Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Proč to má grafiku jako průměrná flashová hra? Odpověd: Je to průměrná flashová hra.
  • Shelter vidím jako velice milou, menší hru s povedenou atmosférou. Kde jiní vidí průměr, já vidím titul, ke kterému se rád vrátím podobně jako k Proteovi. Dává mi vzpomenout na doby minulé, jakými se proháněl třeba takový Animal Quest.
  • Nepamatuji si, že by Games.cz nějak nadržovalo indie hrám spíš tu prostě byli pecky které si vysoké skóre dle autora recenze zasloužili.

    Shelter se prostě tvářil zajímavě a vylezl z toho lesní koridor s téměř nulovou motivací hráče.

    Poukazovat, že místní recenzenty konečně přešla hipstpuberta, je celkem zaslepená ego-honěná na to, kdo měl pravdu. A tak jde život dál.
  • MiloSlav: Recenze v podstatě taky nečtu, a zajímá mě jen verdikt.

    To se vážně rozhoduješ jen podle verdiktů? To to mě potěš.
  • Reakce na KwisatzHaderach:
    (Sorry, musím takhle, píšu přes náhodnou proxy a ta nějak nechytá možnost dávat přímo odpověď.)

    Přijde mi, že prostě nechceš, aby se lidi hádali (o čísle v tomto případe). Já bych zrušil číselná hodnocení, protože by to donutilo lidi si recenze přečíst a snad by to dovedlo více lidí k tomu, aby se o nich zamysleli. Jo, hádky by určitě nezmizely, ale aspoň by nebyly o něčem tak v konečném důsledku bezvýznamném jako je jen číslo.

    Nebo má číslo význam? Jsou lidi, kteří se prostě podívají na Metacritic a koupí si hru podle toho, jaký má skóre? Snad ne... ale bojím se, že ano.
    • No ano, vadilo mi, ze sa tu ludia hadaju o cislach, miesto toho aby sa hadali o tom ci je ta hra dobra alebo zla. Nezijem v krajine ponikov a jednorozcov, necakam, ze sa ludia prestanu hadat a osocovat. Len mi uz liezlo na nervy ako sa tu v 80% pripadoch riesi +1 alebo -1...

      "Nebo má číslo význam? Jsou lidi, kteří se prostě podívají na Metacritic a koupí si hru podle toho, jaký má skóre? Snad ne... ale bojím se, že ano." ... jasne, ze su taki ludia, ale to uz je ich vec (alebo problem).

      Kedysi davno som napriklad pisal recenziu na Oblivion, pre jeden slovensky herny web a aby ma ludia nezozrali zaziva, tak som tej hre dal 3 rozne hodnotenia, pre 3 rozne skupiny ludi.
      • Robotron3
        Tos rovnou moch dát deset hodnocení z deseti pro různý skupiny *15*
        • nemyslis nahodou 5 ? to nevies, ze hry nemozu dostat menej ako 5/10 ? :D
    • Robotron3
      To by se ale musely zrušit číselný hodnocení na všech herních webech a to je utopie, protože nefunguje to tak, že když vezmeš lidem hodnocení, tak se naučí číst recenze. Oni půjdou jinam.
      • Ja som tak nejak dufal, ze games.cz je akesi RPSko medzi ceskymi webmi a ze by mu to neuskodilo. Ved predsa ti pubescenti ajtak chodia na ine weby, alebo sa mylim ?
        • Robotron3
          Nesuď návštěvnost webu podle diskusí, to je jen malinká část lidí, kteří web sledují. Hodně lidí hry posuzuje podle hodnocení, je to pro ně první věc, podle které se orientují, to když jim vemeš, půjdou tam, kde hodnocení je.
          • Se trochu vetřu. Hlavně games číselný hodnocení mít musí, kvůli Metacritics, ty to vyžadují. Recenze v podstatě taky nečtu, a zajímá mě jen verdikt.
          • Good point. Takze si podobne experimenty vramci tohto trhu proste nemozu dovolit. Ok, balim si svoj idealizmus a zatvaram ho do skrine na horsie casy.
  • Reakce na KwisatzHaderach:

    Jsi zaslepený svým hloupým dogmatem, že AAA fanoušci nenávidí indie hry a AAA fanoušci nenávidí indie hry. A neboj, toto dělá spousta lidí. Je totiž jednodušší si prostě vybrat stranu v konfliktu, který si vymyslíš, a pak bojovat. Mnohem jednodušší než si třeba zkusit uvědomit širší rámec.

    Doufám, že ve skutečnosti pouze lidi nemají rádi špatné hry. A ano, pro mě osobně třeba je překvapivé, že indie hra jako tato dostala kritickou recenzi a jen 5/10. Teď ještě, kdyby ta tuna AAA průměru, co tady dostává 8-9 taky dostala, co si zaslouží a budu chválit Games.cz do nebes. (Jo, Games.cz pořád lepší než jinde, zvlášť v porovnání s některýma světovýma herníma pseudo-žurnalistickýma stránkama, ale stejně...)

    Ano, zrušit číselná hodnocení není špatný nápad, ale ne z důvodů jaké chceš ty. Jo, srdce ti asi teče, ale s tím ti nikdo nepomůže.
    • No ano bol som zaslepeny, ale na zaklade toho co som tu posledne mesiace v diskusiach vycital a presne tak mi to prislo. Ja si nevyberam strany, mne je jedno, ci je to indie alebo ne-indie. Hoci musim uznat, ze za posledne 2 roky je to pre mna osobne vyhra indie hier voci AAA titulom tak 2:1 (pomer poctu hier co ma bavili). Ale mam rad vsetky dobre hry.

      "Ano, zrušit číselná hodnocení není špatný nápad, ale ne z důvodů jaké chceš ty. Jo, srdce ti asi teče, ale s tím ti nikdo nepomůže." - trosku tomuto nerozumiem, aky dovod si myslis, ze mam ja a za aky dovod by to stalo ?
  • Neda sa nejakym sposobom vypnut zobrazovanie najoblubenejsieho komentara pod clankom? Komentare ludi na games.cz mi zacinaju liezt pekne na nervy, dokaze ma vytocit uz len to, ked ocami prebehnem po top prispevku. Nechapem odkial sa tu bere to mnozstvo primitivov a samozvanych kvazy expertov.
    • Robotron3
      Pro hlupáka každý hloupý. Pane!

      ps: Něco konkrétního? Přelétl jsem hlavní stránku a ve vybraných nenašel nic závádného? Nebo spíš osobní problém?
      • No ano mal som na mysli tvoj prispevok a neustale omielanie hodnotenia indie hier :) Hadanie sa tu o cisla, nenavist AAA fanusikov voci hodnoteniu indie hier a nenavist indie fanusikov voci hodnoteniu AAA hier, jedna strana jak druha. Asi by som tie ciselne hodnotenia zrusil uplne.
        • Robotron3
          A co se ti nelíbilo na mém příspěvku? Já sám dělám indie hry, takže z mý strany o žádný nenávisti k indie hrám nemůže být ani řeč. Jestli jsem tu výtku pochopil.

          O hodnocení indie her přece psal v článku už sám Pavel Dobrovský. Sem navázal jen na to, co už bylo v článku. Možná zkus příště přečíst článek a pak komentáře a ne naopak *3*
          • Uf, teraz stravim dalsie hodiny vysvetlovanim seba sameho :). Ja si prave nemyslim, ze games.cz indie hram nadrzovali. Ked zoberiem do uvahy vsetko to co na tuto temu zaznelo napr. vo Fight Clube. Preto ma rozrusilo, ked som uz po x-ty krat cital, prispevok na tuto temu. A posledny odstavec clanku mi skor prisiel ako podlahnutie tlaku tu pritomnej verejnosti.

            (a ake robis indie hry, pochval sa, zaujima ma to)
            • robotron: ale ano mas pravdu, osocoval som prilis skoro. Nechal som volny priechod emociam, miesto toho aby som urobil to co robim vzdy a porozmyslal ci to co si momentalne myslim je len emocna reakcia alebo to je aj niecim podlozene. Sorry. I muzi maji sve dny.
            • Robotron3
              Znovu, o tomhle psal v článku už Pavel, že se indie hrám nadržovalo a střelil si tak trochu do vlastních řad (i když to myslel určitě obecně). Jestli se ti zrovna tohle nelíbí, tak ale nemůžeš diskutující osočovat z něčeho, o čem se píše už v článku.
        • kostejnesmrtelny
          "Asi by som tie ciselne hodnotenia zrusil uplne."

          Bi-la kaifa.
          • aaah, my fellow fremen.
      • Počkej, tím říkaš, že je hlupák? To ale znamena, že...
        • Robotron3
          ...že je Forrest Gump chytrej člověk *3*
          • A víš, že v originale je to tam docela dost jinak? Takže chytrý je pan překladatel. Ale tře takovy robetr rosenberg nevahal na zakladě tohoto preklad pojmenovat sveho syna...
  • v tom videu to není jezevec, ale medojed
    • Blbost! Je to jasny hnědojed, co doma hnědojedá...
  • Hral to recenzent vôbec?
  • Super a pak, ze jsou mistni diskuze jen zumpa. Kdo asi pissalkum otevrel oci? neunavni diskutujici upozornujici na jejich zaslepeni nalepkou indie. Diky vsem

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit