Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • na modelovu zeleznicu uz bude asi lepsi Tranz New Era.
  • Já bych to okomentoval slovy: "Ani očko nenasadíš!!!!" *16*
  • Hodně slabá grafika, DX11 a cryengine by to chtělo.
  • A mně se ta hra líbí. Sice by se to mělo jmenovat spíš "Náklaďáky fever", protože daleko víc se tu používají auta, než vláčky, který je fakt těžké uživit... Nicméně, když si člověk tu hru trochu proklepne a zjistí, jak v ní co funguje, pak je velmi zábavná.
  • Jack1947
    Tak aspon že to nemusím zkoušet abych se přesvědčil že tyhle vláčky asi nebudou to pravé. *4*
  • Podle grafiky je to hra vhodna leda tak do rubriky retro *1*
    • Asi, tak. grafika hodne slaba a hratelnost? skoda mluvit, po par hodinach hrani tezky stereotyp a nuda. Kde jsou ty casy propracovanych TT, tohle je hra pro blbecky a deti, zjednodusena az na dno same jednoduchosti. Jsem rad ze jsem zazil 20te stoleti ve hrach, tohle je jen dalsi sh*t v neprebernem mnozstvi herniho sh*tu 21stoleti. Same early accesy a bety, lidi kupujou sr*cky ktere se mozna nikdy nedodelaj, divna to doba...
  • Za mě po odehrání cca 10 hodin (pak mě to začalo tak padat, že si radši počkám na další patch):
    - grafika ok, venkov by pravda mohl být trochu různorodější. Pokud si člověk nezapne vrstevnice tak se na té jednotné zelené špatně odhadují sklony tratě.
    - vytváření linek a přiřazování vozidel vidím jako dobrý nápad, chtělo by to dodělat pár detailů (pojmenování linek, výměna vozidel po zestárnutí)
    - co mě dost štvalo byla nutnost mít 2 různé verze nádraží a především pak neexistence dynamických tras. Trasa je předpočítána až po jednotlivá nástupiště a nejde měnit. Takže pokud máte nádraží s 4 nástupišti tak stejně jedna trasa používá jen jedno a další prostě ignoruje.
    - editace tras je horor. Neexistuje funkce undo, pokud se trasa nepodaří napojit (a důvodů pro to je celá řada - křížení silnic, příliš velký sklon, objekty v trase, apod.). Na rovině to ještě celkem jde, ale v kopcích máte problém. Každá chyba může stát miliony.
    - chybějící detaily již zmiňované v článku (křížení silnic a železnic) a další (postavit křižovatku dvoukolejné trati je práce na hodinu a člověk k tomu potřebuje návod)
    - chybějící content je taky problém, hra je v současné podobě pouze sandbox, neexistují žádné cíle, mise atd.
    • spousta toho co podle vás nefunguje v té hře funguje.....tak kde asi bude problém? :D *10*
    • "pojmenování linek" -- s tím nebyl problém. Linky jdou v pohodě přejmenovat.
  • Mart9
    Může někdo odhadnout, jak by se ta hra mohla líbit nenáročnému uživateli? Zatim ze všech těch recenzí a dojmů cítím, že strašně moc doplácí na existenci geniálního transport tycoonu a srovnávání s ním.
    • vonTossis
      Já nikdy nebyl velký fanoušek TT, ale samotný koncept se mi líbí. Takže jsem si koupil Train Fever. Mám nahráno asi 12 hodin a už bych se do toho musel nutit. Prostě nebaví. Stáhnul jsem si poté OpenTTD a dopadlo to podobně. Pár hodin jsem se bavil, pak jsem ještě nějaké hodiny do toho koukal a pak už jsem se jen totalně nudil. Ale aby to "místní" nepochopili špatně - problém je v tom ,že mě to nebaví, ne ve hře samotné. *4*

      EDIT: Ale kdybych si měl ze své pozice vybrat, vybral bych si Train Fever. Asi mě to chytlo o něco více než OpenTTD.
      • Mart9
        Díky!! No já měl právě u TT stejný problém. Super hra, ale nikdy jsem v ní nevydržel příliš dlouho.
  • Nelze hru hodnotit po chvili hrani. Je to trochu slozitejsi na ovladani, ale jakmile prijdete na triky tak to je naprosto v pohode a zatim jsem lepsi grafiku v tycoonech nevidel. Po precteni navodu na steamu to musite zvladnout v pohode. Pro toho kdo nema rad slozite hry to pravda neni...
  • Doporučil bych autorovi strávit více času hraním hry před samotnou recenzí. Dle mého názoru je hra povedená a s kritikou bych šetřil. Má svoje mouchy, ale nepovažoval bych je za tragické. Mechanika je jiná než u TT/D a nelze ji s tím srovnávat a ani autoři netvrdí že chtějí být jako TT. Grafika je dle mého názoru velmi líbivá. Problémy s výstavbou jsou spojeny s mnohem jemnějším rastrem krajiny a není to tak snadné jako v TT, což bych hodnotil jako plus. Hru jsem zakoupil v den vydání a mám odehráno cca 100 hodin. Koupě rozhodně nelituji a hru bych doporučil. Kromě toho autoři reagují na komunitu a hra se jistě bude ještě zlepšovat. Já osobně jsem neměl žádný technický problém s během hry.
    Převzato z ofic. webu: Train Fever is not simply a “3D transport tycoon”
    • Vytecne! S timhle nemuzu nic, nez souhlasit. Zakoupeno. Spokojenost.
      A to, ze me od zacatku nikdo nevodil za rucicku a nevysvetloval, ze obrazek autobusu, tramvaje a vlaku - na ktery, kdyz najedu kurzorem ihned vypise "Show or hide list of vehicles" - znamena seznam vsech vozidel, me naopak udelalo ohromnou radost. Piktogramy jsou naprosto srozumitelne, ale je pravdou i to, ze nektere volby jsou... hm... dost nestastne poschovavane.
      V recenzi bych jeste poupravil, ze most pres existujici komunikaci samozrejme udelat lze. To kazdopadne!
      Trate se snazi tvarit "realne". Nelze tak urcite ocekavat, ze vlaky budou v klidu zatacet o devadesat stupnu "na fleku". To na co v TT stacilo jedno policko - treba depo s vyhybkami na obe strany, na to v TF potrebujete dva hektary ;o)
    • Taky si myslím že ta hra je skvělá...navíc teď už je i dost obsahu od moderů...to stavění tratí ne neskutečně reálné a zabere to spoustu času a na to člověk prostě musí mít čas a náladu, tady trvá vybudovat trať mnohonásobně déle než v jiných hrách a je to podle mě dobře!
    • také mi přijde, že je autor zbytečně zaujatý... kritizuje třeba systém linek, který mi přijde mnohem lepší než každému vozidlu nastavovat trasu

      hra je rozhodně nedodělaná, ale potenciál to má do budoucna velký
      • mx0r
        Vidis, tvoja veta je presne pointa. "Hra je rozhodne nedodelana"... lenze ju vydali, recenzent recenzoval... bohuzial v minulosti si neviem predstavit, ze niekto vyda nedokoncenu hru (uz len preto, ze nebol Internet stale k dispozicii)... teraz je to samy Early Access a Kickstarter (sam som podporil niekolko hier, takze to nie je hate, ale fakt)... ja by som si Train Fever rad kupil ale nemam chut opat zostat s "nedodelanou" hrou, ku ktorej sa autori mozu ale nemusia vratit. Chapes snad, co myslim.
        • Já jsem si tu hru před pár dny kupoval českou verzi. A žádné technické problémy jsem neměl. A spousta věcí co autor kritizuje a nebo nefunguje skutečně funguje jenom to chce všechno stavět pomalu a pečlivě. Třeba k nádraží když ho nemohl připojit tak si tam mohl postavit kousek silnice podle potřeby. A to že je ve hře jak nákladní tak pro cestující nádraží je taky zajímavé a je to více podobné zkutečnosti. A systém linek je podle mě je dobrý takhle si mužu v každém městě udělat několik linek a autobusu na ně posílat podle potřeby a je to i víc přehledné. Akorát hra je docela složitá na budování tratí protože je potřeba se rozhodnout jestli trat vézt přes kopce kde je finančně náročná nebo přes okraj kopcu kde se dá stavět levněji a vlak taky muže jet vyší rychlostí. A to samé platí o přejezdech a mostech přes koleje. Akorát holt autor recenze je zvyklej že se mu to postaví všechno skoro samo. Tady to musí dělat člověk pečlivě a záleží při tom na terenu a jak taky bude míjet silnici prostě most se všude postavit nedá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit