Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • An-Nusra je odnoží Al-Kaidá a současně největší džihádistická skupina v Sýrii na straně "opozice". An-Nusra je na seznamu teroristických skupin USA a EU, ale když je rusové sypou, tak je USA a EU proti. EU a USA jsou v totální schizofrenní situaci *15*
    • ... popiš svou situaci :)))
  • Americké úřady se zajímají o množství terénních vozidel značky Toyota využívaných militanty Islámského státu, uvedla televize ABC News.
    V reakci na formální dotaz japonský koncern uvedl, že nemá nejmenší představu o tom, jak mohly vozy dostal do rukou teroristů.

    Džípy Toyota, které byly spatřeny u militantů Islámského státu, dodalo americké ministerstvo zahraničí a britská vláda v letech 2013-2014 Svobodné syrské armádě, která bojuje proti režimu Asada. Politický analytik Institutu pro mír a rozvoj Rona Paula Tony Kartaluchchi se přitom odkázal na data z amerického rozhlasu – Public Radio International a britského listu The Independent.
    International Public Radio (PRI) v roce 2014 publikovalo rozhovor s poradcem Národní koalice sil revoluce a syrské opozice Oubaim Šachbandarem, který uvedl, že ministerstvo zahraničí USA obnovilo pomoc pomoc syrským rebelům, včetně 43 pickupů Toyota.
    Britská vláda také dodávala vozidla syrským teroristům. V roce 2013 britský deník The Independent publikoval článek s názvem „Rozjasnění: co dal Západ rebelům v Sýrii", v němž se uvádí, že Spojené království zaslalo zařízení v hodnotě kolem 8 milionů liber. To znamenalo, že se pomoc skládala z pěti vozidel s balistickou ochranou; čtyřech nákladních vozů; šest SUV; pěti nevyzbrojených pickupů atd..

    Ústav míru a rozvoje Rona Paula dospěl k závěru, že tajemství stovky identických, zbrusu nových vozidel Toyota v Sýrii je odhaleno - v USA a britská vláda skutečně vlastnoručně obohatily militanty IS novým vozovým parkem.
    „Možná, že ve Washingtonu předpokládali, že v případě, kdy vláda USA zadá otázku, jak se teroristům podařilo získat auta, nikdo nebude mít podezření, že v tom hrála hlavní roli," konstatoval ironicky institut.
  • Přeloženo do češtiny - útočte i na vojáky, nezabíjejte pouze syrské civilisty?! Je to přání našich přátel z USA!!! *16*
  • Vidět že diskutující jsou jen ve vleku vládnoucích tupounů na jedné i druhé straně.
    Assadovic famílie - Dyktátoři kteří udržoval v zemi vyjímečný stav od vojenského převratu v roce 1962. Patří k jedné ze syrských menšin Alávistů které ani muslimové nepovažují za muslimy přesto že jejich učením je korán. Ovšem není výklad koránu jako výklad koránu. Tento například nepovažuje konzumaci alkoholu za hřích.
    Kurdové - Bojovníci už od Marka Póla. Spíš dříve. Jejich charakter nejlépe vystihuje kniha Karla Máje - Divokým Kurdistánem. Což nic nemění na situaci že proti nim použil Assad chemické zbraně. Těžko pak hledat společnou řeč. Druhá poměrně radykální půlka kurdů žije v Turecku. Usiluje o autonomii už taky nějaký pátek. Ovšem to je důvodem hlubokého sporu nejen mezi Turky a Kurdy ale také i mezi Turky a USA.
    Sunité a šíté dvě odnože vyznavačů koránu každá opět z jiným výkladem. Bojovníci proti komukoli a čemukoli cizímu. Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Ovšem vždy jen dočasně. Bojovníci All Kajdy - Islámského státu a ostatních skupin označovaných jako teroristi se rekrutují dle stejného hesla s těchto dvou odnoží Islámu. Ve většině případů dle vznešených rad imámů.

    Sečteno podtrženo o Syřany tady jde..... Ovšem až na posledním místě. Příliš mnoho zájmových skupin. Příliš mnoho frakcí. Příliš náboženství. Příliš všeho k urovnání konfliktu.

    Psát o jednom nebo o druhém že může za to či ono je jen výraz stráty soudnosti nebo omezeném rozhledu ne li přímo omezenosti. Tady je na poli mírutvůrce bezzubé nejen OSN ale i každý ze zůčastněných. Tak se nezapomeňte dohádat kdo je větší trubka.
    • :-)) ale Stenlíku nesnaž se nás ohromit a mlžit my víme pro koho pracuješ...
      • všichni to vědí
  • zdá se, jako by docházelo k naplnění heslo - teroristé všech zemí, spojte se, USA nás vede" *16*
  • Majitele dolarovych uctu si mohou zaspivat : A DOLAR PADAAA, PADAAA DAAAL a DOLAR BUDE PADAAAL . Tak koukam,ze USaci tu manilulaci s comoditami moc nezvladli. Jo budou muset hodit na svetove trhz sve strategicke zasoby ropy :) :)
  • Absolutní svoboda neexistuje. Stát je nástroj vlady jedné třídy/nebo skupiny nad ostatníma/
    Podle USA je přesvědčení,že všichni se musí podrobit USA no a když někdo odmítne tak je to "DIKTÁTOR!!!
    Nedá mi to abych nepřipomenul kravavou hitorii USA !!!
    http://aeronet.cz/news/sedm-zemi-do-peti-let-a-americky-dolar-vstava-z-mrtvych-ukrajina-splnila-ucel-isil-dobyva-irak-a-syrii-prave-dobyva-strategickou-kobani-turecko-dela-mrtveho-brouka-kurdistan-se-raduje-jeste-mu/
    http://antiilluminati.net/200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek/
    • ... má "kravava hitorie" něco společného s dobytkem, moulo?
  • A na "co-na koho", do té doby útočili?! To stříleli jen tak do vzduchu? Nebo masakrovali "pouze civilní syrské obyvatelstvo"?! Simone, z tebe taky žádné "zaručené informace" nejdou...dělej něco... .
    • Máš to marný zlej tiradore trollle.

      Všichni podle počtu příspěvků vidí že tu celý den nestraší Simona ale vaše
      Kremelská partička. jura peppone rybana aneb zlej troll
      • Zlej trolle dem - neodpověděl jsi mi na dotazy. Copak, nevíš? Se nedivím. *16*
        • tirador, ty jsi totálně vymaštěnej.
          zlej jura peppone rybana trol kope jako ty za NIC Zemana a za fašouna Putina.
          Já ne.
          • To nikdo neví. Ale to, že nemáš odpověď na jasnou otázku, to je jistý. Ty ostatní žvásty o ničem to potvrzují. Tak proč "diskutuješ" zrovna tohle téma? *16*
  • prašivé USA budou muset shodit zase nějaké činžáky,aby to svedli na asada,jinak jich už nic nezachrání
    • ... inteligent jura by měl být šéfem OSN :)))
  • Zajímavé čtení -http://www.hlavnespravy.sk/ruske-rakety-odstranila-zo-svetovych-mori-vojensku-flotilu-usa/694676 *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit