Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vyhrožovat smrtí tomu vypasenýmu špíčkovi je asi stejně tak o govně jako vyhrožovat pochoutkovýmu salátu, že ho sníš. *7*
  • No i když si myslím, že vážně šlo o ironii z frustrace, alespoň se nakonec zachoval správně. Jen doufám, že tato hra se na Steam vrátí, protože šlo zrovna o jednu ze všeho toho menšího šrotu, která byla zábavná a měla svůj potenciál, pokud by vycházely ještě nějaké updaty.
  • Ukazkovy dukaz toho, ze je Steam monopolni zlo. Kvuli blbym recem nastvaneho vyvojare, ktery si chtel jen ulevit Valve uplne klidne zneuzije sve dominantni postaveni a jen tak se rozhodne nicit zivoty spousty lidi. Nema blbe reci, ale realne se chova se mnohem hur. Predstavte si, ze nekdo z vasi rodiny pronese neco blbeho na CEZ a ten vam proste odpoji elektrinu a jste nahrani. Podle me by tento incident mel vyvolat zajem antimonopolniho uradu a ten by mel citelnou pokutou Valve usmernit.
    • maros.goc
      o akom posranom monopole to hovoris? to Valve zakazuje vydavat tuto hru vsade ci len na Steame? tuto hru mozu predsa vydat na Desure, Origine, GOG, či GMG ...o čom to teda preboha hovoris? aky monopol? :DDDD jejdasek jejdasek, cim viac ste starsi, tym viac ste hlupejsi
    • S tym, ze Valve reagovalo prehnane suhlasim. Tie tvoje dalsie konstrukcie su ale viac ako usmevne. Stream je obchod, je to obchod, ktory sice ponuka vacsinu hier na PC ale ani zdaleka nesplna definiciu monopolu, pretoze nie je na trhu jediny, zaroven ani zakaznik ani predajca nie je nuteny pouzivat akukolvek jeho strukturu aby mohol bez akychkolvek problemov fungovat. Co dokazuje samozrejme x projektov, ktore na steame nie su a su mimoriadne uspesne Minecraft, Star Citizen, LOL, Blizzard atd.
      Takto monopolne prostredie nefunguje.
      • maros.goc
        Valve nereagovalo prehnane ...Valve ma nejake postavenie na trhu a preto ak sa ich obchodny partner vyjadruje o nich ako sa vyjadril ten vyvojar, je absolutne logicke, ze z toho vyvodia dosledky ...Steam nepotreboval tu hru, ani toho vyvojara, to ta hra a vyvojar potreboval Steam ...aj ty by si nadalej udrziaval partnerske vztahy s niekym ktory by ti vyhrozoval smrtou? ...fakty ze to bolo z frustracie, ze to nemyslel vazne si mozes nechat pre seba, čo mu už ostávalo nakoniec tvrdiť? nebodaj že to myslel skutočne vážne :)
      • Usmevna je tva neznalost, s kterou si monopolni chovani predstavujes jako cernobilou zalezitost.
        Steam neni obchod, ale primarne online drm, kolem ktere jsou postaveny dalsi sluzby. To spatne je prave ona online drm, ktera dosahla olbrimych rozmeru a dava Valve neprimerenou moc nad tvurci her i hraci, kterou Valve zneuziva. Prodej her je vedlejsi cinnost, pro kterou existuji substituenti, ale bohuzel to neni vyznamne. Významne je to, ze existuje vyznamne mnozstvi her, ktere at koupis hru u ktereho chces obchodnika, vcetne retailoveho, stejne tu hru musis registrovat na steamu a potrebujes povoleni a souhlas valve k tomu, aby ta hra fungovala a mohl jsi ji hrat. A to neni vec obchodni.

        Tento fakt cini ostatni obchodni substituenty nevyznamnymi, a projevuje se mimo jine tak, ze vetsina prodeju se realizuje primo na steamu s efektem, ze vyznamne mnozstvi tvurcu her je zivotne zavisla na prizni steamu. Ten je tak ovlada, jak dokazuje i tato kauza, a muze jim diktovat sve podminky.

        Nemas pravdu, ze steam neni na trhu jediny. Vyznamne mnozstvi her si bez steamu nezahrajes. Pro tyto hry je to jedina sluzba, bez ktere se neobejdou a za kterou hrac nenalezne nahradu. Muzes ty hry koupit jinde, ale stejne si je bez steamu nezahrajes, a to prave kvuli online drm kterou steam poskytuje. Dovedes si predstavit, ze by sis koupil auto, ale at ho koupis kde chces, vzdy ho budes muset registrovat u jedineho (monopolniho) obchodnika, ten nad jeho provozem bude mit online kontrolu, bude si stahovat data o jeho provozu, kdy kde a jak s nim jezdis a lusknutim prstu ti to auto bude moci zablokovat? To by se ti libilo? A vazne bys rikal, to je jen obchodnik? Vazne usmevne. To by byl tragicky stav a presne tohoto tragickeho stavu Valve na PC platforme (kdysi svobodne) dosahlo. Dnes uz to vetsine hracu prijde normalni, ale normalni to neni.

        Takze vec se ma tak, ze zakaznik je nuceny steam pouzivat, aby vyznamne mnizstvi her mohl na pc hrat. A ze existuji i hry u kterych to nutne neni na tomto faktu nic nemeni.

        Monopol v ekonomice je idealni konstrukt, ktery v praxi nikdy neexistuje a nikdy existovat nebude. Ale to neznamena, zde neexistuji spolecnosti, ktere jsou na trhu tak dominantni, ze vykazuji skodlive monopolni chovani. Microsoft ani google nejsou monopoly, presto proti jejich chovani antimonopolni urad zasahuje a microsoft si i soudne overil, ze zcela opravnene. A tohle nezadouci monopolni chovani, tedy monopolni zlo, vykazuje i Valve.
        • Debata na téma monopolu, kterou tu rozjíždíte je super a jistě i erudovaná, ale přece je správně, že odstoupíš od smlouvy, když ti jako šéfovi firmy (Steam) spolumajitel tvého partnera vyhrožuje smrtí.

          Stejně tak jako hospodskej by vyhodil z podniku týpka, kterej by ho napadl (samo pokud bude silnější nebo má vyhazovače).

          Pokud teď Steam zareaguje tak, že řekne: "Ok, blbec, co se neumí chovat je pryč, takže je to v pohodě a hra jde zpět." je všechno v nejlepším pořádku. Prostě si jasně naznačej, že vyhrožování jejich zaměstnanci je přes čáru.

          Omluva, kterou pro něj měl Martin Bach včera ve Fight Clubu (neříkám, že jí máš taky), že je to přeci jen Twitter, je podle mého úplně mimo mísu. Je to jak když by se opilec hájil u soudu, že byl opilej a někoho holt přizabil, protože pro samej alkohol nevěděl co dělá.
        • Dlhe a uplne mylne. Tvoj zakladny argument na com stavias svoje popletene tvrdenia je uplne mylny. Valve totiz nerozhoduje o tom, co a ako vyjde na PC ale publisheri. Neexistuje ziadne pravidlo, ktore by publisherovi zakazovalo distribuciu inym kanalom ani prikazovalo pouzitie steamworks drm, dokonca ani pri distribucii cez steam. Publisheri sa sami rozhoduju , ze to vyuziju , slobodne, je to moznost nie nutnost. Cize za to, ze si nemozes zahrat retailovu hru bez steamu moze iba a len publisher, ktory sa tak rozhodol aj ked nemusel.
          Kedze uz zaklad , ktory pouzivas je zly, tak je zbytocne rozoberat zavery, ktore z neho vyvodzujes, a vsetky vtipne prirovnania s autami su uplne zcestne. Evidentne tomu vobec nerozumies a uplne ignorujes argumenty , ze to ide aj bez toho.
          Monopol na vyuzivanie svojho hardware ma prave Sony , Microsoft, kde mozes pouzivat vyhradne len DRM software, cize neexistuje ziadny sposob ako bez fyzickeho DRM (BD disku) alebo online DRM (PSN, XLIVE atd.) tento hardware vyuzivat, vzdy musis ist len cez jediny subjekt. Pri PC nieco take neexistuje, kazdy ma uplnu volnost akym sposobom a na akom systeme chce svoj produkt uviest.
          Monopol a dominantne postavenie na trhu su uplne odlisne veci a zda sa, ze vobec nerozumies v com su odlisne.
          • Dobry pokus, ale bohuzel jen ukazuje, ze stale nechapes podstatu veci. Mozna mas pravdu, a neexistuje pravidlo, ktere by branilo v pouzivani jinych distribucnich kanalu (ve skutecnosti si vymyslis, a nevis zda existuje nebo ne, o natlaku microsoftu na zakaz predinstalovani jinych os se take dlouho nevedelo), jenze nz tom vubec nesejde a uz jsem o tom psal. Je uplne jedno jaky pouzijes distribucni kanal, kdyz jsi stejne nuceny steam pouzit, abys tu hru mohl nainstalovat a spustit.
            Dalsi argument, ze za to muze publiser je zestejneho soudku. Za prve to nevis, jen si to myslis, za druhe na tom vubec nezalezi. Monopolni postaveni neni vec viny, ale fakticky stav. At za to muze valve, publisher, pan bugh´, osud nebo jiny faktor, nic to nemeni na tom, ze Valve ho proste ma. To ostatne neni nic mimoradneho a je to vcelku bezne, spatne je az to, ze ho zneuziva.

            Priklad pro ty mene chapajici. To ze do tveho domu neni zavedeno více vodovodnich potrubi, elektrickych a plynovych pripojek take neni chyba spolecnosti, ktere ti tyto sluzby poskytuji, nijak ti nebrani aby sis zavedl dalsi a mas k dispozici i alternativni reseni, treba vykopani studny, pouzivani plynovych bobmb a vyrobu elektriny pomoci solarnich panelu a vetrne elektrarny. Tudiz ani oni nejsou idealnimi monopoly, ten totiz v praxi neexistuje. Ale presto maji tak dominantni postaveni vuci spotrebiteli, ze ppdlehaji antimonopolni regulaci. A neni to proto, ze by to byla jejich vina a nekomu v necem branili. Ani distribútorelektricke energie nebrani vyrobci elektriny pouzit jiny distribucni kanal. Na tom nezalezi, na cem zalezi je nerovny vztah mezi dodavatelem a spotrebitelem a omezeni moznosti jeho volby, at je zapricinene kymkoliv nebo cimkoliv.

            Takze tve argumenty jsou logicky spatne a nic nemeni na podstate veci.

            Primer s auty je naopak naprosto vynikajici. A evidentne nemas sebemensi relevantni argument, kterym bys to dokazal spochybnit. To co se v poslednich letech odehralo na pc platforme je tragicke, je to prakticke naplneni nejcernejsich Orwellovych vizi.

            Monopol a dominantni postaveni na trhu nejsou uplne odlixne veci, prave naopak, cim je postaveni nejakeho subjektu dominantnejsi, tim blize ma k idealnimu monopolu, pricemz absolutni dominace = idealni monopol. Zda se, ze vubec nechapes podstatu tohoto ekonomickeho problemu v trzni ekonomice.
            • Uplne ignorujes argumenty a stale si ides za svojim bludom. Nechapes alebo nechces pochopit, presne ako vzdy. Scestne argumenty , domnienky ignorujuce fakty. Ci maly alebo velky publisher vzdy je to len on kto rozhoduje aku cestu si zvoli. Dokazuje to X sucasne vychadzajucich hier na steam a zaroven drm free gog , humble , desura a dalsich x distribucnych kanalov.
              Je to len a len rozhodnutie publishera , ze steam vyuzije aj ako ho vyuzije, nema ziadnu povinnost zapracovat steamworks, cloud, achievementy.
              Zasadne vzdy protirecis sam sebe, na jednej strane oznacujes za monopol jeden z distribucnych kanalov na PC , ktory ani neponuka ekonomicky najsilnejsie tituly na PC trhu ako WOW, LOL, Diablo 3, Star Citizen, Minecraft a dalsie. Na druhej strane popieras absolutny monopol Sony ci Microsoftu na svoj herny hardware a absolutne vsetky sluzby s nim spojene.
              Oznacujes za primarne DRM steam, kde drm je volitelna a obsahuje tituly kde drm nie je, ale za slobodne povazujes platformy, kde funguje iba DRM software a to konzoly. Ukazkove nepochopenie problematiky alebo len snaha o trolling.
        • ucho
          "významné množství her" že vyžaduje steam? to tvé "významné množství" není ani jedno promile... ;) a je to něco, o čem nerozhoduje valve. ignoruješ tu celkem dost důležitých věcí.
          • Takze kdyz vezmu zebricek 1000 nejlepsich pc her 2013, tak z nich steam bude vyzadovat maximalne jedna a mozna ani to ne? Myslim ze to nejsem ja, kdo tu ignoruje dulezite veci :-).
            • Samozrejme ako zvycajne sa mylis v tom co tvrdis...tu je zoznam hier , ktore su distribuovane cez steam a nevyzaduju steam drm http://pcgamingwiki.com/wiki/The_Big_List_of_DRM-Free_Games_on_Steam

              Z tohtorocnych hier z top10 hodnotenych hier podla metacritics sa bez steamu da hrat 7 titulov. Tomu vravim tazky monopol ;-)
              • Reakce na příspěvek:

                To znamena, ze si valve drzi monopolni postaveni nad 30 % pc her. Pricemz zkoumany vzorek her je absurdne maly, kazda hra predstavuje 10 %, takze vysledek je zatizen chybou v radu desitek procent. Pri zvyseni zkoumaneho vzorku cisla porostou nahoru, protoze steamu se mohou postavit jen ti nejvetsi, ti mali jsou na nem zavisli, jsk dokazuje tato kauza.

                Jestli si najdu cas, udelam pro svuj blog rozsahlejsi pruzkum, kdy vyhodnotim daleko vetsi pocet titulu, pricemz zvazim hard a soft zavislost. Kde soft zavislost znamena, ze hra bez steamu funguje, ale v omezenem rezimu, to jest nefunguji vsechny jeji prvky, nelze patchovat a dalsi podstatne prvky, ktere nuti hrace steam pouzivat. V praxi se to totiz ma tak, ze kdo chce na pc plnohodnotne hrat, ten se bez steamu neobejde. Plati to i pro me, ktery se snazi steamu vyhnout co muze. Tj. preferuje jine herni platformy, jine distribucni kanaly a drm free verze her. Presto obtezujici steam musim mit, protoze bych se k rade titulu jinak nedostal. A ti co nechteji hrat na konzolich jsou v tomto uplni chudaci.
            • ucho
              tak stačí se podívat na první místo. vyžaduje ta hra steam? ne. a dalších top 10 her. je možné je hrát pouze přes steam? ne. takže opět z tvé strany fail... ale tvůj argument je jasný. steam je zlo :)
              • Reakce na příspěvek:

                Vyskyt v radu promile nemuzes urcit na zaklade jedne hry. To je zakladni matematika a fail argument z tve strany.

                A kolik z dalsich top 10 her jde hrat bez steamu. Pokud minimalne dve a to je vic nez pravdepodobne, je to opet fail z tve strany. Kdyz tvrdis, ze steam vyzaduje max. jedna pc hra z tisice.
    • ucho
      někdo by měl už usměrnit tebe :)
      nevím proč, ale v minulosti jsem měl Jejdaska za poměrně inteligentního a dospělýho člověka. teď mám pocit, že jeho nick používá nějaký děcko.
      • Jo, posledni dobou se tu za me vydava jeden nebo vice lidi. Ale tohle jsem ja a pokud se mnou nesouhlasis, zkus rozumne argumentovat. Ja jsem presvedcen, ze steam ma dominantni postaveni a ze ho zneuziva. Tahle kauza to ukazkove odhaluje. Sve dominantni postaveni zneuzival i microsoft a antimonopolni urad ho rovnez usmernil. Dnes si microsoft u antimonopolniho uradu stezuje na zneuzivani dominantniho postaveni ze strany google. A valve je podobne evil a ted uz to nelze poprit.
        • ucho
          ano, dominantní. to rozhodně není monopolní. každý vydavatel má možnost volby a těch možností je víc.tahle kauza ukazuje, že se lidé neumí chovat a na internetu si dovolí všechno možné. vyhrožovat někomu smrtí není normální, to už je přes čáru a je dobře, že za to dotyčný nese následky. zkus si na twitteru napsat podobný příspěvek o Obamovi a uvidíš, jestli se ještě někdy podíváš do Ameriky...
          lidé by si měli uvědomit, že se na internetu mají chovat tak, jako ve svém okolí.
          v tomto případě tedy valve žádné životy neničí, ničí ho tím přístupem daný vývojář (i když i to je relativní, protože tu hru je možné prodávat i jinde a kdyby stála za to, tak si ji lidé jinde najdou). když to trochu přeženu, připomíná mi to situaci, kdy nějakej chlap znásilní ženskou v parku a ty se budeš tady zastávat toho chlapa s tím, že ta ženská neměla chodit parkem a že kdyby tam nešla, nic se nestalo. je to takový zvláštní přístup dnešní doby, kdy jsou obhajováni ti špatní...
          • Dominantni postaveni umoznuje skodlive monopolni chovani, resi ho antimonopolni urady a firmy s vyznamne dominantnim postavenim se proto bezne nazyvaji monopoly. Nicmene si vsimni, ze jsem valve monopolem nenazval, pouzivam pouze privlastkovy pojem monopolni a valve monopolni chovani vykazuje.

            Ja jako hrac nemam u velkeho mnozstvi her moznost volby si je zahrat bez steamu. A jake moznosti volby, s ohledem na ekonomicke dopady a vlastni zivobyti, mnozi tvurci her vuci steamu maji nam v cele nahote ukazala tato kauza. Ano, nekteri se neumi chovat a neomlouvam to, ale chovat se neumi ani Valve a jeho kroky jsou daleko nicivejsi. O trestu za spatne chovani ma rozhodovat vyhradne soud, nikoliv valve. A o tom to presne je. Valve zneuziva sveho postaveni a prisvojuje si pravomoci, ktere mu neprislusi. Nebo myslis, ze by kazdy mel vzit zakon do svych rukou a mel by nastoupit soudce Lynch? Uvedomujes si, ze jde o poruseni principialnich zakladu pravniho statu? Konec koncu, Valve bylo prvni, kdo ty vyvojare poskodil a to mnohem vyznamneji, maji tedy take pravo vzit zakon do svych rukou a jit zlikvidovat Valve?

            Ja neomlouvam toho vyvojare, ale kritizuji chovani Valve, ktere je mnohem horsi, nez chovani toho vyvojare.
            • ucho
              Jejdasek: ale píšeš. mrkni hned do té předešlé diskuze ;)
              ano, o tématu se dá rozumně diskutovat. problém však je, že tady není s kým o tom rozumně diskutovat ;)
              • Reakce na příspěvek:

                Tak zacni rozumne disktovat k podstate veci, at mam s kym.
            • ucho
              Jejdasek: o monopolu píšeš prakticky v každém příspěvku a snad po mně vážně nechceš, abych ti citoval, co jsi kde psal. to bys snad měl vědět sám. že už nemám co říct na to, že dle tvých slov valve zneužívá své postavení? a co bych na to měl říkat, když je to blbost? z mého pohledu je to ztráta času, protože vždy stejně převedeš diskuzi na to, že je steam zlo. tam potom není moc prostoru k diskuzi ;)
              • Reakce na příspěvek:

                Nepisu, dokud jsi me z toho nezacal obvinovat, nepsal jsem o monopolu, ale monopolnim chovani a zlu a to uz jsem ti vysvetloval, hlasis se k dospelosti, tak ti to vysvetleni snad nemusim opakovat.

                To ze Valve zneuziva sve postaveni blbost neni a pokud s tim nesouhlasis, muzes o tom treba rozumne diskutovat.

                Pokud zastavas postoj, ze bys nemel reagovat na neco s cim nesouhlasis a zaroven je zbytecne reagovat na to, s cim souhlasis, divim se, ze se v diskusich vubec projevujes.

                Ano steam je zlo a mam na podporu tohoto tvrzeni velmi dobre argumenty. Rada z nich tu ode mne zaznela. To ze na zadny z nich nedovedes reagovat a zabyvas se nepodstatnym slovickarenim a urazkami, s tim ti vazne nepomohu. Mohu te na to jen upozornit a tak jsem i ucinil.
            • ucho
              btw jsi solidní pokrytec. viz třeba obhajoba PSN ve srovnání se steamem. představ si, že jsou lidé, kteří si nemohou zahrát některé hry na Vitu nebo na konzole. dle tvé logiky zlá Sony využívá své monopolní postavení a neumožní hru vydat i jinde, aby se dostala k hráčům... trochu zvláštní, že nebojuješ na této straně, ba navíc tento přístup ti přijde správný...
              • Reakce na příspěvek:

                PSN obhajuji ve smyslu, ze to neni online drm. Vetsi smysl ma ale bavit se o Sony a Sony ma monopolni postaveni na playstation platforme. Nicmene se nezda, ze by ho zneuzivala. Jakmile zacne vyyvojarum, kteri se ji znelibi, vyhazovst z PSN hry, tak uvidis, ze ze umim ozvat hodne hlasite i vuci Sony. Stejne jako umim hlasite zkritizovat treba jeji nejuspesnejsi herni produkt TLoU. Takze sve hloupe reci o pokrytectvi si nech pro nekoho jineho.


                A jeste k tematu. Sony ma monopol na platforme, kterou si kopletne sama zainvestovala a vybudovala z nuly, hardware i software a ktera ji patri. Valve monopolizuje pc platformu, ktera ji nepatri a do ktere ani neinvestuje. V tom rovnez vidim vyznamny rozdil. Takze vztah Valve k Sony se ma stejne jako vztah Microsoftu k Apple nebo Sunu. Proto si take Microsoft nemuze k pc platforme dovolit to, co Apple ke sve platforme, ale muze si to dovolit treba k XBoxu. Uz jsem ti psal, ze to s monopoly a monopolnim chovanim neni tak jednoduche?
            • ucho
              myslím, že už ani nevíš, co píšeš, protože už jsi několikrát použil přímo i "monopol"... nechápu tedy smysl, že to teď tak okecáváš... a jinak ne, nevěřím, že se teď bavím s tím dospělým jejdaskem, tohle jsou naivní názory dítěte...
              • Reakce na příspěvek:

                A kde jsem pouzil pojem monopol? Ja si myslim, ze valve je de facto monopol, protoze vykazuje monopolni chovani. Ale protoze vim, ze tu je spousta bambulu, kteri budou poukazovat na to, ze to neni idealni monopol a strhnou diskusi od podstaty k detinskemu slovickareni (presne tak, jak to ted predvadis ty), snazim se tomuto tvrzeni vyhybat, nepovazuji ho za podstatne a je mi jedno, zda si nekdo o valve mysli zda je nebo neni monopol. Mozna mi to ale nekde uteklo, je to nepodstatne. Podstatne je, jak se Valve chova, ze ma monopolni manyry, zneuziva sveho postaveni a je jedno, jak to nazves. Ale k tomu uz jaksi nemas co rict, ze. Veskerou svou energii jsi investoval do slovickareni. Necht si kazdy zvazi, nakolik je to dospela reakce. Muj nazor na to uz urcite tusis.
      • Až na to, že on má pravdu. Valve je monopol a zneužíva svoje postavenie. Už len to ako odmietajú skúšobnú dobu na stornovanie nákupu hry po nejakom testovacom čase, je o arogantnosti, keď na google play má človek pri nižších cenách 2 hodiny na storno nákupu. Valve všetky diskusie na túto tému do hodiny zamkne.
        • ucho
          mrkni na definici monopolu. máš trochu pomotané pojmy.
          • Precti si kvalitni ucebnici ekonomie, zjistis, ze je to v praxi podstatne slozitejsi tema, nez by se ti zdalo z definice na wikipedii a je pricinou rady sporu i mezi vyznamnymi ekonomy. Ale verim, ze ty bys i takoveho snadno setrel :-).
  • Bbububu, kdo bude vyhrožovat smrti zvané špekáček Gejb newrl. Dostane přes hubu. Běda jak neposlechne. *15* Tenhle se ještě nechal zkrotit.
  • V tomto smere sa Valve zachovalo zle, hlavne ked to nastartovala ich chyba.
    • Nic není ztraceno ... Když se spor ujedná k oboustranné spokojenosti , obě strany z něj budou profitovat - Steam demonstrativně ukázal , že si s ním není radno zahrávat a Code Avarice bude mít celosvětovou reklamu zdarma .
      Jedinec se obětuje pro firmu - jako anonymní jeden z tisíce pak může být na pozadí čehokoli . Což v podstatě tragédii neznamená .
  • Ještě že mu nevyhrožovala nějaká žena, to bysme tu měli aféru Gamersgate# 2.
  • ucho
    Maubeck se nepoučil, protože už při té omluvě napsal: " If I do continue to work in games it’ll be as an anonymous 1 of 1000 at some shitty corporation", přeci jen to "shitty" taky není zrovna slušné :)
    a co jsem viděl některé příspěvky toho jeho kamaráda Travise, tak to vyjadřování je velmi podobné...
    • Přesně tak, nepoučil se ani jeden z nich. Podle toho co tam o nich psali lidi kteří s nima měli co do činení tak jsou to oba pěkny zm... Takovým lidem teda návrat nepřeju a doufám že ta jejich firmička brzo zkrachuje.
    • kravina preci taky mam na korporace pohled jako on. At jdou do <> nidky tam nebudu robit. Existuje vzdy mnoho mensich a strednich firem kde se clovek uchyti... Nevidim na tom prohlaseni nic co by n asvedcovalo co rikas.
      • ucho
        ano, ono je normální v omluvném příspěvku psát o větších firmách, ve kterých podle všeho hodlám v budoucnun pracovat, že jsou "shitty"... ten člověk se neumí ovládat a kontrolovat.
        • No to neumi ale poucil se ze tak uz nehovori jako majitel firmy:). Je to ciste jeho soukromej uz pohled na vec.
          • ucho
            ty opravdu věříš, že se poučil? problémy s chováním měl celý rok a vyčítáno mu to bylo několikrát. i to, že na to dojede a že se takhle chovat nemůže... těžko prozřel, jen to nechtěl těm kolegům potentovat ještě víc. a kdo ví, jakou má s tím Travisem dohodu.
    • ;) Myslíš na to stejné , na co já ....
  • Jakákoliv reklama dobrá reklama a ted se o studiu a hře píše všude a ještě před týdnem o nich nikdo nevěděl ... ubožáci
    • ucho
      píše se spíš o tom člověku, ne o hře... hra jako taková je v pozadí a pochybuju, že na ní ještě trhnou nějaký peníze, obzvlášť bez steamu. osobně hru vlastním, ale po přečtení takového článku by mě ve snu nenapadlo si tu hru kupovat...
      • "Ten" člověk je tím , kdo mimochodem informoval veřejnost o nějaké "Paranautical Activity" . Sice si totálně zkazil pověst , ale věřím že pokud se na steamu hra opět objeví ještě než utichne aféra , slušných pár kousků prodají jen kvůli ní . Virální reklama zadarmo . Jméno firmy tím ,že se od něj distancují neutrpí v podstatě žádné šrámy - samozřejmě pokud si opět podají ruce .
      • Tak proč u každého článku o tom člověku sou i screeny té hry ? a i jak se jmenuje ? a navíc jak sem pochopil tak ta vražda byla zasazena přímo do hry ,
  • MickeyMutant
    Oni v tý firmě byli asi nepřirozeně nasraný všichni, ale odnes to jenom ten Halts Maulbeck, kterej si otvíral zobák na Twitteru.
    • walltar
      To že je někdo nasraný není nic proti ničemu ... Oni měli důvod být nasraní.

      Akorát i když si nasraný, tak nemůžeš někomu vyhrožovat smrtí ... To je prostě něco co se nedělá. A je normální, že když někomu s kým spolupracuješ budeš vyhrožovat smrtí, tak s tebou rozváže jakékoliv vztahy.
      • A to je ten problém, co si spousta lidí neuvědomuje , nebo už ztratila schopnost rozlišovat - Twitter , Facebook , Instagram .... To nejsou formální kanály , které by sloužily k vnitřní komunikaci mezi obchodními partnery .
        Smrtí se v žertu vyhrožuje stále častěji ;) , ale pokud někdo použije sociální sítě je jasné , že tím komunikuje především se sítí vlastních vlastních fandů . Nechci se nikoho dotknout , ale pokud by zrovna nějaká zpráva na twitteru měla rozhodovat o obchodním partnerství , tak si dělám obrázek o obou stranách konfliktu . *3*
        • walltar
          Sociální sítě jsou veřejný kanál ... asi jako kdyby si to křičel na ulici. Jo možná kolem tebe stojí parta tvých fanoušků, ale každej co jde kolem to taky slyší.

          A komik s loutkou je trošku něco jiného, než maník na Twitteru. Prostě normální člověk si hlídá co vypouští do světa ... a když něco vypustí do světa veřejně, tak musí počítat s tím, že za to bude nést zodpovědnost.
          • Právě , že sociální sítě jsou veřejný kanál . Nicméně obchodní dohody a partnerství , interní jednání veřejně nekřičíme že ?
            Naopak sociální sítě jsou především o "image" a prodejnosti - a pokud s tímhle převlečkem za mešuge oslovuje potenciální zákazníky (viz Marilyn Manson) , neznamená to , že v pozadí jede též na plné obrátky mešuge management .
            Sociální sítě jsou vše , jen s dojmy mají společného víc než s realitou .
      • MickeyMutant
        Naprosto souhlasím, ten ban byl poctivě vykoledovaný.
  • ROFL " ...jako anonymní "jeden z tisíce" v nějaké velké korporaci. Na závěr uvedl, že svůj podíl ve firmě prodal, všechno převedl na kolegu Travise..."

    Jo kolega a přítel ve zbrani ... takže reálně už tichý společník ;) . Jak já tyhle mravní delikty a "spravedlivé" rozhořčení zaintersovaných miluji . Jediné s čím má schizofrenik potíže je , že si svůj stav nikdy nepřizná . Bakšiš , který spolehlivě tekl ze Steamu jim chybí , takže si sypou popel na temeno . Takže vlastně jací "nezávislí" vývojáři ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit