Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Další byrokratický moloch, který bude užírat ze společné kasy. Soudcům nestačí Parlament, Senát, vláda, prezident, soudy všech stupňů, včetně Ústavního, nestačí jim soudcovská únie a nestačí jim platy, které jsou jedny z nejvyšších. Chtějí mit nejenom absolutní moc, ale ještě "Radu", do které by časem mohli odkládat jednou již odložené soudce. Proto navrhuji, aby každá profese měla kromě svých profesních orgánů ještě radu. Otázka ale zní - kdo potom bude pracovat??
  • soudci jsou nejnehoráznější zloději a elitáři, pracují mizerně a málo, že se nestydí, dne být soudcem se pro jejich zcela asociální přístup, stává ostudou. Totéž státní zástupci, poslanci a senátoři.

    Možná by nebylo od věci, kdyby byli soudci voleni, třeba na deset let, ale voleni. protože to už přesahuje měze, co si dovolují oni, námi placení k nám, veřejnosti
  • Jen další zašívárna za pěkné peníze z našich daní! Navíc soudy jdou na ruku tomu kdo víc zaplatí. Je to vidět na případech, a není jich málo. Spravedlnost v tomto státě NEEXISTUJE!
  • ilir
    u Rva a kdo to bude zase platit ??!!!! Budou si ji platit ze svým špatně spočítaných platů !!!??
    JE ZAKÁZÁNO NAPSAT - Asrat do ruk a 14 dnů nepustit k vodě !!!! Okamžitě by měli poslanci navrhnout a schválit úpravu platů ve státní sféře a soudci a jní příživníci dostanou maximálně TŘÍNÁSOBEK MINIMÁLNÍ MZDY MĚSÍČNĚ !!!!!
    A z ušetřeného s okamžitou platností přidat slíbené navýšení důchodcům s nějnižšími důchody které nedosáhnou na hranici chudoby ,které je borčekostáně určeno na 9.700,-Kč !!!! a minimální hodinová mzda 3,5euro !!!! *12* *12*
  • Na co další radu? stačí zákon o právní, hmotné a trestní odpovědnosti soudců!! a je to!!Dnes je to tak, když soudce udělá zločin, tak soudcovská unie mu dá pár procent z platu a je to:-))Vlastně oni si sami o sobě rozhodují:-))proto se vytvořila soudcovská, exekutorská,..a další unie:-)),které jsou nad zákon!!!!!!!!
  • Aby se tam daly odložit "kádrové rezervy".
  • Kdo bude kontrolovat tuto další radu. Další rada a za kolik? a pak další rada!!!!! Pokud bude tato NEJVYŠŠÍ RADA SOUDNICTVÍ jako čestná za minimální u nás přípustnou mzdu, pak bych byl pro. Ale pokud zase budou prát nehoráznou mzdu, kterou si budou sami schvalovat atd., tak je to k ničemu. Nám normálním lidem to nepomůže. Pouze to prodlouží čas případného soudního rozhodnutí.
    • Napsala bych to stejně...
    • Anonyme, existuje něco, co je nad všechny rady, co existuje nezávisle na lidské vůli a to je MORÁLKA. Morálku člověk nevytváří, neurčuje, může ji pouze poznat. Morálku tvoří obecná, nadčasová a lidmi neměnná pravidla, jejichž účelem je podporovat rozvoj lidské společnosti. Pravidla, která v civilisované zemi všichni zachovávají, protože jejich porušení by znamenalo ostudu porušovatele a jeho společenský propad. Např. Angličan by řekl "to by přece gentleman nikdy neudělal". Avšak tam, kde komunismus násilím zavedl zvyklosti džungle, tam je slovo morálka považováno za sprosté slovo.
      • Základ morálního chování je ve východě... Když jsou amorální rodiče, nemůžeme čekat, že děti budou jiní...

        Co se našich politiků týče = ti jsou amorální a bezpáteřní korýtkáři...
      • To snad nemyslíš dovopravdy. Člověk se jako narodí a má v sobě morálku? A vona existuje nezávisle na lidský vůli? To sou žvásty hodný pražský kavárny. Člověk se rodí jako ABSOLUTNÍ sobec a jen a jen výchova a prostředí z něj něco udělaj. Já myslel, že tydle utopie máme dávno za sebou. Přestěhuj se na Chánov - tam Ti dojde, co je pro někerý lidi naše morálka. Anebo ke kanibalům, pro ně je taky vrcholně morální sežrat souseda, nebo návštěvu, zvlášť když bude tak blábolit jako ty. A páni soudcové, co nad sebou nikoho nemaj, sou parchanti, který si myslej, že sou nepostižitelný. Stojej nad zákonem a tudíž i nad morálkou. A s tou tvojí si akorát můžou vytřít ...
        • Člověk má v sobě po narození živočišné instinky. Tu morálku musí získat výchovou od rodičů a učitelů. Zachovávání morálních pravidel slouží k zamezení zbytečných šarvátek a soustředění úsilí na chování prospěšné rodině, národu, lidstvu a tím i sobě. Smyslem je zachovat stabilitu společenství lidí a přispět k jeho rozvoji.
          Tato morální pravidla existují nezávísle na naší vůli, nemůžeme je tvořit, ale pouze poznat a řídit se jimi.
          I některé instinkty jsou vrozené, např. ženský instinkt péče o potomstvo.

          Pokud jde o Chánov, tam je problém především ve výchově: lidé jsou ponecháni, aby se chovali jako živočichové s "právem" silnějšího a to ke škodě své, protože se nad úroveń té džungle nedostanou. Sežrat souseda může být u kanibalů zvyk, ale nikoli morálka v zájmu lidstva.
          Ani soudcové nemohou stát nad zákonem, naopak se jím musí řídit. K tomu je nutí právě zmíněný systém odvolání a dovolání a veřejné kontroly. A také morálka. Ve společnosti ctící morálku znamená porušení morálních pravidel společenský propad do nicoty.

          V pražské kavárně se o těchto věcech nediskutuje, protože tam chodí zpravidla ti, kdo tyto skutečnosti znají. Ovšem ve 4.cenové tomu tak není.

          Je mi líto, že jsi má slova nepochopil. *9*
          • To sem si moh myslet - Ta nadřazenost, ta blahosklonnost! Sem jatej bezduchym vobdivem! Vy, havlisti si myslíte, že ste jediný povolaný a my vostatní sme nevábná hromada u cesty. Furt někoho poučujete a máte patent na rozum. Kdes čet, že chodim do čtvrtý cenový? To mě máš za bulika se třema třídama vobecný školy? A vodkad máš, že do vaší pražský kavárny nechodí paidioti? A žvásty vo tom, že morální pravidla existujou vobecně, je nesmysl. To, co je morální u nás, je jinde k smíchu. Morálku dělá společnost, zbytek sou bezvobsažný kydy. Možná, kdyby ses rozhod se za nějakejma kanibalama mrknout, lobboval bych za zachování místních zvyků, páč by se mi jevily jako vrcholně morální. Howgh
            • Ale anonyme, nezlob se na mne, tady už ČTVRT STOLETÍ žádný "komunismus" není - a přesto se tu běžně žádná morální pravidla neuchytila. Ohánět se "komunistickým marasmem" mi přijde jako účelové uhýbání před faktem, že to, co v této zemi vládne, je marasmus kapitalistický. Podívej se třeba na Berlusconiho v Itálii - to je také následek nějakého komunistického marasmu??? A kromě toho nemáš pravdu: "...na člověku spočívá poznat je (morální pravidla) a řídit se jimi ku prospěchu svému." Nemorální chování prakticky vždycky přináší větší prospěch než chování morální.
            • Jaká nadřazenost? Jen vyjadřuji svůj názor. A snažím se to vyjádřit tak, aby mi rozuměl i člověk, který se podobmi úvahami nezabývá. Úkolem morálky je zajistit stabilitu a rozvoj společenství. Proto její pravidla existují nezávisle na člověku a na něm spočívá poznat je a řídit se jimi ku prospěchu svému. Společnost vytváří pravidla chování, ale to není totéž co morálka.
              Připadá mi dost ubohé operovat tady nějakým klišé o pražské kavárně, které používá člověk, který sám se chová jako dlaždič ze 4.cenové i na mezinárodní úrovni. Myslím, že byste si mohli podat ruce, z vás obou čiší egocentrismus a namyšlenost. A nezastře to ani to úmylsné používání nespisovných tvarů.
  • Českýmu soudnictví chybí jedno - vytlouct všecky soudce. Sou to prodejný zmetci, kterejm de jenom vo jejich prachy a prospěch. Je fuk, co kdo proved, hlavně když maže. Nikdo nad nima není - jak to, že je nikdo nekontroluje? Jak to, že na ně nikdo nemůže?. Páč si to ty havlistický šmejdi takhle zařídili
    • A kdo by nad nimi měl být a jak by je měl kontrolovat? a co si vlastně ti soudci "zařídili"?

      Soud rozhoduje podle platného práva a když některá ze stran není s rozsudkem spokojená, může využít systému odvolání a dovolání u tuzemských soudů a u Evropského soudu. A samozřejmě může i zveřejnit důvody své nespokojenosti ve sdělovacích prostředcích. Kdo a jak jinak by je měl kontrolovat?
      • Ty anonyme ale kecáš. Kdyby naše soudy soudily podle zákona, stačily by soudy jedny, a to ty základní. Právě množství případů, kdy se nespokojené strany odvolávají, je ukázkou toho, jak je naše soudnictví "nezákonné" a soudí podle toho, jakou náladu jeden má. Přece posuzovaný důkaz musí mít stejnou hodnotu u okresního, jak u krajského, nejvyššího, nebo Ústavního soudu. Ale tak to není. Každodenní praxe to jasně dokazuje. Pokud jsi z branže, tak to kecáš o to více.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit