Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dvojí potraviny. Proč si je necháme líbit? nenechali by jsme ale to by na tom zboží muselo být jasně napsáno Persil východní edice o 20% nižší účinná látka a von by to nikdo nekupoval kór když originální Persil stojí v německu méně!
  • Kdyz chci koupit kvalitni vyrobek zeptam se treba kamarada (bydli v nemecku) ten mi doporuci tu a tu znacku koupim to same v CR ale dostanu neco jineho! Je potreba jednoduchy zakon ze pod stejnym nazvem a znackou muze vyrobce nabizet pouze stejne zbozi a to pod vyskou pokuto netreba delat nejaka slozita narizeni a predpisy. je to velice jednoduche ale asi se NECHCE! pak dalsi vec dnes si koupim kvalitn vyrobek a zitra ten samy je smejd ve stejnem obalu (viz treba piskoty Opavia jeden den ceske, druhy den mendelez smejd z polska ve stejnem obalu)
    • Falešné kabelky se zabavují a likvidují, a ty nikomu neškodí. Jejich trh chráníme.
      A oni se odvděřuji takhle.
      • Falešné kabelky jako falešné potraviny.
        Ovšem kabelka, mající uvnitř kapsičky štítek s nápisem PVC imitace krokodýla, podšívka silon, je zcela v pořádku, byla-li z těchto materiálů skutečně zhotovena.
    • Piškoty Opavia ve svém Opavském závodě vyrábí firma Mondelíz a rozváží je po celé Evropě. Firma je známa tím, že jeden výrobek vyrábí v jednom z mnoha svých závodů a dostribuuje odtud na celý trh - z pásu padají celý den např.Fidorky, co chvíli v jinak popsaném "staniolu".
    • Ale na to asi ani nemusí být žádný nový zákon. Asi všichni pamatují na problém s rumem. Tuzemský prý nesmí být rum, protože není vyroben z cukru z cukrové třtiny, nýbrž z cukru jiného (i když chemicky totožného). Nevadí, vyřešili jsme to Tuzemákem (a to se vůbec nejedná o nějakou podřadnou lihovinu, rád si dám kdekoli grog z tuzemáku, a zrovna tak si ho rád dám štamprli doma do čaje, nepotřebuji k tomu nic ze třtiny, i tuzemák je kvalitní a jedná se vlastně jen o slovíčkaření). Podle stejných pravidel by neměl být pod TOTOŽNÝM názvem NIKDE prodáván ODLIŠNÝ výrobek - a na hlídání a kontrolování této záležitosti je už v Bruselu dostatek úředníků, zvlášť když se nejedná jen o slovíčkaření, ale o kvalitu, jen chtít. A zaplaťpánbůh za to, že se naši politici (Sobotka možná jen v "předsmrtné křeči" a při snaze zachovat si naději aspoň na poslanecký plat po letošním říjnu) do tohoto boje pustili. My jako spotřebitelé bohužel nemáme šanci to ovlivnit - nebudu pro každou krabici pracího prášku, pro každou sušenku a nevímco ještě jezdit do Německa, to by se mi pěkně prodražilo jak na benzinu, tak i na ztrátě času.
      • Tuzemský rum se nevyrábí z cukru (tuším, že největší podíl v tuzemáku má líh z brambor) a chuť je dodána chemickou sloučeninou, tedy t.zv.éčkem. O slovíčkaření se rozhodně nejedná, zatímco o lihovinu podřadnou zcela jistě.
        • Chtěl bych se zeptat, zda tu barvu náš rum nedostává z dehtu usazeného v komíně při nedokonalém spalování nějakého podřadného dřeva. To by pak bylo všechno hromsky karcinogenní. *8* no neeeéééééééééé *11*
    • Nejkvalitnější jsou výrobky právě uváděné, s velikou reklamou, na trh.

      Za pár týdnů to výrobce začne šidit stále víc a více.

      Viz. např. "Farmářský jogurt" - když se objevil na trhu, ve verzi MIX byly čtyři příchutě, tedy v kartonu 4 x 5 ks.

      Nyní už je jenom jahodová....
      • Nejkvalitnější výrobky? *8* Zalechtej mě, vtipe !!! *2*

        Odjakživa v obchodě platí, že dobré zboží se chválí samo. *4*
        Viděl snad někdo z Vás v našich televizích reklamu na výrobky Amway, LR kosmetiku apod.?

        Vzpomeňme na toho kupčíka ze Žižkova, jak klidně a s jakým úsměvem v Hříšných lidech ... říká: "Pane rado, lidi jsou blbí. Nakupujou jenom vočima... Co nechci mít v krámu, to dám do ausláku ...*8* " = výlohy, pro němčiny neznalé...

        A to je nejdůležitější princip reklamy. *5*
  • Spotřebitel s tím moc neudělá. Jednak jak zde již někteří psali, nemá moc šanci srovnat daný výrobek se "západním" a tedy odhalit šizení, za druhé - říkají "kupujte kvalitní potraviny". A které, když šidí většina výrobců? To má člověk strávit celý den v obchodě a nastudovávat složení všech výrobků? A proč má český zákazník takto ztrácet čas, když západní zákazník prostě jen přijde do obchodu a koupí? Tak proč se z nás mají stát soukromí detektivové, abychom mohli nakoupit kvalitní potraviny, když západní zákazník nemusí? O to jde. Ad regulace EU: Různé hloupé regulace EU jsou blbost. A že je jich dost. Ale existují i rozumné regulace. Jako například nyní s evropským roamingem. Kdyby tuto regulaci EU nezavedla, ještě dnes voláte z EU domů za 30 Kč za minutu. Takže nelze šmahem odsuzovat všechna nařízení. Jsou ta špatná a jsou taky ta dobrá. Je třeba používat rozum a snadno je pak odlišíme :).
  • Jíme to, co kupujeme. Prostě nám to chutná...btw....jak nás to častovali rakušáci ve Švejkovi: ....polifčiška pro ta česká pakáž...., no a pro němce jsme odjakživa "tschechisches ksindl"...
    Máme to dáno historicky...češi, maďaři, poláci byly vždy národy druhé kategorie.
    A najednou si toho před volbama politici všimli. Legrační...
    • To je spíše smutné než legrační.
  • Protože naši politici jsou d@vky prodejné a Velkému Byznysu lezou, za patřičnou podporu a odměnu, velmi intenzívně do zadku.

    Ryba smrdí od hlavy.

    Kontrolní orgány je třeba motivovat, třeba podílem z tučných pokut, ke slídění a pátrání v terénu.

    Není možné, aby se poté, co TV reportéři objeví v regálech SM shnilé maso, nic nedělo, jenom ředitel této pobočky ze sebe vysoukal nějakou výmluvu a za pár dní jelo vše ve stejných kolejích.
    • Občan je diskriminován !!! *16*

      Např., když se nám ve městě na silnici z kopce a policie nám naměří 70 km/h., dostaneme pokutu např. 2 000Kč. Při měsíčním příjmu např.14tis.čistého to je rovná 1/7 platu.*9*

      Už někdy dostal velký prodejce pokutu 1/7 svého čistého příjmu? He? *8*

      Proč zákon demokraticky neměří všem stejně? *7*

      Z toho pak tedy vyplývá jedině to, že občan je diskriminován demokraticky. *6*
  • vypilovali svoji vyčuranost k zákazníkům ještě lépe. To si v letáku vyberete mezi akčním zbožím tzv. tahák. Extra vyjímečná cena. Když se ovšem vypravíte do obchodu koupit - zjistíte že toto zboží už druhý den platnosti letáku NENI. Pátráte doptáváte se , ale mazaný personál má pro vás bajky o nedodání zboží výrobcem, čekání na kamion atd.A takto je to opakovaně ať se jedná o jogurty nebo zmrzlinu. Samozřejmě že takový podvodný prodejce si pak zajistí "vítězství" z různých jakože zákaznických průzkumech.Které pak dává o překot všude na obdiv. Takže takto to funguje v praxi u zavedeného loupežníka a manipulátora Kauflandu.
  • Takže spotřebitelé by sami měli luštit mikropísmo na zboží a porovnávat data s údaji na netu a pak šizené a dražší zboží bojkotovat ? Takový blábol musel vymyslet opravdu genius ! Od čeho máme předražené politiky, europoslance a eurokomisaře kteří nejsou schopni nám zajistit ani to základní, to znamená stejně kvalitní potraviny za stejnou cenu jako jinde ? EU nám háže ohlodané kosti ze svého stolu a ještě se snad diví, že nejsme dostatečně vděčni za tento odpad ? Za bolševika platily tzv. potravinové normy, tzn., že např. svíčková měla stejné složení v Aši i v Košicích, zatímco dnes si koupíte třeba vepřové ve vlastní šťávě, a pokud na etiketě není slovo MASO, pak v plechovce toho masa klidně může být třeba 10 %, zbytek odpad - kůže, sádlo atd.. A jídlo je jen základ, podobných nesmyslů v EU je téměř nekonečno. EU nemá budoucnost, věřím, že se dříve nebo později tento spolek rozpadne.
    • Tomu nerozumím , co má společného EU s tím že si někdo kupuje šmejd , o tom co si kdo koupí přece rozhoduje každý sám když jde na nákup , takže je to celé celkem jednoduché dokud lidi nepřestanou ty šmejdy kupovat tak se budou stále vyrábět a prodávat , to co nikdo nebude kupovat přece nikdo nebude vyrábět ani prodávat , ale jednoho podvodného šmejdu nás EU přece jen zbavila a to bylo pomazánkové "máslo" které s máslem kromě názvu nemělo společného zhola nic....
    • politik zde nemá být aby mi říkal co mám dělat. Tedy zda mám nebo nemám to či ono kupovat.
      Rovněž další regulace podnikání je cesta do pekel, vzpomeňme zavedení EET jak se všichni bouřili, že jim to "brání" v podnikání. A dát Bruselu pravomoc rozhodovat co je pro nás dobré je naprostá blbost.
      A spotřebitel nemusí číst etikety. Prostě nemám k tomu výrobku důvěru nekupuji ho i kdyby byl ten nejlevnější. A nevěřím-li jednomu produktu nekupuji nic od tohoto výrobce.
      Bojkot, ať již organizovaný nebo spontánní, je jediný nástroj jak to napravit.
      Nejsme ovce aby nás někdo vodil nebo dokonce s pomocí psů naháněl z pastvy na pastvu ve stádu.
    • Existují normy - ČSN, EN - a další předpisy stanovící kvalitu zboží, jen je třeba, aby příslušné orgány sledovaly jejich dodržování a sankcionovaly jejich porušení.
      Jinak bych upřesnil, že nikoli EU, to jsme přece také my, ale někteří členové EU nám háží ohlodané kosti. Kdyby se EU "rozpadla", jak o tom sní pisatel, tak bychom měli jenom ohlodané kosti z Kremlu, a i těch by byl nedostatek, protože v té stepní říši chcipají hlady. Pokud bychom ovšem v rámci "bratrské pomoci" neskončili na Sibiři, jak nám vyhrožoval Brežněv. No a že to takhle vypadá? Nedivme se, vždyť se sami prezentujeme před světem svým "symbolem".
      • Bingo!
        Existují normy!
        A příslušné orgány održování norem sledují a neváhají polská kuřata, argentinské hovězí či australské klokany vracet původcům (ať uvedu ty nejprofláknutější případy) s příslušnými sankcemi.
        Jiná věc je, že výrobce (například párků) dodá do zemí druhé kategorie pod stejnou značkou, typem a ve stejném obalu výrobek z náhradních surovin a ještě to drze uvede na obalu. To zákazník může zjistit až ve chvíli, kdy porovná obal výrobku koupeného v zemi první kategorie s obalem téhož výrobku koupeného v zemi kategorie druhé - to v praxi může znamenat prakticky nikdy.
        Kdyby se EU rozpadla, nestalo by se v zásobování spotřebním zbožím nic - nadvýroba je obrovská a ukrajinská "černá díra" se ještě ani nepootevřela.
        Ve stepní říši chcípají hlady?
        Zeptám se kolegy Jegora z Omsku, až zase přijede s uzávěrkou, dosud nijak chcíple nevypadal a pochybuji, že by se to během čtvrtletí tak změnilo.
  • Autor článku kritizuje pana Fica, ale jak zjistí český zákazník v obchodě, že kupuje ošizené zboží? Myslíte, že každý má v hlavě hard disk a na něm uložené složení západních potravin v procentech a miligramech ? Pak přejede čárový kód očima a v hlavě se mu rozsvítí červený nápis NEKUPOVAT-ŠIZENO, nebo KUPOVAT-SLOŽENÍ STEJNÉ jak v Hamburgu, Vídni, Amsterodamu . . . .? :-). A jak bude zákazník vědět, po případném bojkotu šizených potravin, že už "bojkotoval" dostatečně dlouho, výrobci ruply nervy a tudíž sáček sušenek v Chebu má už stejné složení jak sáček sušenek v Madridu? Myslím jsou to rady za starou belu a "západní" výrobci ví, že na nich stejně nemůžeme.
    • A je vůbec nutné kupovat zahraniční produkty?
      Japonsko po II. světové vyhlásilo, že Japonec má kupovat japonské věci a celý národ to do dnešní doby ve velké míře dělá. Dokonce i Japonci kteří žijí v zahraničí. Důvodem bylo pozvednout národní hospodářství. Nebyli na tom nejlíp a kde jsou dnes.
      Máme tu samou možnost. Ale jsme jenom Češi, kteří budou žvanit a hned jak vejdeme do marketu tak to do těch košíků nahrneme a šup ke kase ...
      • A vy si snad myslíte že ty české z Anofertu jsou snad kvalitnější nebo co ????
        Tak to si schválně někdy přečtěte jejich složení a podívejte se na výsledky jejich testů....
      • a jako ze mam kupovat jen ty ceske? A jak je poznam jeden den koupim piskoty opavia a druhy den ty same v domeni ze kupuji cesky vyrobek ,ale ono houno je to smejd z polska! Stejne tak uzeniny obri ceska vlajecka na obalu ceska firma a dobnym pismem clovek zjisti u stejneho vyrobku ve stejnem obale ze jedno baleni pochazi z chovu CR a druhe z PL *16*
  • Proboha proč někomu dávat další pravomoc. Jen na sebe pleteme bič.
    Přitom řešení je tak jednoduché. Myslíte si, že bez nějakého produktu (např. jogurtu) vydržíte déle jak týden? A co 14 dní, a nebo měsíc? Čím déle tím lépe. Prostě se musíme naučit nekupovat zboží které se nám nezamlouvá, i když nám ho cpou se slevou v akci. A musíme se to naučit všichni. Co myslíte bude obchodník nakupovat zboží které nikdo nekoupí? No to se ví, že nebude. Lidi, proboha, vy jste ti co určují obsah regálů v obchodech!!! Už si to uvědomte. Ve francii je toto běžná praxe a funguje mnohdy spontánně. Prostě jak se rozkřikne, že je zboží nějak nevyhovující lidi omezí jeho nákup. Hned na to omezí nákup i prodejce. A tak to jde až ke zdroji - výrobci.
    Nikdo nic nemusí na etiketě číst. Stačí použít selský rozum. No a když už bez něčeho nevydržím, tak koupím, možná trochu dráž, od konkurence. Ostatně toho nemusím kupovat moc a každý den.
    Bojkotem lze ovlivnit jak kvalitu tak i cenu. Jedinou podmínkou je, že bojkotu se účastní dostatečný počet lidí a vydrží dostatečně dlouho a to i přes to, že prodejci se pokusí akcemi a super slevami situaci zvrátit. Vydržet se musí tak dlouho dokud prodejce nepochopí přání zákazníků. A další podmínkou je, že pokud se prodejce pokusí vrátit k pochybné praktice musí nastat další bojkot, ale tentokrát již na celou prodejnu.
    Je to jen o lidech. Je to jen o nás.
  • Stalingrad
    Proč si to občané nechají líbit ?? !!! Protože kdyby protestovali a chtěli ty kšeftaře vyhnat,tak je nechá vláda postřílet našima udatnýma a neohroženýma policajtama....jako za tatíčka Masaryka !!!! A když proti tomu vlády skoro 30 let nezakročily a rozdali fabriky ,banky a vodárny cizákům bo prodali za kačku a následně se vyplácely desetimilionové odměny za zbourání cukrovarů,pobídky stragickým partnerům kteří si tu nahrabali a táhly s úsměvem do ř, iti nebo kteří se tu dostali ke korytům dal Vašík milost,není se co divit,že jsme tam,kde jsme. Ž, ereme odpad evropy a světa,protože ž, rát se musí-dokonce i v koncenrákoch se muselo ž, rát i snilé -brambory,řepa....a tak vlastně jen aplikují to,co si vyzkoušeli za velkého Ády !!!! Kdyby naběhla čoi bo jiný povaleči ať z parlamentu,vlády,kominíků,policajtů a dalších pohlavních orgánů a při prvém zjištění takového jednání by bylo alou ven a pokutička 100.000.000,-Kč oni by si to další nedovolili !!!! Ostatně to vše začalo tinťangama kteří tu prodají kde jaký smetí světa a není moci je to odnaučit. Co kontrol a zabavenýho a jedou pořád stejně. Opět nechuť vlád,poslanců a parlamentu přijmout zákony-za krále klacka by taký obchodník skončil ve Vltavě v ovelovým koši bo bez ruk a další si to již rozmysleli. Takže je to v prvé řadě VINA VŠECH POSLANCŮ,VLÁD,SENÁTORŮ co leží jak *12* *12* *12* u koryt a občany z vysoka kálí !!!! Dokud tuhle bandu budeme volit,nic se nezmění a je fuk jestli zvolíme nebureše bo nejlepšího ministra galaxie či odss a další již osvědčené strany vydřiduchů,zlodějů a lhářů !!!!
    • vanhorne
      "jako za tatíčka Masaryka"
      Gottwald byl take taticek, Stalin byl strejda a starecka ti zahrabali u Stalingradu.
      Uz jsi o tom tady jednou psal.
    • Komunistická špíno, hnus ten tvůj nick, jednou budeš viset kolaborante. *11*
      • Trestní zákoník
        § 353 Nebezpečné vyhrožování

        (1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
        • drž kušnu bonzáku udavačskej *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit