Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nachází nějaký normální člověk?
  • Rusko vyhrálo v Sýrii, na Ukrajině to bude USA nebo HIV?
    Jaroslav Bašta
    21.leden 2018 - 03:20
    Takovým dramatickým příkladem je konflikt na východě Ukrajiny, který v letech 2014 a 2015 představoval mimo jiné zástupnou válku mezi Ruskou federací a Spojenými státy. Jeho průběh a mezinárodní dopady vyznívaly velmi nepříznivě pro Rusko, přestože se ruský prezident Vladimír Putin dvakrát pokusil nastolit příměří.V obou případech to bylo po překvapivých vojenských úspěších proruských separatistů, které tak říkajíc zastavil v rozletu, aby donutil ukrajinskou stranu k jednání o příměří. Výsledkem se staly Minské dohody I. (2014) a II. (2015), nicméně konflikt se nepodařilo zmrazit. Vladimír Putin však nalezl překvapivé a riskantní řešení problému. Zahájil ještě jednu zástupnou válku mezi oběma velmocemi v Sýrii. Tam, na rozdíl od Donbasu, se nemusel omezovat jen na podporu Bašára Asáda a syrské armády, ale mohl nasadit ruské ozbrojené síly. Vzhledem k existenci tzv. Islámského státu mohla ruská armáda oficiálně vystupovat jako spojenec mezinárodní protiteroristické koalice vedené USA.
    Naopak Spojené státy se svojí podporou „demokratické syrské opozice“ se, s ohledem na její propojení s islamisty, dostaly v Sýrii a Iráku do podobně nevýhodné pozice jako Ruská federace na východní Ukrajině, protože do občanské války proti syrskému prezidentovi mohly vstupovat pouze nepřímo, tedy dodávkami zbraní, munice, informací a instruktorů. Kýženého ruského cíle tak bylo dosaženo, zástupná válka na Ukrajině opustila televizní obrazovky a stala se jen dalším zamrzlým konfliktem.
    Obávám se však, že Ruská federace a zejména prezident Vladimír Putin se mohou stát obětí vlastních úspěchů. Zásah ruských ozbrojených sil v Sýrii byl velmi úspěšný a způsobil zvrat v dlouhé syrské občanské válce a změnil poměry na Blízkém a Středním Východě. Oslabil spojence USA v čele se Saúdskou Arábií, posílil jejich protivníky, zvláště pak Irán, vyvolal roztržku mezi Spojenými státy a Tureckem. V současném pojetí americké geopolitiky musí přijít odveta za tuto nečekanou porážku.
    A kde jinde než na Ukrajině? Zatím nehrozí přímá konfrontace obou velmocí, ale zástupná válka se zase rozhoří naplno. Nasvědčují tomu dodávky moderních zbraní na Ukrajinu a nový ukrajinský zákon o reintegraci Donbasu, který z ruského úhlu pohledu znamená konec Minských dohod. Při současném trendu politiky amerického prezidenta Donalda Trumpa se dá očekávat, že zesílí tlak na to, aby se v této zástupné válce více angažovaly evropští členové NATO.Ovšem, také v případě méně nebezpečného vývoje konfliktu, pokračování neklidu a bojů přinese nová rizika pro celou Evropu. Války od počátků lidských dějin vždy doprovázely epidemie. Platí to i dnes, jak ukazuje studie publikovaná tento týden v USA v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences, která si všímá dopadu ukrajinské války na šíření viru HIV. Mezinárodní vědecký tým, který sledoval genom jednoho specifického viru, došel k závěru, že v současné době je jím na Ukrajině nakaženo 220 000 lidí ( třicet případů na 100 000 obyvatel). První nositel tohoto typu viru HIV se na východě Ukrajiny objevil v roce 2001. Epidemie se rozeběhla až v roce 2014 v souvislosti s vnitřní migrací a zhoršením zdravotní péče v důsledku válečných událostí.
    Holt se máme na co těšit válka neválka.
  • rozdvojením osobnosti nebo co !?
  • do mozku nenahrál žádný softwer !?
  • Tebe okupovalo Rusko?
  • co to tady zas planceš za kraviny? Zalez do nory a tam mudruj. Ty jsi nějaký rusín, nebo co? Ale pro takový šmejd jsou jiné stránky.
  • je pohroma jak se takový proruský balast tobě podobný dorve ke klávesám. Přeci pokud takto mluvíte doma nemůžeš se vyblít zde.Rus je celosvětově uznávaným odpadem. Špínou kterou opovrhují turisté v letoviscích i normální země světa. S okupantem se jinak nejedná.
  • pochcánek kharl fon sajrajt?
  • ty jsi dobrý hňup, hňupe
  • ukázka textu puncovaného hlupáka, díky za demonstracï bl.bosti
  • vadí to nejen Ukrajincům, ale hlavně Rusům, Ukrajincům s ruštinu jako mateřštinou a Polákům. Ukrajinštinu za mateřský jazyk považuje jen menšina obyvatel Ukrajiny, Maďarsko už vybavuje maďarskými pasy ukrajinské Maďary, s nimi pak jezdí pracovat i k nám.
  • všechno co mluví v azbuce je lidským balastem.Dávno měl být plot na hranici EU. Azbukoví zaplavují Evropu.Rozlézá se to, rozmnožuje neplatí to daně ani zdravotní pojištění. Doma to žere brambory rukama z řádků, na WC to chodí do křoví a tady to hraje honoraci.
  • Mimochodem, švýcarským občanem je i známý spáč Karl Schwanzenberg!!
  • jaká euroukrajinská pseudocivilizace? Maďaři s rozbitím Československa zabrali Podkarpatskou Rus. Jsi posvačil Lysohlávky? Pak nemáš mít tak zmatené sny
  • A Ruska !
  • To není o skutečném židovství..mnoho ukrajinských oligarchů, ale i bohatých Rusů a jiných lidí.."politiků"..a to včetně i našich atd..si různě pořizují tzv. "do zálohy"., či přímo už mají pasy, mimo "domácího" i pasy Izraele, USA, Švýcarska, Německa atd..což u mnohých., napovídá mimo i jiné..o skutečném vztahu a zájmům k zemi, kde žijí a ještě často poučují jiné..o vlastenectví, rodném jazyku atd..
  • On je Porošenko, ten pacholek Žid?
  • A kterého že to kandidáta na presidenta Kalousek a Štětina preferují?????
  • Milý příteli, nevím co učí ve zvláštní škole. Ty jsi tam chodil? *4*
  • Nejhorší podlost je ukrást nick a psát pod ním své bláboly.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit