Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mně by se v Baníčku líbili tihle hráči:

    Králík (ten je ale prioritně do čtyřobráncového systému, ta trojka mu nevyhovuje, pač je spíše poziční, ale je to podle mě elita ve hře na tělo a hlavou, vedle Lischáka by to byla Velká čínská zeď, anebo varianta, kdyby byl Lischák naopak zraněný, pač dokáže řídit obranu, tohle nemohl zapomenout, jen ten současný systém Budějek mu prostě nevyhovuje, ale je to elitní prvoligový obránce za mě), Knapík - ten by mohl být levnější i než Halinský, po kterém je sháňka, mně se ale více líbí právě Knapík, uskákal výborně Slavii, podle mě udělal obrovský výkonnostní skok pod trenérem Frťalou, dále trvale Zmrzlý, tolik asi z obranců..
    V záloze bych vykoupil Zlín :) pač ti kluci budou navíc sehraní, mohou chodit spolu v zápasech a bude to fungovat prakticky hned - Slon, Tkáč, Bužek. Pak se mi poměrně líbí Prekop z Bohemky, je to takový bojovníček, to by Baník měl taky mít v kádru takové kluky.. Pravděpodobně se asi bude chtít posunout výše, do lepšího týmu navíc.. Dále se mi líbí Alli dlouhodobě. A jako levnější variantu, kdyby nevyšly přestupy výše, bych viděl ty záložníky Budějek - Hellebrand bude asi dražší, ale v kooperaci se Suchanem, bych to viděl jako B variantu těch Zlíňáků, i v kombinaci s tím Allim. Chlapci zase zle zatápěli části základu a lavičce Slavie, kde Budějky odehrály výborný zápas, byli tam technicky lepší v té záloze.. Pak se mi líbí ještě dlouhodobě Čerňák z Jablonce.. Po tom bych šel taky prioritně, jestli ho Peltonen bude mít ochotu ale pouštět na Moravu.. No a ta moje klasika Hlavatý, kterého Baník ale asi nechce, neslyšel jsem ho ani ve spekulacích minulé přestupové..
    Pak se mi ještě líbil ve slovenské repre U21  jistý Gajdoš, co hraje za Trenčín.. má slušnou kopací techniku, asi by na něm byla práce takticky, ale taky asi levná varianta i na standardky. Ale Baník má Slovensko výborně oscoutované dlouhodobě.. :) Ale měli by si vyhovovat s Rigem taky hned ze startu.

    • Halinský = Chaloupek, popletl jsem si je, sry.. výše v hlavním vlákně..

    • a ještě k tomu trestu pro Abdullaha. Doufám, že mu tam Doudis neřekl něco rasistického, pač to fakt vypadá podivně ta reakce Abdiho. On je nekonfliktní, charakterní, lidský a inteligentní hráč. Sleduju ho dlouho, je velmi sportovní. Měli by se k tomu oba vyjádřit, než zasedne disciplinárka. Pač pokud tam něco takového bylo, pak by měl Abdullah dostat jen jeden zápas a Doudis takové 4. Jakože Krejča dostal 2 zápasy, a to držel Bořu pod krkem v tom derby. Nedal bych mu více než 2 zápasy tak či tak, pač je to jeho první prohřešek a kdo ví, co tam bylo...

  • https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/sparta-teplice-trener-zdenko-frtala-reakce-ohlasy.A231217_213201_fotbal_vp2

    tohle je další výborný trenér, kterého čs. fotbalová škola má. Už jsem to psal v minulosti po jeho angažmá v Hradci, kde na něj pak navazoval trenér Koubek. Taky umí přesvědčit kabinu, aby za tím systémem, co požaduje, šla. Mladé i zkušenější hráče. Teplice hrají úplně jinak než v minulých časech, včera hrály fantasticky. Sparta musela ukázat ten spirit, který tenhle nový tým v sobě má a pro který říkám, že bude vyhrávat tituly v příštích letech, bude-li nadále vhodně doplňován, protože nějaké odchody ho taky podle mě čekají (Haraslín, Krejča, Kuchtič, tyhle Sparta udrží asi těžce, velmi brzy taky Vitík)

  • Baník 4-5-1 to vypadá, tzn. to, co jsem myslel, že budou hrát už na Slavii a vepředu Tankista. čekal jsem ale trošku, že vsadí více na výškovou převahu, že dnes bude Laco a Abdullah možná z podhrotu (Laco i na sklepávání právě do těch brejků Abdullahovi nebo Buchtičovi), ale Klíma teď zahrál dobře, tak to je už věcí trenéra, on je vidí i v týdnu v treninku. Každopádně tohle je systém podle mě na Slavii při její eliminaci ve středu s průnikovkami za obranu v podání Abdullaha nebo Buchtiče (ti jsou na to jako dělaní), kde by měli mít problémy při absenci rychlého Igyho a Holeš má snad nějaké svalové problémy.. Tak jsem na vás sešivky zvědav, výmluvy žádné nemohou být, Slavia má taky nadupanou sestavu ve středu + směrem dopředu, chybí prakticky jen Provod a nečekal jsem, že posadí Jindra Douděru, který se mi líbí čím dál více, podle mě to bude kometa Slavie. Líbí se mi i více než Jurásek, co odešel do Benficy.. :)

    • no Slavia byla dnes zralá na min. bůra, s druhou půlí nemůže být Jindra vůbec spokojený, a ani když šel Baník do 10, tak ho nebyla schopna přehrát. Ve 2. půli Baník jednoznačně více šancí, remízový zápas.
      První půli jsem myslel, že Slavie přijela hrát finále Ligy Mistrů, hráli nejlepší fotbal na podzim, běhali jak chrti, ale to nemohli vydržet. Buchtič hrál dnes dobře, jenom se musí naučit kopat ty standardky. Hrát Ewerton, tak vás sešivky doyebem..
      Baník ještě doplní kádr, ale je to fakt na dobré cestě, směrem dopředu se vyrovnali, i místy předčili Slavii i Spartu. :)  Líbí se mi, jak se zlepšil Ndefe. Podobnou terapii musí Pavel udělat s Abdullahem, vůbec nechápu, proč na toho Doudiho vyjel, nic mu prakticky neudělal, jakože on je provokatér, ale tohle byla přemotivovanost, vyloženě na pokutu. Baník ho ale málo využíval, tam mělo jít více kolmic na něj, Slavia byla vzadu hodně děravá dnes, což jsem čekal, pač Igy je její klíčový hráč vzadu už.
      Buchtič je mohl doyebat sám. Gol, pak tuším 2. asistence a ještě tam měl 2 golové střely, jel tam patičky, hrál fakt výborně, stejně jako ale celá záloha, Rigo hraje taky výbornou sezonu. Sehič mě taky překvapil. Hodně šťastné vítězství Slavie, hodně šťastné. Na to, že jste tady byli skoro v plné palbě a my bez desítky Ewertona. Ještěže Buchtič hrál tak, jak hrál dnes, udělal z toho hezký zápas, pač to je druhá 10tka Baníku. Fakt hodně hráčů se pod Pavlem zlepšuje, jen ten kádr doplňovat a aby se rozjel zpět do formy Laco. Výborný zápas, ve výborné atmosféře..

      • „Jsem rád, že jsem pomohl utkání
        otočit. Víme, že v Ostravě se nevyhrává lehce, mají opravdu velkou
        kvalitu. Šli jsme na morál,“ hodnotí poslední zápas podzimu Bořil.

        Zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-boril-se-trefil-po-trech-letech-jsem-rad-sli-jsme-na-moral-5018549

        tož ba Bořo a to ještě nehrál Ewerton.. a ještě doscoutujeme třeba toho Králíka, stoper navíc by se hodil a bude teď levný, Tkáče, Slona, kteří by se hodili do toho systému Baníku.. mně se zdálo, že Slavii došly síly v 2.půli, že to tu 1. přepálila, pač to hrála fakt nej fotbal, co jsem ji viděl hrát takhle venku za hodně dlouhou dobu, běhali jak zběsilí..

        • pač Slon i Tkáč by se hodili i pro to zahrávání standardek, se kterým má Baník problémy a člověk neví proč, protože jak Ewerton, tak i Buchtič mají výbornou techniku, dnes už mohou i venku počítat s míči, se kterými v týdnu trenují, pač se míče sjednotily pro všechny kluby ligy. Hlavně Slon by tohle v Baníku vyřešil, pač se nemůže bohužel spolehnout na tu výškovou převahu, kterou v kádru mají a včera jim to zase chybělo, prohráli jen díky jedné vydařené standardce Slavie v 2. půli, kde jinak nic nepředvedla. Tohle musí Baník ještě vyřešit, včetně místa stopera, protože Frydrychovi už zase bude 34 či kolik, Baník tam potřebuje rezervu a ten kádr rozšířit, pač na jaře příjdou 100% zranění a o tu šestku bojuje snad 8 klubů letos, tak aby v zápase mohl stupňovat tlak, sestava se protočila. Navíc už by se noví kluci, které by Baník měl už  nyní v zimě udělat, sehráli pro ty srpnové poháry, pač věřím, že Baník jede pohárovou sezonu. :) taky to jde poměrně rychle ten přerod nového kádru Baníku, podobně jako u Briana ve Spartě. Baník už hraje nyní dobře a ukazuje ten potenciál toho týmu do budoucna, který bude ještě postupně doplňován a hrát už pravidelně v lize nahoře, bez výkyvů. Bohužel chybí 2 body ze slabé Bohemky, kterou Baník téměř celý zápas přehrával, ale kluci tam hráli, kdo ví proč, na remízu, moc se netlačili do šancí a body s Pardubicemi, kdy měli hru zrychlit ve 2. půli a ten zápas dotáhnout do vítězného konce. Jinak ale Baník vyhrál to, co měl a přidal navíc i výhru třeba nad hodně silnou Bolkou + tyhle vydařené zápasy se Spartou a Slavií. Podle mě téměř dokonalý podzim na to, že se skládá nové mužstvo. :) navíc tam jdou vidět opravdu výkonnostní skoky u většiny hráčů - Lischák, Boula, podle mě i Ndefe, Karel Pojezný hrají svou nej ligovou sezonu, Rigo je objev podzimu podle mě a z Buchtiče dostává Pavel taky to, co tam vidím u něj od 17 let a bohužel to zatím z něj nikdo nebyl schopen dostat. Ewertonovi Baník zachránil kariéru, měl by mít sám zájem zůstat, pač mu to v Ostravě svědčí, mají ho tam velmi rádi, co jsem slyšel, což  chachaři umíme dát najevo. :)  Kpozo se taky zlepšuje. Celý ten základ hraje elitu ligy, JE TO technická elita ligy, a uznal to nyní i Bořa ze Slavie, už to řekl před měsícem, dvěma o Baníku i tak renomovaný trenér jako Pavel Vrba. tzn. jde se dobrou cestou. :)

          • Kde byste chtěli posílit?

            „Až na závěr dnešního
            zápasu jsme moc nepoužívali tříobráncový systém, chybí nám zdvojení
            postů na křídlech. Tam jsme odehráli skoro celou soutěž s Buchtičem
            (Buchtou) a Ewertonem. Tam by bylo dobré to posílit nebo změnit, aby
            konkurence byla větší a byla možnost i náhrady. Ale musím říct, že Šeha
            (Šehič) to běžecky zvládl, i když hrál výš. Není to jeho optimální
            pozice. Dopředu byl ale svým pohybem nebezpečný.“

            z článku s Pavlem Hapalem na isport.cz , Pavel má stejný názor, tak snad půjdou po Slonovi. :) i Alli by se mi líbil v Baníku, to už jsem psal před rokem v tom mém schedule posil, Baník by ho mohl vykoupit z Brna.. to by byla síla obrovská na křídlech, už i z lavičky. :) Tkáč pak zase pojistka za Riga, tuším tam hrává, více zezadu.. :)

  • gratulace Milánku. :) ale chci sem dát tohle:

    Přijde zimní pauza vhod? Třeba se během ní probudí i vaši střelci…

    Z
    hlediska zdravotního stavu a herní nepohody to asi je vysvobození .
    Bojím se, že kdyby se letos hrály ještě tři zápasy, všechny skončí 0:0,
    nebo o gól prohrajeme. Nevím, jestli bychom do konce roku vstřelili
    branku. Naštěstí už ani není trénink.

    Zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-vesely-gol-bychom-nedali-ani-do-konce-roku-do-utoku-chce-privest-reprezentanta-5018505


    no právě, Bohemka nepotřebuje posilovat ani tak vepředu, tam je dobrá, je to jen o tom proměňovat. Dnes měli zase takové 3-4 tutovice, na Slovácku to bylo podobné. Kde mají problém a ukáže se to, až si Plzeň stáhne Jedloně, to je vzadu, píšu to pořád.
    I poslední tým tabulky si proti nim vypracoval 3 naprosté tutovice, které kdyby lépe dohráli, tak tam vyhrají podle mě při té současné produktivitě Bohemky. Bohemka to totiž nemá přikryto ani z lavičky vzadu, tam sedí Křapka, který jim nikterak nepomůže v tom, aby si soupeři ty tutovky každý zápas nepřipravovali. A když je soupeř efektivní, tak to dopadne jako na tom Slovácku. Jedloň jim uhrál takových 8-10 navíc, které kdyby neměli, tak jsou tam, kde ty Budějky..
    Budějky potřebují posílit taky na stoperu, někoho vedle Králíka. Havla by měly pustit, možná udělat Souareho z Vyškova na kraj a Sladkého už taky posadit. Těch kvalitních stoperů se v lize nedostává, potřebuje ho kde kdo..

    • podle mě budějovičtí patrioti zbytečně panikaří okolo situace klubu. Sportovně si Dynamo nevede zase tak zle. Ten sportovní úsek fungoval relativně dobře, chtělo to jen zkušeného trenéra, Zap s niklíkem tam mohli sbírat zkušenosti jako asistenti. Ale přivedli zajímavé hráče, kteří technicky přehráli jak lavičku Slavie, tak i včera Bohemku a v podstatě hrají doma jako venku, proto měli i včera tolik šancí. 
      Dorost Dynama hraje taky nahoře. Nevím, co se děje v managementu, ale ta sportovní část tam vypadá zajímavě. Přivedli zajímavé hráče, kolega Podroužek, stejně jako Zap s Niklíkem se zbytečně kritizují, myslím, že je to hlavně o české závisti zase, než že by nic nedělali.. Dynamo musí posílit hlavně vzadu podle mě, dopředu jsou zajímaví. Navíc liga se tak vyrovnala, že nemá jistotu žádný klub od Bohemky dolů. Zvláště s tou obranou Bohemky. Tam stačí, aby pár zápasů neměli to štěstí jako včera, s Libercem a dalších zápasech, kdy si proti nim soupeři vypracovávají pravidelně 4-5 naprostých tutovek a začnou padat dolů tak, jako Budějky po pár vítězných zápasech můžou nahoru, je to tam vyrovnané a v kontextu té nadstavby, kterou se liga ubírá, to může být ještě do konce zajímavé. sám v tuhle chvíli nejsem schopen tipovat, kdo může na jaře přímo spadnout, popř. jít do baráže.

      podle mě by do Dynama měl trenér, který má zkušenosti jak s hrou dole v tabulce, tak prací s mladými, rychlými přechody do útoku, protože na to mají tu zálohu jako stvořenou, jen se s těmi mladými, výborně technicky vybavenými kluky, musí dobře zapracovat, dostat je do nějakého schématu, zavedených věcí a trenér, který taky má zkušenosti s 2. ligou a rychlým postupem zpět. To kdyby se to tak rychle nedalo do kupy. A trenér, který je i dobrým scoutem, protože ten kádr se musí ještě vhodně doplnit..
      Mluvím o trenéru Krejčím, který vytáhl Pardubice tam, kde dnes jsou, přivedl do ligy takové hráče jako Ewerton, Cadu, Solil, Tischler, Čelůstka, Jeřábek, Černého taky nastartoval ještě k dohrání kariéry. Nevím, jestli si nevytáhl i Hlavatého ještě.. S Pardubicemi hrál super fotbal, s rychlým přechodem do útoku, poskládal z no name hráčů zajímavý tým. Dynamo je na tom nyní podobně.
      Absolutně nechápu, že takhle fundovaný a kompetentní kouč, který už zažíval výborné časy v mládeži tuším Chrudimi, se kterou taky slavil úspěchy, trénuje dnes až ve 3.lize. Pak by mě ještě napadal trenér Rada, který je ale vázaný v Dukle a už to na tom fotbale Dukly jde vidět, ale má tam rozdělanou práci. Ten tým Budějek potřebuje jen postavit do nějakého herního schématu, hráče tam mají dobré směrem dopředu za mě.. Ukazují to statistiky i pohled na ten tým v zápasech jako včera nebo na Slavii.

      K repre by pak měl coby ocenění jeho úspěchů v mezinárodním fotbale trenér Koubek (pokud repre Jindra nechce dělat, ale je i z věkových důvodů fajn, že si ještě počká a dal by přednost zkušenějšímu..), který už tam dělal asistenta a dává logiku jeho angažmá nyní na pozici hlavního kouče repre. Absolutně nechápu, proč by se tam měl vracet Ivan Hašek k druhému angažmá na pozici hlavního trenéra repre, pokud ho od té doby, kdy v repre byl, nepronásledují takové úspěchy jako jiné trenéry v tom mezidobí, kdy trenoval u Arabů. Pak jsou ještě na řadě totiž další trenéři s aktuálními mezinárodními úspěchy jako Lavička, Lička apod. Vyjmenoval bych jich opravdu mnoho, kteří jsou ještě úspěchy už i u mládeže před Ivanem Haškem - trenérem. Asistenty, stejně jako celý zbylý tým (videoanalytika, fyzio apod.), by si měl trenér Koubek pak vybrat sám. Takhle by to bylo manažersky správně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit