Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Tak když už jsme načali to pírátství a ty naše "ubohé" výmluvy zlých pirátů.

    Zde pár důvodů, proč lidé stahují:
    1. Neexistující dema, která by alespoň minimálně nastínila jak hr vypadá. U mně osobně jsem si stáhl Trine 2, o hodině jsem se rozhodl, že za tu cenu, co se prodává, za své zpracování, co nabízí je fakt ostudné, že mám hru stáhnutou, tudíž hurá do obchodu a mám doma origiál. Tudíž prvním důvodem je to, že člověk nemá možnost si hru osahat, přitom dema byla celou dobu, co si pamatuji. Ještě staré levely, Gamestar, Score, Ikarie atd.

    2. Nefungující koupené hry. No jeikož jsem se na Rage moooc těšil, koupil jsem si ho v akci za nějaký ten litřík. Přijdu domů, nainstaluji a hra nejede. Pročtu fóra a zjistím, že je nás víc. No nic, stáhnu a hraji a čekám až mi opraví koupenou hru. Naštěstí opravili, stáhnutá verze smazaná a originál už šlape jako hodinky.

    3. Důvodem je to, že hry typu CoD nenabízí "nic nového" a za cenu jakou se prodávají je to naprosto šílené. Čímž to sice neospravedňuje ke stažení, ale člověk by očekával, že za 1500 dostane víc než sinle na 5,5 hodiny pro cvičené opice. Sám mám koupený CoD MF a MF2 a CoD 2, MF 3 jsem si stáhnul, 20 minut hrál, zjistil, že je to MF 2 v jiném interiéru a kvůli multi se mi to nevyplatí a tak šla z pc. Až hra bude za 200-300 stovky, tak poputuje do poličky, ať mám moderní trilogii CoD taky doma. Dalším příkladem je zmrvené DS III. Kamarád koupil, kamarád se málem zabil. Nedodělaný paskvil, kdy základní set stačí na projetí celé hry. No za 1399 náramná hra:)

    Neomlouvám piráty, sám jsem občas tím, jak se říká občasným. Ale snažím se podporovat ty, co si to zaslouží a jejich práce je skutečně ocenitelná penězi. Za hry jsem za ty roky otratil přes těch 30 000 a u těch, co mám doma, toho nelituji. Ale věřím, že kdyby všechny hry byli kvalitní, je to číslo mnohem vyšší.
    • Kr.Pa
      1. se dá relativně kompenzovat sledováním gameplay videi z you tube a prectenim aspon 4 nezavislich recenzi po celem internetu
      • z gameplaye tezko poznas jak ti treba vyhovuje ovladani....v recenzich hry casto srovnavaji s tituly, ktere treba nemusis znat nebo se recenzenti venuji pouze dane kategorii, a tak mnohdy ocekavaji od hry neco jineho nez casual hrac
      • nic z toho nenahradí vypovídající hodnotou alespoň hodinové demo....
    • To je jen par ze spousty vymluv, kterym si lide omlouvaji svuj moralni poklesek.

      1) hodne her dema ma, stejne se kradou, je rada dalsich moznosti, jak hru poznat

      2) originalni vymluva, tuhle jsem jeste neslysel, ale pokud mas koupeny original, vznikaji skody jen sekundarni, takze v tuto chvili je lze zanedbat

      3) kdyz hra nenabizi nic noveho, neni ani duvod ji piratit, pokud o ni nekdo tak moc stoji, ze kvuli ni krade, muze si ji i koupit
      • Veskoslav
        Ty jsi fakt de*ent jejdásku, jinak to napsat nejde.


        1. Hry jako Assasin Creed, CoD, Tiberium Wars, Zaklínač 2 a spousty dalších A titulů mají dema? A kde chceš hru poznat? Z gameplay videí? Ze screenshotů nebo recenzí, co ventilují soukromý, neobjektvní názor?

        2. TO, že bod druhý nechápeš, to není můj problém. Zkus si to znova přečíst.

        3. Platí i pro bod 3, zkus si znova přečíst a možná to tvůj mozeček pochopí.
    • Ringwraith
      Velmi rozumné argumenty.

      Ono je to celé taky o nereálných očekáváních vydavatelů. Jedna frančíza se prodává jak šílená (CoD) a pak začnou všichni chtít po svých sériích to samé. Jo, pak to nevyjde a můžou za to přece piráti a vůbec ne fakt, že nikdo už nemá zájem kupovat kopie kopií.
  • piratstvi bylo, je a bude ... nezmeni to ani financni postihy, uprava legislativy, ani pokud se zacnou delat hry na lepsi urovni (i kdyz to jedine, spolu s navratem k demoverzim snad muze miru piratstvi snizit) .. jasne logika rika nelibi se - nehraj (jak ma clovek zjistit jestli se mu libi?) .. na druhou stranu kdyz zvedneme jizdenky na MHD dejme tomu na 80kc za jizdu s tim, ze nezarucime jestli a ani v kolik metro/tram/bus dojede, nebude si kde sednout a v lete budem topit, v zime otvirat okna, taky se zvysi mira cernych pasazeru ... ono by se vydavatelum taky nelibilo kdyby meli hraci moznost hru jim vratit protoze: nejde dohrat, nesplnili to co slibili, zabugovanost hry zasadne narusuje hratelnost .. ja se treba nedivim hracum, zvlast treba mladsim - ekonomicky nesebestacnym, kteri nepujdou hned do her od Bethesdy nebo BiS .. tim nechci nikoho nabadat k piratstvi, nebo ho omlouvat .. jen mam urcite pochopeni pro lidi, kteri za soucasne situace hry stahujou :)
    • Taky jde o to, že dneska už se i v herní branži vytvořil onen úžasný amerikanizovaný mainstream, který už minimálně dekádu ničí například hudbu. Celý systém směřuje ke dvěma cílům:
      1. Tvorbě her s filmovým singleplayem, s herní dobou maximálně 5 hodin, nulovou znovuhratelností, drahým vývojem, masivními prodeji v moment vydání, každoročním pokračováním, DLC blbostma, masivní reklamní kampaní, idiotským/klišovitým příběhem, důrazem pouze na grafickou stránku věci, vývojem primárně na konzole, nezvládnutým portováním na PC, špatnou optimalizací a tím pádem i tlakem na prodej nového hardware.
      2. Tvorbě sice trvanlivých, propracovaných, obvykle MMO her, které ale bývají zatížené poplatky, mnohdy jen pomalu odlaďovanými bugy a ohromným počtem datadisků.

      Abych si koupil hru z první kategorie, musel bych být tramtadadá. Platit 200 Kč na hodinu je úchylné, kupovat kvůli tomu co dva tři roky HW taky. Koupit hru z druhé kategorie? Možná, ale až mě to přestane bavit a zjistím, že jsem na tom za rok odepsal třeba 5000 Kč, nebudu mít chuť udělat to znova. Navíc konkrétně třeba hypovaná MMORPG mě vůbec nebaví.
      A přitom jsou stále hry, které mají smysl a dokáží si na sebe vydělat, protože za ně rádi zaplatíme. rFactor člověk koupí jednou, a to ne zrovna za málo, ale pak na něm stráví tisíce hodin v single- i multiplayeru a má přístup do ohromné moderské komunity, která má k dispozici kvalitní vývojářské nástroje. Stejně i s jinými simulátory. Nebo takový Paradox Interactive. Vydá za rok 10 titulů, z toho 5 velmi levných, téměr stejných strategických her, na jednom enginu, bez jakékoliv protipirátské ochrany, s nízkými nároky na HW, zabugovaných, patchovaných ještě tři roky po vydání pomocí updatů i datadisků. A očividně je stále tu a má svou stálou hráčskou základnu, protože ty hry jsou prostě dobré. Stejně se dá podívat i na budovatelské strategie.
  • Pirátství nepodporuju a momentálně si kupuju jen originální hry do sbírky popřípadě občas nějakou novinku ale co pirátsví nahrává je, že hry stojej za prd. Většinou je herní doba krátká, nebo je to zabugovaný a nebo obojí. Nejlepší příklad udám co se mi stalo o víkendu, stáhnul jsem si LA Noire, nainstaloval, spustil, hrál hodinu a moc mě to bavilo. Tak jsem si šel kouit originálku a kompletně smazal stáhnutou verzi z PC.
    Stala se mi nádherná věc, nainstaluju originálku a chci ji spustit a hele nejde, hledám čím to je a nenacházím jelikož stáhnutá mi šla v pohodě. Nakonec zjistím, že je problém v grafice a Rockstar a Nvidia hází chybu na sebe a jako způsob jak to spustit je si koupit druhej monitor (wtf?) Takže mezitím co tyhle dvě strany ví prd tak pan SKIDROW udělal crack, kterej celou chybu opravil a hra jde spustit.
    Dokud tedy budou stáhnuté hry chodit líp než originální tak co můžou výrobci čekat?
    • Podobné věci se mi staly u Assassins Creed II a Brotherhood, GTA IV a ještě u jedné hry (už ani nevím co to bylo). GTA IV originálka se neuvěřitelně sekala (i s nejnovějším patchem a nejnovějšími ovladači G. Karty, kdežto pirátěnka šlapala jak na drátkách na nej detaily. A to samé s Brotherhood a AC II...

      Jak jednou začnou takové problémy u her, tak je to nejistota až do konce...
  • @ jejdasek: Hele, nejsi ty normální kr*tén? Nikdo ti neřekne, že jsi d*bil protože hry nestahuješ, nebo že jsi omezenec a bojíš se stahovat, né to ti nikdo neřekne (sice jsou to taky kecy, ale nikdo ti je neřekne), zato ty tady pouštíš keců: budeš lidem nadávat do komunistické lůzy, zlodějů a já nevím čeho všeho... To je pěkně ubohý. A teď mě poslouchej: To vůbec není tvoje věc, ty se nemáš co sr*t do toho, že si nějakej pan Novák stahuje hry, nebo že Ivetka si je stahuje jen vyzkoušení. A jestli budeš pokračovat v tom co tu předvádíš, tak jsi hoden tak do léčebny... Promiň, ale tak to je. A můžu tě uspokojit alespoň tím, že pirátství nikdy nezmizí a piráti se můžou tobě tak akorát smát do ksichtu...? *7*
    • Nejsem. Nikdo mi to nerekne, protoze to neni pravda a pokud to nekdo rekne, tak je totalne vymastenej psychopat. Ty hry nekdo zaplatit MUSI, zdarma jednoduse nevzniknou. Takze kdyby se kazdy pc hrac ridil logikou, ze kdo nekrade kdyz muze je debil, tak hry na pc proste nebudou.

      Ano, jestlize nekdo chce narizovat aby byly hry zdarma pro vsechny, tak je to tupy komous jak vysitej.

      Mylis se, je to moje vec. Ten pan Novak je parazit a parazituje na me, uz to me opravnuje se proti tomu ozvat. Navic na me dopadaji negativni dusledky jeho piratstvi, coz je dalsi duvod se proti tomu ozvat. Krome osobniho zajmu je tu take obcansky zajem. Chapu ze v zlodejskem zkorumpovanem cesku se to moc nenosi, ale je spravne se ozvat a bojovat proti zlodejum, komousum a podobnym tragickym existencim, ktere agresivne parazituji na svem okoli.
      • Brácho, ty jsi příliš dobrej pro tento zkažený svět. Není tu pro tebe místo.
    • Klid, je to jen (známý i odjinud pod jinými nicky) provokatér bez hlubších znalostí a souvislostí AZ.
  • Můžou pirátství řešit a trestat jak chtěj, ale ono nikdy nezmizí. I kdyby přestal existovat net, tak zas se něco vymyslí (pálená DVD). Pirátství se s námi táhne už roky, vlastně už je to desetiletí, jenže stěžovat si na něj, to začlo teprve teď. Otázkou je proč, až teď a né třeba před 6 lety? V nynější době je krize, kdy lidi zaplatí ty nejdůležitější věci (vysoké a stále rostoucí ceny jsou doslova vražedné), co potřebují a na hry, filmy atd. prostě nezbyde (i já to tak mám) a když to jde stáhnout, tak proč ne, že? Pak tu máme ten šílený vzestup konzolí, přichází nové Wii nebo tak něco, PS Vita, mnoho lidí i upustí od PC a jde na krabičky... Vždy bývala PC hlavní platformou, jenže teď? To je problém. Ale důležitější je spíše první důvod. Ceny věeho možného už jsou tak dost vysoko a lidi mají problém platit 1000 a více kč za jednu hru. A když už, tak stejně koupí 1 až 2 hry a další 3 si stáhnou.
    • Mechwarrior_bw
      uniká ti jeden fakt - náklady na výrobu hier neustále stúpajú, pričom ich ceny neustále klesajú, vyšší počet hráčov nedokáže kompenzovať tieto roztvárajúce sa nožnice. To je dôvod prečo začína byť pirátstvo vážnym problémom a reálne ohrozuje PC ako hernú platformu.
      • Jistě že stoupají když zaměstnávají plno lidí kteří nejsou potřeba a za reklamu dají i polovinu rozpočtu. Když neumí hospodařit tak je to jejich problém a ať si potom nestěžují.
        • Mechwarrior_bw
          určitá ekonomická neefektivita vo firmách existuje ale vždy sa pohybuje iba v niekolkých percentách v závyslosti od firmy. Dnes naopak mnohé herné spoločnosti idú po každom doláre a v momente keď nie sú určitý zamestnanci potrební tak s nimi okamžite rozväzujú pracovný pomer. A tak ako som písal, úloha marketingu sa neustále zvyšuje, pri narastajúcom počte produktov a cenách sa musí logicky investovať viac.
        • Taky pravda... poděl*ný manažeři... Třeba takovej Ubisoft má 1700 vývojářů a 1500 manažerů... vždyť to je skoro poměr 1:1, co tam ti manažeři dělaj? *7*
      • No vidíš, to jsem zapomněl napsat. Díky a máš pravdu. Kdysi vytvořila hru i parta kluků z vysoký školy, jenže teď na jedné hře může pracovat 40 až 80 členný tým, né-li vícečlenný. A náklady opravdu stoupají, většinou se pohybují okolo miliónů až desítek miliónů, nemýlím-li se že? A pořád stoupají, úměrně s pokročilostí HW PC a většího využití HW konzolí. Až přijdou nové konzole a grafika atd. u her se posune na další úroveň, zase to bude chtít pár penízků navíc...
      • náklady na výrobu stúpajú
        vs
        kvalita hier /až na pár/ stále klesá

        hm dačo mi tu nesedí.....
      • Veskoslav
        Stoupají? Jo u CoD určitě, když na reklamu dají tolik, kolik dal Microsoft za vývoj her od roku 1996 do roku 2004. To pak stoupají:-D
        • Mechwarrior_bw
          áno stúpajú a bez marketingu žiaľ dnes nepredáš skoro nič.
          • kvalitni hra se proda "sama"
            • Mechwarrior_bw
              výnimky možno ale všeobecnosti to neplatí *3* 99% hráčov ani netuši aké vynikajúce hry sa objavujú v indie sfére, ktoré mnohdy zábavnosťou a originalitou predbiehajú vyhypované tituly. Ale málokto o nich vie ... ale ako je to možné pokial dobrá hra sa predáva sama ?
    • ucho
      protože dřív to nebylo tak okatě a veřejně, dělo se to víceméně pod povrchem. lidé si tak trochu uvědomovali, že dělají něco, co není úplně v pořádku. dnes to řada lidí považuje za normální věc. teď je toho plný internet a hru si z internetu umí stáhnout i moje babička.
    • Ringwraith
      Nechci ti brát iluze, ale PC nebývala hlavní herní platforma nikdy.

      Ano, u nás v ČR ano, ale celosvětově ne.

      Ale o tomhle diskuze není, tak prosím nezačněme se o tom hádat, já to jen podotýkám.
      • "Nechci ti brát iluze, ale PC nebývala hlavní herní platforma nikdy.

        Ano, u nás v ČR ano, ale celosvětově ne.

        Ale o tomhle diskuze není, tak prosím nezačněme se o tom hádat, já to jen podotýkám."

        Jasně, já to spíše myslel tak, že dřív prostě PC bylo pěkně vidět a bylo jak bych to řekl "uznávané"?. Ale teď je hodně odstrčené novými konzolemi, na kterých se tolik nepirátí. (Protože je to o mnoho složitější)

        BTW: Hádat se o tom nechci, vždyť každej má nějakou srdcovou platformu. Nikdy nechápu, proč se někdo hádá o tom jestli je lepší konzole nebo PC... každýmu vyhovuje něco jiného. *4*
      • Veskoslav
        Nebylo? Proboha to nemyslíš vážně:-D Zjisti si čísla, jak a co vycházelo na pc a konzole měli takokový prodej, že to vypadalo na to, že si vydělají akorát na Vánoční besídku. Stačí léta 1997-1999, ale bacha ať Tě netrefí šlak.
        • Ringwraith
          Nemám zájem se hádat. Zjisti si čísla prodejů třetí, čtvrté a páté a šesté generace konzolí...

          Jo, PC se prodá milionkrát víc, ale ne jako herní platformy.
          • Veskoslav
            Ty jsi jelito proboha:) Jak určíš herní a neherní pc?
            • Mechwarrior_bw
              Ringwraith : v tom si šliapol úplne vedľa, hry a PC boli vždy spojené nádoby, prakticky v každom PC bolo niekoľko štandartných hier ktoré si rád zahral každý užívateľ tejto platformy. V globále jednoducho viac hráčov použilo PC k hraniu hier ako konzolu. Môžeme sa baviť o štruktúre hier alebo celkových ziskoch ale o tom, že PC nikdy nebola hlavná herná platforma nemôže byť ani reč, pretože BOLA.
            • Veskoslav
              A kde máš HL a AoE? A je v Sc obsaže i Sc datadisk nebo jsou to samostatná čísla?:) Ne encháme toho, na tomto se neshodneme:)
            • @Ringwaithův poslední výčet - a kde počítáš s tržbama za MMOčka? *14*
            • Ringwraith
              StarCraft (11 million)
              Diablo II (4 million)
              Diablo II: Lord of Destruction [expansion pack] (1 million; 2 million shipped)
              vs
              Gran Turismo (10.85 million shipped)
              Final Fantasy VII (10 million)
              Gran Turismo 2 (9.37 million shipped)
              Final Fantasy VIII (8.15 million shipped)
              Super Mario 64 (11.62 million)
              atd. Zdroj = wikipedia, která pak uvádí vlastní zdroje.
            • Veskoslav
              Nemůžeš to tvrdit, ani prodeje her třeba v letech 1997-1999 neodpovídají. Nejprodávanější byly Sc, AoE II, Diablo II, NFS a ty jediné byli i na konzole. Konzole mněli i svoje tituly, ale v té době pc bylo skutečně hlavní herní platformou a vývojáři se soustředili primárně na ni.
            • Ringwraith
              Tím jak je používáno.

              Ale já tu celou dobu tvrdím, že konzole vedou celosvětově jako HERNÍ PLATFORMA. H E R N Í.

              H
              E
              R
              N
              Í
              HERNÍ herní HERNÍ herní HERNÍ herní HERNÍ herní HERNÍ
    • Pravda, bohužel nevím proč, ale mám pocit, že poslední dobou se i tady, na games, řeší více pirátství než samotné hry. :(
      • Pravda, toho už mám plné zuby. Je fajn, že se redaktoři snaží nás informovat tak nějak o všem, ale tady je článek o pirátství skoro každý týden. Tenhle týden je to už druhý...

        Stejně, podívej, pořád se o tom píše, ale vyřeší se tím něco?
  • Ano, nejspíš jsem podle všech definicí pirát.
    A moje morální ospravedlnění?
    Určitě to budou "čestní" kupci
    her považovat za trapnou výmluvu.
    Logika boje s pirátstvím spočívá v tom že kdyby se nám ho podařilo vymýtit tak si část dřívějších pirátů hru koupí. Ale co ti co si ji nekoupí i když nebude jiná možnost jak si zahrát? Na těch se nedá vydělat tudíž za současného stavu na nich firmy neprodělávají (nekoupili by si to tak jak tak) a do této skupiny já patřím.
    Kdybych nemohl "pirátit" tak bych byl odkázan na těch pár originálů co už mám a na freeware tituly.
    • A to akože podľa teba majú byť vývojári spokojní s vysvetlením, že si to ukradneš, pretože by si si to aj tak nekúpil?
      • Do jisté míry ano. Jak jsem je poškodil tím že jsem si to stáhl, když bych si to stejně nekoupil?
        • Jak te poskodi tvuj zamestnavatel, kdyz vyuzije tve prace a nezaplati ti?
          • Budu o pár tisíc chudší. Když si stáhnu hru a stejně bych si ji nekoupil tak má vývojář/vydavatel atd. stejně.
            • No. A teraz si predstav, že tento socka-prístup budú mať všetci. Celý priemysel ide do riti, môžeš byť rád, že sa na tom podielaš *7*
            • Nebudes chudsi, on by ti stejne nikdy nezaplatil. Takze jak te poskodi?
    • Tak hrej freeware tituly, kdyz nemas ani stovku na hru. Nebo jeste lepe, bez si neco vydelat.

      A logika boje v piratstvi spociva v tom, ze kdyz hrajes nejakou hru, vznika ti povinnost za ni zaplatit.
      • Veskoslav
        100 na hru? Upadl na hlavičku? Nepočítáme-li Steam a jeho super akce (DN F za 4,25 Euro, HL 2 za 2,65 Euro atd), tak nejlevnější slušný titul, což jsem mněl neskutečné štěstí bylo sice NFS za 99 Kč, ale v šílené akci, normální cena 250 Kč, většina A titulů začíná na 499 Kč, příkladem je Deus Ex. A ty jsi mi něco blekotal o tom, že kino za 99 je nereálné. Zdá se, že máš hodně pokřivený pohled na náš trh....
      • Stovku na hru? Né že by se za ty peníze dobrá hra sehnat nedala ale ruku na srdce takových je málo. Když si pudu něco vydělat tak to utratím za něco jiného než za hry.

        Logikou boje s pirátstvím jsem myslel to proč s ním bojují herní firmy.

        Jako všechno je to prostě na každým, já to beru tak že jsem nikoho neokrad tím, že jsem tu hru zkopíroval a i kdybych nemohl tak bych si ji nekoupil.
        • Ja uz kupujem hry vacinou iba na steame za 4,99€, obcas aj 1,2€. Staci si pockat a nemusis kradnut. Hraj starsie hry a mozes ich hrat na max. Na vykonne pc mas?
        • ucho
          ne, her za stovku je moře... snad i GTA 4 šlo za podobnou cenu sehnat...
          • Připouštím, dobré hry se dají sehnat i levně, pokud se jedná o 3 áčkové tituly tak si ale člověk musí počkat i pár let aby to bylo do nějakejch 300 Kč. Velmi se mi líbí model hry Darkest Hour (jakási nadstavba nad Hearts of Iron 2 od Paradoxu). Hru vyvinuly fanoušci pro fanoušky a nedostanou z ní ani cent, platí se vlastně jen za licenci od paradoxu a distribuci, takže cena byla kolem 300 Kč.
            Jinak abych uklidnil "poctivé". S tím jak mám na hraní pořád míň času tak si her začínám víc vážit a už spíš jen kupuju hry které mě opravdu baví. O tom to konec konců je.
  • Až budu moci vrátit tu hru, s tím že má nechráněnej multiplayer (jen nějakej punkbuster někde na serveru nestačí) a bude se to moci bezplatně odzkoušet. Tak twe přísahám že přestanu ... (si domyslete co chcete)
    • A jak vlastně chcete vrátit software kde nesouhlasíte s podmínkou licence? U obchodníka určitě ne..(porušenej obal), vejš nepochodíte..
      • právě o tom mluví...
  • Nechápu proč si tu všichni stěžují na zloděje a ohánějí se morálkou. Co je morálka? Je to něco logického? Jsou to jenom pozůstatky nějakých irracionálních hodnot ze všemi nenáviděného a hloupého křesťanství či jiné víry. Jste hloupý že věříte v irracionální věci?
    Myslel jsem že na školách vám vtloukají do hlav pouze logiku, a vzít si něco co můžete mít zadarmo raději než za to zaplatit je pouze logické. Využít situace a obohatit se je logické.
    Jestli je to zákonné musí řešit pouze ti kteří ztahují z torrentů kde jsou veřejně dostupné vaše IP adresy.
    Co to je za argumenty v dnešní vzdělané společnosti? Nějací zloději a hraní na už tak tenkou strunu morálnosti...
    • Tak pravil Zarathustra. :-)
    • nemyslim si ze vami uvadzane argumenty su skutocne logicke.Teda su ale len s velmi kratkodobeho hladiska. Z dlhodobeho hladiska ide taketo uvazovanie proti vsetkym.Osobne si myslim ze obohatenie sa na ukor druhych alebo proste kradnutie vedie k zvysenemu sklonu ku korupcii vseobecne a tak davame ostatnym zly priklad ale aj dobry dovod sa chovat podobne.Takymto sposobom sa degeneruje nasledovne cela spolocnost a myslim ze tento zly sposob uvazovania vedie k tomu preco je aspom na slovensku verejny zivot prerasreny korupciou.V podstate tak znacnou mierou prispievame k tomu ze kvalita zivota v tychto zemepisnych sirkach ide do hovien a nadavame na politikou ze preco sa tu nemame tak dobre ako napriklad v skandinavii pritom su len plnohodnotnym obrazom nasej spolocnosti.
    • chalan ma pravdu.. v dnesnej dobe ked je ledva na chleba a strechu nad hlavou proste kupovat hry je uplna blbost.. nech si to kupuju ludia co na to maju a ostatnych nech nechaju napokoji.. kopirovanim o nic vyvojari nepridu.. aj tak by si tie ich 5 hodinove hry ti ludia nekupili
      • Mluvi z tebe chamtivost a bezohlednost. Pokud v dnesni dobe nemas na hry, tak je nehraj a bez radsi pracovat. Je vskutku dojimave, jak si zduvodnujete nutnost krast luxusni zabavu.
    • Uff, to je síla toto číst. Máš třeba něco nebo někoho rád? Vidíš jen sám sebe a svůj zisk? Doufám, že se nikdy nepotkáme, pane Logiko.
      • Heh, jsem pouze snažil nastínit styl uvažování dnešní společnosti, doby. Tohle je kapitalismus, nic než logika a džungle, zde neni prostor pro lidskost jelikož ta neni logická a tudíž je vnímána jako slabost/hloupost a daleko se s ní nedostanete, tedy co se vztoupání v potravním řetězci/pyramidě týče.
        • Člověk si může vybrat jestli chce být tou vyvinutou opicí a následovat ego a logiku, nebo lidskou bytostí a objevovat sám sebe a moudrost. Já si logiku a tím peníze a materialismus nevybral, ale většina ano nebo se pouze svezla protože to bylo prostě jednodušší. Ono je také těžké se z toho vymanit, v útlém věku už na vás škola pracuje a možnost výběru je veškerá žádná, lidé ani o možnosti volby netuší a kam to všechno vede vidíte sami. Takhle to fungovat nemůže a všichni co si to uvědomují nejspíš tiše očekávají nějaký zlom, který jak to vypadá se blíží...
          • To neni logika, ale hloupost. Je to vrcholny projev hloupeho, kratkozrakeho, bezcitneho a sobeckeho uvazovani. Tezce psychopaticke jedince jako jsi ty by bylo potreba vyloucit z lidske spolecnosti. Ono by vam velmi rychle doslo, jaky vyznam maji "iracionalni" hodnoty, ktere nechapete. A nebo byste se navzajem pozabijeli, take resni. Pro ostatni by to byla exemplarni ukazka, kam takove uzvazovani vede.
            • Ale no tak, když vemu třeba takové desatero (né že bych byl křesťan), tak co je na něm tak špatného, zlého? O čem tady mluvím neni žádné náboženství nebo církev, je to princip který funguje stejně tak dobře jako logika, akorát nevychází z animální podstaty člověka ale z té lidské. Horší mi přijde právě ta animalita a kontrola/moc kterou ego potřebuje a ovlivňuje/přizpůsobuje si povětšinou dobré ideje a právě uměle vytváří systémy jako je církev naboženství a všechnu tu omáčku okolo. Rozeznáš to dobře podle toho že v těchto systémech neni člověk jako člověk ale někteří jsou "lepší" než druzí, a mají nad nimi moc.
              To o čem mluvím má každý v sobě už od narození, nic k tomu nepotřebuješ.
              Spíš se bojím toho co lidé dělají pro peníze, jakožto nástroj logiky.
    • Urug
      Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě pán bůh potrestá...
      • Ringwraith
        Toho bych se nebál.

        There is no God.
  • taky nam v anglii prisel dopis za udajny stazeni two worlds. ale da se tomu pomerne snadno branit, je to pravne nedoladeny, funguje na principu vydirani a zastrasovani. neco co s britskou mentalitou opravdu neobstoji. k soudu se nedostal ani jeden pripad protoze provozovatele tohoto skoro scamu jsou si dobre vedomi, ze by se svejma dukazama neobstali. zjistovani IP je krajne nespolehlivy. svycarska firma ho provadi opakovane odmitla podstoupit audit nezavislou stranou, a ve svycarsku jim byla dokonce jejich cinnost zakazana. v britanii proslul zejmena pripad jez zverejnil program Which? (britska obdoba obcanskyho juda) kdy manzelskymu paru v pokrocilem stadiu duchodu prisel dopis za udajny stazeni gay porna, nebo kdy vyzvu k zaplaceni za jistou videohru dostala tiskarna (domaci tiskarna, pristroj co tiskne papiry...). rada advokatnich kancelari i publisheru od metodiky ustoupila protoze to poskozovalo jejich reputaci (napr. atari, nyni cd projekt) a nakonec to vyuzivali temer vyhradne producenti pornografie, spolceny s pochybnim pravnikem andrew crossleym, jenz po nedavny frasce u soudu cinnost ukoncil, partneri se k nemu obratili zady a nyni se topi v dluzich a nenavratne poskozene reputaci. bohuzel v nemecku je asi legislativa jina. otazka je, jak by to fungovalo u nas. nicmene nejjednodussi je nepouzivat torrenty ani jiny p2p, nebo se u toho aspon nenechat chytit, kdyz uz clovek stahuje nakej ilegal soft misto aby si ho koupil.
  • Hm, odo mňa ešte kompenzácie nikto nechcel. To bude tým, že na svete sú ešte stále milióny ľudí, čo to za mňa s radosťou zaplatia.
    • Za ťeba vždycky bratko! *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit