Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě k trenéru Vrbovi:
    Ano, Bayern má očividně daleko lepší, rozuměj fotbalově kvalitnější hráčský kádr. Je tam spousta hvězd, jejichž hodnota na fotbalovém trhu mnohonásobně převyšuje hráče Plzně. Je pravdou, že Plzeň nemá takový rozpočet, aby si mohla dovolit podobné nákupy. Co zbývá ..?
    Vychovat si hráče sami. Trvá to dlouho, zdaleka ne každý má takový talent, aby byl v budoucnosti hvězdou. Ale právě tady je práce trenéra. Vrba trénoval Baník Ostrava, tam práci s mládeží umí vcelku dobře. Domnívám se, že mnoho si do Plzně z Baníku přinesl, řada hráčů s ním přišla (Řezník, Rajtoral a další). On ví, jak na to. Sám přivedl nadějné hráče (Jiráček, Pilař, Darida aj.) Teď vydělal i peníze pro klub. Kdybych byl majitelem Viktorie Plzeň, dal bych mu čas, dal mu volnou ruku, nechal ho pracovat. Ale požadoval bych výsledky. Domnívám se, že mu teď není lehko po výprasku od Bayernu. Možná, že sám nestačí na vše - možná je vhodné ÚČELNĚ rozšířit realizační tým, nevím.
    Změnit je třeba systém prodeje hráčů do zahraničí. Nemá smysl prodávat talenty, kteří pak jen sedí na lavičkách náhradníků - to je třeba smluvně ošetřit. Trenér musí cítit oporu ze strany vedení. Pokud se to hráčům nelíbí, mohou jít jinam nebo se mohou živit jinak. Často by to bylo velmi účelné,
  • Přiznejme si, že my ten fotbal vlastně vůbec neumíme. Umíme se jen povalovat po trávníku ve snaze vymodlit si pokutový kop. Umíme se hádat a faulovat. Jaksi jsme si nevšimli, že tohle je prehistorická nakopávaná nemající s moderním fotbalem nic společného. Zkusme se zamyslet sebekriticky a systematicky:
    Chybí nám fyzička. Naše přeplácené primadony neumí hrát 90 min v plném tempu
    Chybí nám technika. Obejít soupeře je nepřekonatelný problém. Pokud už se nohou trefíme do balónu, je to velký úspěch. Vždyť oni (Bayern, Barcelona) nám skoro ani nepůjčili balón, tak co tam chceme dělat ??!!!
    Chybí kvalitní útok !!!!! Ze všeho nejvíc je vyzdvihována defenziva. TO JE ZÁSADNÍ CHYBA. Jestliže bude mužstvo hrát útočně, soupeř nebude moci dělat nic jiného, než se bránit a tahat míče ze své sítě. Hraje se na to, kdo dá více gólů - to stále platí !!!
    Chybí nám vůle !! Mnohem víc, než vítězství, hráče zajímá, kolik za to dostanou a jestli by jinde náhodou nedostali o tisícovku navíc.... To je vrchol. Vyházejme je bez milosti pryč!! Kdo nechce hrát, nebude hrát !!!
    Naprosto se vytratil smysl pro čest. Od mládí jsou klukům vštěpovány pojmy např "taktický faul", spekulace o počtu kolik karet, které mohou či nemohou dostat apod. Naprosto vymizel původní smysl - jde o hru, ve které mohu vyhrát i prohrát. Hraje se přece pro diváka, ne pro body. Ty přijdou na základě kvalitního výkonu samy, zákonitě a zcela samozřejmě. Prohraji-li zápas, měl bych prohrát čestně, t.j. po boji. CO TO JE, když mužstvo za zápas ani jednou nedokáže vystřelit na bránu soupeře ???!!! Co s takovým mužstvem ?? Co s trenérem - není čas ho odvolat, když tyhle základní věci nezvládá ??
    Špatná práce s mládeží. Mladí kluci nejsou vedeni k atletickému pojetí fotbalu založenému na technice a fyzické kondici, ale na tzv. "bojovnosti". To je všeobjímající fráze, za kterou se dá schovat cokoliv, zejména neschopnost. Včetně neschopnosti trenéra.

    Vážení "odborníci" v kopané:
    Hrát fotbal, to znamená VŽDY reprezentovat. Svůj tým, časem možná i svůj stát. To je především věc umění, schopností a cti. Že nevíte, o čem tady mluvím ...?? No pochopitelně. Jestliže tyto pojmy neznáte, jděte se živit jinou prací. Je tolik špíny na našich ulicích, tam jistě budete mít dost času si to promyslet.
  • Mohu jen konstatovat, že kdyby Plzeň uměla presovat (jako předvádí v pohárech např. Liberec), tak by ten obraz hry tak depresivní nebyl. Vrbu vynášíme za to, že vtisknul Plzni původně útočný a kombinační styl hry, který měl za prvotního entuziasmu i výsledky. Teď ale ostří už otupilo a zůstala jen slabá hra. Slabá proto, že hráči Plzně neumí kolektivně presovat. Neznají to. Tu a tam vyběhne za půlku jeden, se zpožděním druhý. Účinek nulový, protože to rozehrávce nezabránilo, jen se dotyční naběhanými km unavili. Při obraně je presing také mizerný - a Plzeň inkasuje. Prostě toto je trenér neučil a toto netrénoval. Každá mince má dvě strany.
  • To, že včera Plzeň prohrála 5:0 mi nevadilo. Bojovali proti fotbalovému obru s nejlepšími hráči Evropy a 90 ti milionového Německa s vynikajícím trenérem. Myslím, že to určitě nevypustily.
    Bohužel je to odraz doby, kdy to co za něco stojí prodáme ven a nakoupíme zpátky druhou a třetí jakost.
    Co mě ale ukrutně sra..lo bylo komentování televizního přenosu toho žoviálního přechytralého blba Bosáka, protekčního parchanta Oty Černého.
    Já stojím o seriózní komentování bez kudrlinek a nikoliv propagaci myšlenek namyšleného naboba.
    • Bosáka taky nemám v oblibě a tlumím zvuk. Nejen že nestojím o jeho duchaplně myšlenky jako od krále trenérů a jako největšího a suverénního odborníka na fotbal, ale už vůbec mně neberou ty jeho obdivy k muskulatuře některých více vzrostlých hráčů. Jeho obdiv zřejmě vyvěrá z jeho podivné orientace.
  • Hlavně je třeba se rozloučit s těma rozmazlenýma přeplácenýma hvězdama a dát
    tam kluky co jsou ochotní bojovat a hlavně hrát. Psalo se jak Jiráček dobře
    trénovaný. Pak přišel do Německa a jako spousta jiných Čechů musel přidat
    protože nestačil na jejich tempo. Tak hergot děláme u nás něco špatně.
    Běh zpracování balonu nasazení v tom všem prostě naši hráči zaostávají.
  • Text Vašeho příspěvku *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit