Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-pri-vstupu-do-vatikanu-zadrzeli-farare-z-ceska-mel-u-sebe-pistoli-251243

    dříve jste našli u faráře kupu knih - doma, na cestách. Ale dnes to jsou už zaměstnanci akciovek u nás, tzn. přizpůsobili se asi právní entitě, kterou zastupují. 😂  to svět fakt neviděl.. přepište si stanovy, jste čím dál více za blbce v té dnešní katolické církvi..

    • ... dnes už to jsou DÍKY A Z VŮLE MIRDY KALOUSKA a jeho církevním restitucím.....

      jak bych na tebe Mirdo mohl zapomenout. v duchu toho všeho Mirdova směrování církve tak, jak má nastavený svůj život i on sám, už chybí jen prokázání nějakého organizovaného zločinu někde na faře. Protože kde  by mohla kriminálka něco takového nejméně čekat  než v církevní instituci.. :D  ale už se budete muset, díky přebytkům (církev odjakživa žila z darů věřících - kasičky v kostelech apod, nyní tam něco hodí jen blázen miliardářům :D - , máte to přímo ve svých stanovách Bibli a udávala tak příklad i věřícím, mladým stran hodnotových priorit života, nyní jde tady u nás sama příkladem tomu novému trendu hodnot ve společnosti..), zaměřit i na tuhle oblast, obávám se..
      teď by mě ještě zajímalo, jestil na tenhle arzenál měl padre zbroják a co najde kriminálka ještě u něj doma, pokud už to tam teda jeho bratři mezitím nevyčistili na faře.. :D a jestli součástí těch Mirdových restitucí nebylo jako bonus do nového života církve - podnikání i postupné vyzbrojení církve komponenty od jeho kámoše Hávy.. 😂 to fakt svět neviděl..

      • a teď řešení téhle nevšední situace, a jak to jistě zamýšlel i bratr Mirda 😀, který vám ty majetky prohlasoval sněmovnou, kdy se nám tady přes noc změnila právní subjektivita dříve jakýchsi občanských spolků negenerujících zisk v akciovky - církev by měla drtivou část svých budov pronajímat neziskovkám (nízkoprahovým zařízením pro problémovou mládež, azylákům pro bezdomovce, těm domům na půli cesty pro mladé maminky, popř. mladé lidi, kteří šlápli zkraje života vedle a potřebují se znovu nastartovat apod., všichni tušíte, co myslím), smysluplným think tankům coby pokračování službě veřejnosti, a to za symbolickou korunu.
        Přineslo by to zpětně i úlevu státu, který pro část těchto institucí hledá vhodné budovy, pokud se na něj neziskovka obrátí.
        Pak by dávalo smysl i generovat nějaký ten zisk - 20-30% s vytvořením fondu oprav, ze kterého by se čerpalo na opravy těchto institucí (jakože na sakrální památky čerpá podle mě pro církve ještě navíc stát z fondů EU - v kapitole ochrana kulturního dědictví, čiže i tady má církev nějaká privilegia, která by mít dnes už neměla, vystupuje-li jako právnický subjekt, akciovka, jinými slovy, ty peníze může stát směrovat jinam v této kapitole - třeba do oprav zámků, hradů), církev z toho dále platí všechny ty padre apod., předpokládám na úrovni minimální mzdy státu, protože co potřebuje takový církevní hodnostář BEZ RODINY (vaše stanovy), který žije v duchu Bible?? asi platbu jen na měsíční služby (elektřina, plyn, net - ten vám přeju, církev musí jít s dobou, uznávám :)  ) a na jídlo. Nájem, protože žije na faře, v majetku církve, žádný předpokládám nehradí, realizuje-li poutní cesty, tak na to vykazuje cesťáky, popř. knihu jízd..
        vše by mělo podléhat auditu, být transparentní. Pak by vás neopouštěli ti věřící, kteří si zachovali ještě část rozumu a nepřevážil jej ten ovčí syndrom.
        FAráři už jsou dnes krom toho více demagogové, v každém případě manipulátoři, v čemž je odklon od dřívějších časů našich babiček, kdy to byla možná nejvzdělanější komunita národa..
        současná katolická církev si tak může za své problémy s odlivem věřících sama.

  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prave-se-deje-orbanuv-vyzyvatel-magyar-uspel-na-venkove-protestu-se-ucastnily-tisice-madaru-251231

    tomuhle Magyarovi jsem zvědav, co se stane.. jestli spadne na ježka jako v Sovětském svazu, nebo vypadne nešťastně z okna.. Jinak je to konec Orbána, jak to tak vypadá. :) Maďaři by mohli zase být proevropští, západní.. :)

    • KIMCID

      A?

      • Maďarští kluci? Prozápadní?Aktuálně jsou největšími frajery v celé EU. Protože nazývají věci pravými jmény. Tady se jim drží palce!

  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-doprava-ropne-firmy-zvysuji-tezbu-v-mori-svet-si-to-zada-argumentuji-251198

    pokud se začne s těžbou vodíku, tak ten rok 2050 určitě neklapne a s ropou a hlavně zemním plynem se rozloučíme daleko, daleko dříve.. :)  ještě budou totiž dojíždět auta na spalovací a zážehové motory, než se jich majitelé definitivně vzdají a pochopí, že elektroauto je vyjde ve všech ohledech (tedy i z hlediska životnosti) levněji.
    Momentálně se jen čeká, kdo do té těžby vodíku začne investovat. :) a rentabilita z toho

    • josef.chmela

      Kup si "auto na baterky" a nevopruzuj tady svými kydy, které nemají nic společného s článkem o agresivní rozpínavosti NATO.

  • josef.chmela

    Naši prestituti se předhání kdo víc zaleze USA do rekta. Napsali: "KLDR dál zásobuje Kreml zbraněmi, západní čipy sežene až směšně rychle".  Ano, západními čipy vyráběnými v Číně. Nezávislé a svobodné státy podporují Rusko v boji proti agresivnímu rozšiřování NATO a největšímu imperialistovi a teroristovi světa - USA. Vědí, že Rusko bojuje proti USA a tzv. "Západu" za svou a jejich nezávislost a svobodu.

  • Spiknutý Západ stále vystrkuje růžky. Nyní má plán: Kyjevu reálně hrozí zhroucení fronty. Po pádu Avdějevky bylo Západu jasné, že už není možné otálet. V opačném případě bude
    pozdě. Podrobnosti si přečtěte v materiálu Cargradu. NATO vypracovalo plán, jak zabránit úplné porážce ukrajinské armády. Podle rozhodnutí přijatého v alianci budou mezery v řadách OSU zaplněny západními "poradci". Podle Asia Times Joe Biden nyní čeká na
    znovuzvolení, aby pak mohl oficiálně pohodlněji nařídit vstup vojsk NATO na
    Ukrajinu. Nebudou to jen Američané, ale také vojáci z Francie, Británie,
    Polska a dalších členů aliance. K zavedení kontingentu NATO však může dojít již dříve. Pravděpodobně v prvních letních měsících. A nikdo nebude čekat na volby ve Spojených
    státech. Každým dnem se totiž situace OSU na frontě jen zhoršuje. USA a Evropa jsou zděšeny úspěchy ruských ozbrojených sil. Západ si myslí, že našel nový a hlavně krásný důvod pro zavedení vojsk na Ukrajinu. Prý je to výcvik vojsk, aby se neodehrával v Evropě, odkud
    loni uteklo 20 % “cvičenců” a letos už 33 %. Odpověď může být jen jedna a
    jednoduchá: zničit je v místech kumulace. Bez přemýšlení a sentimentu.
    Přišli sami a odešli v rakvi. V bílých pantoflích”. Spojené státy již dříve vyslaly “poradce”
    podobným způsobem do Vietnamu. Ve skutečnosti se však jednalo o
    bojovníky speciálních jednotek, kteří se účastnili bojových operací.

  • josef.chmela

    Ekonomické a kolektivistické zlo přichází z EU a imperialistické a teroristické z USA.

    • Soudruhovi se stýská po rudých časech, kdy se měl dobře (na úkor jiných)? Asi by chtěl, abychom opět byli ČSSR - Čechoslovackaja sovětskaja socialističeskaja respublika, jak to četli někteří obyvatelé východostepní říše. 

      • Mě né ale tobě asi o  novém 38 co fašoune náš vztek že ti v 45 zatnuli tipec a co rejdy NATO u nás a jinde ve světě tím se budou také zabývat

      • Amerika spĺňa viac ako 90 % kritérií pre „zlyhaný štát“. Nasledujúce štatistiky odôvodňujú toto tvrdenie:

        Vraždy: V rokoch 1990 až 2019 došlo v Spojených štátoch k 531 349 vraždám. Jeden z najvyšších na svete v „rozvinutej“ krajine.

        Znásilnenia: V
        roku 2019 bolo v krajine 406 970 obetí znásilnenia a sexuálnych útokov.
        Podľa výskumného oddelenia Statista sa v USA od roku 2015 v priemere
        vyskytlo viac ako 91 000 prípadov znásilnenia ročne. Počet znásilnení na
        100 000 obyvateľov, USA je č. 14 medzi krajinami sveta. Ale pre
        rozvinutý národ nie sú USA. 4 po Švédsku, Austrálii a Belgicku podľa
        správy World Population Review z roku 2021.Opioidná kríza:Koncom
        90. rokov farmaceutické spoločnosti ubezpečili lekársku komunitu, že
        pacienti sa nestanú závislými na opioidných liekoch proti bolesti na
        predpis a poskytovatelia zdravotnej starostlivosti ich bezohľadne začali
        predpisovať nevinným ľuďom. Čoskoro sa predávkovanie opiátmi začalo
        zvyšovať. Podľa NIH zomrelo v roku 2019 takmer 50 000 ľudí v Spojených
        štátoch na predávkovanie opioidmi. Od roku 1999 zomrelo na
        predávkovanie drogami takmer 841 000 ľudí. Stručne povedané, kým naša
        vláda spala, státisíce Američanov umierali na opioidné lieky agresívne
        tlačené niekoľkými farmaceutickými spoločnosťami, ako sú Johnson and
        Johnson a Purdue Pharma. Kým ľudia umierali, títo manažéri
        farmaceutických spoločností zbierali milióny dolárov.Počet väzňov: Podľa World Population Review majú Spojené štáty najvyššiu mieru uväznenia na svete. Asi 25 % svetovej väzenskej populácie žije v Spojených štátoch,
        ktoré sú „vodcom slobodného sveta“. Od roku 2019 je v ňom asi 2,19
        milióna väzňov, čo je od roku 2019 437 väzňov na 100 000 ľudí. Štát to
        stojí asi 69 355 dolárov na jedného väzňa. Čierni sú 5,8-krát viac ako
        bieli, čo poukazuje na rasistický aspekt systému.

        Väzni v cele smrti: V rokoch 1976 až 2020 bolo popravených 1 529 ľudí. Začiatkom roku 2021 federálna vláda popravila troch ľudí.

        Nevinní prepustení z cely smrti alebo z väzenia:
        Podľa projektu Innocence bolo 18 väzňov dokázaných ako nevinných a
        zbavených viny testovaním DNA v Spojených štátoch po mnohých rokoch
        strávených v cele smrti. Odsúdili ich v 11 štátoch a odsedeli si spolu
        229 rokov väzenia – vrátane 202 rokov v cele smrti – za zločiny, ktoré
        nespáchali. V zálive Guantánamo sú väzni zadržiavaní viac ako 17 rokov a
        neboli ani súdení. Takúto spravodlivosť máme v Spojených štátoch. To
        ukazuje, aký nespravodlivý a posratý je náš systém trestného súdnictva.

        Politickí väzni: Existuje
        veľa politických väzňov – príliš veľa na to, aby som ich tu spomenul –
        zadržiavaných v amerických väzniciach za to, že sú politickými
        aktivistami. Vo väčšine prípadov sú zadržiavaní na základe vymyslených
        obvinení, pochybného presvedčenia atď. na základe ich rasy. Najznámejším
        z nich je Julian Assange, austrálsky novinár obvinený z odhalenia „utajovaných štátnych tajomstiev“.V
        podstate z neho vláda USA robí príklad, že ktokoľvek prezradí špinavé
        tajomstvá americkej armády alebo vlády, bude čeliť dlhým trestom vo
        väzení v USA, aby odradil budúcich informátorov. Assangeovi
        hrozí 75 rokov väzenia v prípade vydania do USA z britského väzenia.
        Ďalším príkladom je Edward Snowden, ktorý je nútený utiecť do Ruska, aby
        zverejnil špinavé tajomstvá USA. Existuje mnoho ďalších väzňov ako
        Leonard Peltier, Mumia Abu Jamal, Ricardo Palmera a mnohí ďalší. Sú
        usvedčení zo zločinov bez dostatočných alebo pochybných dôkazov a mnoho
        rokov sa zdržiavajú v amerických väzniciach. Toto robí „vodca slobodného
        sveta doma“.

        Počet chudobných: Podľa aktuálnej správy o populácii amerického sčítania ľudu z roku 2019 je 34 miliónov Američanov považovaných
        za chudobných – 10,5 % súčasnej populácie. Toto je najbohatšia krajina
        na svete. Miera chudoby amerických detí bola 14,4 %. U černochov je to
        18,8 % a u domácností na čele žien to bolo 24,3 %. Podľa správy World
        Population Review Report z roku 2021 má India s 2. najväčšou populáciou
        na svete mieru chudoby 21,9 % a nie 22. Spojené štáty, najbohatšia
        krajina sveta, miera chudoby je 17,8% a nie je to číslo. 2. po Spojenom
        kráľovstve (miera chudoby – 18,6 % ) medzi tzv. rozvinutými krajinami.

        • Počet ľudí bez zdravotného poistenia: Zatiaľ
          čo väčšina európskych krajín má univerzálne zdravotné poistenie, v roku
          2021 mali Spojené štáty 9,6 % svojej populácie alebo viac ako 26 až 30
          miliónov – bez zdravotného poistenia, zatiaľ čo tam boli 4 milióny detí
          bez zdravotného poistenia. poistenie podľa statistica.com.

          Americké zbytočné a katastrofálne vojny: USA
          sú vo vojne 225 z 243 rokov od roku 1776 podľa TheNews.com. Podľa
          Svetového fondu pre budúcnosť bola Amerika od druhej svetovej vojny v 19
          vojnách: Kórejská vojna, vojna vo Vietname, vojny v Iraku a Afganistane
          sú niektoré z nich. Samotná vojna v Iraku si podľa niektorých správ
          vyžiadala viac ako milión obetí na životoch za viac ako 5 biliónov
          dolárov. Celkový počet obetí zabitých vo všetkých týchto vojnách
          je viac ako 12 miliónov. Počet zranených je mnohonásobok tohto čísla. V
          týchto nemorálnych a zbytočných vojnách boli premrhané bilióny dolárov.
          Posledná vojna v Afganistane, ktorá trvala 20 a viac rokov a z ktorej sa
          USA konečne stiahli, zabila približne 47 000 ľudí a stála USA približne
          2 bilióny dolárov. Boli tieto vojny nevyhnutné? Len tí najväčší
          ignoranti povedia „áno“.

          Použitie chemických zbraní:

          Spojené
          štáty rozprášili vo Vietname počas vietnamskej vojny 21 miliónov
          galónov Agent Orange, herbicídu – najsmrteľnejšieho jedu. Viac ako 500
          000 civilistov bolo trvalo zranených. Aj ich deti sa dnes rodia
          zdeformované alebo bez končatín.

          Americké vojenské základne:

          Podľa
          Politico Magazine Spojené štáty stále udržiavajú 800 vojenských
          základní vo viac ako 70 krajinách a územiach v zahraničí, zatiaľ čo
          Británia, Francúzsko a Rusko majú spolu asi 30 základní. Údržba základní
          a jednotiek v zámorí stála v roku 2014 85 až 100 miliárd dolárov ročne.
          Dnes sú tieto náklady oveľa vyššie. Prečo by sme mali mať vojenské
          základne v zahraničí? Aké kolosálne plytvanie peniazmi, zatiaľ čo
          milióny ľudí nemajú dostatok jedla a sú v chudobe v samotnej Amerike?

          Nezákonné zásahy v iných krajinách: Zatiaľ
          čo do roku 2017 bol počet zahraničných zásahov 188, bolo zistené, že
          vodca „slobodného sveta“ bol zapojený do 117 „straníckych volebných
          zásahov“ v rokoch 1946 až 2000 alebo približne 1 z každých 9 hlasovacích
          cvičení uskutočnených od r. Druhá svetová vojna. Od druhej svetovej
          vojny Spojené štáty sabotovali alebo zničili viac ako 50 demokratických
          hnutí po celom svete, pričom pri mnohých príležitostiach podporovali
          poslušných diktátorov.

          USA majú dlhú históriu falšovania
          prieskumov verejnej mienky, podpory vojenských prevratov, smerovania
          finančných prostriedkov a šírenia politickej propagandy v rôznych
          krajinách. Je úžasné, že po týchto strašných vojnách a masovom
          vyvražďovaní ľudstva v iných krajinách sa v hlavných spravodajských
          médiách nikdy nediskutovalo o týchto chybách. Všetko je späť ako
          obvykle; všetko je pohodlne zabudnuté.

          Chybná ústava. Na
          rozdiel od toho, čo je väčšina Američanov od detstva vedená k slepej
          viere v svätosť a veľkosť ústavy USA, má táto ústava veľké nedostatky a
          je nedemokratická. Okrem toho umožňuje legálne podplácanie politických
          darov kandidátom na prezidentov, senátorov a kongresmanov (vrátane
          kandidátov na štátne voľby) bohatými v počte miliárd dolárov počas
          volieb.

          Niet sa čomu čudovať, naši volení predstavitelia počúvajú
          svojich platiteľov a zákony vydávajú najmä v prospech svojich darcov.
          Naša chybná ústava tiež umožňuje vymenovanie nevolených sudcov
          Najvyššieho súdu na doživotie. Aká škoda!

          Rozbitý politický systém: Americký
          politický systém je rozbitý. Hoci existujú dve strany, obe sú firemnými
          večierkami so svojou vernosťou americkým korporátnym elitám, nie
          americkému ľudu. Väčšina zákonov je teda prijatá v prospech korporátnych
          elít a superbohatých alebo oligarchov.Počet nevzdelaných

          Podľa
          ministerstva školstva USA 54 % dospelých v USA vo veku 16 – 74 rokov –
          približne 130 miliónov ľudí – nemá dostatočné znalosti v oblasti
          gramotnosti a čítania pod úrovňou ekvivalentu šiestej triedy. Podľa
          Nadácie Barbary Bushovej pre rodinnú gramotnosť by táto nízka úroveň
          gramotnosti dospelých mohla stáť krajinu 2,2 bilióna dolárov ročne.
          Podľa Národného centra pre štatistiku vzdelávania (NCES) 21 % dospelých v
          Spojených štátoch (asi 43 miliónov) patrí k 29. aprílu 2020 do
          kategórie negramotných/funkčne negramotných.

          • Počet nevzdelaných: Podĺa ministerstva školstva USA 54 % dospelých v USA vo veku 16 – 74 rokov –
            približne 130 miliónov ľudí – nemá dostatočné znalosti v oblasti
            gramotnosti a čítania pod úrovňou ekvivalentu šiestej triedy. Podľa
            Nadácie Barbary Bushovej pre rodinnú gramotnosť by táto nízka úroveň
            gramotnosti dospelých mohla stáť krajinu 2,2 bilióna dolárov ročne.
            Podľa Národného centra pre štatistiku vzdelávania (NCES) 21 % dospelých v
            Spojených štátoch (asi 43 miliónov) patrí k 29. aprílu 2020 do
            kategórie negramotných/funkčne negramotných.Počet černochov zabitých políciou

            Podľa
            Statista.com sa zdá, že trend smrteľných policajných prestreliek v
            Spojených štátoch narastá, pričom celkovo bolo zastrelených 371
            civilistov, z toho 71 černochov za prvých päť mesiacov 2021. V roku 2020
            bolo zaznamenaných 1021 smrteľných policajných strelieb, zatiaľ čo v
            roku 2019 to bolo 999 smrteľných strelieb. Miera streľby na
            černochov bola oveľa vyššia ako u ktorejkoľvek inej etnickej skupiny, čo
            poukazuje na rasistickú povahu policajnej brutality. Všetky tieto čísla
            jasne ukazujú, že nielen polícia v Amerike sú idioti, ktorí majú radi
            spúšť, ale sú aj rasisti. V 21. storočí sú Spojené štáty americké stále veľmi rasistickou krajinou.

            Násilie so zbraňami:

            Podĺa teamenhousenough. org/.cs: Každý rok je v Amerike
            zastrelených 115 551 ľudí pri vraždách, útokoch, samovraždách alebo
            pokusoch o samovraždu, neúmyselnej streľbe alebo zásahom polície. Každý deň zomiera v Amerike viac ako 106 ľudí na následky strelných zbraní. Z
            toho je 39 zavraždených, 64 sa zabije samo, 1 je zabitý neúmyselne a 1
            zomrie, ale úmysel nie je známy. V priemere ročne zomrie 38 826 ľudí v
            dôsledku násilia so zbraňou, zatiaľ čo 76 725 ľudí prežije zranenia
            spôsobené zbraňou. Každý rok je zastrelených 7 957 detí a tínedžerov, 1 663 detí a tínedžerov zahynie v dôsledku násilia so zbraňou a 864 je zranených. Ako nedávno informoval ABC News, k 2. júlu 2023 došlo
            v Amerike k 338 masovým streľbám. Doteraz zomrelo 21 000 ľudí v
            dôsledku násilia so zbraňou, čo predstavuje 115 ľudí denne. To sa môže stať iba v divokej, divokej krajine, ktorou sa
            Amerika stala dnes. Žiadna iná krajina nemá taký otrasný rekord.
            Napriek týmto otrasným číslam nie sú zákony o zbraniach dostatočne
            sprísnené. Premárnené záujmy ako Gun Lobby-National Rifle Association –
            prevládajú kvôli jej korupčnému vplyvu – legálnemu podplácaniu
            politických darov – na našich politikov.

            Počet miliardárov: Podĺa časopisu Forbes majú Spojené štáty najvyšší počet miliardárov na svete, v roku 2021 ich bolo 724. Čína ich má 626, India 140 a Nemecko 136. Čistý majetok amerických miliardárov je ohromujúcich 4,4 USD bilióna. Podľa
            Americansfortaxfairness.org celkový majetok amerických miliardárov
            vzrástol počas zhruba prvých siedmich mesiacov pandémie koronavírusu o
            1,3 bilióna dolárov, čo predstavuje nárast bohatstva o 44 %. Tento
            nárast bohatstva je viac, ako by stálo zaslanie stimulačného šeku vo
            výške 3900 dolárov každému z 330 miliónov Američanov.Šesť mediálnych gigantov kontroluje všetky správy

            Podľa správ techstartups.com dnes
            šesť mediálnych gigantov ovláda neuveriteľných 90 % toho, čo čítame,
            pozeráme alebo počúvame, pričom vytvárajú ilúziu výberu a objektivity.
            Tým, že títo mediálni giganti neustále dávajú Američanom kontrolované
            „správy“, vyrábajú „súhlas“ používajúc frázu Noama Chomského. Väčšina
            z nás Američanov je vedená k presvedčeniu, že Amerika robí svetu toľko
            dobra, prináša svetu demokraciu a slobodu, pomáha iným národom a
            udržiava mier na celom svete. Jeho kapitalistický ekonomický systém je
            tiež najväčší a jediný systém, ktorý funguje. Nič nemôže byť ďalej od
            pravdy. Nikdy sa nediskutuje o iných ekonomických systémoch, akými sú
            socializmus alebo sociálna demokracia.

            Kto ovláda Ameriku?

             Ako správne povedal miliardár Warren Buffet: „Moja trieda
            (superbohatá) vedie vojnu proti 99 % a oni vyhrávajú. Jej
            posledným zločinom je „vojna zástupnej moci“, ktorú vytvoril medzi
            Ruskom a Ukrajinou. Každého by malo znepokojovať, ako dlho môžu takéto
            hrozné podmienky trvať? Ako dlho dokáže americká ekonomika udržať také
            masívne plytvanie peniazmi v globálnych vojnách? Ako dlho budú americkí
            rodičia tolerovať, aby ich synovia a dcéry boli posielaní do takýchto
            zbytočných vojen, aby zabíjali a boli zabíjaní? Ako dlho
            tolerujeme, my Američania, také zlé rozhodnutia našich „vyvolených“
            politikov, ktoré privádzajú túto krajinu bližšie a bližšie ku katastrofe
            a bankrotu? Všetko nasvedčuje tým, ktorí dokážu bez zaujatosti
            rozpoznať, že Amerika zlyháva pri ochrane svojich vlastných ľudí. Stal
            sa zlyhaným štátom. Americké impérium rýchlo upadá. Je to len otázka
            času.

            Ak amerika drasticky nezmení svoju národnú a zahraničnú politiku, Americké
            impérium sa bude určite ďalej a ďalej zhoršovať a upadať, až kým ho
            nepostihne rovnaký osud ako Rímske, Britské a iné impériá histórie.

             

            AUTOR: Chaitanya Davé

      • goyim

        Mít se dobře na úkor jiných? Myslím, že neexistuje trefnější definice kapitalismu.😂

      • Vyhradil bych vám území, kde byste si mohli založit svoji Česko-ukrajinskiu republiku se zkratkou ČUR a vy, její občané byste se jmenovali.....

      • josef.chmela

        To ty, se svým myšlením, v životě nemůžeš pochopit.

      • "Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala"


        Vidíš? A tady tento náš ukrajinský podržtaška ze Strakovky nás trvale zatahuje do spolku s celosvětovými vyžírkami. Dokola nám vnucuje toho, koho tady nepotřebujeme. Vynucuje si po nás solidaritu, o kterou tady není zájem. Na oplátku úhlavní nepřítel? Levná ropa, levný plyn podobně energie. 


  • Tak Rusko se nestydí proti nám provádět škodlivé aktivity? Po to všem, co jsme pro ně udělali?

    Zavedli jsme desítky sankcí, zabrali jsme mnoho jejich majetku, znemožňujeme jim cestování do Evropy, na Ukrajinu posíláme zbtraně a peníze a Rusko se nám takto odvděčí?!


  • Myšlení obyvatel naší země (převážné části) vychází z řecko-římské antické civilisace, kdežto uvažování a chování potomků východostepních nájezdníků je jiné. Čeština a ruština si jsou blízké a bylo chybou, když  se koncem 19.století mnozí tzv. "buditelé" řídili tzv. "jazykovou blízkostí", což nakonec vedlo k tomu, že se naše země stala de facto gubernií východostepní říše. Vůbec nepopírám, že většina Rusů se chovala velice přátelsky a při mých častých cestách do CCCP mi velice ochotně a nezištně pomáhali.  

    • zato ty máš koukám zamrzlé myšlení dlouho  hold fašista se v tobě nezapře ,tě žere že ti v 45 roce  zatnuli tipec a teď zase tu otravuješ

  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-glosa-tretina-cechu-chce-totalitu-ja-ne-251101

    před tímhle já varuju snad poslední 3-4 roky. Vztahuju to i na chování místních oligarchů, které je směrem na východ namísto toho, aby byli tihle lidé nositeli kapitalismu a s ním spojeného oligopolu na trhu, angažovali se v rámci rozvoje demokratické společnosti, podporovali neziskovky, tak jako psychopaté soutěží mezi sebou o největšího idiota a česká mutace Forbesu a pár dalších novinářů jim v tom poklepávají tužkami do stolu sestavováním nějakých žebříčku majících v majoritní společnosti prohlubovat závist a pocit méněcennosti a frustrace.
    Přitom, koho ty žebříčky zajímají? Pouze ty, co v nich figurují, nebo tam figurovat chtějí. Psychopaty a egomaniaky. Marxismus je přitom ideologicky postaven na závisti mezi lidmi. To, co vybudovali ti pogrobci Stalina, bývalí soudruzi z KGB v současném Sovětském svazu, vymýtilo prakticky střední třídu, která táhne všude ekonomiku a prohloubil se tam rozdíl mezi majetnými a těmi dole. Tohle nemůže fungovat v žádné společenské buňce nikde na světě, tenhle model plutokracie.. Lidé všude tohle uspořádání budou chtít svrhnout.. Marně to těm mezkům vysvětluji roky, přes jejich aroganci a bohorovnost už se trošku myslící dnes neproboxuje..
    Nemají vůbec národnostní cítění..

    • tady nám tu situaci pěkně vydefinoval, ještě před závěry téhle slovenské neziskovky (think tanku) výše, premiér téhle země, Petr Fiala, na nedávném sjezdu ODS (jakože já tenhle trend už předpovídám 3-4 roky ve svých komentářích) :


      "Je potřeba neustále připomínat, že jsme uprostřed dlouhého boje
      o charakter České republiky, zda zůstaneme ukotveni tam, kde jsme, nebo
      se proměníme v hybridní demokracii řízenou oligarchickými strukturami,
      které nás prodají Putinovi nebo někomu jinému, když to bude vyhovovat
      jejich byznysu.." (konec citace stále ještě premiéra téhle země z článku níže) 

      https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-valek-na-sjezdu-ods-kdybychom-nevladli-my-babis-by-lidi-jen-opichal-249772

      • goyim

        Ono ještě někoho zajímá, co říká ODS?😂

      • josef.chmela

        My víme, že fialový hňup se svou vládou je neustále ve válce, dokonce i s lidem ČR.

    • "Marxismus je přitom ideologicky postaven na závisti mezi lidmi".

      Ty musíš být hodně nevzdělanej blbec. Raději už nic nepiš.

      • Pokud napíšete takovou hloupost o marxismu, tak si docela nemyslím, že byste měl někoho dehonestovat kvůli nedostatku vzdělání. není spíše problém na Vaší straně? 

        • Co se politiky týče, dovolil bych mu maximálně dělat osvětáře v mateřské školce nebo pracovat jako pouliční chodící poutač. Takový ten válcovitého tvaru, vysoký cca 2 metry.

        • Jindřichu, žádná argumentace, jen invektiva, takhle nějak by reagoval Jakeš nebo Štrougal u pultíku na Červeném hrádku. 

          Marxismus je v podstatě vlastnictví výrobních prostředků střední třídou, tzn. námi všemi, což je demagogie, protože v totalitě vše vlastní, jak víme, stát, nikoliv dělník, technik, vývojář, ředitel. Neexistuje nějaký majitel typu Andreje třeba.
          Fakt chcete, abych tu ideologickou blbůstku komoušů rozebral do šroubků?? Tohle je přímo definice, nechtěl jsem z vás komunistů dělat voly na sítích..
          Tihle všichni pak pracují ruku v ruce na plnění plánu závěrů PĚTILETKY, který určil poslední sjezd ustředního výboru KSČ. Ale furt je to pro ten stát, stranu chcete-li, který-á je demagogicky drží v desiluzi, že vlastně dělají všichni, svorně, ve společném úsilí, na svém, nemají si tedy, co závidět.. Co mi na tom chcete rozporovat, soudruhu?? čest

          • No když mravokárče veliký myslíte. Myslíte-li? 

          • goyim

            "Marxismus je v podstatě vlastnictví výrobních prostředků střední třídou, tzn. námi všemi, což je demagogie, protože v totalitě vše vlastní, jak víme, stát, nikoliv dělník, technik, vývojář, ředitel."

            Demagogie je spíš naznačovat, že SSSR měl něco společné s Marxismem nebo socialismem. Lenin nebyl Marx. To je typická propaganda (nejen) z USA, které si podlehl. Co se týče (spolu) vlastnictví produkce lidmi (což v omezené míře funguje - např. systém co-opů), tak to dávno prosazovali klasičtí liberálové už v Americe, kteří dokonce považovali námezdní otroctví za téměř to samé jako otroctví. Člověk se rodí proto, aby zkoumal a tvořil. Toho, který vytvořil dílo na základě externího tlaku a ne ze svojí svobodné vůle, můžeme sice ocenit, ale jako člověkem jím opovrhovat. Tyto ideje pochází z Ameriky, ne Ruska...

          • josef.chmela

            Co to je za hloupost. Marxismus je pouze teoretická analýza politických a ekonomických vztahů ve společnosti. Je založen na změně vlastnických vztahů pomocí revoluce ve společnosti. Komunisti tuto teorii dostali do praxe a přizpůsobili ji k obrazu svému. Jak to dopadlo víme.

      • marxismus definuje střední třídu, kde mají mít všichni stejně, stejná privilegia (aby si nezáviděli, nehádali se, nedocházelo k revolucím, kterých se diktatury doslova děsí), bez rozdílu, je-li ten nedouk-idi.ot, ten intelektuál, který čerpá nebo byl vzdělán z venku. Nepřipouští vůbec vyniknutí jedince ve společnosti, doslova se ho ta ideologie děsí, proto ho i potírá na všech frontách (perzekuce, jak je známe z komunismu). Buď jdeš s námi v celé šíři tehle ideologické blbosti, nebo proti nám. :) Totéž plutokracie - současný Sovětský svaz, ale i tady nám to začíná zavánět oligarchy, plutokracie je jen vyšší forma totality. :)
        Nevzdělaný si ty, navíc pravděpodobně v ideologii o dogmatu tvých mystifikátorů populace..

      • A já vám doporučuji na 3 měsíce se zatáhnout do bažin.

        • Já bych ti doporučoval bažiny už navždy.

    • lidi notabene vůbec nezajímá, že nějaký Vítek, který předtím osouložil uhlobarony o miliardy, prodal lyžařské středisko někde venku. Proč se o tom píše, to mi zůstává záhadou.. Denně udělá x podnikatelů x obchodů, kdyby měl čs. novinář popisovat každý jednotlivý, tak se vůbec nevyspí..
      když se navíc zeptáte běžného člověka na tyhle psychopaty-dobyvatele, tak vám stejně řekne, že to jsou jen zloději a podvodníci. Už pro ně dávno mají zkratky v běžné populaci, tohle P.R.jste jim vybudovali vy, novináři + způlky oni svou vlastní arogancí a sebestředností, která se bere člověk netuší odkud, protože západ je a vždy byl o prokázání rozumu, pouze o statcích a honění trika je právě ten východ..
      Pište o těch pár jejich rozumných akvizicích. Teď jednu po dlouhé době udělal křetínský, když koupil ve Francii podíl ve farmaceutické firmě pracující na vývoji léku proti rakovině prostaty. Začnou klinické studie.. 

      Lidi zajímá stejně jen to, co se dotýká přímo jich - jejich všedních problémů, zdraví jejich, jejich rodin. Jinak si žijí jejich všedními starostmi a tohle akorát prohlubuje ty animozity mezi těmi, kteří v 90tkách stačili ještě osouložit ty banky a získat ty miliardové úvěry (což ty ročníky čtyřicátníků a níže vědí) a těmi třeba později narozenými, popř. těmi, kteří se podnikat vůbec nechystali, ale mají jen prostě jiné hodnoty, autority ve společnosti vnímají úplně podle jiných kritérií než je velikost konta a majetku. 
      Novináři v tom taky hrají velkou roli, v té náladě ve společnosti současnosti. Bohužel spousta z nich, stejně jako jedinců z jiných profesí, těmto podkuřuje ve své vlastní taky imbecilitě, možná je i silně ohrožuje vlastní pud sebezáchovy..

  • Milé NATO.

    Jsme citlivá země. I my jsme tady vážně znepokojeni vašimi aktivitami. Upřimně a vážně znepokojeni bezmezným patolízalstvím a poklonkováním do Kyjeva. Hlasitými žvasty, bláboly a tlacháním tam z centrály. Zejména když tam ten válečný štváč veřejně vykřikuje, že těch 61 mld dolarů z USA, 18 mld eur z Bruselu a 16 mld dolarů z MMF nebude stačit. A My tady doma navíc platíme 2 krát! Do Kyjeva a pak do Bruselu. Obecným a všeobecně očekávaným cílem - je toto převeliké  vykrádání peněz obyčejných lidí utnout. Co nejdříve. A nafurt.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit