Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Krasnej clanek o tom jak nemec chtel v recku zaplatit dan z nemovitosti vysel dnes na novinkach, rekove ho sami presvedcovali at ji neplati ze ji tam nikdo nevymaha...
  • Troška osobního poznání k řecké platební disciplíně. V devadesátých letech jsem pracoval dva roky v malé řecké firmě u nás. To jsme ještě nebyli v EU a jeden řek v Řecku se spojil s řekem v Česku a vyváželi ovoce do zemí mimo EU, tedy lifrovali do česka spousty kamionů s citrusy, melouny, kiwi, a vším co Řecko dalo. Řeka v Řecku nezajímalo nic jiného, než zpětné osobní doručení potvrzení o převozu do Česka (celní deklarace). Na jejím základě fasoval v Řecku evropské dotace za vývoz zemědělských produktů mimo země EU. Řek v Česku měl spousky kamionů s ovocem, které ani neviděl a pod cenou se jich zbavil ve velkoprodeji, případně v řetězcích. Na cca 50 kaminů měsíčně jsme stačili dva poskoci, kteří ty kamiony pouze doprovázeli z celnice v Břeclavi či Mikulově, do nejbližšího velkoprodeje, kde nás již přestaly zajímat. Kamiony jely dále do Holandska, kde naložily maso a vezly jej zpět do řecka.
    Byla legrace do doby kdy najednou začal stát našeho řeka uhánět o DPH, neboť velkoobchody to zboží uvedly jako nakoupené. Milý řek firmu zbankrotoval a založil obratem novou, kde pokračoval, samozřejmě již bez mé maličkosti. Byla to klika, neboť při odchodu do důchodu mi najednou chyběly dva odpracované roky. Naštěstí jsem si nechal pracovní smlouvy, které jsem důchoďáku předložil, ale to nebylo nic platné, neboť nebylo za mne placeno zdravotní a sociální pojištění. Tak jsem je v minimálních částkách doplatil sám a pro jistotu ještě dva roky jsem dělal navíc. Ale potvrzuji, že řekové jsou pracovití, umějí vydělat a umějí si to užít, ale jaksi malá chybička na závěr, neplatí daně a tvrdí že "na dluhy neprší".
  • Nemecko je vitez a Recko na kolenech. Nemci se k porazeny vzdy chovali krute. Reky neceka nic dobreho,protoze meli tu drzost postavit svemu skutecnemu majiteli EU,kterym je Nemecko und USA. Toto bude potrestani pro vystrahu vsem rebelum v EU. *6*
  • Nespokojenost s evropskými podmínkami dali najevo i občané. Před parlamentem se jich ve středu večer sešlo více než 12 tisíc, mezi nimi přitom i radikálové, kteří na přítomné policisty házeli zápalné lahve.

    Kdepak máme informace o této stávce, naše "nezávislá a objektivní" média?
    • to soudruh Ivánič Tiscálič nenapíše, páč je maistreamově nejobjektivnější *2*
  • Nejvyšší příjmy v Evropské unii mají obyvatelé Německa. Unijní průměr převyšovali o 27,5 procenta. Ještě lépe je na tom neunijní Švýcarsko s téměř 35 procenty nad průměrem EU. Zohledněna je přitom kupní síla, tedy rozdíly v cenách mezi jednotlivými státy.

    Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu, který pracoval s daty Eurostatu za rok 2013 – novější zatím nejsou k dispozici.

    Nejnižší příjmy na obyvatele v paritě kupní síly (PPP) mají Chorvatsko (60,4 procenta unijního průměru), Lotyšsko (57,9 procenta) a s velkým odstupem Rumunsko (43,5 procenta za rok 2012). V porovnání ovšem chybí Bulharsko, u něhož nejsou dostupná relevantní čísla.

    Česká republika patří podle výše příjmů za rok 2013 na osmnácté místo žebříčku s necelými 73 procenty unijního průměru, prakticky stejná čísla mají Slovensko a Řecko. Oproti údajům za rok 2012 si Česko pohoršilo o jednu pozici a zhruba půl procenta unijního průměru. V porovnání chybějí vedle Bulharska také Lucembursko a Malta.

    "Výborný" výsledek teméř 26 let po "sametu"... *15*
    http://zpravy.aktualne.cz/finance/prijmy-cechu-jsou-pod-prumerem-eu-nove-porovnani-zemi/r~302fd7ba2a3411e586d30025900fea04/?utm_source=atlasHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-1
    • ČR sice může být na 18. místě s cca 72 - 73% unijního průměru, ale zamysleme se nad termínem "průměr". Proč ? Protože tzv. celonárodní průměr příjmů (něco přes 25.000 Kč měsíčně) v ČR cca 65 až 66% pracujících (podle ČSÚ) NEMÁ !!! A toto procento , jenž je zase "průměrem" (stejně jako průměrné příjmy), by mohlo ještě zásadně více kolísat, když srovnáme Prahu s některými tzv. chudými kraji (Moravskoslezský, severní část Olomouckého, Ústecký, Karlovarský). Bohužel, příjmy jsou v ČR i po 26 letech po "sametu" proklatě nízko ...
  • Žádné reformy, žádné uskromnění. Do čeho nás EUrosojuz navezl, to ať si teď "vylíže".
    Před vstupem do tohoto nazispolku jsme žádné problémy neměli.
    Tedy, žádné splátky, dluhy smazat, defenestraci, vystoupit z EU a NATO a jít si svou cestou.
    • Ale jdi, Řecko. Tak proč pořád točíš a měníš "barvu" - nejdříve "hrdá" nedohoda a žádné změny ani reformy, natož uskrovnění, potom referendum, potom dopis do EU s návrhy na dohodu, nakonec na summitu "za pět minut dvanáct" dohoda s EU a přijetí jejich podmínek,1.část hlasování v řeckém parlamentu pro (!) reformy dle požadavků EU.
      Tak mě trochu připadá, Řecko, že v tom nemáš moc jasno a vlastně asi nevíš, co chceš.
      Do tzv. mezispolku jsi tady nemělo lézti, když ti nevyhovuje a bez falšování podkladů jsi stejně nemělo na to, být členem "klubu" EU (eurozóny).
      Takže shrnuto - proč rázně nevystoupíš z toho tzv. mezispolku, z eurozóny, nezavedeš opět drachmu a nejdeš si vlastní cestou "ke světlým zítřkům" ?!
      Všichni kolem by si s úlevou odfrkli a hodně by se jim ulevilo ...
      • No to je ale fofr - asi zařádil nějaký pomatený naklikávač - kulometčík.
        Ovšem fakta jsou fakta, s tím se nedá nic dělat - ani klikáním jak o závod "nelíbí" ... *3*
        • Jak vidno, chudáčků bez vlastního mozečku a myšlení je tu celý zástup ! Nebo jde o osamoceného "naklikávače" ? Ale tím to bohužel končí, intelYgenti ...
  • Titulek je velmi výstižný a důsledky toho nás ještě překvapí. Reformy chtějí pouze vůdcové EU, bohužel ne Řekové. Podle toho to tak i dopadne. Domnívám se, že ani tentokrát se Řekové nevzchopí, nepovstanou, aby si konečně udělali stabilní a důvěryhodný stát, právem patřící do EU. Budou pořád stávkovat a čekat, až jim zase budou do huby padat pečení holubi.
    • asi se skutečně nevzchopí k tomu, aby za základní smysl své práce a svých životů považovali platbu lichvářských úroků německým bankám.

      O důvěru nepřišlo Řecko, ale Německo i celý projek EU
  • co to tedy vyvážíme? demokracii? v jejím jméně byly zničeny prosperující státy Afriky a Asie? a jak ta demokracie vypadá? vypadá tak, že lidi mohou říkat cokoliv a rozhodnou banky? a zbrojaři? tak to je tedy ledacos jasnější, že
  • Jo, jo pan premiér se zachoval jako špinavec.
    Hlasoval proti vůli lidu a i proti své straně.
    Doufám že skončí na nejblížším sloupu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit