Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A nám je do toho co ? Skoro každý přijímá nějaká opatření. Opatření se dokonce někdy přijímají pro opatření. To už je mnohem důležitější zpráva, že Ministerstvo zemědělství ustoupilo od původního plánu dát v rámci novely mysliveckého zákona vlastníkům lesů větší pravomoci zřizovat obory a zakazovat do nich vstup  veřejnosti. Tedy veřejnost tam může vstupovat jako dosud. O zpřístupnění obor tak budou i nadále rozhodovat státní úřady. Také zpráva o nově nastupujícím ministrovi Tulejovi vzbuzuje údiv kvůli jeho kvalitám. Třeba jeho publikační činnost v neremovovaných časopisech, vzbuzuje úsměv - na Západě se za podobné provalené prohřešky odstupuje z funkce (kdyby to udělal Babiš, rozmázla by to televize a další manstream). Do týmu volského potahu ze Strakovky ovšem jistě zapadne dobře, Antone Pavloviči.

    • Mne třeba zaujala tato čerstvá zpráva: Zatímco  Evropská komise nedávno přišla s návrhem na povolení GMO i na území EU pro lidskou spotřebu, v jiných zemích se bojuje za
      jejich zákaz. Nedávno přišly zprávy o podobných snahách v Mexiku, nyní přichází velmi optimistická zpráva z Filipín. Tamní rozsudek by se totiž mohl stát jakýmsi globálním precedentem, na jehož základě by mohly být podávány žaloby v dalších zemích, kde se GMO tlačí i přesto, že zatím nebyly předloženy žádné důkazy o tom, že nemají negativní vliv na zdraví. 19. dubna 2024 vydal Nejvyšší soud Filipín příkaz k zastavení komerčního množení geneticky modifikované zlaté rýže a geneticky modifikovaného lilku v zemi. Podle organizace Stop Golden Rice Network je rozhodnutí soudu vítězstvím pro zemědělce a spotřebitele na celém světě, protože jde nad rámec zlaté rýže a insekticidního lilku a jakékoli aplikace pro použití v uzavřeném systému, polní pokusy, přímé použití jako potravina nebo krmivo, popř. zpracování, komerční množení a dovoz GMO. Soud uznal, že vládní úřady a další zastánci geneticky modifikované zlaté rýže a lilku "neposkytli důkazy o bezpečnosti a souladu se všemi zákonnými požadavky."

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit