Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • donat
    Kam na tyhle ulítlé "statistiky" chodíte? Cucáte si je z palce levé ruky ? :-)
  • donat
    Kde se používá slovo "zaruzené"? Nikdy jsem to neslyšel a na Googlu nenašel :-)
  • donat
    Jak může někdo s jistotou tvrdit, že praváctví je geneticky dané, když ten gen ještě nenašli? Nelze vyloučit, že je to dáno pouze omezeními, která určí, kterou ruku budete více používat. Například poloha v děloze může být příčinou toho, že dítěti se bude snadněji cucat palec pravé ruky než té levé. Dalším faktorem může být i malá asymetrie ve vývoji těla, která způsobí, že používat jednu ruku se při opakovaných pokusech ukáže jako výhodnější než tu druhou, etc, etc :-)
  • Tak ve skutečnosti vyhraněných lidí je pár. To, že je málo "leváků" je spíš dáno kulturou. "Praváctví" nějakou dobu bylo preferované a tak část nevyhraněných "leváků" nemá problém s používáním pravé ruky jako hlavní.
  • Z článku: "...vaše silnější oko je to, které ukazováček uvidí ostřeji..." A co to říká? Jen to, že jedním okem vidíte lépe, na druhém je tedy nejspíš nějaká vada. To je pro tento účel k ničemu. Správně to má být takto: Natáhněte ruku a při koukání oběma očima zamiřte prstem na nějaké místo. Pak koukejte střídavě jen jedním a druhým okem. Zjistíte, že jednou se vám zamíření prstem na zvolené místo změní jinam, podruhé se zamíření nezmění - a to je ten závěr celého pokusu, toto oko je ŘÍDICÍ.
  • Alenko politika mne zajímá, ale nikdy jsem nebyl v žádné straně, ale každý den chodím na malou a velkou pro život mi to stačí.
  • Tak tohle pořád nemůžu pochopit, že "leváctví" je pořád takové stigma! Je to něco jako rasizmus, stále mají lidé stejné předsudky. Jen je zde docela zásadní rozdíl, že už se označení "levák" bere skoro jako pocta, jako důkaz vaší geniality. Takže pozor na to, co tvrdíte o Babišovi.
    Podle nejnovějších výzkumů o mozku jako takovém, nejsou levorucí vůbec méněcenní. Je to sice výjimečný jev, ale daleko horší jsou projevy, které nejsou na první pohled zřetelné. Například, pokud je někdo psychopat, zločinec či vrah, má při pitvě mozku nerozvinutá některá centra (má plochý mozek). Ale poznejte takového člověka na ulici.
    Odložené děti v ústavech mívají často nižší IQ, protože nesmějí mít žádné emocionální vazby s vychovateli. Také se u nich rozvíjejí některé poruchy (ADHD,...). Proto si myslím, že pokud dětem nedáme alespoň šanci se vyvíjet v přirozeném prostředí, nemůžeme pak od nich jako od dospělých očekávat nějaké velké profesní výkony, a že neskončí na podpoře. Když si na ně někdo stěžuje, musí si uvědomit, jakými začátky si také mohli projít.
  • Za mého mládí se to, že je někdo levý, levák odvozovalo od toho, že je to levičák, čili rudý, A proto se říkalo, že ošacení je "zaruzené" a myslelo se tím, že je zašpiněné.
  • Tak to by tě měli vozit na alegorickém voze *15*
  • Copak zoufalče, ještě jsi se psychicky nesrovnal? *4*
  • Zeman i Babiš jsou tedy stoprocentně leváci... Babiš přeučený na praváka..
  • ne ty nejsi křesťan, ale politik... ti mají často ruce levé a i mysl je táhne hodně doleva.. protože je to minimálně dvakrát úspěšnější než ostatní politické proudy.. u nás socani a bolševici jsou často největšími podnikateli...... anebo jsi Babiš.. ten používá témata levicová tak i pravicová... hlavně ty, které mu přinesou hlasy.... a tím i moc nad lidmi a vliv a přístup ke státním penězům a zakázkám a dotacím..
  • I když je například dokázaná souvislost mezi leváctvím a třeba sklonem k alkoholismu nebo vzniku zánětlivých střevních onemocnění. "Není to ale leváctví samo o sobě, co způsobuje problémy.
    --------------------------------------------------------------------------------------
    sklon k alkoholismu je dán tím, že leváci jsou většinou inteligentnější, variabilnější kreativnější. Je mezi nimi procentuálně více géniů i manuálně šikovných. No a teď si představme že takový osamělý génius musí žít celou dobu uprostřed stáda tupých pravorukých ale bohužel počtem převažujících a tedy tón ve společnosti diktujících d...mentů. No aby to člověk vydržel, logicky musí začít chlastat.....
  • Narodil jsem se jako levák, když jsem byl ve věku cca. 2 let tak jsem musel vše brát do pravé ruky. Dneska píši pravou rukou, ale pozor! Dneska je mi jedno zda něco dělám pravou nebo levou, pokud vezmu kladivo do jedné nebo druhé ruky je mi to jedno je mi jedno zda si předmět přidržuji jednou či druhou rukou. Pokud jím vždy se musím zamyslet do jaké ruky si vzít příbor protože i to je mi jinak jedno. Pokud vezmu tenisovou raketu je mi jedno zda hraji pravou nebo levou přehazuji si ji v ruce jako kus klacku. Mohl bych hrát oběma rukama s dvěma raketama najednou. Pokud mi to práce dovolí dělám oběma rukama stejnou práci, třaba zatočit nebo povolit matici na kole auta dělám oběma rukama najednou, přehodit kola na autě mi trvá pár minut.
    Řeknu Vám, že na co sáhnu tak se mi vše daří, pokud začnu dělat nějakou práci, tak ji začnu dělat okamžitě, rychle a v super kvalitě. Nechápu celý život proč lidé kolem mne jsou velice pomalý a vše jim dlouho trvá. Řízení auta je pro mne takové, že je mi jedno zda projedu zatáčku pravou či levou v rychlosti smykem a ještě mne to unavuje. Vím, že normální řidič má v oblibě jeden druh zatáčky více než druhý. Od narození si říkám, že nepatřím na tuto zem, jsem prostě jiný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit