Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak neviem... Dotu som skusal, ale moc ma nezaujala (v porovnani s lol). Ma nadhernu grafiku, ale herne mechaniky sa mi moc nepozdavaju. Zabijanie protivnikovych creepov nijak zvlast nepridava na hratelnosti - naopak je to skor mechanicka praca. Prilis velka jungla. Nahradzanie aktivnych skillov pasivnymi mi pride tak trochu zvlastna takktika, vysledok je ze clovek nieco zacasti tak raz za 30 sekund... Celkovo sa mi to zda byt cele nejak spomalene, asi ako ked sa porovna starcraft a company od heroes, v prvom pripade jednotky okamzite reaguju, v druhom sa tak nejak snad pohnu urcenym smerom. Asi som si prilis zvykol na lol, kde su reakcie rychlejsie a celkovo je koncept postaveny na neustalom spame spellov. Nadruhu stranu - aspon co som tu chvilu hral - je v dote lepsia komunita.
  • Veskoslav
    Já hrál hlavní hráče na trhu: Dotu od roku 2006, LoL od 2009, Hon 2010 a Dotu od Bety na začátku 2012. Osobně nejvíce mi vyhovuje Dota 2. A to jak zpracováním hrdinů a kouzel, tak i balancováním hrdinů. HoN si občas zahraji, protože mi přijde jako nejtěžší ze všech Moba her, ale Dota 2 se na něj pomalu dotahuje. Nejméně už hraji LoL a to z důvodů, že mám věčně vypnutý chat kvůli noob, ks, noob iddiot a podobně, mí nakoupení hrdinové jsou už defacto zastaralí a na nejnovější (6300 cena) se vydělává dost pomalu. Líbí se mi ale módy Domination a ARAM a když mám 20 minut čas, tak si je rád zahraji než hrát celou hru v Dotě. V LoL jsem už naprosto odepsal Ranked games (Gold league II. division), protože mě to nebaví. Když už nezabanují, co bych chtěl hrát, tak mi nadávají za to, co si vyberu. A když ani to ne, tak většinou se vždy musí hrát styl 1-1-2+jungler a to v každé hře. Přijde mi, že narozdíl od Doty, kdy jungler je tak 1/5, tak v LoL jsou to 4/5. Ale doporučuji vyzkoušet všechny tři hry. Každá má své pro a proti a je nesmysl vnucovat svou hru ostatním. Já zůstanu u Doty 2, protože ji umím už hrát na docela obstojné úrovni, mám všechny hrdiny okamžitě k dispozici, nemusím si vytvářet 3 sady run+minimálně 3 sady schopností, nemusím řešit, jestli mám level 30 a druhý level 2, protože oba máme stejné podmínky:) Ale jak říkám, doporučuji vyzkoušet všechny mnou zmíněné MOBA hry a rozhodnout se, jaký vyhovuje právě Vám:)

    A ohledně novinek v Dotě tak je vítám. Zatím jsem nezažil patch, který by hru zhoršil či přidal nějakého extrémně nevyváženého hrdinu.
    • Z toho co pises u LoL mi to pripada tak, ze v normalech hrajes nejaky OP champy a pak se divis ze v rankedu jsou proste zabanovany, navic to taky vypada ze kdyz ti je zabanujou tak si picknes treba Karmu a napises AD carry a divis se ze te tym serve :D. A k tomu stylu hrani 1-1-2+jungler, je to proste nejefktivnejsi styl hrani, tak se to proste hraje, kdyz si clovek udela statisktiku tak proste vidi ze tym s junglerem vyhrava vic her nez tym bez nej. A jinak kdyz to uz srovnavas s dotou, tak ok tam se jungler hrat nemusi, ale pokud hrajes uz teda na lepsi urovni tak taky musis videt ze se teda hraje 1-1-2+jungler nebo 1-1-3.
  • hral jsem HoN i DOtu 2. A Dota 2 je o několik tříd lepší. Přehlednější, čeština, super animace, každý hrdina má svůj viditelný charakter
  • Tohle vsechno uz je davno v HoN a jeste spousta veci navic
    • Ten glow effect na všech hrdinech v HoNku je IMO hrozně odpornej.
    • Tak HoN vychazi z doty aspon na zacatku to tak bylo, prejmenovali a predelali graficky jen jednotlive hrdiny :). Me prisel HoN vzdycky prilis chaoticky, ale jak zacala Dota 2, tak jsi tam najednou videl tu prehlednost a cistotu, co byla v puvodni Dote a to je jeji hlavni plus oproti HoNu.
      Kazdopadne kazdy ma na vec vlastni nazor :)
      • Kazda moba je na zacatku chaoticka. Ja vzdycky zkousim dotu2 jednou zacas a porad to zdaleka nema na hon, ty dve hry sou vycemene stejny presto je hon mnohem dal.
        jedna vec se mi na dote fakt nelibi je animace postav , me prijde ze ty hrdinove jako by klouzou po povrchu kdezto v honu je fakt videt ze dela kroky i v zavyislosti na rychlosti , je to detail ale me sere :) kdyz uz jednou poznas lepsi tak horsi uz nehces . plus dota2 je pomalejsi akce celkove.Btw dotu1 sem hral 5let a hon taky asi tak. Ja sem uz docela veteran takze by mel muj nazor mit nakou vahu
        • To asi jo (kazda hra je teoreticky chaoticka, pokud te nevede za rucicku a musis se s ni seznamit), ale jak rikam, ja osobne hral HoN taky a hrali jsme ho nejakou dobu, a nerikam 5 let. Kazdopadne HoN je chaoticky (aspon byl, kdyz zacinal - uz jsem ho dlouho nehral, ale pocitam, ze je na tom stejne) a kdyz rikam chaoticky, tak tim myslim grafickym zpracovanim hry, efekty, kamerou.
          Takze muj osobni nazor je, HoN uz ne :).
          Ale abych ho jen nehanil, tak mel zajimave reseny balance system (i kdyz i u neho se dali najit mouchy). *2*
          • Ja respektuju ze Dota 2 vyhraje v oblibenosti. To sem vedel uz kdyz ji oznamovali jmena dota+valve+icefrog a f2p je jasna vyhra i kdyby to byl sebevetsi sh*t. A proto mi bylo lito HoNu protoze ten udelal z puvodni doty presne to co sem chtel a vsechny veci co delaj na tom do ted se mi libej. Proste hra podle myho gusta. Ale jak zkousim sem tam dotu2 tak proste vidim produkt kterej dela presne to co uz davno hon ma a porad ne a ne ho dohnat. Jinak HoN uz nekolikrat zlepsovali grafiku, momentalne je fakt peknej.
            • Ronox
              **Začátek pubertálního humoru**

              No tak si ho vyHoN no.

              **Konec pubertálního humoru**
            • No to video je dost nekvalitní, taky se v tom jen tak tak orientuji a to hraji HoN hodně.
            • to je subjektivni ja s tim problem nemam, jen vim ze kdyz sem zacinal hrat hon tak sem v tom chaos mel stejne jako dotu2. ale je tam na tom videu videt jak je ta hra rychla :) a to ja rad
            • Ted jsem se koukal na tohle video, a hrdinove tam jsou spis cmouhy :) https://www.youtube.com/watch?v=Q2aFrU8Dd-o coz u me evokuje chaos. Jelikoz ani poradne nerozeznas, co se tam deje. I kdyz moc dobre, znam co se to deje, diky znalosti jednotlivych hrdinu (alias, Rasta, Sand King a dalsi :))
              V tomhle me prijde Dota prehlednejsi, neni to o znacce dota jako takove. Zda mi tam pridaji dalsi skiny nebo nejakou dalsi vec navic, me tak nevadi... hratelnost a prehlednost je pro me dulezita.
  • tomocz
    ta záležitost s banováním protivíkových postav už je dávno v LoL, takže to opravdu není nic extra nového ani po tom "vtipu" :D

    jináč, dříve jsem hrával LoL, ale po roce a půl mě to nějak přešlo... stojí za to Dotu2 vyzkoušet? přináší něco nového, co by mě po LoLku zase dostalo a donutilo to hrát?

    zkoušel jsem ještě Smite, který není špatný a řekněte sami, hrát za Thora nebo Lokiho, kdo by to nechtěl. Ale po pár měsících mě to také přešlo (ačkoli to narozdíl od LoLka mám stále nainstalováno s tím, že až se budu nudit, tak to zase zkusím)
    • banování samozřejmě je i v dotě a to uplně od začátku. Captains mode je starý jako jeruzalem. Autor o teto hře evidentně vubec nic neví. Jinak DOTA 2 je hlavně mnohem těžší než LOL. Mám v LOLku nahráno stovky hodin, v dotě desítky a je tam prostě mnohem víc mechanik, což znamená, že je to prostě složitější.. Je potřeba to vyzkoušet a uvidíš sám :)
      • je rozdíl mezi cm a cd (přidané) ... cd je v podstatě něco mezi rd a cm... je tam kapitán co pickuje ale hero pool je omezený na náhodných 24 hrdinů(4 bany celkem takže se pickuje z 20 jako v rd)
      • Je rozdíl mezi captains mode a captains draft. Oba jsou v LoLku a druhý jmenovaný byl do doty přidaný až teď *13*
      • jinak ano dota2 je složitější ale to pořád neukazuje že je víc hardcore, riot udělal hru, kterou zatím dokázal udělat jen blizzard a to je "easy to play hard to be master", že někomu nacpeš zbytečně složitou hru tak to nedokazuje skill, ale jen jak dlouho si tam zatím strávil, cíl moby je aby i nováček který má v tom cit, může vyhrát
      • To je rozšírena legenda, ktora netusim na zaklade čoho sa chce zakladat. V čom je akože tahsia, viac akých mechaník? Lolko ma prijemnejsie a uhladenejsi interference, dota prevzala starý z warcraftu, teda z ovodnej doty ktory je defacto bezozmeny. To ze sa to lahsie ovlada neznamena ze je to jednoduchsie na harnie, len sa netreba skrabat na lavom uchu pravou rukou, to je všetko.
      • hmm mechanik? možeš mi třeba říct které lol nemá?
        • Než jsi napsal, diskuze byla v pohodě klidná...
    • tomocz
      Rozumím, díky... až bude nuda, tak to tedy zkusím... je to fakt, že za zkoušku nic nedám, jak kdosi nade mnou pravil :)
    • lol jsem přestal hrát, protože mít v každé hře dementa co jen nadává opravdu nemusím. Dotu2 jsem pak zkusil a zůstal u ní s pauzami, mnohem víc ji hraje brácha. Přijde mi lepší, víc hardcore. Komunita není tak ujetá, samozřejmě je tam dost rusáků a dalších haterů, ale asi ne tolik jako v lol. Dota na jednu hru potřebuje víc času, nemá to žádnou funkci pro surrender, takže se hraje do konce.
      • S tou komunitou dementu mas z casti pravdu, ale v soucasnosti bych nerekl, ze tomu tak je. Je to o tom, jak moc rozsirena ta hra je, a dota uz je tez dost rozjeta obvzlast po oficialnim releasu. Dementy najdes v obouch hrach a to odhadem ve stejnem pomeru.

        Jinak dota se muze jevit tezsi a to prave diky ztrate penez pri smrti, ale to je podle me pouze o zvyku a zmene stylu hrani. (obe hry se hraji jinak)
        • Musím přiznat, že v lol jsem už asi dva roky nebyl, tak můžu tvrdit jen co si pamatuji no *3*
          • To je fuk, LoL je porad stejnej, jen se pridavaji porad novy hrdinove a delaji se postupne drobne upravy nebo predelaji daneho hrdinu, takze po dvou letech, by jsi jen zjistil, ze te davaji snad vsici nez se rozkoukas :D

            Ale z hlediska komunity proste zalezi v jake oblasti jsi a jakou mas smulu (na debili), proste ty nemusis potkat nekolik desitek her zadneho a proste si tu hru uzijes a jindy mas jednu hru za druhou. Ale to same se ti stane i v Dote, s tim rozdilem, ze tam ti to snad vyhleda cinana i kdyz jsi si vybral oblast evropa (to proste nevis, jen vidis, ze se rozsiruje hledani protivniku :D).
    • Dota 2 je proste stara puvodni Dota a to je jeji plus a je to v dost aspektech rozdilne oproti LoL, ale je jen na tobe, zda te to bavi a bavilo. I LoL ma sve klady (z casti jsou to dve rozdilne hry, a hraji se jinak i kdyz urcity zaklad tam je stejny).

      Banovani u LoL - nevis, zda se vubec deje, ale u Doty pokud ji treba nehrajes tak casto, tak ti aspon napisi, ze se na zaklade tveho podnetu neco stalo (a jeste vis koho jsi reportoval). Bohuzel nevidis uz vysi trestu, takze tam mohl byt klidne jednodenni ban, ktery ten clovek ani nepocitil.
    • Dota je klasika, která mě chytla zejména kvůli nostalgii původní Doty. Nicméně taky již hraji jenom občas.

      Každopádně většinu lidí co znám, a nehráli původní Dotu a první jejich MOBA byla LoL, tak je právě Dota moc nebaví.

      Ale určitě za vyzkoušení nic nedáš. ;)
      • Souhlasim, ze nove lidi po LoL nebavi, jelikoz Dota hodne tresta za jakoukoliv chybu (treba expy a nebo ztratou penez). Takze z urciteho pohledu se muze rici, ze dota je tezsi nez LoL. Ale dle meho nazoru, jelikoz jsem na dote zacinal a hral jsem LoL i Dotu dlouho, tak je to vse jen o zvyku. Musite znat hrdiny a itemy a nasledne, jak se chovat v urcitych situacich, kdyz si to osvojite, tak je jedno, kterou z tech dvou her hrajete.

        PS: Po delsi dobe hrani LoL a vraceni se zpet k Dote, budete proste za nooby, jelikoz si na styl hrani musite zvyknout (klidat si itemy, nakupovat, setrit atd.) Na druhou stranu, kdyz prijdete na LoL a nevite, kdo ma mit jake rozlozeni rune a mastery, nehlede na verzi uprav hrdinu, tak muzete dopadnout podobne tedy, ze jste klasifikovan za nooba.
  • Hanzik815
    Oficiální zprávu jsem nečetl, ale z toho co jsem tady pochopil to zní, jako by Local play nemělo s LAN hrou nic moc společného. Pořád to zní, jako by se člověk musel připojit na net. I když je to asi úplně jedno.
    • Spades
      Je to LAN, protože server jsi ty, takže netrpíš lagem (důležité na turnajích), takže doufám, že lobby může založit i spectator (aby neměl jeden hráč výhodu v pingu)

      Jede to takhle i třeba v SC2, kde navíc, pokud ti net spadne se hraje dál.
    • Mno je to možná blízko znění samotné zkratky LAN (Local Area Network), což teoreticky by mohlo zahrnovat třeba město Praha a Wide Area Network jako další části internetu třeba celou Evropu.
      Pokud to tedy bude, že budu pouze hrát se svými kamoši tak to je jedna z variant (ale to už tu jde i tak), a další varianta, že budu hrat opravdu jen např. s lidmi z ČR. Ale to může být negativní v tom, že hraješ právě s čechy a nebo, že si dlouho počkáš než se najde vyrovnaná skupinka hráčů.
      Spiš bych preferoval, kdyby jsi si mohl vybrat s jakymi hraci z jakých lokalit nechces hrat. Teda pokud by nekdo nepouzival proxy, jen aby mohl hrat tam, kde chce .)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit