu"? Ktery navic nemaji zadny jiny vyuziti (narozdil od monitoru, na kterym se da samozrejme i pracovat, sledovat filmy ...)? 00 prd. Prodejni potencial maximalne v desitkach tisic.

          Nehlede na to, ze to tu uz vsechno bylo. Podivej se, kolik letosnich modelu TV je 3D? Jo, prakticky zadnej, protoze je to prodejni propadak, nikdo o to nestoji. A to ti k TV stacej pasivni, a k nekterym ani nemusis mit zadny brejle.

          Neco se na tom dalo vydelat, pokud by to slo na trh velmi rychle, ale dneska? Nezajimavy.
          • walltar
            Hmm Prodejní potenciál to má v desítkách tisíc a devkitů, které ani nejsou hotové se prodalo cca 150K. A jsem si jistý, že drtivá většina lidí čeká na finální produkt.

            A to nepočítám Gear VR, na kterém dělali v OVR se Samsungem, kterého se prodalo mnohem víc, než čekali. Ale tady prodejní čísla nemám.

            Takže určitě potenciál v desítkách tisíc to nebude...
          • nesouhlasím, zážitek při hraní her a sledování filmů ve 3D je dost rozdílný
            • Přesně tak, hlavně proboha, jak může někdo srovnávat polofungující nesmysl, jako jsou 3D televize, s totální imerzí, a ještě k tomu interaktivní, kterou slibuje virtuální realita? Já osobně si ty divný brejle za desítku poběžim koupit naprosto okamžitě, jak budou k dispozici v nějaký smysluplný verzi, a jsem si jistej, že opravdu nebudu sám.
    • ahoj
  • Hmm... zajímavé, já používám myši a klávesnice od Razeru už tak deset let a nemohl bych říct ani půl křivého slova. Vcelku rád bych věděl, jestli nenávistné plivance na značku mají základ v nějakých negativních zkušenostech, nebo je to součástí dnešní kultury nespokojenosti naprosto se vším...
    • Spades
      Tady se jen jedná o hate na straně poměru cena/kvalita.
      I když ten VR Kit vypadá docela levně, když vezmu v potaz, že OR má stát asi 300$
      • Ono jistě, osobně mi tento VR projekt taky připadá poněkud... nejistý, kulantně řečeno, a jak již bylo poznamenáno, až to bude na trhu v nějaké stravitelné podobě - a všichni si to poběžíme koupit, protože kterého hráče nefascinuje virtuální realita, že - taky si radši připlatím za jistotu.

        Nějak jsem ovšem nepochopil, proč je kvůli tomu potřeba rovnou hanit i Razer periferie, které si to buď a) nezaslouží, a nebo b) jsem měl dechberoucí štěstí a pokaždé koupil zrovna skvělý kus.
        • walltar
          Já osobně máme jen jednu zkušenost s Razerem... Když si kámoš koupil (myslím) lachesis, tak měl to štěstí, že mu odešel spínač asi po měsíci... 2x. Když šel podruhé reklamovat, tak už celkem pěnil.

          Taky měl různé opakující se problémy s ovladačema nebo se sw... že se mu to různě hádalo s programama.

          Kromě toho nemůžu soudit... Na jednom produktu se to moc nedá.
          Já osobně používám Logitech a nikdy jsem problémy neměl. Jediné případ, když mě něco odešlo, než jsem koupil nový model byla G15, kde se mě nějak po pár letech podělal kabel a na G700 asi po třech letech odešli spínače, které jsem za 10kč vyměnil.
          • H nahoda jak svina razer lachesis som mal tiez problem, ale nereklamoval som, horsie to bolo z ovladacom xbox razer po polroku odpadla lava packa tie nastavitelne pruziny na nej tiez no hroza odvtedy som tiez z razerom skoncil,ale je pravda ze som nereklamoval nemal som na to nervy.
          • Jack1947
            G15 je parádní kláveska, za ty prachy tehdy. Dnes už bych bez displaye nechtěl no... i když jsou to prašule navíc. Akorát holt ten věk je znát no to se nedá zastavit. *9*
            • Jack1947
              Ty si měl a já stále mám. Dohromady i s myší kolem 4500 no dneska už je to pravěk ale tehdy to bylo něco exkluzivního. Ta nová je předražená a vzhledově se mi nelíbí bral bych např tu verzi bez vyklápěcího displaye. Jako je stará a tlačítka už nemají moc velkou váhu, občas se třeba při držení WSAD sekne a postava mi běží furt do háje. Obzvláště v mp hrách -fps a tak to je celkem nic moc... odsekne se při stlačení escape.

              Mechanická klávesa díky své novosti je tabu... njn 3,5k za klávesy lol. Mám G9 myš taky první model a tam mi nejde kolečko vůbec... taky prošoupanou originální podložku za 500stovek no.

              No já ho používám at už kkvůli rss - nebo u her to někdy ukazuje doplnující informace , nebo se kouknu na čas a zatížení CPU. Které tedy dostává dneska docela na frak no.
            • walltar
              Já zase ten displej moc nepoužíval, takže jsem si jako náhradu pořídil G710+, kterou jsem sehnal za 2500,- .... Taky jsem spokojený.

              Ale G15 byla super... Já měl ještě první verzi, která měla dost Gkláves, takže jsem tam měl prakticky všechny zkratky v Photoshopu, nebo Autocadu co jsem používal + jsem si z toho dělal Numpad. Super věc.
        • Spades
          Jak říkám jde o cenu.
          Vem si třeba klávesnice.
          DeathStalker jé úplně obyčejná klávesnice s nízkým profilem. Cena? 2200Kč
          BlackWidow Chrome, pokud pomineme tacticool nasvícení, které ve výsledku úplně k hovnu, je taky úplně obyčejná mechanická klávesnice Cena? 4800Kč

          Já kupuju periferie A4Tech. Zatím sem měl 2 klávesnice a 1 myš.
          A4tech Bloody B120 je obyč klávesnice za 800Kč. Mechanická verze je A4tech Bloody B540 Black Cherry MX za asi 2000Kč.

          Myš mám XL-740K, kupoval sem ji asi za 700Kč, ale dnes už za tu cenu seženeš A4tech Bloody Terminator TL6 Core 2. Má 9 tlačítek a paměť na makra. To samé má samozřejmě i Taipan, ale ten stojí 2200Kč.
          Už vidíš proč ten hate? Jinak myška mi drží už asi +- 8 let, první klávesnice držela 5 let, ta co mám teď je nová.
          • Spades
            Abych upřesnil.
            Razer mi nevadí, samozřejmě kdybych na to měl tak to kupuju už jen kvůli designu. Jen sem chtěl podat vysvětlení proč lidi hatujou.
            Ale víš jak to je. Proč lidi hatujou Apple? MonsterBeats? Razer?
            Právě kvůli poměru cena kvalita.

            Vem si každý by chtěl Porsche, protože za tu cenu máš něco co jiná značka nenabízí, ale u těchto 3 značek platíš jen za tu značku, popř. ten design.

            Musíš to brát tak. Lidi jsou prostě závistiví, a místo toho aby brali, že každý si kupuje co chce, tak jen melou sr@čky.

            EDIT: K tomu Deathstalkerovi. To je asi jediná věc co mi na razeru vadí. Nemají obyčejné klávesnice s vysokým profilem. Nemám rád mechanické klávesnice a jediné jejich membránovky jsou právě mechanické. A samozřejmě do nepodsvícené klávesnice bych nikdy nešel. To by už měl být IMHO standard.
            • Jack1947
              Podsvícená klávesnice je super když ve tmě něco píšete lol. Světlo + monitor taky není ideální kombinace. Mám to už léta radši potmě bych nehrál a ano pamatuji si kde je wsad atp... lol ještě aby ne.
            • tak ne, ale je fakt že málokdy hraju po tmě, bolí mě u toho oči víc než když pařim za světla
            • Johnny
              Tak tohle se mi teda nestalo. Jak hrabnu na klavesnici. Malíčkej si hmátnu na roh a okamžitě vim kde je wsad. je to rychlejší jak na ní hodit oko kde že vlastně to wsad je.
            • Když dám ruku pryč, natáhnu se, abych odklepnul cigáro, a pak ji potřebuju dát rychle zpátky, stane se mi, že místo WASD ji ve tmě položím třeba na ESDF. A to dokáže v pohodě prohrát zápas. Taakže ano, potřebuju podsvícenou klávesnici a ne, ne proto, abych na ní zíral celou dobu během hraní.
            • Johnny
              to jste takový lamy že si musíte k hraní svítit lampičkou nebo mít podsvětlenou klavesnici? :D :D budto hrajete par mesicu nebo jste tupý. Já osobně už na svojí klávesnici po těch létech přesně vim kde je jaky tlačitko a všechny jsem schopen bez problemu používat po slepu...
              Kdybych se musel při hraní koukat jaky tlačítko to vlastně mačkám, tak bych se musel cejtit jako naprostej kreeteen *1* *15* *15*
          • Já rozhodně nehaním jiné výrobce, každý, nechť si zvolí, co mu vyhovuje - já například beru Razery kvůli přesnosti, ale i příjemnému pocitu v ruce a v neposlední řadě designu. Černý minimalistický sleek design mě osobně dost baví a co si budem, před počítačem trávím takového času, že prostě chci, aby to tam vypadalo hezky =).

            Mimochodem, deathstalkera zrovna používám, píše se mi na něm skvěle a bez podsvícené klávesnice už ani ránu, nesnáším si k hraní svítit lampičkou =)).
          • dobře, pořídil sis levnější alternativu k oblíbené značce, ale to pořád nevysvětluje ten hate
        • wenceslaus
          Taky se mi pokaždé poštěstilo.
  • To bude stáť 3x toľko čo OR a ešte bude človek musieť dúfať, že to komunita dotiahne *7*
  • od razeru ani stare fusakle

    predrazene smejdacke na cerno nabarvene apple
    • predrazeny? oproti cemu? Stoji stejne jako veci ve stejne vykonostni kategorii od ostatnich vyrobcu.
    • zkoušel jsi někdy hrát na myši od Apple? *4*
      • neurazej mys.
  • C-BEAM
    Razer je dobrá značka, neviem čo vám tak strašne vadí, snažia sa neustále inovovať a neboja sa investovať do produktov na ktoré väčšina ich konkurentov nemá odvahu. Mňa od nich odrazuje len to ich otrasné logo :) A táto ich VR nie je pre Oculus zatial žiadna konkurencia ale idú na to dobre, podstatné je sa čo najrýchlejšie rozšíriť medzi vývojárov.
  • Kdyby raději investovali čas do kvality. Většina si raději připlatí za kvalitnější výrobek než aby chodily po půl hodině na WC zvracet.
  • At se radsi soustredi na Nabu naramek kaspari ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit