Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Alex81
    Tuhle dan nikdy nepochopim, neco si koupim a zato musim zaplatit pokutu statu, proc?
    • Tohle snad nemyslíš vážně? Víš vůbec, jak stát funguje? Jaké složky jsou placeny z daní? Např. bezpečnostní.. Kriste pane, raději vážně mlč, pokud ti očividně chybí vzdělání ze základní školy.
    • Protože zatím nikdo z pánů ministrů financí i jiných nepochopili, že výrazným snížením daně by se ve finále do státní kapsy nasypalo podstatně více peněz. Například nyní, když u ONO stojí litr benzínu Natural 95 26.50,-kč. Denně jezdím do Mladé Boleslavi do práce a jak při cestě tam, tak i zpátky tam vidím nepřetržitě frontu od hlavní silnice až k pumpě. Ano, na litru utrží o 3.50,-kč než konkurence, ale zato prodají tak nehorázný objem nafty/benzínu, že o jejich tržbě si může taková Benzína leda tak nechat zdát.
      Tak je to i s daní. Zvyšování daní je cesta do pekel. Zastaví ekonomiku,která jde do recese a uměle se vytváří "krize".
    • Protože když otevřeš dveře svýho domu, je tam silnice a ty si po ní můžeš jezdit. A tvoje máma učitelka dostává zaplaceno. A chodil jsi do školy a nikomu si za to neplatil peníze.
      • Vzdelani se statu vyplati, a za tu silnici budes platit od pristiho roku myto. Nevsim sem si, ze by si pragl (kuprikladu) caloval svoje silnice ze svyho, presto tam nemuzu nikde zaparkovat. Pevne doufam, ze se modry zony zavedou i u nas, aby tam prozmenu nemohli parkovat cajzli, jezdi jich sem dost.
    • Protože bagr *1*
    • Daně nejsou pokuta. DPH je velmi významnou daní po celé Evropě.
      • Nejen, že zaměstnavatel platí nehorázné daně zato, že vás zaměstnává, ale už jednou zdaněný příjem vám opět zdaní. Po odečtu sociálního a zdravotního vám čistý příjem opět daní na všem, co si koupíte. To mi příjde největší prasárna, co vůbec může existovat.
    • Shaker
      Protoze jen dan z prijmu a dalsi ty zkorumpovany dementy ve vlade neuspokojuje...
      • Rozpočet by musel klesnout o nějaký 2/3, aby stačila podle mě dost pochybně nastavená daň z příjmů. *3*

        Zrušme důchody, armádu, kulturu a zaveďme školné úplně všude a možná by to šlo. Jenže kdo by o něco takového stál, že? Maximálně nějací extrémisté.
        • Shaker
          Me nevadi, ze platime dane. Me vadi jak se tema penezma plejtva, pouzivaji se na hovadiny a pak se drze tvrdi lidem, ze stat (pripadne EU) potrebuje vic a tim padem se dane zvysujou...
          • Prachama se nakládalo vždy nehospodárně. Člověk je neefektivní tvor dělající množství chyb a podléhající korupci. S tím se dá bojovat jen velmi pozvolným vývojem. Když si představím, jak fungovaly státní finance za Rakouska-Uherska, to bychom se teprve divili. *1*
            • Jack1947
              Řešení se nabízí jednoduché, přestat pozvolna volit úplně takové to - "nojo ale vždyt se toho ujmou komouši" tak at jejich moc už nebude tak velká defakto by to byla jen pozměnená demokracie... komunismu už odzvionilo a v plné síle se nevrátí prostě režimy se neopakují a to je pravda. Bud zůstanou nebo zajdou. *4*
            • kdyz ono volit nekoho, o kom nevim vubec nic, neni zadna vyhra, zatim se vzdy ukazalo, ze se zaradi ke stejnymu korytku a po case chrochta stejne, nebo i hur.....
            • Shaker
              jakubc: amen...
            • Jack1947
              Aspon že čechy nedostanou žádné dotace, oni si to beztak vyberou jinde. Státní chudák pokladna jen pláče. Jak je prázdná, děravá a ještě v ní jsou dluhy dob minulých -zapomenutých - téměř.
            • jakubc
              Já vidím problém jinde - politici hospodaří neefektivně i z důvodu, že vědí, že po prohraných volbách se zase za 4 roky vrátí na své předchozí pozice, protože lidi umí volit jen známé strany a profláklá jména, byť negativně.
              Problém je tedy, zcela nepřekvapivě, pouze v lidech, kteří nejsou schopní dát u voleb najevo svou nespokojenost a volí radši, "aby nevyhrál modrej", "aby nevyhrál růžovej",... Pokud by lidé střízlivě zhodnotili fungování státu za poslední roky a před volbami dali hlas někomu úplně novému, tak by se politici museli hodně snažit, aby byli zvoleni kdy znovu, tudíž by museli pracovat kvalitněji a snad i s o něco menšími "odklony" peněz.
        • Alex81
          Pokud mi stat necha moje penize, budu si moct tyhle veci platit sam, a nebudu je hazet do chrtanu budizknicemum placenych z verejnych rozpoctu.
          • Ne nebudeš moci.

            Státní rozpočet a kontinuálně odváděné daně chrání proti velkým výkyvům v příjmech a tedy i v celé společnosti. Stačí se podívat do doby, kdy státní rozpočty neexistovaly. Tehdy to byla jedna krize za druhou, neustálé zalepování dluhů velmi nestandardním způsobem atd. V dnešní době jsou ovšem služby mnohonásobně komplexnější a takové výkyvy by znamenaly obrovskou nestabilu v celé společnosti.

            Taky si uvědom, že dávky jsou do značné míry stavěny tak, aby služby mohl dostat bohatý i chudý v podobné či stejné míře. Stát je společenstvím lidí, kteří si navzájem pomáhají ke stabilitě a dosažení určitých cílů.
            • del0
              "Stát je společenstvím lidí, kteří si navzájem pomáhají ke stabilitě a dosažení určitých cílů."

              Stát je nejvyšší institucí krádeže.

              -Murray Rothbard-
          • Alex81
            Jo a financovani kultury zrusit okamzite, predevsim "umelci" by potom meli volat. Jak se muzou smirit s tim, ze nekdo posuzuje, co je umneni a co ne?
            • Hrady a zamky klidne at spadnou. Vazne nevim, proc bych mel financovat neco, co si 80% obyvatel nemuze dovolit navstivit. Jako kluk sem chodil trebas do technickyho. Vlezny stalo bura, pro dospelyho petku. Dneska bych tam nesel, natoz s rodinou. A to nemam prumerny prijem. Ale nejsem blazen, abych daval litr za vlezny.

              V GB kdyz se neco plati z dani, tak to taky danovy poplatnik ma pravo za sve dane navstivit a podivat se.
            • Kultura jsou divadla, filmy, hudba, vestivaly, památky. Co popisuješ ty tvoří jen zlomek nákladů. Jistě nechceš, aby popadaly naše hrady a zámky. Zároveň řada festivalů má množství pozitivních dopadů a nezřídka i vydělávají prachy navíc.

              Mimochodem, česká státnost je odvozena z české kultury a ta se opírala o divadlo a literaturu. Má smysl kvůli ušetření pár milionů podkopávat vlastní základy? Jen vysazení poplatků ve zdravotnictví stálo několik miliard. Já bych šetřil jinde.
        • Dost pochybne nastavena dan z prijmu + zdravotni dan + socialni dan mi bere temer pul vyplaty. Porad nechapu jak to muze byt malo. *5*
          • Protože stát je prostě firma povahou neziskovou organizací. Vždycky bude muset zabezpečit služby, které nemohou vydělat. Stěžuješ si, že ti stát požírá kus příjmu? Jenže je to ten stát, který platí tvým dětem školu, tobě nemocnici, když se v práci zraníš a když tě z práce vyhodí, dostaneš nějakou sociální jistotu, aby tvoje dcery nemusely šlapat chodník, jak tomu dřív bývávalo.
            • uroven vyjadrovani naopak spise naznacuje, zes zatim nevydelal vubec nic, jen mas prehnany iluze o vlastni dulezitosti...ale neboj, z toho se jeste dostanes... *3*
            • Jelenojed,
              nemakačenka byly a budou vždycky. S tím nic nenaděláme. A opálení spoluobčané nás stojí daleko méně, než si lidi myslí. Obrovské množství prachů spolknou starobní důchody a naprosto nesmyslné dávky. Řadu dávek pobírají i lidé, kteří je vůbec nepotřebují - lidé s nadprůměrnými platy atd.
            • Mas to porande vymazany, presne odpovidas vetsinovemu volici ....

              Stat zadne nemocnice neplati, nemocnice plati zdravotni pojistovny. V normalnim state je na tve volbe, zda se pojistis nebo ne. V normalnim state kdyz pojisten jsi, tak pojistovna zaplati tvoji lecbu a nemusis na ni poradat sbirky.

              V tomto state je MILION darmozroutu, ktere ten stat zamestnava. Na kazdeho tedy vychazi zhruba 3 dny mesicne prace jednoho takovyho budizknicemu. Nevsiml jsem si, ze bych takovy rozsah sluzeb na neco potreboval, natoz, ze by se ke mne dotycny byrokrat podle toho, ze si ho predplacim, choval.
            • T nevim, ale jiste mam odpor k lidem co mi tvrdi, ze muj nazor je takovy a takovy, a ze to vlastne vi lip jak ja. *5*
            • anarchokapitalista a.k.a. neoliberál s odporem ke státu *7* ...
            • A nejlepsi jsou tluchubove co nemaji nic cim by svoje teorie podlozili, ale hned vi kdo je vyzirka a bude zebrat.
              Mas cim podlozit ze jsem nic nezaplatil a natahuju hnatu? Ne? Tak pal dopci. *3*

              V zahranici se samozrejme dan plati, ale kdyz vydelam za daleko jednodussi praci 2,5x tolik, nema to pro me jaksi nevyhody.
            • oh v zahranici se dan neplati? BTW mam rad vyzirky, co jdou za lepsim do zahranici, a kdyz se to nepodari, tak zebraj tu o pomoc, protoze presne podle modelu tu nic nezaplatili ale hnatu natahujou...
            • A kolikrat myslis ze jsem u toho doktora byl? Btw, neco jsem o zdravotnim pojisteni psal.
              Kdybych platil dan za silnice zvlast, nebyla by spotrebka na phm a nestaly by 30 kc za litr, ze?

              Kazdopadne nikde netvrdim, ze tohle platit nechci, tvrdim ze to nechci platit za lidi co nikdy nedelali a delat nebudou. A jsou zdravi.

              Mimochodem, za cca litr se muzu dostat kamkoliv na zapad a delat tam brigady za stejny plat jak normalni prace tady, nebo normalni praci za dvojnasobek a vic. A nezaplatit tomuhle statu ani korunu. Cili jaka je ta vyhoda zustat tady?
            • walltar
              Neměl bys našetřený na rok chození do práce... Protože by si musel platit veškeré návštěvy u lékaře, děti by platili za školu, musel by si platit za používání silnic... Prakticky všechno co se teď platí z daní by si musel platit sám. Takže jak by ti potom zbylo na rok bez práce?

              Nevím, jak by bylo efektivní tohle páčit od každého jednoho člověka, který by se snažil vyzrát na to jak to neplatit, ale korupce by asi byla úplně stejná... jen by se přesunula od politiků k poskytovatelům veškerých služeb.

              Ten systém co máme určitě není dokonalý... Ale bez daní by se nic nezlepšilo.
            • A co budu delat ted kdyz prijdu o praci? Pribehne hodny strycek socialka a zacne mi davat podporu? A kolik? Min nez pul platu? Jak dlouho? 6 nebo kolik mesicu? Stacilo by mi pracovat rok a mel bych nasetreny na rok byti bez prace.
              Nak nechapu kde beres tu iluzi ze se o tebe nekdo bude starat.
            • Jelenojed,
              a co by si dělal, kdyby si přišel o práci a nemohl ty platby provádět? Tvé děti by vyhodili ze školy a ty přišel o zdravotní péči? To by nešlo, takže by tu pořád bylo nutné nějaké pojištění. Aby stát fungoval na základě soukromých pojištění a rozpočtového určení daní snad možné je, ale v současné době je to absolutně neproveditelné a podle mě je to pořád dost neefektivní a k ničemu by to pořád nevedlo.

              A ty nejsi sám, kdo ty peníze vytváří. Významnou složkou HDP jsou investice státu, které generují další příjmy. Samozřejmě příjmy generují i firmy. A zase by si musel pravidelně dělat velké množství rozhodnutí, kam poslat své peníze. Fakt by se ti chtělo s tímhle mořit a zkoumat kdejaké projekty, jestli na ně pošleš prachy? Mně teda ne. *3*
            • Jak muze stat platit mym detem skolu, kdyz jsem ja ten kdo ty penize vytvari. Uz chapes? Nehlede na to, ze socialni jistoty dostane leda netahlo s tou spravnou barvou kuze. Kdyby mi stat nebral polovinu platu, nasetrim si dost na ty jistoty (krom zdravotniho pojisteni). Jenze to by pak nebyly prachy pro netahla a to se socanum nelibi.
          • Příliš vysoké důchody (nejen starobní), mrhání prachama na každým rohu... Dříve se odváděly desátky církvi (tj. 10 %) a bouřily se proti tomu celé vesnice. Dneska se odvádí v podstatě polovina a nikdo nic. *1*

            Proti vysokým výdajům nic nemám, ale chce to účelný rozpočet. Bohužel změnit současné trendy je prakticky nemožné. To změní až obrovská krize ekonomická či společenská.
            • Dnes se odvadi 3/4, jen to spousta lidi nevidi a dalsi ani videt nechce. Kolik myslis ze stoji litr benzinu? Bez dani? Na JEDNOM litru mas spotrebni dan 13Kc. Vem si, ze aktualne se da koupit litr za rekneme 26Kc. Odectemez 21% DPH - 26/1,21 = 21,5 odectemez 13Kc ... 8,5Kc.

              Odecti od toho jeste marzi pumpy, rekneme 4Kc ... 4,5Kc/l TOTO je SKUTECNA cena benzinu. A to vse vejs neplatis jen kdyz si nalejes do vlastni nadrze, platis to pochopitelne v naprosto vsem co si koupis, protoze se to vse nejak dopravuje.

              A ano, chapes to dobre, stat dani svoji vlastni dan.
    • Asharak
      Protoze stat je tady od toho, abychom si vsichni pomahali, a kdyz uz v nem chces zit, musis pomahat ostatnim, if you know what I mean *7*
    • to te motivuji,abys stat na danich okradal jinde *1*
  • Ťento zákon je úplne chorý a mnoho menších e-shopov teraz jednoducho zaniká, pretože tú evidenciu nie sú schopní viesť, fakt krása *7*
  • EU *15*

    Hlavně, že tam pan kníže vše vychvaluje.
    • neplatíš daně, platíš dph... jak za to může EU fakt netušim *7*
    • nj, v rusku je lepsie...alebo kde? :)
  • Jak by řekl Karel Drda: Zku*vystát
  • Jako kdyby ty hry nebyly tady už tak o hodně dražší než ve Státech. *13* Nejen že byl steam sale v době historicky nejnižší hodnoty koruny oproti euru, ale teď ještě tohle. *16*
    • I kdyby opravdu byly stejné drahé, ne cena v dolarech = cena v euro, nyní ještě plus (další?) daň. Tak mediánový američan si na AAA hru vydělá za 2-3 hodiny, čech skoro za dva dny.
    • I kdyby nebyly dražší, tak si porovnej výdělky třeba Berlín,Londýn,Praha :))) já už hry jenom stahuju a i kdybych na pár her měsíčně i měl, postě nedám 1300 kč za pc hru,,,
      • Průměrný plat není žádný socio-ekonomický ukazatel. Důležité je to, co si za množství peněz můžeš pořídit.
        • Jiste, ceny jsou u nas a v DE uplne stejne, v dojclandu ti jen nedaji na regal shnily brambory a plesnivy rajcata. Elektronika je tam levnejsi. Ne o moc ale je.

          Takze rekneme ze ja si za svuj prijem muzu koupit 100kg masa, a skopcak neco kolem tuny.
          Pokud chces srovnavat bydleni, tak byt v berline stoji (ke koupit) zhruba totez, co byt v Praglu. Oneco vic se tam plati za energie, ale ne o moc.

          Pokdu se budeme bavit o duchodech, nemeckej i ceskej duchodce jsou na tom prakticky stejne. Obas si za svuj duchod muzou zajet do prahy.
      • Prostě když je hra dražší než třeba značkové boty a třeba 2 hry za 2500 kč :))) tak je něco špatně
        • walltar
          Tak já kupuju většinu her kolem 700 - 900,-

          A moje značkový bory stály 2500,-

          Ale zase už je nosím třetím rokem. *2*
          • JJ ale víš co jsem myslel ne ? prostě nevím jestli má pc hra takovou hodnotu jako jasně sou hry co asi jo ale všechny ? a ohledně 700-900 koupíš ale třeba gta5 co bude, ubisoft hry, prostě AAA hry pod litr nekoupíš, a to je trochu moc na český národ prostě hodnota nesedí jako dám příklad třeba kdyby tady cigarety byly za 200 kč nebo kabelovka za 2 litry atd atd přidaná hodnota her neodpovídá at si každý říká co chce a těch pár lidí co kupují všechno a neřeší prachy kolik jich je ? :)))
            • bez problemu nakoupis vsechny AAA hry okolo 700korun
            • walltar
              Tak pro mě má... Když to porovnáš s lístkama do kina (2h zábavy) nebo nějakou večeří v restauraci (taky kolem 2h zábavy) tak hra, kterou potencionálně hraješ klidně i 100 hodin určitě stojí i za těch 1000.
  • eStar
    Musím říct že jsem z téhle hry velmi zmatený. Pokud všechno vyjde jak má tak to bude pravděpodobně jedna z nejlepších her co kdy vyšly, tento fakt mě opravdu velmi táhne k tomu abych si hru pořídil už teď. Na druhou stranu nerad kupuju zajíce v pytli a o tom jak bude hra vypadat v době vydání nemá tušení asi ani sám Chris Roberts.
    • Prave ze chris ma od zacatku naprosto presnou predstavu jak hra bude vypadat a ma teamy kteri tuto predstavu zacinaji zhmotnovat..a my nyni po milionech odpovedi videi popisu atd.. mame take presnou predstavu.. :) Hlavne nikdy se nikdo se o tak komplexni projekt nepokusil nikdo nechtel riskovat neuspech a vyvoj by za normalnich podminek trval hodne dlouho pod vydavatelem by to to stalo 10x tolik..
      • Ses prese typ naivisty, co sezere hacek i s navijakem, a ani na nem nemusi bejt navnada. Kdokoli cokoli delal, a jen o tom nezvanil, tak moc dobre vi, ze je neco diametralne jinyho si neco vymyslet, a pak to taky zrealizovat.

        A tohle naopak z myho pohledu zatim vypada na jeden z nejvetsich pruseru herni historie vubec. Protoze pri tempu jakym prachy utracej, a tempu, jakym odkladaj, jsou uz ted na 150M, ktery by na to potrebovali.

        Navic zcela zjevne nemas ani paru kolik co stoji. Gameska delana pod labelem vyjde tak na dvojnasobek, protoze tu druhou cast stojej PR zvasty, coz v tomto pripade castecne (ale jen castecne, protoze vyroba videi a dalsich kravin taky neni zadarmo) odpada. A ano, je to vydavatel, kdo nese riziko, ze na tom prodela, na druhou stranu je to prave on, kdo kope do vyvojaru aby makali a nezabejvali se kravovinama.

        99% vyvojaru na vydavatele nadava, a ve vetsine pripadu i opravnene. Jenze, stejnych 99% vyvojaru nedokaze zmanazovat tok penez tak, aby se vesli do dane sumy a projekt dokoncili.

        Osobne nemam vubez zadnej problem prispet do projektu, kterej me zaujme, at uz praci nebo financne, ale nehodlam prispivat nekomu, kdo si z toho pak za my prachy udela kseft. Viz Oculus kuprikladu. Zaroven pak ocekavam, ze ten komu prispeju, jen nesedi naprdeli s natazenou rukou, ale investuje i ze sveho. Proto mam koupeny Minecraft a proto si nekoupim SC.
        • walltar
          Tak Roberts investoval ze svého... Chtěl na začátku 2 milion dolarů a jen vytvoření toho úvodního dema co ukazoval při zahájení kampaně stálo kolem 1 milionu.

          Což je imho celkem velká investice z vlastního.

          Ale kampaň prostě tehdy byla pro to, aby ukázala že o hru je zájem. Stejně jako u Kingdom Come měli už domluvené investory, kteří ale chtěli nějak ukázat že neinvestují do něčeho co nikdo nechce.

          A to že by neuměl dneska zacházet s penězma bych se až tak nebál... Přece jenom když děláš produkci na 20 filmů za cca čtvrt miliardy dolarů se něco o zacházení s penězma naučíš.
      • eStar
        Asi jste nepochopili jak jsem to myslel, Ony plány a realita bývá často dost odlišné a speciálně to platí právě o takhle rozsáhlých projektech. Proto jsem hned na začátku příspěvku psal "pokud všechno vyjde tak jak má.." To je právě to čeho se bojím, to že se jim jejich plány nepovede zrealizovat tak jak si přejí.
    • S tou posleni vetou se neda moc souhlasit, kdo sleduje vyvoj vi, ze podoba pri launchi je jiz hodne presne narysovana ;)
  • Z toho se mi chce blejt ... dalsi EU bullshit...
  • Tyjo vybrali už skoro 70 mega. Neuvěřitelný.
  • Přál bych si aby to dopadlo dobře, u takových mega projektů to bývá hodně těžké.
  • fluffy
    Uz sa velmi tesim na rok na 2020 kedy bude mozno takato vizualizacia, tj typu DO ANYTHING mozna :D zatial ostavam vo svojom hangari...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit