Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zajímavé, že spekulace nehovoří spíš o otřesné optimalizaci
    • maros.goc
      Otrasna optimalizacia? :-) preco lebo to nespustis na svojom srote?
      • To se hned pízna sectoracky pc rasista, takovou hloupost nemuze vypustit nikdojiny :-).
      • jistě že spustím, ale to s tím přeci vůbec nesouvisí, že to spustím já na svém high endu neznamená že to poběží i běžným smrtelníkům

        PS: jsi na českém diskusním fóru, mohl bys tedy prosím psát česky? díky
        • maros.goc
          neviem písať po česky :)
        • Minus za tu češtinu, nácínku.
          • když půjdeš na anglické diskusní fórum, budeš se s nimi snažit domluvit česky?
            • maros.goc
              určite nie :) len ty s nimi nehovoríš po anglicky pretože je to anglicky web ale preto, lebo by ti po česky nerozumeli ;) ....ha
  • del0
    a) kašlat na optimalizaci
    b) úmyslně uvádět vyšší požadavky, než jsou třeba
    c) lidi si radši koupí konzoli, než nabušené PC
    d) profit

    GG for Mrkvosoft & SONík.
    • LOL, LOL, a jeste jednou LOL. Kdyz je hra nenarocna, tak pc rasisti krici, ze blbe konzole nici a omezuji pc hry. A kdyz dostanou diky nextgenu narocnou hru, tak krici, ze ma vysoke naroky. LOL, LOL a jeste jednou LOL.
      • Oni kričia, lebo sa na PC dostane vďaka nextgenu hra, ktorá kvalitou neodpovedá HW náročnosti.
      • Dobre napsana gameska pobezi, mozna v lowres a nizkych detailech, ale pobezi uplne vpohode na 10let starym HW. A na druhou stranu, pokud mas 4way SLI, tak to na ni uvidis. Tyhle konozloidni sragory vypadaj i na HW za 100k jako na 8mibitu bez grafiky.

        Ale jo, ty si urcite nadsene koupis auto, s motorem o vykonu 3 koni a spotrebou 100l/100.
      • del0
        Očividně si moc rozumu nepobral. Ten tvůj nextgen vizuál musí odpovídat nárokům. Pokud ti přijde normální, že hra, která jede na totálním šrotu (jakým nextgen konzole jsou), chce 2-3x výkonější PC, tak si LOL vytetuj na čelo.
        • Jen 3x vykonnejsi pc? To neni moc, necekej zazraky. Nextgen konzole jsou cca 8 az 10x vykonnejsi nez oldgen konzole a tento vykon jim stacil sotva k prechodu z 720p na 900p na low. (to je skok o 50 %) Tak co bys nechtel od pouze 3x vykonnejsi platformy, kde mezi 900p a 1080p je rovnez rozdil 50 %. A to je pc hw daleko mene efektivneji vyuzitelny. Ty mas jednoduse velke oci a to jeste nevis jak je dotcen obsah mezi konzolovou a pc verzi. Hra neni jen o vzhledu, ale i o obsahu.
          • del0
            Nejsi náhodou české alter ego starého dobrého sonyboye Joa? Ten taky tvrdil, že konzole je 10x výkonnější než PC při stejných FLOPs díky magické optimalizaci/whatever bullshit. Bohužel, chudák se mýlil a navic PS4 jede na architektuře x86, takže jsme nyní uplně v jiné situaci a veškeré výše zmíněné báboly nemají význam.

            Konzole je prostě low-end PC, bez ohledu na to, co vidíš na TV. Konzolový vizuál je výsledkem jednoho fejku za druhým. Od snižování rozlišení obrazu, stínů, bluru everywhere, fps locků až po optimalizaci in-engine cutscén (záběry kamer, kvalitnější assety, než ve hře). Zkus se zamyslet na tím, jak moc by se SONY líbilo, kdyby sis na průměrném PC zahrál PS4 portovanou hru v 1080p a 60fps, zatímco na PS4 to běží 900p a 30fps. PC HW na to výkon má, akorát proč by si někdo kálel na vlastní písek. Tady jde v první řadě o prodej krabiček.
      • Zayl
        Si kapku pleteš pojmy. Každý pologramotný šimpanz ti napíše kód který ani uživatelský high-end nerozchodí. Problém je v nárocích, které nejsou ospravedlnitelné technologickým pokrokem.

        Takže uklidni hormony.
        • Od kdy naroky nejsou ospravedlnitelne technologickym pokrokem? Problem neni v narocich, ale v tom, ze si tu pokrytecti pc rasisti stezuji na nizky vykon konzoli a kdyz dostanou hru, ktera je narocnejsi, tak se z toho hrouti.
      • jenže tady panuje obava, že ty nároky jsou kůli zmršené optimalizaci a ne kůli tomu, že ta hra bude náročná
        • To jsou laicke nazory a dojmy. Ale obecne, na pc je obtizne a drahe hru optimalizovat, kdyz ma tak roztristeny hardware a nelze dosahnout takove optimalizace, jako na konzoli. A to je pc verze jeste ke vsemu levnejsi, takze tim to je vyvazene.
      • V případě série AC je to maličko jinak, tam každý port na PC od AC3 byl zprasený a nenažranost AC her od jistých časů neodpovídá vzhledu ani obsahu (ok, mraky NPC v levelu, fajn byla jednička, kde se dal nastavit počet NPC) a jsou mraky her, který opravdu vypadaj líp a běžej líp.

        Čili za timhle bych viděl křik PC komunity v tomhle případě. V Ubi maj šikovný výtvarníky, modelery, texturáře, potažmo animátory, ale programátoři, soudě dle výsledků za poslední roky, nestojej za moc ;).
        • Jenze hry prece nejsou jen o vzhledu. A co vis o obsahu unity, abys tvrdil, je to neprimerene. Navic je zvykem porovnavat vzhled linearniho tunelu s komplexnim open worldem, coz vzhledem k rozdilnym narokum na hw je nesmyslne. A hry za poslednich 15 let udelaly takovy skok ve vizualizaci, ze uz je na case konecne pohnout i s obsahem, ne?
      • nevim .. u teto generace konzoli nebyl vykonovy skok takovy, aby dosahl na vykon mainstreamove PC sestavy .. konzole jsou porad hodne o kompromisech (beru, ze zatim vyvojari neumi vyzdimat vsechen vykon co nabizi) a v pripade, ze neco jede na konzoli a nejede na prumernem PC jedna se opravdu pouze o spatny port ... a stiznosti PC hracu ohledne neprizniveho vlivu na hry, alespon s meho pohledu, se tykaji spise hernich mechanik, obecne narocnosti a masovosti ... (coz z obchodniho hlediska dava smysl) ..
        • To neni nutne. Podstatny je vyznamny pametovy skok, ktery umozni vytvaret mnohem komplexnejsi software, protoze nejvetsi brzdou oldgenu bylo 256 MB ram, ktery navrh her omezoval nejvic. Nejde jen o grafiku, ale i o rozsah sveta, jeho slozitost, komplexitu jednotlivych vazeb a podébne veci, ktere na screenshotu neni videt. Vzhledem k tomu jak dlouho se vyviji hra se ted zacnou objevovat cim dal vice hry, ktere toho zacnou naplno vyuzivat (vrchol bude tak za dva roky) a to vyrazne posune narocnost i pc her.
      • Přesně tak. Zajímavý paradox.
    • A k tomu všemu nezapomeň na propagaci 30 fps z důvodu větší filmovosti. *1*
    • CrocoRay
      No, ale když si to tak vezmu, tak Black Flag (sice na minimální detaily) jsem hrál na E7400 2,8 ghz, což myslím, bylo dost pod minimální požadavky, takže to asi fakt brát trochu s rezervou. Ale i tak si s tou optimalizací hlavu moc nelámou.
  • del0
    Ty nároky jsou zvýšený úmyslně. Ubisoft chce po PC hráčích, aby si začali pomalu zvykat na filmových 30 fps. Revoluci nezastavíš. *15*
    • CrocoRay
      Na filmových 30 fps jim kašlu. To rozjedu na svojí sestavě jako megafilm o 5ti fps a mám se dva následující roky aspoň čím bavit *1*
  • S těmy požadavky se na PC ta konzole snad fakt emuluje, ne? :D
    • Zajimavej napad ... na x86 emulovat x86 .... ;D
  • "Později jejich pravost potvrdili tvůrci z Ubisoftu a majitele více než dva roky starších PC tím zřejmě poslali na stránky internetových obchodů, aby stihli upgrade ještě před vydáním hry."
    Jestli majitele více jak dva roky starého PC vyrazili na stránky internetových obchodů tak zřejmě jen proto aby zrušili objednávku hry.
    Ono pro jedno kvítí slunce nesvítí. *6*
  • Lotr
    Tohle mne nijak neštve. AC je celkem kvalitní série. Ale důvod proč dělat upgrade počítače? To asi jen pro skalní fanoušky.

    Jediné co mne může jako PC hráče štvát je jedna věc.
    Požadavky jsou přehnané. Tedy pokud se PC verze nebude od konzolové opravdu lišit. Což se prostě nestane. Jde jen o "lenost" vývojářů kteří si zvykli na to že PC jsou prostě výkonnější než poslední generace konzolí a tedy mohou zanedbat optimalizaci
    • Ámen !
  • Ubisoft - to je ta firma, jejíž zaměstnanci tvrdí, že na PC se optimalizovat nemusí, protože is uživatel koupí novou grafickou kartu? *15*

    Klidně si ten jejich odpad kupujte, ale pak nebrečte. *3*
  • Klasika Ubi, cekal snad nekdo neco jinyho? S chuti se jim na cele AC vyseru! A to se nebavim o filmovech 30 FPS, sr@ci.
  • Mato1987
    Smiešne, hlavne keď si to porovnáte s watch dogs, kde ani ten najvýkonnejší PC nerozbehne tú potratovú hru a otrasný konzolový port na stabilných 60 fps.
    • Paul_cz
      Je třeba si uvědomit, že na PS4 Watch Dogs běží v 900p a 30fps s high presetem. Jen 1080p je o 40% víc pixelů. Když se k tomu připočte ještě ultra nastavení, tak má ta hra právo být dost náročná. Na mé 280X jela na 1080p/ultra mezi 40-60fps a byla díky borderless windowed modu (který vynucuje triple buffering + vsync a tedy kompletně eliminuje stuttering) perfektně hratelná, nemluvě o mnohem lepší grafice než na konzolích.

      Ale tyto požadavky ACU jsou naprosto nesmyslné. Buď budou vyvráceny Ubisoftem, a nebo budou vyvráceny benchmarky a sajtami jako Digital Foundry. Bethesda taky tvrdila že Evil Within potřebuje 4GB VRAM a je to naprostý nesmysl. To samé Mordor a další hry s šíleně přepálenými požadavky, které se ukázaly po vydání her jako bullshit.
      • Žádná hra nemá právo být náročna. Má právo být optimalizovaná.
        • Spavne, zbavme hry prava na narocnost, zakazme narocne nry. Ja se bavim :-).
      • Mato1987
        ja má i5 3570k a gtx 970 a 16 GB ram, watch dogs na ultra na plynulých 60 nemám šancu hrať, je to sranda, lebo aj keď si nastavím kvalitu a textúry na najnižšie možné nastavenia tak sa síce maximálne fps zvýši aj na 150 ale stále su tam isté prepady aj pod 30 fps, najmä keď ideš autom cez mesto.
        Je to jednoducho odfláknutý konzolový port. Určite to súvisí s uzamknutím frameratu konzolovej verzie na 30 a to spôsobuje aj problém so streamovaním textúr v PC verzii a s tým súvisiace trhanie pri nahrávaní a loadovaní týchto textúr, keď to hraješ na akomkoľvek nastavení.
        Dokonca ľudia na fórach píšu, že ani tí štastlivci a boháči čo majú intelácke 8 jadro i7 a dve gtx 980 tak tá hra síce ide na 60 fps často ale je tam badateľný tento problém, ktorý som spomínal, ten tzv. stuttering, teda trhanie a sekanie obrazu pri načítavaní a streamovaní textúr.
        • Paul_cz
          Zkoušel jsi borderless windowed ? Protože ty dropy na 30 vypadají na vsync, který je tím řešen.
          U mě skutečné žádné dropy na 30 ani stuttering nejsou.
          • Mato1987
            Skúšal som úplne všetko, tá hra je proste otrasne optimalizovaný konzolový brak.
  • AMD FX-8350 4.9 GHz, nebo lepší

    WTF to jako na hrani ty hry je potreba pomalu nejlepsi procaky svoji tridy???
    co tam jako v ty hre je ????
    GTX 780 nebo lepsi ??? WTF Takze to spusti jenom TITAN???

    konzole rozhodne takhle silny procaky nemaj a už rozhodne ne takovy grafiky presneji GTX 780 je tak 40x vykonejsi nez ten trash v konzolich. koukam ze snaha korporaci narvat nasilim lidem konzole tim ze delaj naschval knicemu optimalizaci je uz vyslovene odporna
    DOUFAM ZE KRACHNOU NENAZRANCI
    • v pohode.. 4.9ghz je minimalni konfigurace. optimalni maj psanou jen 4ghz :D

      ale jinak to tak nejak bude.. velke firmy nestojej o gaming na PC. a cim vic PCckaru kolaboruje na konzole, tim to pro ne bude vynosnejsi a jednodusi.

      vzdyt jen otazka kterou timto podsouvaji.. zda novou grafiku za 10 tacu, nebo PS4 taky za 10 a PC si nechat, nebo prodat a jeste na tom "vydelat".

      snad se to nezes.re, tak jak by se UBI a spol libilo..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit