Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • chápu to dobře, že gamedesign byla jedna položka pro PC i mobilní hry? to je trochu mimo ne? nebo on je na PC stejně tak obdivovaný jako na mobily?
  • ravux
    Hral, ale v pulce me to prestalo bavit.
  • Rohlik souhlasim, ale Samorost jsi asi nehral, vid? Hricka byl prvni a druhy, trojka je normalni adventura.
  • Paulcz
    To je ale breku. U nás vznikají velmi kvalitní hry, který jsou navíc většinou propracovaný a zaměřený na náročnější lidi.
  • Jó, dvojí metr je flashovo druhé jméno.
  • Že zrovna tobě, velkýmu fandovi všemožnejch japonskejch podivností a úchyláren, vadí nějaká hipsteřina. Když uvážíme, že půlka japonskejch her je daleko větší hipsteřina, než celej Samorost.
  • Pravda. Ale zase třeba nedám dpustit na tzv. okultní youtubery, jako třeba Vlastíka Plamínka nebo Jolandu. To je teprve ta pravá nehynoucí sláva! A nevemou za to ani korunu!
  • Hra nevyhrála, "protože je česká", to je asi jako kdyby ses rozhořčoval nad tim, že v rallye závodech vyhrál jezdec rallye. Naopak kdyby v anketě "Česká hra roku" vyhrála třeba hra třebas z Číny, tak by to bylo přinejmenším podivné, neřku-li alarmující :D

    Ad "to samé" - takhle poplivat lze i třeba Monkey Island, Indiana Jones, Leisure Suit Larry a hromadu dalších TOP klasik herních adventur, jen proto, že to byly série a že v nich, více či méně, šlo vždycky o to samé. Radši si zahraju jednou za pár let "stejnýho" Samorosta než každej rok 2 stejný AC (upřímně, na to, že jsem byl celkem nadšenej fanda týhle série tak po těch letech už ani nemám chuť kouknout na ten film ;), hlavně je velká sranda zrovna v AC vidět po letech v Unity i Syndicate stejný animace NPC, stejný assety s jinejma texturama, stejný bugy u NPC atd. atd. už od AC3).
    Srovnáváš absolutně nestrovnatelný.
  • Doufám, že u tý ankety to zůstane. Na games chodím, abych se jůtůbrům vyhnul.
  • ravux
    Nic proti Samorostu 3, ale pro me to vic audio-vizualni experiment/hricka nez hra. Podobne jako Abzu a spol. Ale chapu, ze hledat kapra v tak malym rybniku neni jednoduchy a vyhrava jednooky mezi slepymi. Jakakoliv cena za scenar pro Brany Skeldalu antispisovatele Rohlika (Skeldala), k jehoz knize Zeme bez zakona by se mel prihlasit Islamsky stat, "vyznam" cele ankety pro me osobne jen podtrhuje.
  • A proč ne? Když se tu na games hatuje Cod, BF a Assassin creed, že je to furt dokola jen s jinou číslovkou tak je to ok, že? ale že vyhraje další verze Samorosta, tak je to super hra, protože je česká.... a vůbec nevadí, že je to furt to samé.
  • Jednička byl první pokus, kde Kuba Dvorský zkoušel, jak by vypadal "svět brouka", prostě všechno byly nafocené větvičky, kusy kůry, mechu apod. a do toho sem tam něco, dost neuměle (však žádný mistr z nebe nespadl, že :)) dodělané další graf. prvky, ale fungovalo to hezky.

    Dvojka už s pomoci Vaška Blína vypadala o dost líp. Nicméně až se vstupem dalších lidí do vzniklého a rozrůstajícího se Amanita Design studia to myslím začínalo nabírat na kvalitě, jakou vidíme v S3. Já to neberu jako že se to opakuje, ale jako neskutečnej posun. Dej si vedle sebe obrázky ze S1, S2 a S3 a posun je tam obrovskej. Že je to pořád jeden styl, to mi přijde ok, jsou to 3 hry za 13 let a ten styl je vypiplanější víc a víc, navíc už to nejsou jen nafocený pařezy a samorosty ;), ale ta trojka celá krásně ladí jako jeden kus a navíc je všechno mnohem detailnější než dvojka, v který nakonec ledascos ještě pořád bilo do očí. Takže posun tam je. Ale upřímně třeba Samorost (stejně jako Machinarium) patří pro mě mezi několik málo hodně osobitých her, ke kterým se vždycky rád vrátím (jen mi je líto, že už vím, jak to dopadne ;)).

    A když se podívám na hratelnost, tak tam je rozdíl mezi jednotlivejma verzema ještě větší a to jak v porci, tak provedení obsahu :)

    Pokud jde o Dark Train, ten se mi holt úplně netrefil do vkusu ani vizuálně, ani herně, ale je taky pěknej. Do Dark Trainu teprve třeba "dorostu", zatim se mi víc líbí Samorost ;).
  • Dark Train je take skvela volba. Ten vizual ma neskutecny a je originalni, Samorost uz se trochu opakuje... Ale diva se na to porad skvele, souhlasim.
  • Tak ono AAA stejně značí jen velikost rozpočtu, nikoliv kvalitu titulu.
  • Hele, Femto má novej nick... *1*
  • kubi-wan
    Hipsteřina?
    Samorost, milej hochu, byl slavnej ještě než nějaký hipsteři existovali...
  • hmm navstevujes tuto stranku, dokonce az tak ze pravidelne komentujes. primou urovni mi z toho vyplyva, ze se radis mezi ty hlupce a proto presne vis jak by hlasovali? dekujeme ti za tento pohled do toho jak vy hlupci premyslite.
  • Veskoslav
    Jsem myslel, že jsi už shnil v pekle. Jenom je překvapující, že chodíš mezi ty hlupce. Jsou desítky tisíc stránek, kde najdeš ty nejchytřejší a sobě rovné.
  • Zatim je plne zamestnan studiem tvych symptomu a doufa v nobelovku...
  • To byl teda výběr. Samé mobilní hříčky, pak věci které nejsou hotové a nikdo neví kdy budou. Jedině ten simulátor kamionů je hotovo velká hra. Tomu bych to dal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit