Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tu zvěizdu vidim rudě vogo
  • Kvalitní byznys je třeba, obzvlášť, když s USA stojí dlouhodobě o ničem. Trh je třeba směřovat na východ a africké země, tam je potenciál.
    • souhlas, je třeba okopírovat ruskou ekonomiku a a africkou pracovitost, potom bude čechie na úrovni
      • možná tak na úrovni Bangladéše, vymatlaný bolševiku *15*
        • No Indové mají jádro,mají průmysl,mají raketodrom a rakety, tisíce let funkční systém kast.
          Tak že tady jsi Korben Dallas šlápl vedle ty jeden bolševiku.
          To my vyspělý západ, pupek Evropy a nemáme ani zlomek toho.A světe div se to za komunistů tahle země kupovala od nás.
          Stačilo 20 let po sametové revoluci a jsme v háji a stěží dodáme do Indie tramvaj.
          • Průmysl[editovat | editovat zdroj]
            Od 50. let 20. století[zdroj?] změnil průmysl indická města. Vedle tradičních výrobků, např. bavlny a hedvábí, se vyrábějí těžké stroje a elektrické zboží. Bohatá ložiska ropy a uhlí poskytují energii továrnám a vyrábějí více než polovinu elektrické energie, která se v zemi spotřebuje (o importu energie vyjednává indická vláda ve velkých projektech jako např. Transafghánský plynovod). Během posledních zhruba tří dekád se také zvýšil význam služeb a čím dál více Indů pracuje v cestovním ruchu, bankovnictví a spojích. V zahraničí jsou Indové a jejich firmy úspěšní v oblasti IT, talentovaní indičtí vědci si nezřídka volí kariéru v Silicon Valley nebo prestižních amerických vědeckých ústavech; fenoménem se též stal outsourcing indických telemarketerů a telefonních operátorů pro větší americké korporace – zejména v první dekádě 21. století. Ve stejné době se o potenciálu Indie (stejně jako Číny) začíná mluvit jako o obrovském „vynořujícím se trhu“ s pevně rostoucí ekonomikou, zvyšující se životní úrovní i kupní silou více než miliardy jejích obyvatel. Od roku 2001 se Indie stala součástí volného hospodářského uskupení známého pod akronymem BRICS.

            Věda a technika[editovat | editovat zdroj]
            Astronomie a kosmonautika[editovat | editovat zdroj]
            Indický kosmonaut Rákéš Šarma
            V srpnu 1969 byla založena Indická kosmická agentura (anglicky ISRO – Indian Space Research Organisation). Dnes v ní pracuje kolem 20 tisíc lidí a řídí několik misí současně.
            14. listopadu 2008 dopadla na povrch Měsíce první indická sonda. Oddělila se z družice Čandraján-1, která byla ze Země vyslána 22. října 2008.[16] Indie se tak stala další mocností, která dokázala přistání na Měsíci zvládnout.
            Indický solární program plánuje výstavbu solárních zařízení o výkonu 200 gigawattů do roku 2050, zhruba o třetinu více než byla celková indická energetická výrobní kapacita v roce 2009. Projekt má přinést až 100 tisíc nových pracovních míst a po svém dokončení zabránit každoročně emisím asi 434 milionů tun oxidu uhličitého. Celkové náklady jsou odhadovány asi na 20 miliard dolarů.[17]
            Mars Orbiter Mission je mise ISRO, která má za cíl pomocí sondy Mangalaján průzkum planety Mars, zejména její atmosféry. První plánování pro ni byla započata už v roce 2010 a indická vláda ji schválila v roce 2012. Její rozpočet je 4,54 miliardy INR, což je (relativně malých) 74 milionů dolarů.[18]
  • Nevím, proč kolem firmy, která bude stavět v cizině nějakou stavbu, se dělá takový povyk. Přece je pouze na státu, kde se to bude stavět, koho si vyberou na realizaci. To jenom závistivé hlasy křičí, protože půjde asi o moc dobrý kšeft.
    • Povyk dělají hlídací psi hledající t.zv.ruskou stopu.
      Z nedávno publikovaných článků vyplývá, že na zakázku nebylo vypsáno standardní výběrové řízení, ale to je věc investora. Dále není jasné, kdo (která banka nebo mecenáš) bude zakázku financovat.
      Je pravděpodobné, že o nějak zvlášť dobrý kšeft nepůjde. Kyrgyzstán na financování stavby nemá prostředky, půjde o investici s dlouhodobou návratností a problém bude i provozování hotové stavby, v zemi je citelný nedostatek kvalifikovaného technického personálu.
      Atd.
    • pro hradní mafiii to byl jistě výhodný kšeft *3* bohužel to Ovarovi s Mynářem krapet nevyšlo
  • Jsem rád,že konečně skoro za 30 let končí stádovovost našich ovčanů i když za značnou devastaci tohoto státu a budeme opět volit totalitní demokracii než demokratickou totalitu,která tady zavedla devastaci rodiny,hodnot všeho druhu.Pane Zemane dost bylo těch šmejdů,které vyplodil tzv.sametový podvod a dříve prosperující stát uvrhl o sto let doprava,kde nekoupíte nic kvalitního.Přemýšlím co jsem získal za toho slibovaného deformatického vývoje a zjišťuji,že krom lží a honbou za nekvalitními výrobky vůbec nic.Naposledy výrobky vyráběné v Číně a presentované jako německé bez označení vhodné dle ESČ.Proto budeme vplit za 1 mil.Kč hlas jinak šmitec.Nefunkční stát podporovat nebudem.Projížděl jsem tu nechvalně známou D 1 a zjistil,že jediné správné rozhodnutí bylo nepustit kamiony v pátek ,sobotu a v neděli na tuto D1 smrti.
    • A co tím chtěl jako "básník! říci???
      Že je zeman číňanský fanatik, to víme všichni, tak že za dovoz čínského šmejdu poděkujte především jemu a jeho noshledům.
      Až příští rok potáhne do ři.i nebo snad ještě dál, bude zase snáze. Zbavíme těch jeho pijavic a stát začne fungovat jak má.
      • Za dovoz čínského šmejdu je vhodnější poděkovat firmám, které šmejd do Evropy dovážejí a pod svou značkou v EU prodávají. Vesměs se jedná o firmy z t.zv.Západní Evropy, na které žádný zeman vliv nemá.
        Za těch, co do ři.i nebo snad ještě dál již odtáhli, bylo skutečně snáze? Pijavice nebyly a stát fungoval, jak má?
        A čínský šmejd se nedovážel?
        Kdo nečetl, neuvěřil by.
      • Doufám že až vyhraje volby půjdeš s provazem k lesu VILe *1*
        • To jste názoru že český národ je jen stádo stejných tupců jak to pedofilní, žvástavé, podlé, prolhané monstrum, jehož vjedinou disciplinou je olizavání řiti vrchního komouš-fašisty v Kremlu???
          • už jsi nám tu popsal svůj jediný program tvého mozku dál prosím už nezvracej
          • ... prostě je stejnej jako já Sajmon!
      • Hlavne, aby stat nefungoval jako kobliharova firma...
  • Chtěla bych jen vědět, kolik z této zakázky by skončilo v kapsách toho celého Ovčince. To se pak kupují a staví vily na Ořechovce bez prověrek....A ta osoba s prochlastanou prostatou to ještě posvětí.
    • Závist a netáhlo z brna že?

      Co je to pleonasmus?
      - Když nadbytečně použiješ víc slov se stejným významem.
      - Nějaký příklad?
      - Brno - venkov
  • Stavba atomové elektrárny trvá pět až sedm let(příprava stavby ta
    Stavba se zahájí a za 4 roky příjde Jurečka a stavbu ZASTAVÍ- peníze ze stavby odkloní do vlastní kapsy-tedy prý do zemědělství
    -.-Vedení státu (ministerstva, oborová ředitelství, instituce státní správy jedbají v CENTRÁLNĚ řízené a t.zv. totalitě , jako HOSPODÁŘI na svém statku
    -.-V t.zv. demokracii vedení státu (ministerstva, oborová ředitelství, instituce státní správy mají životnost 4 roky . Jednají proto jako LUPIČI při nájezdu -uloupit a odvézt co se dá, vesnici vypálit, dobytek, který řípadně nelze odehnat, vyzaabíjet a vyzabíjet i ty poddané, které nelze prodat-staré, slabé, mrzáky a malé děti
    • Stavba atomové elektrárny včetně přípravy netrvá pod dvacet let.
  • "Lepší osvícený monarcha, než bordel v demokracii" Lucius Annaeus Seneca (4 př.n. letopočtem)

    Ona se nám ta historie tak trochu opakuje..
  • Dobrá teda je XX let od naší slavné revoluce.Tak prosím nějaký obr příklad co jsme udělali (my Češi) za velký projekt?
    • Odpověď najdeš v Mendělejevově tabulce prvků: Holmium - Vanad - Nobelium.
  • Při návštěvě Kyrgystánu se mohl soudruh Zeman zastavit v místním koncentračním táboře pro politické oponenty a poučit se jak stabilizovat společnost.
    • Co myslite která demokracie prospěla víc našemu státu ta předsametová nebo ta 28 let po sametu.Sedlák který nedovedl hospodařit tak musel po kousku prodávat svůj statek tomu se řikalo že šel na bankrot.Komouši museli veškery cizi majetek po 48 krom Něm.Rak.a It.odkoupit až bylo vše naše každému zajistili důstojny život od narození po stáři co nám zůstalo za těch 28 let po sametu 80 procent toho nejlepšího co komouši nahospodařili již patři kolonizátorum(bankrot) k tomu 3,2 bilionu státního schodku budeme rádi když to bude letos jen 50 miliard,nezaměstnaní bezdomovci dnes ještě máme 38 miliard pohledávek v zahraniči co tam ještě zanechala totalita kdo ví kolik toho bylo celkem ve zdravotnictví jsme měli platit jen jednu kačku za vypsani receptu tak jsme se málem bouřili jinak bylo vše gratis jen jsme museli u zubního platit za zlato.
      Tak nevim jestli jsme natom dnes líp jak za totalitní demokracii.
    • Při návštěvě v Kyrgyzstánu mi sice místní koncentrační tábor neukázali, zato jsem na mnoha zařízeních viděl tabulku s nápisem USAID, leckde již omšelou.
      Američtí soudruzi se, jak patrno, stihli poučit první.
  • ku předu levá

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit