Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Série Gothic, tedy po druhý díl s datáčem, je moje best of RPG, díky za oba díly a doufám v complete walktrought *3* . Jste super a donutilo mě to znovu nainstalovat mou origoš gold verzi, Pro případy nudy na cestách první díl na noťasu *14*
  • Az na tu drobnost, ze zadny patche nikdy nevysly, protoze se vyvojari rozesli s vydavatelem ve zlym ze ...

    Jo, jinak pokud mi skleroza slouzi, tak je to jeden z tech kousku, ktery mely tak uzasnou protikopirovaci ochranu, ze load trval 20 minut, a jako reseni, byl vydanej crack, vcetne toho ze v nem byl podpis RELOADED.

    Ano ano, kupujte si hry, podporite tim tvurce (ty ktery to opravujou crackem zcela jiste ...) a dostanete na ne support ... teda presne do okamziku, nez odevzdate svy $$$.
  • Ony se taky driv ty gamesy nedelaly az tak na kseft, a taky je delali lidi, co to sami hrali. Dneska je to minimalne u toho co se zove AAA cista komerce, viz ta masirka tady trebas kolem M3, coz bude zcela jasne totalni sh.t. A jesli posledni dobou vysly zajimavy kousky ... tak takovy jako Factorio, KSP, a pod.
  • Mno vis... tenkrat kdyz vysla hra, tak i podrumernej kousek prisel se svoji inovaci ... dneska si tak maximalne muzes poridit 35 verzi COD, 48 verzi NHL ... a jedna i druha bude presne stejna, jako ta verze uplne prvni, maximalne tak s prelestenym ksichtem.

    A jo, rika se, ze clovek si to uz az tak moc nepamatuje, ze ne vsechno zlato ... proto obcas nejakej ten starsi kousek vytahnu, a s velkou chuti a radosti si to zase zahraju. Mam na to i starsi HW abych nemusel resit, co kde proc nefunguje. A presto, ze spousta tech games ma uz ponekud omselej vzhled, tak na hratelnosti jim to nijak neubira, a spis naopak, pokud k necemu vznikly nejake remake ... sou prakticky vzdy mnohem horsi, nez orig.

    F1/2, JA2, UFO, ... SC2000 ... proste paradni a stale paradne hratelny kousky.
  • A nebude to náhodou tim, že jsi v diskusi pořadu o retro hrách, Sherlocku?
  • Já jsem někde psal, že 60% je odpad a 40% pamětihodnosti?

    Lidi, naučte se základy výrokové logiky.
  • taky do těch časopisů občas mrknu, když jsem u rodičů. Nedělal jsem si sice statistiku, ale jestli je 60% z recenzovaných her odpad a zbytek pamětihodnosti, pak wow! To jen potvrzuje zlatou éru doby. (Neb kdyby se recenzovalo dejme tomu 10 her měsíčně, tak to máš za rok 48 skvělých kousků. Sem s tou dobou zpět. *4* )
  • Poprvé, když jsem dostal ke Gothicu, tak mě vůbec nechytnul, byl jsem zmatený z ovládání. Jednou se ale stalo, že jsem měl více času a rozhodl ho rozehrát vzdor ovládání a nakonec jsem tomu přišel na chuť, nikdy jsem se ale nedostal nijak daleko - bavilo mě zkoumat svět, ekosystém, na úkoly jsem víceméně kašlal. G2 jsem nehrál, prostě mě minul - okolí tak na mě občas kouká skrz prsty. Dostal jsem se pak až ke G3, kde mě zase nějakou dobu bavilo zkoumat svět, ale po třetím úkolu "dones deset támhletoho" mě ta hra opravdu znechutila.
  • pochybujem, ale ok, trolluj dalej...szia
  • Tady je zase konstelace umaštěných nerdů, kteří zamrzli u 15 let starých her. Běžte se projít *15*
  • holt kdyz je nekdo rpg pozitivni, tak ho ledajaka packovaci slatanina neoslovi
  • ne nevím, ale vím, jaký je rozdíl mezi Slovákem a Maďarem *3*
  • S datáčem na win 7/64 bez problémů
  • vies aky je rozdiel medzi RPG a akcnou mlatickou? podel sa s nami prosim ked uz sa s tym musime zmierit...
  • záběr*
  • že máš ty malej záměr, neznamená to, že ho mají i ostatní *3*
  • letos ještě nevyšla žádná hra, která by mě zaujala natolik, že bych si ji koupil a zahrál. Poslední hra co mě zaujala byla SOMA - atmoškou a příběhem. A v budoucnu se těším jen na Kingdom Come, Cyberpunk 2077, Numeneru a Divinity OS 2. Jinak asi o ničem nevím.
  • S tou nostalgií bych to nepřeháněl. V poslední době se hodně hrabu ve starých Excaliburech, Score a Levelech z toho "zlatého věku" - tj. 90. let - a koukám, kolik odpadu vedle těch kultovních klenotů vycházelo. Vezměte si pár těch časopisů do ruky - 60% jsou hry, na které si už ani nepamatujete, co to bylo, protože za nic nestály. Jasně, za ta léta se těch kultovních 10/10 her nastřádalo hodně, ale i v té nejzlatější době vycházela spousta braku, komerce a špatných her.

    Ano, možná ty nejlepší dnešní hry jsou horší než ty nejlepší hry před 20 lety, ale stejně si myslím, že kdyby hry jako Dark Souls, Zaklínač 3 nebo GTA5 vyšly před 20 lety (v grafice té doby), byly by to dneska také nesmrtelné klasiky. Dobré hry vycházejí pořád a brak vycházel taky vždycky.

    Tím neříkám, že neexistují negativní trendy - konzolové zdebilnění, indie epidemie atd. Ale negativní trendy byly i v 90. letech - viz třeba velká multimediální revoluce (CD ROM, interaktivní filmy) nebo "smrt RPG" v polovině 90. let atd.
  • já ty hry nesrovnávám, jsou úplně jiné, ale Gothic je taky rubačka, smiř se s tím, Bloodborne má taky otevřený svět, quest ti taky může změnit konec hry, alternativní průchod hry ti taky umožní pokecat s NPC, se kterým ti to předtím nešlo, v menší míře, ale je to tam a přesto jsou to jiné hry. Jen už proboha přestaňte s tím, co je staré, je nejlepší, protože to není pravda.
  • ty by ses mel spis zamyslet co mi vkladas do ust. Ja nekde psal ze stary hry nemaji co nabidnout? ja psal ze dnesnim mlade hrace ty hry nezajimaji a JIM nemaji co nabidnout. Ja taky nostalgicky vzpominam na plno her, ale uz to je pryc, a vzdycky kdyz me popadne nejakej zachvat a nejakou zkusim tek ji velmi rychle odlozim protoze mi to prijde jako ztrata casu.
    ja osobne jsme stary hry hraval kdysi, vetsinu co jsme si chtel zahrat jsme si zahral, tak nevim proc bych s nima mel ztracet cas jeste ted. ja si i v dnesnich hrach vyberu a mam co hrat, tak proc se neustale vracet zpet. Jsem pravdepodobne starsi nez vetsina z vas tady, takze bych na tohle nostalgicky horekovani mel bejt expert, ale proc bych to mel delat, nikam to nevede. Byli driv lepsi hry? Asi byli, v necem. Ale pro me to neni duvod porad dokola hrat Gothic nebo BG nebo stary Fallouty, kdyz bych dospel do tohohle stadia tak radsi ty hry prestanu hrat uplne a pujdu delat neco uzitecnejsiho. Remcanim o tom ze neco bylo driv lepsi si nijak nepomuzu, bud si v tech novejch hrach najdu to svoje, a kdyz ne tak je vazne lepsi jit o dum dal a treba delat modely letadylek nebo tak neco:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit