Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nedělám si iluze, že tenhle konkrétní jeden člověk stál za všema rozhodnutíma v tý firmě a teď se tam bude něco měnit... i když je to samozřejmě jasnej krok, jak o tom přesvědčit investory i zákazníky
    • Shaker
      To vis, ze ne... Ten tam byl jen od podpisu, aby se to melo na koho svest, kdyz se to po*ere. Pripadne jeste clen ty rady, takze kdyby chtel neco zmenit, musel by mit hlasy i ostatnich. Coz ale nezmena, ze neco zmenit chtel ze jo :)
  • až budou hledat nového šéfa, tak by mohli navštívit zdejší diskuze, tu se najde celá banda expertů, kteří ví, jak řídit takovou společnost...
    • Robotrone trolluješ nebo to myslíš opravdu vážně? Pokud vážně, tak je mi tě opravu líto. Pracoval jsem už v hodně firmách, kde se člověk setkával s majitelem nebo jednatelem a na jejich místě bych fakt nechtěl být. Máš dost omezený pohled na věc a je vidět, že netušíš, že tito lidé makají daleko víc než ty. Já si v klidu odpracuji svých 8 hodin a pak mám klídek, tak mi to vyhovuje, ale to například ředitel firmy nezná, ten musí být ready 24 hodin denně a řeší věci, o kterýcj jak je vidět ty nemás ani ponětí.
      • Robotron3
        Bravo, systém funguje, když si zaměstnanci myslí přesně to, co si myslet mají :)

        ps: Je zajímavé, že když je to tak těžká, náročná a nevděčná práce, že jsem ještě neslyšel o šéfovi, kterej by řekl, ale tohle mi za to nestojí, takhle se tady dřít, radši pudu dělat zase normálního zaměstnance 8 hodin denně *15*
        • Tak potom sa pohybujes v zvlastnych kruhoch. Takych ludi poznam a je ich viac, ako by si cakal. Okrem toho, co ti hovori pojem burnout? Medzi neriadiacimi poziciami sa s tym moc nestretnes, ale pri sefoch? Nie je ich malo. Iny priklad? Vymenil by si si miesto s clovekom, ktory rohoduje o cislach 10^6 a viac a rovnako o osude 5k ludi? Ja ani za svet. Ale ak trollujes, potom ti to ide dobre.
        • Kein
          A mě zase udivuje jak si zaměstnanec stěžuje na to, že jeho šéf dělá houno a jak je vykořisťován a sám na starosti skupinu lidí nikdy neměl. A možná by ses divil, kolik lidí se na vedoucí pozici vys*alo kvůli stresu a zopdovědnosti. Tyhle věci člověk, co dělá stejnou práci denně nevidí, dokud to nezkusí. ;-) Chceš radu? Starej se o svou práci a neřeš ostatní.
          • Robotron3
            To je krásná rada. Starat se o svý a držet hubu. Kde jsem tohle jenom slyšel. Jo za komančů bych s tim uspěl, to jo *15*
            • Kein
              To jsem, ale nikde neřekl. Říkám, jen že obdobná starost o majetek a životní úroveň ostatních, jako to tvé, vedla k těmto činům. *5*
            • Robotron3
              Ty máš teda praktiky. Viděl jsi někde, že píšu něco o zabavování majetku?
            • Kein
              Stejně tak bylo za komančů uplatňováno závidění majetku takzvaným "třídním boháčům" což vždy předcházelo zabavením jejich majetku, včetně pozemků a jejich deportováním dřít na obecní pozemky. Jinými slovy, přesně tvým uvažováním vznikly JZD. A všichni víme jakou vykazovaly efektivitu a jakým způsobem fungovaly. :-)
        • To jsou vetsinou lide, kteri jsou jednak workoholici a jednak maji silnou motivaci neco ve svem oboru dosahnout a proste lvlovat porad vys a vys. Oni by totiz vubec nemuseli jit delat zpatky zamestnance, protoze maji tolik penez, ze do konce zivota nemusi pracovat kdyz nechteji.
    • Nejlepe se da vest takova spolecnost tak, ze se rozpusti a rozdeli na male firmicky, ktere si budou hledet sveho, delat to co nejlepe umi, a vytvaret zajimave hry ktere budou mit svoje verne komunity. Studio co ma lidi ve vedeni co tomu rozumi, a nema za ocasem nake kravataky.

      Tahle ta multiblinomionova prasecina nepomaha naprosto nicemu.
    • Robotron3
      No jistě, stejně čim vyšší pozice, tim toho člověk míň dělá. U té nějvyšší pak znamená, že šéf vlastně nedělá vůbec nic, ale dostává za to nejvíc zaplaceno. To bychom zvládli :)
      • zavidět umíš pěkně koukám xD
      • Viktor_H
        Generalizuješ...
        • smejki
          Kecáš. Já znám šéfa a ten dře od nevidim do nevidim, takže je to přesně půl napůl!
      • vonTossis
        Vzdy me pobavi tyto nesmyslne predstavy o vedeni velke firmy :)
        • Robotron3
          A mě vždy pobaví ty naivní představy lidí, co si myslej, jak je vedení firmy nějaká těžká a náročná práce. Muj šéf (celý společnosti, ve který jsem dřív pracoval), chodil do práce v půl jedenáctý, ve dvanáct šel na oběd, přišel tak ve tři, a ve čtyři chodil domů. Takže práce tak na dvě hodiny denně :) A to mám pocit, že do tý práce docházel stejně jen tak symbolicky...
          • vonTossis
            Pracuji ve firme, ktera ma +- 20000 zamestnancu. Jsem relativne mala rybka v tom mori, ale nikdy bych si nedovolil rict, ze ten pan uplne nejvice nahore nic nedela. Jeho rozhodnuti se ve finale dotykaji i me a hlavne ma tu hlavni zodpovednost.
          • Kein
            Robotrone nenech se vysmát. Práce není jen přehazování lopatou, ale taky shánění partnerů a udržování vztahu s nimi. Pokud ti vadí, že tvůj šéf chodí třeba na golf, tak věř, že to, že tam je a dělá "podle tebe" houno, znamená, že dokázal vytvořit tým lidí co jsou schopní a nepotřebují jeho dohled 24h - čili znamení dobrého řízení firmy a nebo má vztahy s lidma, které jsou pro společnost prospěšné - ty se totiž cení nejvíc, taky nese, často zodpovědnost za firmu a to i právní (čím vyšší pozice, tím víc to platí), narozdíl třeba od tebe, od člověka co jen vidí, že šéf s ním není v práci. Ano, tvůj šéf má lepší podmínky a lepší práci než ty, ale ta taky nespadla ze stromu, musel ji nejdříve vytvořit. Časem až budeš pracovat s lidma to možná pochopíš.
            • Robotron3
              Ale to neni žádná těžká odborná práce? (na kvalifikaci, ne fyzičku). To já říkám. Vůbec to neni těžká práce. Tolik se toho musí napsat, aby se zopakovalo to samý :)
            • Kein
              Vykládám ti to proto, jelikož i vztah tvého šéfa se svým "kámošem", co je pro firmu přínosem, nebo oběd tvého šéfa s takovým kámošem, má svou cenu a je to práce, kterou ty nevidíš, přitom "dělání si kámošů" je jedna z nejcennějších schopností. Stejně tak, jako nevidíš cenu a náročnost vytvoření týmu, který nepotřebuje šéfův dohled. Ale jak jsem řekl, nemá cenu ti to vysvětlovat, pokud si to doposud nepochopil. *5*
            • Robotron3
              Nevim, co mi stále vykládáš o fyzické námaze, o ní jsem vůbec nic nepsal, ani nenaznačoval. A já mám super práci :)
            • Kein
              Sděluji ti naprosto něco jiného než si psal ty a to konkrétně to, že cenu práce tvoří i něco jiného než jen fyzická námaha, a že pokud chceš mít lepší práci, musíš pro to něco udělat. A rozhodně neexistuje žádná, pevně daná, korelace "vyšší pozice = míň práce a starostí". Ale zbytečné psaní, když si to neviděl v předešlém příspěvku. Žij si dál svůj život vykořisťovaného zaměstnance, když ti to vyhovuje :-)
            • Robotron3
              Takže jsi mi sdělil co jiného, než jsem psal já? Nevidím, že by si to někde odporovalo... Jen to samé v bledě modrém. Jinak je super, kolik tu je oddaných a chápavých zaměstnanců, co mají plnou důvěru ve vedení. To jsem nečekal :)
          • zdeeneek
            Zalezi na tom, jaky ma pod sebou schopny lidi. Jsou firmy, ve kterych toho ten nejvyssi fakt moc delat nemusi, protoze ma pod sebou tym schopnejch lidi a jen kontroluje chod firmy, aktivne se zapoji jen v krizovych situacich.
            Pokud je nejaka mala firma, tak v ni se musi otacet vsichni vcetne sefa - pokud teda chteji byt uspesni. Zazil jsem na vlastni kuzi obe varianty.
          • No nevim kde jsi pracoval, ale u takovych spolecnosti ten sef nedela 2h denne ale 24/7 ... to ze nesedi s tebou v kancelari neznamena, ze neni v praci. Muze byt na golfu, nebo na sve jachte ale v praci je porad a za kazde sve rozhodnuti ma zodpovednost. A konkretne tenhle typek tech rozhodnuti udelal nejspis celkem dost, at uz restrukturalizace cele EA, Origin atd...to jestli to rozhodl dobre nebo spatne je vec druha, ale tvrdit tady, ze nic nedelal je naprosto zcestne a nesmyslne.
            • Verim takovy sef a majitel male firmicky u nas v CR (jak to byva zvykem) to ma daleko horsi nez nejaky sasek z EA, kteremu pri nejakem spatnem rozhodnuti klesne akorat publicita a akcie se pohnou o pul procenta, nehlede na to ze ma pod sebou stovky poradcu, analytyku a jinych poskoku kteri defakto delaji praci za nej .. zatimco kdyz se takovy maly soukromnicek utne, kolikrat ho ceka bankrot a pad na zivotni dno *6*
            • Jen směle do toho - tvá firma by jistě byla vzor rozkvětu ve svém portfoliu zájmů :)
            • Robotron3
              Rád, sem s nějakou vysokou funkcí... To je muj sen, nic nedělat a brát za to spoustu peněz :)
            • Robotrone, kámo, takhle zatvrzelého člověka sem dlouho neviděl. Šéf, kort firmy větší, než-li velké, maká, jak bylo správně podotknuto, 24/7 celý rok, o tom se dělňasovi ani nemůže (nechce) zdát. Je v jeho zájmu aby firma vydělávala, protože jsou to jeho peníze a nejsou to jen dílčí rozhodnutí, ale musí mít ucelený dlouhodobý plán, většinou značně riskantní. Šéf - jak říkáš - se rozhoduje na základě lidí, kteří tomu danému problému rozumí, ale kdyby ses zeptal každého z těch poradců, jestli by to rozhodnutí udělali oni, tak z toho v drtivé většině případů vycouvají - jó zodpovědnost je sviňa. A za to má ten člověk prachy - za svou zodpovědnost a neustálý strach, že se něco podělá. Jestli tomu říkáš "prakticky nic" tak doporučuju to nic vyzkoušet na vlastní kůži ;)
            • Robotron3
              Třeba kdyby taky mohli jako šéfové pracovat do úmoru na golfu a na jachtě, dovolenou by si nebrali *2*
            • coz je pro tu firmu to nejdulezitejsi...akcionari chteji aby cena akcii stoupala, banky chteji splacet uvery ktere ti poskytly na tvorbu noveho COD a zamestnanci chteji zvysit plat, nebo jsou nemocni, flakaji se a chteji si vzit dovolenou...
            • Robotron3
              Ano a to je právě to co říkám, to je ten problém, řeší jen prachy... A stylem po nás potopa...
            • omg oni neresi jestli ta hra bude takova nebo makova co se technickych veci tyka, oni resi jen a pouze prachy a jestli za nim nekdo prijde ze usetri na serverech tolik a tolik penez, protoze na hladky rozjezd jich sice potrebuji 100 ale po tydnu uz jich budou potrebovat jen 50 tak je jim uplne fuk, jestli lidi budou remcat nebo ne...nejaka sefka oddeleni si nasype popel na hlavu jak to zvorali, ale vysledek jsou usetrene penize
            • ti mu tak leda pripravi smlouvy, ale vest vsechna jednani musi on
            • Robotron3
              Ne, na to má ten velký šéf právě celou bandu právníků, obchodníků a lidí, co tomu rozuměj a tu práci dělaj. Takže zase, co dělá on? Prakticky nic :) Jen rozhoduje o věcech, kterým nerozumí, na základě rad od lidí, který tomu rozuměj. A často se rozhodne blbě. EA v kostce. Proto je taky neštěstí, když je vydavatelská firma moc velká, protože tam spousta věcí záleží na technických a odborných věcech a rozhodují o tom lidé, kteří tomu nerozumí.

              Viz megafail se SimCity, kde na stoprocent vedení chtělo ušetřit na serverech při spuštění hry a zase to podělali.
            • A ty myslis, ze napr. Bioware koupis jako rohliky v samosce ?
            • Robotron3
              A jakou práci dělají šéfové na golfu a jachtě? Že vyjednávají nějaké pochybné kontrakty skrz kámoše, co taky chodí na golf a valí si šunky na jachtách? *2*
            • pokud vidis jako praci pouze fyzickou drinu, tak to mas dost zjednoduseny pohled na vec
            • Robotron3
              On nic dělat nemusí a když něco dělá, tak je to pak právě špatně, viz špatná rozhodnutí. Kdyby nic nedělal, nic by nezkazil :)

              ps: že se na tý jachtě a na golfu ale nadře co? Takový sebeobětování a tvrdou práci by jen tak někdo nezvlád *15*
          • Tak to je snad cíl u takových vysokých pozic. Mít peníze a moc si je užívat. Je to odměna za cestu na tuhle pozici (pokud to nebylo ze známosti či jinak podvodně) a patřičnou zodpovědnost. S tím já osobně problém nemám.
            • x_ander
              Vegen: Bohužel to tak není jen ve filmech. Několik takových případů znám přímo ze svého okolí, bohužel dokonce i takový, kdy tatík - šéf přenechal společnost, kterou budoval celý život, svým dvěma rozmazleným synkům, kteří naopak celý život neudělali nic a teď to jde s firmou těžce do háje...
            • Robotron3
              Že synáčkové hlavounů automaticky plní přední místa vedení firem je známá věc. Takhle to funguje už od pradávna.
            • Pokrevní linie. Moc se koukáš na filmy :D Pouze výmluva lidí co odmítaj se vzdát zábavy a tvrdě makat.
            • x_ander
              Přesně tak. Ten velký šéf opravdu už většinou nedělá nic, protože si to může dovolit a na tu práci má lidi. To je jeho odměna za to, že se na tu pozici vypracoval, což je samozřejmě několik (desítek) let tvrdé práce. Mimo podvodníky nebo, jak říká Robotron, když neschopný synáček zdědí flek bez práce po tatíčkovi :)
            • Robotron3
              Většinou je to ze známosti, nebo z pokrevní linie :)
          • Taky jsi pracoval v nadnárodní firmě, která má cca 10 tisíc zaměstnanců, abys mohl porovnávat? *6*
            • Robotron3
              Čim větší společnost, tim spíš je tam míň práce ve vedení, to je jako v politice.
  • Tak ci tak tam pride niekto z novej skoly, ktory bude nazoru, ze ich zisky moze zvysit len viac dlc a mikrotransakcii...Uz 4 roky som od nich nic nehral a nekupil a nejak nelutujem.
  • Smutný...
  • Uz ma zarobene, tak si chce zit bez stresu. EA sa nie velmi dari, aj ked niektore akvizicie mi pekne vysli... Napr Popcap
  • Ludo
    A teraz poprosím človeka, čo mi oznámi nový Mirror's Edge
    • Veskoslav...
  • TheGGG
    Škoda byl to bezesporu slušný a milý člověk. EA toho v poslední době dělá pro hráče tolik že už zřejmě nemá peníze na výplaty svých zaměstnanců a ti se pro dobro firmy rozhodnou radši odejít. *13* *13* To je tak smutné v čecháčkově by člověk při odchodu z práce vyrval ze zdi ještě pár kabelů a vzal mýdlo a ručník ze záchodu. Smrk takhle slušného člověka je škoda *13*
    • Do toho Justine !
    • doporučuju najít si nějakou babu *1*
    • Nejak nerozumim reci tveho kmene :)
      • v tom případě je s tebou něco špatně. Můj kmen je totiž menza
        • nekromant33
          závodka pro studenty není kmen
          • vlastik.plaminek
            Tak to zase jak která, někde narazíš na dobrou sbírku neandrtálců.
        • vlastik.plaminek
          Leda menzes.
  • MidnighT91
    Doufám že ho na cestě pryč jebnou dveře do prd*le...
  • Xcomik
    Od oku 2007 se v EA moc nedařilo. Kromě Mass Effect trilogie a Battlefieldu na co od té doby šáhly to řádně zprznili navíc v posledních letech prznili i ty značky které Ricci defakto neuvedl. Pač Mass Effect vývoj řešil ještě předchozí CEO. To co dokázali ti předchozí ředitelé to on za 7 let pomalu pohřbil viz Medal of Honor, téměř zabitá značka Need for Speed. Skoro pohřbení studia Black Box Nezvládl ani koncept MMO pro hru Star Wars The Old Republic a následně retransformace na F2P (což bylo rovněž uděláno špatně).

    Ono vůbec F2P pod nim je jeden velký vtip. Zastaralý obchodní model F2P jaký používá EA už dneska snad ani nikdo soudný nemá. Recyklace starých her do tohoto žánru s přestřelenými cenami to je prostě všechno jeho idiocie. Navíc nulová spolupráce s komunitou. Mizerná technická podpora co umí maximálně vyhrožovat banem na origin účet. Jo když jsme u toho Originu to je jedna z věcí kterou tenhle šašek počmáraná vymyslel! O té jeho slavné DLC strategii se už raději ani vyjadřovat nebudu!

    A nebýt předchozího vedení EA které koupilo studio Dice tak snad EA rovnou pomalu může vyhlásit s příchodem NextGen konzolí bankrot pač jim to jistí jenom Frostbite Engine (však oznámené DA a ME už rovněž pojede na Frostbite). Přitom když mám tunu napsaného kodu v UE3 (BioWare - Mass Effect) tak přece nepřejdu na engine na kterém to začnu vesměs psát od píky ale přejdu na verzi novější a kod si k ní přizpůsobím. Já si prostě nedovedu nějak představit jak tenhle experiment dopadne (na druhou stranu víme jak dopadly už tři experimenty 2x pod značkou NFS a jednou pod značkou MoH) mám pocit že to ale dopadne velice podobně jako v experimentech předchozích. Už jen netrpělivě čekám kdy ohlásí Fifu a NHL na Frostbite :-)

    Jinak toho vola tam mohli nechat ještě dva roky aspoň by EA vyhlásilo bankrot Square Enix by koupil BioWare a další Mass Effect by byl na Crystal Engine (běžel na něm poslední Deus Ex a nedávno vydaný Tomb Raider). Jinak by to nebylo zas až tak nic nového už pro ně kluci z Crystal Dynamics dělali modely postav do ME série.
    • Shaker
      Co se frostbite tyka, tak sem asi divnej, ale neprijde mi nijak graficky oslnivej... jako jo, podporuje docela pekne destrukci prostredi, ale jinak to je cely takovy divne neostry a rozplizly. Konkretne BF3 vypada, jakoze se clovek na svet diva permanentne skrz zasvineny nedioptricky brejle.

      Pointa je, ze taky nechapu jejich prechod vseho na frostbite, se kterym evidentne poradne neumi ani DICE...
    • Ty jsi taky "analitik" (sic!)...
      Jen tak mimochodem, když "předchozí CEO řešil Mass Effect", tak byl Riccitiello v BioWaru. Co se týče enginů, tak EA má ještě jednu takovou drobnost: CryEngine. A představa, že kdyby EA nemělo FrostBite (nebo vůbec engine), může to s příchodem next genu zabalit, už snad ani není směšná. Ach jo, proboha, Komiku, fakt piš o věcech, kterým rozumíš, ne o těch druhých, ok?
      • Xcomik
        Nemá CryEngine pač CryEngine vlastní CryTek a EA nevlastní CryTek. S EA pouze spolupracují. EA pouze vlastní značku Crysis. Proto taky CryTek dělá i pro jiné vydavatele (respektivě dělal například Homefront pro THQ než skrachovalo)

        Takže než někoho nařkneš ty pako hloupé tak si aspoň zjisti fakta. Jejich jediný NextGen engine je pouze Frostbite!
      • BelaJBB
        Len tak na margo : EA nemá CryEngine. CryEngine má Crytek a neslúži len na hry.
    • A Mass Effect nakonec taky nezprznili?

      Jo, sorry, to se tady nesmí říkat. Aspoň ty custcény stály za to, že jo?
      • Asi to nenapsal, protože nepatří k tvému druhu lidí co odsuzují celou sérii jenom kvůli tomu, že nedostal konec s modrými dětičkami.

        Xcomik: A ohledně enginu, tady se jedná o otázku ušetření, jelikož je levnější dát engine, který jsem si zaplatil než platit velké licenční poplatky a zaškolení programátorů nějaké jiné společnosti. A jen tak mezi námi, UE 4 nevypadá nějak extra.
        • Ehm, mě o žádný dětičky nejde, ale o celý třetí díl, který je svým gameplayem nic extra a zbytkem prvků (grafika, animace postav a jejich obličenů, příběh, zakončení, DLC, to jak se Bioware chovali k fandům) je naprostá ostuda.

          Takže prosím neprojektuj tady na mě nějaký kecy o š*kání ufonů. To si nech na Bioware Social Network.
          • Spades
            Ty so dobrej ignorant...

            Přesně na to ukazoval OP - V roce 2007 byl ještě starej CEO, kterej vydal ME1, ale ME2 a 3 vydal ten novej, což může být důvod všech sraček za poslední dobu.

            Teď je zas ten starej, tak uvidíme.
            • Spades
              ignorant si protoze si to napsal pod prispevek, kterej to rika

              coz je vlastne to co sem rekl uz v minulem postu

              TZN, si ignorant bo neumis cist
            • Ehm... však to celou dobru říkám, že ME3 byla sra*ka. Proto jsem taky řekl, že "nakonec zprznili", neboť ME1 bylo ještě decentní.

              Bohužel ignorant jsi tedy ty, neboť neumíš číst.
  • MikeiXX
    Riccitiello je symbolem geniální série Mass Effect, ale také tragédie v podobě The Old Republic, což měla být podle jeho slov hra minimálně konkurující WoWku; postupem času to pro něho nebyla ani hra, která by měla být v TOP5 nosných pilířích EA. Na to, že do ní napumpovali 200 milionů dolarů, je to absurdní.
    KOTOR byla srdcová záležitost, tudíž toto zníčení značky a přechod k MMO pro mě bylo a stále je obrovským zklamáním.
    • Shaker
      Jen se ptam, protoze nevim, ale co ma tenhle clovek spolecnyho s Mass Effectem, krome firmy? Politiku DLC?
      • Viktor_H
        Přesně tak. Nemá s vývojovým procesem společného zhola nic... Stojí za obchodním modelem a maximálně tak odklepl vývoj dvojky, což ale po několika milionech prodaných kopií jedničky není zas tak překvapivé...
        • MikeiXX
          :) Byl to CEO, takže přece jenom, je to veliká veličina v tom, co a jak se bude dělat u každého produktu. Nikdo konkrétně o žádném vývojovém procesu nemluvil.
          To přirovnání funguje asi tak, jako bych říkal, že největším symbolem ČEZu býval Martin Roman nebo že symbol Agrofertu je Andrej Babiš.
          • Viktor_H
            " Byl to CEO, takže přece jenom, je to veliká veličina v tom, co a jak se bude dělat u každého produktu." - Nepochybně. Má zásadní vliv na to, které projekty vzniknou, za jak dlouho, za kolik chechtáků a samozřejmě i na obchodní model... Což ale nikdy nepřekračuje makroměřítko, tzn. mluvit v jeho případě o jednotlivých titulech mi přijde trochu nešťastné. Když budu hodně skeptickej, tak Riccitello neví o Mass Effectu po obsahové stránce zhola nic...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit