Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nedá se nic jiného než gratulovat a doufat že steamu bude i nadále přát štěstí.
    • Nerosta nám tu nový monopolně-totalitní moloch?
      Myslíte, že je dobře, nebo naopak špatně, aby vydávání projektů bylo závislé na jedné firmě (shopu, platformě?). Otázka mne napadá při přečtení nevím koho v nevím jakém čísle "nového" levelu, kde vyvojář podotkl, že bez STEMAmu a Apple shopu se hry neprodávají.
  • CRYPT
    Drive jsem na steam hrozne nadaval,ze kvuli nejakym hram musim mit zapnut na pozadi nejaky dalsi program. Postupem casu jsem si zvyknul a ted nedam na steam doustit, at diky te spouste originalek ktere jsem si mohl zakoupit ve slevach, tak i kvuli odznaku a podobnym vecem. Mrzi mne akorat, ze nemohu ziskat odznak pro hru samotnym hranim, ale dokoupenim zbyvajicich obrazku, abych si ten odznak potom mohl unlocknout...
    • Vidím to podobně. Dokonce jsem si tam koupil pár her ve slevě i přesto, že je mám někde na DVD :). Taky jsem koupil pár her, o kterých vím, že je již nejspíše ani hrát nebudu - prostě do sbírky (ano, zjišťuji, že se ze mě stal, tak trochu, sběratel :) ) - vesměs to jsou hry, které jsem dříve hrál - ehm, na černo. Takže u mě slevy zabraly, od té doby nemám na PC jedinou cracklou hru a na steamu tolik her, že nevím, co hrát dřív. Na druhou stránku jsem moc nepochopil, k čemu jsou právě ty odznaky, obrázky jsou...
      • Jo mám, to s těma hrama úplně stejně, taky jsem tam koupil hry, který už mám dohraný, a nebo hry který hrát už nebudu. Ale je fakt, že třeba díky steamu jsem objevil kouzlo Max payne 3, dohrál jsem ho warez s tím, že už se k němu nevrátím a na steamu mám teď 56 hodin na něm:-)

        Ty odznaky získáváš za karty, který dropujou, když máš koupenou hru, nebo si do ní dal nějáký peníze. Za plnej set karet uděláš odznak a získáš: zkušenosti, emoicon, background do profilu na steamu a nějakej drop(vetšinou slevovej kupon na hru, kdyz byly summer sales tak unikatni kartu), všechno tohle kromě zkusenosti, se da koupit nebo vymenit. Za zkusenosti si levlujes account, coz ti spristupni vetsi friendlist, a moznost lip si vizualne upravovat profil. Neni to nic zasadniho, ale jako bonus to potesi.
      • ucho
        odznaky jsou od toho, abys je mohl sbírat, za to pak získáváš zkušenosti a následně třeba i nějaký ne moc výhodný slevy. takže by se dalo říct, že je to k ničemu. každopádně já to prodávám na marketu a od té doby mám letos hry prakticky zadarmo. z každé hry jde v průměru vytěžit tak půl eura, když máš štěstí, tak vzácně i víc. kartičky jedné hry, kterou jsem teď ve slevě koupil za 1,99 eura, jsem prodal za zhruba 2,2 eura. takže já si na kartičky nestěžuju :)
        • Děkuji moc za osvětlení :).
    • Viď,než ti někdo něco vymění,tak obrazí hrábě...
  • smajdal
    Ty v*le. Games.cz a jeho hate-train, troll-train a asshole-train. By mělo být u každé diskuze varování, že jde zrovna o nástupiště.
    • úplně přesně :D stěch zdejších logických dedukcí praskám smíchy a bohužel často i brečím
      • Neschopnost redakce to tady vyčistit je až zarážející, nejspíš jim to takhle ale vyhovuje. *4*
        • Beztak jsou vsichni tihle nejvetsi mistni exoti typu jejdasek, GGG, dokturek a spol. nastrceni primo redakci, aby zde zamerne vyvolavali flame a zajistli si vysokou aktivitu v diskusich *1*
          Nikdo prece nemuze byt az tak zabedneny a zoufaly jako vyse zmineni jedinci.
          Odmitam verit tomu, ze nase spolecnost vazne produkuje takove mentaly. *1*
          • Kali:

            Kde bereš jistotu, že jsem jejdasek? Skutečně džentlmeni je to tady samý bezmozkový chuj nebo to jen děláte? V čem vlastně spočívá to vaše naivní senzidebilství? Zkrátka ti od srdce přiznám, že se mýlíš, příteli.
            • joe: ja nekradu, takze tedy nemohu ani lhat :-).

              Fuha: spis upozornuji na lídskou blbost, jestli to nekoho privede k zamysleni, je to zasluzna cinnost a nemam se za co stydet. Az dospejes a prectes si jednou, co jsi zde psal, budes se styde ty sam :-).
            • Tak ty jsi teda otec od rodiny a celé dny trávíš obhajování srandakrabic na diskusích? Styď se
            • Kdo lže, ten i krade Jejdasku.
            • Mohu to potvrdit, nejsem to ja. Neco takoveho bych si o sobe nikdy netroufl napsat i kdyz to beru spis jako recesi.

              Na druhou stranu, ta neuveritelna hloupost nektergch mych odpurcu me az opravdu zarazi a ptam se sam sebe, zda to mysli vazne a jestli jejim vic nez pet, protoze mi prijde, ze i muj syn, ktery chodi do skolky je chytrejsi a schopnejsi vetsiho chapani. Ale znam radu mnohem chytrejsich lidi, nez jsem ja, tady mohu byt maximalne jednookym kralem mezi slepymi. Neplati to ale na vsechny, najdou se tu i rozumni lide, s kterymi se da diskutovat, maji co rict a umi myslet (a nemusi se mnou ani souhlasit). Bohuzel se projevuji mnohem mene nez mistni tupouni.

              Nejsem ani jedno ze zdejsich id, ktera jsou podezrivana, ze jsem to ja.
          • Ale produkuje, ostatně takový zářný případ je právě nademnou.
            • ELEmental

              No to nemáme. Nepřemýšlivý a nervózní jedinci, ať už je to kdokoliv, jsou totiž urážkou inteligence a osobně je považuju za plebs, ale je dobré je usměrnit do správných kolejí v jejich mylně podbarvených názorech o druhých. Smajl, nesmajl, jestli géčko začne urážet inteligentnější, potom o takové osobě nemůže být nějaký kladný mínění. Bohužel, takoví tu mají čím dál tím víc prostoru.
            • "nejchytrejsich lidi" Jo aha *1* Potom se asi nemame o cem bavit. *3*
            • he/he: Jejdasku, ty jsi fakt zoufalec století
            • Spíš je jen s podivem, jak jednoduše se do klasifikace o mentálech, zabedněnosti a zoufalství dostávají jedni z nejchytřejších lidí, co jsou tady. Ale chápu, místní stále většinou usmrkaný a čerstvě z plen vydělaný přebor s koulema, který nelžou, musí mít ve všem jasno. Ovšem, chce-li člověk hledat exoty, potom bude muset prstem ukazovat jinam, než na jejdaska, GGG, dokturka a spol. A tam by měla být otázka, jak takoví paňáci vlastně chtějí udělat téhle společnosti službu za to, že neskončili v kopřivách, a začít pořádně myslet.
            • Copak he/he cko, je ti lito, ze jsem te nezminil? Neboj, tebe jsem mel na mysli v te pasazi "a spol.". *3*
  • kubi-wan
    Já si teda myslim (aniž bych si chtěl stěžovat, nebo vyvolávat flamewar), že steam má tolik uživatelů proto, že dneska si bez steamu ty hry prakticky nezahrajete...
  • Artorias
    Veskoslav sestavuje pc bez zdroje a os. Desku koupí za 1300 a bednu za 500. Tohle je na ránu.
    • Já v tom problém nevidím, koupil jsem si komponenty z druhé ruky na Aukro a známý mi pomohl se sestavou a mam PC za 7000 kč ( harddisk jsem si nekupoval, 500 GB mi bohatě stačí) na kterém rozjedu i novější hry na dost dobrý nastavení Arma 2/3 na vysoký bez sekání, SC2 max bez sekání, TES V max bez sekání, The Witcher 2 na velmi vysoké bez sekání, a další. Fakt nechápu lidi co tvrdí že na hraní je potřeba PC za 20+ tisíc korun
      • surlyss
        Co máš za grafiku a procesor, že hraješ witchera 2 na full(minimálně 7850). Předpokládám ve full hd o ničem jiném nemá cenu se bavit. Tak přeháněj co jsi to koupil?
        • 1. Psal jsem že ho mam na velmi vysoké a ne na full. ( Neměl jsem tam zaplý na plno vyhlazování a to rozmazání ( boleli mě z toho oči ))
          2.Jinak Procák mam AMD Pheon (tm) 9950 Quad-Core Processor 2.61GHz, a grafiku mam od NVIDIA GeForce GTX 275.
          3. Omlouvám se všem za psam Off-topic komentářů.
    • Veskoslav
      Byl to pouze příklad. Samozřejmě, že v konečném důsledku, aby vše jelo správně tak vyjde minimálně na 15 000+OS. Takže cena pc, které bude vykonější než PS4 vyjde na 17/18 000. Ale finančně je to nakonec lepší, protože ceny her a příslušenství jsou v konečném důsledku menší a to nemluvím o použitelnosti pc vs konzole. Ale nechápu, proč to musíme rozebírat pod článekem o Steamu.
      • Artorias
        Jelikož se neoptimalizuje dlouhodobě pro PC tak kolem 18000++ tisíc, aby jsi za rok nemusel upgrade.
        AMD Vishera FX-6300 2700
        GIGABYTE GA-990FXA-UD3 - AMD 990FX 2900
        MSI R9 270X GAMING 2G 5000
        Seasonic SS-500ET 1200
        Windows 8 3300
        Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP 1800
        Hdd 1500
        Dosti LOW-END PC..
        • deridon
          tohle a lowend? já vám nevim, mám čtyři roky starý pc a zahraju si na něm prozatím vše co chci a někdy se divím, že třeba takový Crysis 3 či BF4 jedou na medium/high, SMAA si implentuju sám (kvalitou lepší než FXAA a nežere tolik výkonu jako klasické MSAA), SSAO/HBAO většinou vypínám a prostě ty hry v rozmezí 30-60fps jedou ať jsou jakýkoliv, pokud to nejsou prasarničkový konverze.. tento pc co uvádíš, na upgrade bych nešáhl minimálně tři roky a furt by to bylo v pohodě.. ještě dodám, že ta bedna v té době stála +-16k..

          ono hlavně taky záleží na vývojářích jak se staví k optimalizaci a technologiím, které používají.. a díky bohu, že se najdou i tací, kteří to tam nenáplacaj (ahoj InfinityWard) udělaj rádoby next-gen a lidi, kteří u sestav řeší jen vysoký výkon (neřeší provozní vlastnosti, použité technologie), tak jdou prostě upgradovat, aby hlavně místo 50fps, měli těch 60fps
        • davidBray
          mám tohle http://www.czc.cz/msi-gx720-cz/58396/produkt už to bude tři roky a pořád si na tom zahraju takových 80% her co vychází na střední detaily v rozlišení 1280*768 nebo jak to je. A hraju v okně, protože mám u toho i spuštěný i jiný věci. A celé mě to stálo 20K.

          takže tři roky starej stroj bez možnosti nějakého smysluplného upgrade a pořád šlape :)
        • Jack1947
          Jeste se nepocita monitor ( ten uz vestina, lidi ma) ... No, vysledek je ze konzole kdesi clovek zapari za malo penez (nepocitaje cenu za hry) je i nova dostupna za podstatne nizsi cenu. *4*
          • Veskoslav
            Počítej monitor k pc a počítej tím pádem televizi ke konzoli... *7*
            • Ja nikomu PC nerozmlouvam, sam jich mam nekolik vcetne jednoho herniho, na kterem hraju kvalitni pc hry.
            • Veskoslav
              Já konzole absolutně nikomu nerozmlouvám. Naopak je to skvělá investice. Jenom mě vytáčí, když někdo mektá něco o výkonu, který není.
            • Robotron3
              Zase srovnáváte něco, co je individuální. Hry na konzolích jsou dražší, ale kdo řiká, kolik jich kdo koupí. Když někdo hraje jen pár her, tak mu konzole vyjde levněji. Když zase někdo potřebuje pracovní PC, ale chce na tom hrát i hry, no tak se mu vyplatí mít jen PC, a konzole + PC by ho vyšla dráž. Nemá cenu házet nějakými čísly, a konfiguracemi, když každý má jiné priority.
            • Jack1947
              Stejne proc se snazis oduvodnit ze konzole se nevyplati, sam ji vlastnis (to ze nechces davat penize do nove) Tve jednani neni spravne, pripomina mi to trochu Jejdaska z jine strany ty se snazis lidem rozmlouvat konzole a on pc. Soudit jsem nikdy nechtel ani mi to nezalezi. Jen mi to tak nejak pripada ( Monitor je samozrejmy proto jsem nepsal... proc tv nekomu by stacilo i mensi LCD - ja tak na nem hral pred lety na Xboxu Dneska ale TV se ke konzoli nepocita). Vysledek nezmenis rusdis si dost pohorel pc pod 15 a vice ktere se vyrovna konzoli nesezenes. *4*
        • Veskoslav
          Tohle je Low end pc? Proboha, co si představuješ pod pojmem střední třída pak? A víš, že výkonem je to výše než PS4 i Xbox?
          • JS: tenclanek krasne ukazuje, jak je dulezita optimalizace a jak bude cim dal dulezitejsi. A to je domenou konzoli. Jinak je ten nazev clanek trochu zavadejici, protoze vykon cpu roste, ale snizuje se efektivita jeho vyuziti. Dalsi zavadejici tvrzeni je o obtiznosti paralelizovani beznych uloh a zdani, ze vic nez 8 az 16 jader nebude mozno vyuzit. To muze platit projednoduche algoritmy, ale neplati to prokomplexni aplikace, jako jsou hry. U takovych aplikaci neni problem radne vyuzit 8 jader, zvlaste kdyz takovou aplikaci optimalizujes na jeden konkretni hardware, mas zaruceny pocet jader, jejich vykon, propustnost a latenci pameti a tak dale. Samozrejme mas problem upc, kde muze byt procesor dvou, ctyr nebo sestijadrovy o ruznych rychlostech, ruznych typu s ruzne implementovanymá instrukcemis ruzne velkou a rychlou ram, s ruznymi grafikami. Napsat univerzalni aplikaci pro takovy chaos, aby vsude dobre bezela je problematicke. Musis pocitat s temi nejhorsimi pripady, moznost optimalizacije je silneomezena, coz vede k neefektivnimu vyuzivani hardware a velkemu plytvani jeho vykonem. Programatorum to bude chvilku trvat, ale za dva roky budou na konzolich vychazet hry, ktere budou jejich vykon vyuzivat velmi efektivne a nebudou mit problem CPU radne a efektivne vytizit. Na pc tohle nebude moznenejen z duvodu velke roztristenosti, ale i z duvodu neustale obmeny hw, kdy vyvojari nemaji cas naucit se s nim efektivne zachazet. Tohle je odvracena tvar hardwarove otevrenosti. Vzdy je to neco za neco. U pc je vlastne nezbytne, aby jeho vykon prubezne rostl, protoze neroste efektivita jeho vyuziti (ta spis klesa) u konzoli zas tolik nevadi jejich delsi zivotni cyklus, protoze roste efektivita vyuziti jejich hw a tedy i jejich realny vykon. Je pravda, ze kdtz si koupis hodne vykonny pc, tak ti vydrzi 6, 7 let jako konzole, ale rozdil je v tom, ze po tu dobu jsou na tom pc hry stale horsi a horsi, kdezto na konzoli se stale zlepsuji.
          • Artorias
            Za rok to bude výkonově pod ps4....
            • JS: diky za blog.
            • Milý Porte a všichni kdo se necháte rádi masírovat od těch co vyrábějí hardware. Dřív než začneš psát něco o PLNÉM využítí všech jader v procesoru, zkus si přečíst třeba tento článek nesoucí výstižný nadpis: "Proč už výkon procesorů neroste na dvojnásobek každé dva roky"
              http://miho.blog.zive.cz/2009/03/proc-se-uz-vykon-procesoru-neroste-na-dvojnasobek-kazde-dva-roky/
            • Artorias
              Ano Beam na to za mě odpověděl a vidím, že ti chybí trocha důvtipu .) Navíc výkonově ta sestava bude v současnosti +- rovna ps4, když opomenu fakt, že konzole ignorují direct a wokna. A těch osm jader může hrát roli. FX Procesory jsou všude slabší než intel a kukni na testy u Crysis 3.. FX dohaní daleko dražší intely a co stačilo? trocha optimalizace.
            • C-BEAM
              PS4 sa výkonovo, parametrovo nezlepší, zlepšia sa vývojári vo využívaní daného HW do "posledného tranzistora" čím sa u konzol zlepší pomer výkon/framerate ,resp. výkon/úroveň grafiky i keď už nie tak ako u minulej generácie. A herné enginy sú schopné využívať aj 6 aj 8 jadier, problém je že len čiastočne i keď sa to už dosť zlepšilo a také BF reálne taží z vyššieho počtu jadier.
            • Veskoslav
              No to by byl asi první komerční procesor na světě, co by využíval všechy jadra. Navíc se tvrdí, že aktivních je pouze 6+2 "mrtvá jádra u 8 jádrového procesoru Jaguar. A to nemluvím o tom, že AMD procesory jsou prostě slabší než od Intelu.
            • ale tech 8 jader se muze vyuzit i naplno ne?
            • Veskoslav
              To mi prosím tě vysvětli, jak se PS4 dokáže zlepšit? To jako nafouknou výkon? Nebo změní komponenty? Jaguar od AMD je podprůměrný procák s frekvencí v pravěku. K čemu je 8 jádro, když se aktivně nevyužije? A sdílená paměť s grafikou? V roce 2013? Jediné, co se může zlepšit je optimalizace a využití výkonu. Ale aby to porazilo stolní AMD, které je naprosto jinde než jaguar? To sotva.
  • Doporučuji nepoužívat dvojitý zápor "Každopádně jde o nárůst o šestinu, což není meziročně vůbec nezanedbatelné.", člověk se do toho snadno zamotá. Tato věta znamená, že je to zanedbatelné, což asi autor říct nechtěl.

    Ale samozřejmě steamu taky gratuluji, až do letošního ledna jsem ho prakticky ignoroval a nepoužival jako zbytečnost. Od té doby, jsem tam skoro pořád a nakoupil jsem téměř 100 her, většinu ve slěvě:-) Aspoň pro mne steam ušel pořádny kus cesty od svých začátků, které pamatuji, a taky proto jsem ho dlouho ignoroval.
    • Cituji ze středoškolské učebnice češtiny:

      Stupňování záporu a zdůraznění, zesílení
      zdůrazňující slova, zvl. příslovce, spojky ani, vůbec, nikterak.
      "Naprosto nepochybuji o zdárném konci. Nemám z práce nejmenší (pražádnou) radost. Ani já tu nezůstanu (spojka ani je v záporných větách místo spojky i)."

      V české větě může být několik záporů: "Nikdo nikomu nic neřekl."
      Konec citace.
      Tímto zdravím svoji profesorku češtiny a všechny mínuskáře.... *4*
      • "Naprosto nepochybuji o zdárném konci. Nemám z práce nejmenší radost. Ani já tu nezůstanu."

        Ani v jedne z tech tri vet podle me neni dvojity zapor.

        "V české větě může být několik záporů:" To samozrejme muze, o tom se snad nikdo nehada, ale jde o to, jaky je vysledny vyznam vety.
        • Sorry, měl jsem to opsat celé. S tím vysvětlením v závorkách to dává větší smysl, i když připouštím, že první věta je spíše jako příklad zdůraznění.
          Opakuji, že mi fráze, kvůli které se tady hádáme, připadne naprosto běžná, správná a logická.
          Třeba: "Výskyt trollů na zdejší diskuzi, není rozhodně nezanedbatelný." *4*
          • Moment, to si zdrav koho chceš, ale to co si tam napsal nemá nic společnýho s formulací o které jsme se tu bavili. Slovo "neni" v zadnem pripade nestupnuje zapor. Pokud bych mel pouzit prikald toho co jsi napsal, tak by to mohlo znit třeba "pomoc nebyla ani v nejmenším zanedbatelná". To je případ, který si pospal. A ještě dovětek, podívej se na to jaké slovní druhy jsi tam vyjmenoval jako zdůraznující slova a ted si uvedom ze "není" je sloveso. A podivej se do te ucebnice jeste jednou. Strucne, ne, to co si napsal se na daný připad nevztahuje, a jak jsem uz rikal, to ze ti to prijde bezne nezanmena ze to tak je. Me to bezne neprijde, a porad si stojim za tim ze je to logicky nespravne a v tomhle pripade na to logika plati.

            Ale abych jen neplacal, aplikujme na to jine pravidlo. Mame pridavné jmeno zanedbatelný, to znegujeme jako nezanedbatelný a ted prichazi sloveso. Pouziju tvuj priklad "vyskyt trolu na zdejsim foru, JE rozhodne nezanedbatelny". Vyznam je jasny, je tu hodne trollu, a ted znegujeme sloveso, na NENI: ""vyskyt trolu na zdejsim foru, NENÍ rozhodne nezanedbatelny"", vyznam vety se tim otaci, nikoliv stupnuje.

            A ješte pridám jeden priklad, kdyz se bavíme o negacich. Jaky je význam věty "Výsledek, není negativní." Výsledek je jasně pozitivní, a přesně takhle se slovo "není" chová i v tom co celou dobu řešíme. Je to logické a správné.
    • mám za to, že dvojitý zápor se mění na klad platí např. v angličtině, u češtiny je situace jiná
      • Ja v tom ale pořád postupuju logicky, i když je pravda že občas je na češtinu logika krátká. Takže tady v případě přídavného jména to beru tak že se to neguje. Jaký je význam když řeknu "Vedení není netěsné"? Těsní to vedení, nebo ne?
        ..
        Podle mě jo.
        • Mas to spravne. To ze se nektere chybne tvary bezne uzivaji je jina vec.
    • Robotron3
      Takže když neřeknu nic, tak něco říkám třeba? *3*
      • To samozřějmě ne, Ale u autora je to v obou uvedených případech špatně, protože tam se ty zápory negují.
        • neni to nestvůra, nebo je to stvůra?
          • Tohle s tim moc nesouvisi, nestvura je podstatný jméno a je to jinej tvar slova stvůra, ne jeho negace.
        • Robotron3
          Jenže tam máš ještě vůbec nezanedbatelné, což by bylo zanedbatelné, podle tvý teorie a když je není zanedbatelné, tak už to máš tak jak bys potřeboval *3* Ale podle mě se normálně říká není nezanedbatelné a jen se to stvrzuje, ne neguje.
          • První půlku tohohle příspěvku jsem nechyt. Ale jak bys potom vyjádřil, že skutečně něco není nezanedbatelné, pokud bys chtěl? je zanedbatelné - není nezanedbatelné. Není zanedbatelné - je nezanedbatelné. Pro mě je to celkem jasný a stojím si za tím.
            • Není zanedbatelné, že máš samozřejmě pravdu. Przniteli rodného jazyka se nenech zviklat. *10*
            • Jo, klidně.
            • Robotron3
              To už spíš podle mě teda je zanedbatelné, a není zanedbatelné a hotovo :)
            • Já si vystačím s je nezanedbatelné, ale máš pravdu, že tu asi těžko najdeme jazykovědce, který by nás rozsoudil..
            • Robotron3
              Já teda přiznávám že netušim, jak to má být přesně podle pravidel jazyka, ale podle mě se prostě říká je něco zanedbatelné a není nezanedbatelné, jako že není.
        • To ses vážně nikdy nesetkal s docela běžným termínem "není nezanedbatelný"? Používá se to jako zvýšení důrazu na komentovanou věc.
          • To že se něco používá, ještě neznamená, že je to správně. Poslední dobou je populární zaměnovat výrazy efektní a efektivní a to i v médiích, ale význam je hodně vzdálený. A rozhdoně to není správně.
            Ale cheš mi tedy říct že "není nezanedbatelný" je pouze silnější tvar pro "je nezanedbatelný", ale význam je stejný?
            • V češtině nehledej logiku. Stejně jako když napíšeš, že "Nikdo nic nenašel", znamená to snad, že všichni našli všechno? Nebo "Nikdo nic neví", že všichni vědí všechno? *4*
              V češtině se prostě zápory sčítají a na "není nezanedbatelný" jako běžný výraz bych si klidně vsadil.
    • Má to správně. Dvojitý zápor ještě neznamená, že se to automaticky neguje.
      • Veskoslav
        *1*
        • walltar
          Akorát nejkrásnější není moc zápor pokud vím.
          • Veskoslav
            Já vím, proto jsem dal smaila nakonec.
    • Cosi
      Dvojitý zápor je pro Aleše první stupeň.

      "Jakožto člověk, který nemá tendence se svými neúspěchy nechlubit jsem nikdy neřešil možnosti streamování a nahrávání klipů v next-gen konzolích."

      -Článek Xbox One umožní nahrávat klipy i do PC a následně sdílet
      • Tak tenhle článek mě minul:-). Dost dobrý *1*, ale logicky je to taky opak toho co chtěl pravděpodobně říct.
  • Pc hrani umira ----> pocet steam uzivatelu neustale roste...

    console logic
    • Pro mě, jako pro ortodoxního PCčkáře je tahle zpráva spíše smutným potvrzením trendu, protože nějakých sedm miliónů uživatelů v jednom okamžiku na steamu, není žádná pecka. Vždyť jen blbýho GTA V se prodalo víc.
      • Nemylis si trochu celkovy pocet predanych kusov a sucasny pocet nalogovanych hracov? Ono to totiz nie je uplne to iste ;-)
      • Jakého "trendu"? MS dělal velkou slávu z toho když měli online 1.5 mega lidí. Jaké blbé GTA? GTAV je pojem jako Half-life, WoWko, Simáci nebo Diablo není divu, a tak není divu že prodalo kolik prodalo...
        • To se jen tak říká, neměla to být urážka GTA.
        • Jo taky by mě zajímalo, jakej je tedy nejnovější trend. *2*
    • Tak jestli chces mluvit o logice, takz toho ze roste pocet steam hracu nevyplyva, ze roste pocet pc hracu, ten muze klidne klesat, ale steam muze ziskavat cim dal vetsi penetraci a kontrolu nad pc hraci. (ve skutecnosti tedy pocet pc hracu roste, ale hlavne diky asii, coz je pro zapadniho hrace spise negativni, tedy pokud nema rad f2p a podobne kulturni vymozenosti).

      Nezanedbatelne bude i to, ze rada hracu ma vice uctu, nekteri jedinci tu prosazuji dokonce mit pro kazdou hru vlastni ucet, aby s nimi bylo mozno obchodovat.


      Za druhe tu nikdo netvrdi, ze pc platforma umira. Nicmene prosla si upadkem, ztratila svou byvalou pozici v hernim prumyslu a neni na tom moc dobre, proziva ekonomickou krizi. Rust lidi na steamu s tim neni v logickem rozporu. Takovy trochu nekorektni primer. Nase zeme muze byt v ekonomicke krizi navzdory tomu,ze pocet obyvatelu bude mit vzrustovy charakter. Naopak, tento vzrustovy charakter muze dokonce byt pricinou te krize, pokud ten rust obyvatel zajistuji prevazne neprizpusobivi obcane.

      Stejne tak u steamu. Pokud vzrust jeho uzivatelu znamena, ze cim dal vic lidi podleha jeho slevam a tedy klesa pocet lidi ochotnych platit plne ceny za hry, je to pro pc platformu spise spatna zprava.

      To jen abys videl, jak jsi na tom se svou logikou a jakych se dopoustis logickych chyb.
      • ano, kazdej ma na steamu nekolik uctu a pripojuje se s nima na steam zaroven, aby mel jujdasek dalsi absurdni argument, zrejme soudi podle sebe, jak se chova v techto diskuzich *5*
        • Soudim podle vas. Je to bezny argument pc hracu, na moznost odprodeje konzolovych her do bazaru, ze to jde i u steamu, staci mit ke kazde hre vlastni ucet a hra se proda i s uctem. Ze by to byla lez? Jestli ne, tak pak staci mit treba na desktopu rozehranou jednu hru, na notebooku druhou a hned mas dva ruzne ucty online.
          • ale chce to cist vsechno, upozornim na podstatna slovicka ZAROVEN a ONLINE *5*

            mit vic uctu neni problem, ale bejt s nima zaroven online, to uz by jen dalsi jujdaskuv scifi scenar (ne, ze by to neslo, ale kdo by to delal...)
            • Pravdepodobnou situaci jsem uvedl.
          • Jack1947
            Takto je snad jediny argument co je pravdivy ... jen jedinny. *3*
            • A nebo jen jediny, ktery jsi pochopil.
      • Mám 43 her a 18 datadisků na jednom ůčtě a nemám problém z obchodováním proč bych měl mít na každou hru jeden ůčet to bych se snad zbláznil....
        A co sa týče her a pc hraní neni v ůpadku naopak je nejvýš co kdy bylo tolik prodaných kopií her kolik je ted nikdy nebylo i vývojáři se mají líp mají dostupnější profesionální enginy o kterém se jim dřív jen snilo za daleko lepších podmínek...
        Nyní si už některé hry vidělávají víc než AAA filmové tituly.

        p.s. co se týče moji češtiny nemá nic společného z informacema které jsem zde napsal...
        ani to o mě nic neříká....
      • Nevím, ale nikdo nenutí vývojaře domlouvat se s Valve a umisťovat své hry na Steam. Taky nevím, že by Valve diktovalo vývojářům za kolik mají tu hru na Steamu prodávat.
        K té krizi, měl bys k dispozici nějaké podklady? Osobně si myslím, že pokud nějaká existuje, je to kvůli přesycenosti trhu a přístupem některých molochů. Co mě osobně vadí a mrzí, že díky rozmachu konzolového hraní a snaze ušetřit kde se dá došlo k degeneraci nejen jednotlivých herních značek, ale rovnou celých herních žánrů.
        Na konec bych se rád zeptal tvůj návrh řešení celé situace.
        • Nuti je ekonomicka nezbytnost, kdo dnes neni na steamu, jako by ani nebyl, prodejnost jde vyrazne dolu. A pak jim Valve nuti sve podminky. Jen ti nejsilnejsi se tomu mohou postavit.

          O cenotvorbe na steamu nic nevim, takze nemohu potvrdit ani vyvratit, zda valve nejak ceny ovlivnuje. Ty o tom vis vic? Znas treba obchodni podminky pro distribuci na steamu?
          • Iste taky Blizzard, EA, Minecraft, Guild Wars a dalsi chudaci tru biedu , ze nie su na steame ;-)
            • Clovece, ty jsi neskute nechapavy. Psal jsem krome nejsilnejsich. Kdo ma na trhu silnejsi pozici nez EA, Ubisoft nebo Activision-Blizzard? Vetsina hracu nakupuje na Steamu. Jen k tem nejznamejsim znackam se silnym hype si hrac najde cestu mimo Steam. Prodejnost mensich a neznamych znacek je na Steamu zavisla. Nevydat hru na Steamu pro ne znamena pripravit se o vetsinu zakazniku. To je ta ekonomicka nezbytnost.
            • Kedze si jednoduchsi tak ti to ochotne rozpisem....Ziadna Blizzard hra nie je na steame a vsetky maju vyborne predaje, mnozstvo EA hier na steame nie je a predaje su dobre, BF3 , BF4, Crysis 3, Dead space 3 atd. Minecraft na svoje predaje tiez steam nepotreboval. Tvoja "ekonomicja nezbytnost" sa ruca ako domcek z karat.
            • Jiste, Blizzard a EA jsou chudaci, to vi kazdy Mantor. A Minecraft a GW jsou hry, kdybys nevedel.
      • Ty máš s tím větším počtem účtů bohaté zkušenosti, když jen na games.cz jich máš minimálně 15 *1*
        • Nemam. Mam tu nejake vice ci mene uspesne napodobitele a obcas tu nekdo pise i pod mym jmenem. A take nejsem se svymi nazory tak osamocen, jak by sis nejspis pral. Jsem rad, ze cim dal tim vic lidi vnima steam jako problematickou sluzbu s agresivnim drm.
          • Já jsem rád, že si čím dál víc lidí uvědomilo, co jsi zač
            • Vzhledem k me vzrustajici podpore jsem take rad.
  • steam je proste bozi co se pc tyce
  • trochu musim pohejtovat tie ich uzasne nextgen system archievmentov, karty chodia aj ked to zapnete do menu, nepridu vam vsetky a nezalezi kolko a ako hrajete danu hru takze ak chcete odznak musite skor ci neskor tam naliat nejake euro
    • No ono to bude tym, ze odznaky a karty nie su achievementy ;-) Kazdopadne je to zbytocnost ale eura skor prinasa ako zerie ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit