Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nejlepsi bude kdyz povrazdime vsechny libyjce zabereme si jejich uzemi a budeme mit levny benzin. pak vyvrazdime saudskou arabii a nafta dude jeste levnejsi a tak budeme pokracovat dal.protoze jsou v arabiji sami divny rezimi tak je ve jmenu demokracie pro jistotu vyvrazdime vsechny at zije nase demokracie.
  • A masakr ve Rwandě co byl ne tak dávno nikoho nezajímal, skoro nikoho a mě jo. Byla to tam hrůza v masovém měřítku, mačetami rozpáraná břicha, usekané ruce nohy i hlavy. Nedostatek jidla, ale pak už nebyl - ozbrojené bandy co zvítězily na jinými lidmi si pak vybírali a vyřezávali z nich to nejlepší, pak opekli a snědli. Lavina uprchlíků a hory mrtvých. A kdo tam poslal nějakou záchrannou vojenskou misi. Nikdo... To co se děje v Libyi to je nic proti tomu. Ve Rwandě apokalipsa a tady bandy či osvoboditelé jedou na Tripolis a je vidět tak cca do 100 ozbrojenců, vládní vojska útočí a na protistraně je hlášeno od 5 až do 25 mrtvých. a tapodobně. Tak nějak začínám chápat proč musel odejít Mubarak v jinak klidném a rozvíjejícím se Egyptě, kdy elektronická media najednou svolala sto tisíc nespokojenců a ti pak zahýbali s 18 milionovou Káhirou, ba s se skoro 80 milionovým Egyptem. Ten Mubarak by nedovolil jen tak vyzbrojovat povstalce v sousední zemi...
    • Hmm, mne to zajímalo a byla to hrůza a co bych dal za to, kdyby tehdy Západ zasáhl. Proto jsem rád, že zasáhne tady a nechápu, jak může člověk, který si přál zastavení masakrů ve Rwandě jako já, nechtít zastavení zabíjení v Libyi.? To je extrémně nelogické.

      Ani jeden z nás si nedělá iluze o tzom, že by to Západ dělal z lásky k libyjskému lidu, ale i úmysl sundat toho hazjla je velmi bohulibý a Libyjcům pomůže, tak jako by tehdy vojenský zásah proti hutuům pomohl ve Rwandě...
  • Ty jo, co je to za semenila ten šlof,ten to tady pobryndal......moudrem, hm, doufam,ze ma aspon 50tis mes. cisteho.....a modreho ptaka....
    • No vidíš, ty napíšeš jednu větu a pobryndáš to tady daleko víc. Ale jsem rád, že si myslíš - ačkoli jsi sám na podpoře - že jsem dostatečně vzdělán, abych si mohl vydělávat slušné peníze, i když nevím, jak to souvisí s tvou láskou k vrahům a mou věcností, ale to asi nevíš ani ty sám, protože to budeš mít v té hlavince dost pomotané. *1*
  • A srovnání s ruskou okupací nesedí ani z dalšího hlediska. RB OSN totiž nerozhodla o okupaci (pozemní jednotky tam vůbec nepůjdou a už vůbec tam nezůstanou dvacet let), ale jen o tom, že spojenci zničí letadla či těžké zbraně, které pálí na Libyjce. Co vám - humanistům??? - na tomhle může vadit? Nebo jste jen pseudohumanisty, kterým vůbec nejde o lidi, jen o nenávist vůči Západu, jehož jste už dneska součástí a kde si v klidu žijete? To asi spíš, ne?
    • Ty jseš klasická vymasírovaná hlava!Chudáci děti a civilisti jdeme jim pomoct humanitárním bobardováním,tím se proslavil jeden pseudohumanista.Ono ti nestačí co se děje v Afganistánu,Iráku?Čeho se tam dosáhlo?Je to jen velká blamáž a ostuda západní civilizace, idiotská zahraniční politika zejména USA.Intervence do suverenity jiných statů na základě lží! Npř.Irák-zbraně hromadného ničení.USA nejvíce zadluženou zemí na světě,paradoxně u komunistické Číny.Proč si myslíš,že Sarkozy chce válku? Francie má u Líbye nemalé dluhy,pikantní je že Sarkozy dostal peníze na volby,právě od Kaddáfího.Proč nezasahují v Ruandě,Jemenu a třeba ve státech severní Afriky,kde jsou rovněž nepokoje? Svět se bojí terorismu,myslíš si že válkou se odvrátí? Polož si otázku proč to tak je?Kdo seje vítr sklízí bouři! Pokud se západ bude chovat k jiným státům tak,jak se chová,můžeme se jen víc bát.
      • A ano, máš pravdu. Kaddáfí zasel pořádný vítr a sklidí bouři. A tenhle útok (který není intervencí v pravém smyslu slova --- jen jakýmsi hlídáním toho, aby ti gauneři nebombardovali města z letadel a pozemních těžkiých zbraní) není o odvrácení terorismu, i když kaddáfí zamlada teroristou byl, ale tuhle etapu má už dědek za sebou. Jde o životy Libyjců (aspoon mně) a o nic jiného.
      • Ty vůbec nevíš, í čem mluvíš, tupoňu a podsouváš druhým něco, co není pravda ani z milionitiny. Za a) se přestan tvářit jako odborník na zahraniční politku a že rozumíš skutečným důvodům Sarkozyo chuti zasáhnout (d§vody můžou být zčásti i historické, protože Anglie a Francie se vždy v tomto regionu hodně angažovaly) a za b) jak jsem již psal - nedělám si iluze o úmyslech Francie, o tom, že by to dělala z lásky k libyjskému lidu. Prostě chtějí sundat Kaddáfího. Tečka - víc nepátrej... Ale jsou mi jeho úmysly srdečně jedno. Důležitý je pro mne výsledek a tím může být likvidace jednoho diktátora a masového vraha (a já nemám diktátory a masov=é vrahy rád, víš) a zastavení vraždění civilistů. Podívej, já třeba nemám rád čínské bolševické zmetky, ale kdyby oni vlítli do Libyi a trošku ty Kaddáfího hrdlořezy rozstříleli, byl bych jim vděčen a poprvé v životě bych je pochválil. Takže nejde mi o to, kdo a proč to dělá - důležitý je v tomto případě výsledek. A mně na rozdíl od vás na lidských životech záleží (i když jsou to jen Arabové nebo Berbeři)
  • co mate proti amikum. jejich rakety přece nikdy nebyly utočne. vždy nas tady krmi tim že jsou pro svět vyživne. pusobi pry blahodarně. mezi takovou svoloč jsme se dostali.vrazi zapadu sposte se . jsme vykvět..lidstva
    • vždyt ale není třeba mezi takovou svoločí zůstávat a je velmi dobře možná odstěhovat se do prosperujícíh a skutečně demokratických zemí, kde vládnou diktátoři myslící na blaho lidu (Libye, KLDR, Kuba). Není nic snažšího. Já se vám divím, že mezi tou svoločí zůstáváte. Tady už to lepší nebude - vždy budeme jen loutkami vrahů z Vólstrýtu a zlých imperialistů, proto bych neváhal a do některého ze zmíněných rájů, kde se budete mít lépe a kde je to samý lidumil a humanista bych okamžitě utekl. Držím vám palce a vím, že se tam budete mít mnohem lépe než Američané, Dánové, Britové nebo Češi zde. Pak dejte vědět, jak krásně se vám tam žije.
  • A ještě k tomu hloupému a nesmyslnému argumentu s ropou. Kaddáfí ropu Západu dodává a ropné záp. firmy zde prosperují Takže co se Západu víc vypaltí, mít ropu, když to nic nestojí a s Kaddáfím se dohodnout, nebo vést nákladné války, utrácet za ně těžké prachy a vyvolávat v zemích, kde je ropa, chaos? Inteligentní člověk si odpoví sám a hlupáka to stejně netrkne nikdy. Já říkám - samozřejmě logicky a neprůstřelně první varianta je správná. Válka v Iráku stála Američany víc, než by kdy na té ropě mohli vydělat.
    • A akce spojenců, posvěcená OSN nakonec včetně Ruska a Číny (myslíte, že by jim to posvětili, kdyby jim chtěl zlý západák ukrást ropu, kterou jim Kaddáfí nabízí? *1* ) je přece jen reakcí na nějaký vývoj v Libyi a přichází dost pozdě. Kaddáfí byl tisíckrát varována kdyby ted neporušoval příměří ani by útok nenastal. Není to naopak, že by se Západ svévolně rozhod zasáhnout proti pokojné zemi, kde se nic neděje.
  • Je to neomluvitelné, že někdo si opět hledá důvod pod záminkou humanitární pomoci, jak někam vojensky vtrhnout, aby potom, jako v přídě Iráku, se za 10 let konstatovalo, že se nic nenašlo. Nikdo na takový akt nemá právo a je to jenom další manipulace lidí. Je to vždy záležtitost konkrétního státu, jak se s tím vypořádá. Nám se také nelíbilo, když nám v r. 1968 do země přišli Rusové.
    • A přestasnte se už pokoušet o ty historické paralely. Je to víc než trapné. Copak Dubček v roce 1968 nechal střílet do davu, do vlastních lidí? Copak tady tehdy hrozila občanská válka, než nás Rusové napadli? Copak tomu předcházelo nějaké schvalování v RB OSN, které mohl nekdo vetovat a neudělal to? Jste opravdu mimořádně trapní, tak toho zanechte...
      • ... trochu si to ujasněte. Tehdy byla Evropa rozdělená a jakési vnitřní pseudorevoluce byly potlačovány v rámci rozdělení světa (Maďarsko, Polsko, ČSSR 1968). A v OSN se o nás mluvilo a byli tam naši politici a kam zmizeli? Tady je to stále stejný! Pročpak se zdrželo Rusko a Čína hlasování? Není to jejich sféra, svět je rozdělený ...
        • Dobrý, ale asi jste ten můj příspěvek nečet, nicméně jsem rád, že jste mi připomněl, co všichni dávno víme. To byl tak nějak nad plán, že? Tak ještě dovolte, abxch vám zopakoval ty otázky, které jsem položil, abyste si to konečně mohl přečíst a odpovědět na všechny jednoznačně "NE", pokud nejste lhářem nebo neználkem. Tak tedy: Copak Dubček v roce 1968 nechal střílet do davu, do vlastních lidí? NE (Kaddáfí ano).
          Copak tady tehdy hrozila občanská válka, než nás Rusové napadli? NE. (v libyi ano)
          Copak tomu předcházelo nějaké schvalování v RB OSN, které mohl nekdo vetovat a neudělal to? NE (zde ano)
          Díky za pozornost a příště lépe číst.
          • ... díky, teď si jdu dát šlofíka já ...
            • já jsem rád, že jste mi to konečně odsouhlasil. Tak vidíte, že i když máte jinak odlišné názory, že umíte uznat i argumentaci druhého, když je neprůstřelná a nemůžete ji (bez lží) vyvrátit, kdybyst se o to snažil roky. To vás šlechtí.
    • A co by se ajko mělo v Libyi najít? Kaddáfí?
      Hele, dobrý. Jste všichni moc fajn lidi, takoví lidští humanisté, takže už konečně přestante litovat, že se zastaví hromadné zabíjení civilistů. To vás to sadistické vraždění tak uspokojuje, když jste těmi pacifisty a humanisty? (začalo to střelbou do neozbrojeného davu, najímáním zahr. žoldáků, mučením zatčených odprůců režimu, nechávání umírat raněné na ulicích a pokračuje bojem s rebely, kteří se mezitím ozbrojili, ale při jejich ostřelování libyjská armáda vůbec nebere ohled na civility, které zabíjí po desítkách). Vím, může stát, že Západ udělá babíčko papá Muammarovi a že mu přibyde nějaký ten šedivý vlásek na jeho hlavince a že vám na těch lidech nezáleží, ale když jste těmi humanisty, přestante se aspon vztekat, že skončí masové vraždění. Tak krvelační snad přece jenom nejste a je ve vás i cosi dobrého a lidského, ne? Co říkáš, jitřenko?
      • Zatím nikdo neřekl, kdo vlastně jsou ti rebelové, kdo je organizujea hlavně KDO jim dodává zbraně, kdo je platí? To není samosebou, že se najednou vyskytne taková vlna v celé Severní Africe. Nesouvisí to s tím, že tam zatím USA nemá vojenskou základnu?
        Každá válka je svinstvo!!! Nikdo neví jak to tam je ale rozhodujeme za někoho, kdo o to vůbec třeba nestojí! *11* *9*
        • Hele, byli tam nějací rebelové předtím, než začaly demonstrace a Kaddáfí nechal střílet do davu a než část vojáků, kteří do civilistů střílet odmítli, přešla na druhou stranu či dezertovala? Odpověd zní: NE. Pokud mi ji nevěříš nedá se nic dělat, ale je to ověřeno z mnoha zdrojů (tedy krom Kaddáfího propagandy) včetně arabských televizí jako Al-Džazíra. A ani jeden z nás v Libyi nebyl. Takže já radši věřím zprávám renomovasných agentur nebo médií ale třeba i té Al-Džazíře, než propagandě tisíckrát usvědčeného lháře...
  • Mezinárodní společenství,když nereagovalo hned proti těm,kteří první v Libyi začali střílet,tak ať si když konflikt se chýlí k závěru už do toho nemíchá.Francie se chce chovat příliš drze.Je třeba ,aby se Arabové sjednotili a přestali jí dodávat ropu.
    • Jasně, Arabové vyzývají k leteckému zásahu proti Kaddáfímu, a ted budou kvůli Jardovi Klasů naštvaní na Francii, že ho provedla, ne? :-D A podle tvé logiky by si stejně tu ropu Francie vyválčila zpět, když vlASTNĚ celý Západ a celé OSN válčí jen kvůli ropě, zatímco diktátoři myslí jen na blaho lidu. *1*
      • Kdyz zasahne francie, jeste budis, ale jestli USA dopadne to jako s Irakem. Zvoli "demokratickou" vladu a naftarske spolecnosti budou mit kseft.
        • Helel, Leošu, já už jsem zde na to upozornoval, ale mohl bys mi vysvětlit, proč západní naftařské firmy, které mají se strejdou Kaddáfím kšefty už léta, přemlouvají své vlády, at zruší sankce a s hodným strejdou Kaddáfím se usmíří - no protože nechtějí bojovat, ale s psychopatem se dohodnout (on je k dohodám svolný) a proč třeba ropu z Iráku využívají Čínani, když ji měli všechnu přece ukrást Amíci atd atp. Víš, ono je to s tou ropou už směšné (ostatní argumenty chybějí, tak zbývá tenhle jediný nesmyslný a směšný). Kdo chce ropu, tak neválčí, ale v klidu se s diktátorem dohodne - Kaddáfí dává ropu Západu léta a no problem. A to Západ bohužel dělal, že se s nim domlouval, ač je to potvrzený terorista(k terorismu se sám přiznal). měli ho dávno sundat.
          • Ano, ano, slofiku...ty a okresni hejtman pred valkou jste na to upozornovali, celej porucik Dub.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit