Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zabily vývojáře oculus riftu !!!!! fak polííís

    http://kotaku.com/oculus-rift-developer-killed-a-bystander-during-a-poli-510805442
    • MickeyMutant
      Zajel ho nějaký člen gangu, který ujížděl před policií. Ne ženská jednotka policie, jestli jsi tohle naznačoval.
      • aha

        celí sem to nečetl ...ale stejně fak políís *1*
        • Kid
  • Trojanová je silná feministka a pritom sama spĺňa všetky sterotypy, vďaka ktorým bola tá debata.......byť chlapom, tak ju všetci vysmejú s jej hernými skúsenosťami....to je ako keby futbalovýkomentátor v živote nevidel ani jeden zápas Ligy majstrov
    • Feministka?

      Aležbětu sem nikdy nevnímal jako feministku. Prostě hezká holka která má ráda hraje hry. Jaké sterotypy maš na mysli? Těžko si představit, jak silná feministka přechází s úsměvem Tukanův často dvousmyslný humor :-)
      • Silná feministka by asi nevypustila z pusy "Podívejme se na moje Killzone trojky" držíc se za hrudník (viz nějaký speciální díl re-playe s bloopers)
    • souhlasím s tebou.
  • Ženy ve hrách

    On je hlavně asi problém ne ve stereotypizaci pohlaví, ale ve faktu, že ženy uvažují poněkud jinak a do "typicky mužské, nerdské" zábavy se zapojují trochu po svém. Existuje velká skupina tzv. "já jsem holka hráčka a ty si ze mě sedni na p*del a dej mi svůj gear" v MMO, kdy pár vypočítavých slečen využívá pubescenty a myslí si, že jim vše projde. Tak přesně takové jsme vždy hodně rychle usadili, povětšinou promptně opouštěly naše sdružení. Druhá věc je, že ona stereotypizace povětšinou z něčeho vychází (stejně, jako že někteří Romové jsou nepřizpůsobiví, Židé mají rádi peníze a zakládají banky, či černoši kradou sterea) a některé holky skutečně ty Sims a facebookové hovadiny typu farmville hrají. Poté je tu ještě medializace žen ve hrách, v našich luzích a hájích v popředí stojí fraulein Trojanová, jež je v podstatě symbolem casual hráčky, která se ráda strojí a ráda hraje konzolové casual hry. Jenže pak tu ještě máme druhou stranu mince - pár nerdek hrajících "HC" hry na PC se schopností předvádět solidní herní výkony a komunikovat s ostatními hráči jako.. s normálními hráči. A tyto typy žen nebudou mít s přijetím do "zaprděné chlapské" komunity nikdy problémy, jelikož jsou schopny se přizpůsobit a nikomu necpou své feministické utlačované bulšit kraviny, jelikož se najdou chlapi, kteří to již dávno prokoukli, jelikož něco mají v makovicích. Takže můj vzkaz pro slečny - more pew pew, less qq.
    • Viktor_H
      Něco na tom, co říkáš, rozhodně je. Jenže já myslím, že ten největší chlapský šovinismus se odehrává v oblasti mainstreamového hraní... A tím myslím mainstreamové hraní v nejširším smyslu slova; nejde o počet hodin strávených hraním, nýbrž o partikulární hry, jež hraješ, resp. na jaké je hraješ úrovni... Holky v nějaké Starcraft lize, případně hardcore WoW guildě? Myslím, že ty fakt většinou nemají problém, v tom ti dávám za pravdu... Horší je to ve vodách, v nichž se pohybuje např. právě Alžběta. Tam mají IMHO holky tu nejméně jistou pozici, přistupuje se k nim s předpojatostí (Atention Whore), ze které se musí zpravidla "vykoupit". Když to trochu přeženu, je to jako kdyby každá holka dostala nálepku "podezřelá", načež by se musela obhájit, dokázat, že je "legit", a teprve potom mít možnost vstoupit do "klubu"... A tohle opravdu není zdravé klima, v tom mi snad dáš za pravdu. Už ten natolik rozšířený požadavek "obhajoby" o něčem svědčí... V tomhle smyslu slova je role Alžběty IMHO dost důležitá, protože je v Čechách jednou z tváří té nejprasáčtější oblasti herní komunity. A v rámci téhle oblasti mi přijde naprosto kompetentní. Koukat na ní tudíž z pozice hardcore hráče a kritizovat jí je těžce nefér... Úplně stejně bych si mohl vychutnat a zpochybnit každého chlapa z herní branže, co hraje AAA hry, případně provařené casual hry...

      IMHO každej, kdo opravdu a "vášnivě" hraje to, co hraje, je "true gamer", bez ohledu na to, jestli jde pouze o hráčku Sims, nebo pokořitele každé oceňované klasiky počínaje osmdesátkami...
      • V podstatě s tebou souhlasím se vším, jenže takový člověk nemůže vykonávat povolání herního žurnalisty, respektive může (může si psát o těch casual konzolovkách), ale když poté kecá do věcí, kterým absolutně nerozumí (jak někdo může hrát na klávesnici, hra je moc těžká, takže někdo nezvládl "optimalizaci" pro debily), tak se nediv, že se k tomu stereotypu ženské od plotny která kecá do her hráči rychle uchýlí. Já to poměrně dost chápu, to je stejné, jako když člověk s právy z Plzně kecá úplnou hovadinu při přednášce práv na UK. Takhle prostě lidská společnost funguje už tisíce let a nezmění to nic:)
    • Amylee.Anderson
      No ani nevíte, jak super je se s klukama uplně normálně bavit jako hráč s hráčem :]
  • Jasné, že Boratova dcéra nemá na ružiach ustlané a ťažko sa ňu dostalo, keď jej 13 bratia hrávali na jedinom PC v dedine Dooma.....čiže zarputilý feminizmus viac ako logický.

    Ok,,,,ale dosť bolo žartov, ako vždy súhlasím s Lukášom....hry sú strašne blbé v tomto a chcelo by to naozaj prepracovať dej i postavy...predsa len niektorí groteskní hrdinovia typu Markus Fénix odradia i dospelého mužského diváka.

    Moju frajerku napríklad bavia samozrejme fb kraviny, ale za najlepšiu hru vôbec považuje Mafiu 2. Prečo? Lebo mala naozaj filmový uveriteľný príbeh, skvelé dialógy, proste krásna filmová hra. Takých by bolo treba viac. Ženy skôr odrádzajú samé strieľačky, prehnane akčné scény....80% AAA hier je na spôsob Ramba, ako vraví Vávra padajúce mrakodrapy.....stačilo by sa viac priblížiť kvalite filmových scenárov a netreba ani nasilu nejaké kvóty na ženských zamestnancov, a keď už začať treba od IT a Technických vysokých škol u nás i vo svete, tam to všetko začína....
  • zdeeneek

    PS VITA

    Jak se v poslednim FC ptal nekdo jestli byste mu doporucili koupit PS Vitu nebo ne - za sebe bych ji klidne doporucil, jsem s ni naprosto spokojenej. Zalezi ale na tom, jak moc ji chce clovek vyuzivat. Ja ji mam jen jako doplnek k PS3/PC, hravam na ni vetsinou jen pred spanim v posteli - dam si 1-2 zapasy ve fife, par zapasu v Mortal Kombat nebo si potrapim mozkovy zavity v Machinariu.
    Pokud bych mel Vitu jako hlavni herni zarizeni, na kterym bych hraval 2-3 hodiny denne, tak bych mozna zklamanej byl, protoze nabidka novych titulu moc velka neni. Jelikoz mam na PS3 zaplaceny PS+ tak muzu na Vitu stahovat i hry zadarmo - je tam treba Uncharted Golden Abyss, coz je na Vitu paradni hra.
  • po dlouhý době votřesně nudnej podcast o ženských ve hrách..sorry chlapi, můj názor asi neni úplně z nejsofistikovanějších,ale poslouchat 35minut o tom, proč ženy dělaj nebo nedělaj hry a že nějaká přehnaná feministika, co ho tam dva roky neměla, o tom točí videa....přijde mi to jak z klubu opuštěnejch pánů.. Asi nejsem správná cílovka :-/ Ještě když vidim, jak se u toho rozčilujete..nechápu a kroutim hlavou. Jinak vás poslouchám každej tejden a bez vás bych v práci umřel :-)
    • janchor
      Vzhledem k tomu "neměla" kecu jseš ta nejlepší cílovka!
  • Dneska jsem si nechtene nasadil brouka do hlavy, kdyz jsem si v souvislosti s novym Shadow Warriorem vzpomnel na jednu starou strilecku, a uz jsem si nevybavil jeji nazev. Tak se obracim na vas kdyby nekdo vedel, tady jsou indicie:

    Myslim ze to byla hra pod DOSem, nebezici na zadnem ze slavnych enginu, obdobi nejspis mezi Doomem a Dukem, jsem presvedcenej ze to ma kratkej jednoslovnej nazev pripominajici nejake jmeno, myslim ze to bylo scifi kde se pouzivaly lasery (neni jiste), a hlavni charakteristika co si pamatuju je, ze se tam porad behalo a skakalo po kulatych plosinkach.

    Pamatujete nekdo?
    • janchor
      Kulatý plošinky by napovídaly Rise of the Triad, ale ten zbytek.. možná Blake Stone nebo Corridor 7? I když ty běžely na wolfensteinovským enginu.
      • No jo, na koho jinyho by se clovek mohl v tomhle smeru spolehnout kdyz ne na tebe. Samozrejme hned prvni tip je spravne, mel jsem zafixovanej kratkej jednoslovnej nazev, protoze v ty dobe jsem to znal hlavne pod oznacenim ROTT. Koukam ze moje pamet trochu prilepsila grafiku, protoze jsem mel pocit ze to vypadalo skoro jako Duke a on to je klasicky Wolfenstein engine, ale to se mi stava skoro u kazdy stary hry. A ty lasery jsem si koukam vymyslel uplne :)
        • Black_Hand
          a zajimalo by te, ze se chysta remake, ktery vypada opravdu dobre?
          • Fakt ze vypada celkem k svetu, skoro jako klasicka strilecka. Uvidime.
  • Viktor_H

    Tropes vs Women

    S něčím v těch videích nesouhlasím, ale na působení kultury na podvědomí rozhodně něco je... Nahlížení na holky vůbec, na jejich postavení ve společnosti, podléhá určitým konvencím, které v sobě jako individua vyrůstající v těchto konvencích pochopitelně máme. Trefně tam upozorňuje, že lidé zodpovědní za stereotypy v ukázaných hrách nejsou/nemusí být žádnými sexisty, ale jednoduše mají ve vzorcích svého myšlení zmíněné konvence natolik zakořeněné, že se stereotypy v příbězích z jejich hlavy projeví. Vlastně jsou samy oběťmi...O tom Anita mluví jako o vůbec největším (a vlastně nejparadoxnějším) "zlu"; spousta lidí má v určitých oblastech sexistický úhel pohledu, aniž by si to uvědomovala. Vlastně bych se nebál jít tak daleko a říct, že pro změnu pohledu musí člověk provést sebereflexi, musí se zamyslet, aby vůbec postřehl, že má před xichtem cosi opravdu nevhodného a pro určitou skupinu ponižujícího.

    Takto podvědomě "nastaveni" šíří lidé zmíněné konvence zase dál, a manipulují tak další a další lidi... Je to vlastně nekonečný regres, dokud se nad tím někdo nezamyslí. IMHO se to tak s "revolučními" myšlenkami mělo vždy. Nemyslím si, že před velkou ženskou emancipací ve 20. století byla většina chlapů ve vztahu k ženám vědomě šovinistická; že by celoou společenskou situaci každej Franta reflektoval, schvaloval a vědomě jí razil. Je tomu spíš tak, že ve "všedních" záležitostech jede člověk jako stroj podle určitého programu, přijde mu to jednoduše naprosto normální, nepřemýšlí nad tím... Tohle je hlavní a zároveň nejhlubší bod posledního videa Anity a IMHO uhodila hřebíček na hlavičku. Bez ohledu na to, že v jiných aspektech celého projektu má tendence přehánět a být malinko tendenční.

    Uvedu malý příklad za sebe sama; teprve nedávno jsem si uvědomil, že transsexualové (nebo obecně transgender) nejsou jenom podivné a úchylné karikutary a devianti, primárně sloužící jako srandovní složka do hrubozrných komedií, případně "atrakce", na kterou se s pobavením a odporem ukazuje na ulici... Pointa je, že kdybych se nad transsexuály nějak systematicky zamýšlel, nikdy bych k takhle odporným závěrům nedospěl, jenže já přemýšlením nad nimi svůj čas nikdy netrávil... Jednoduše jsem měl v hlavě zakódovaný takový pohled, jaký jsem podvědomě nasál z jejich prezentace ve společnosti... Konvence z nás dělají lidi, ale je to dvousečná zbraň. Největší iluzí civilizovaného člověka je, že "takhle se to se světem prostě má..."
    • ezechiel25-17
      Bude to těžké, dokud stereotypy budou vydělávat. Další bitva ve válce se stádností.
    • risa2000
      Doporučuji shlédnout film Hombré, který má mužského hrdinu, ženskou hrdinku a stejně tak v obou pohlavích záporné postavy. Pak si zkus znovu nadefinovat ty "konvence", nebo "stereotypy", co jsou špatné, a tu "rovnost", co má být dobrá.
      • smejki
        jeden film proti tisícům je argument pro co?
        • Viktor_H
          Mě by hlavně zajímalo, jestli mi něco uteklo v tom westernu s Newmanem? *1* A nebo to je bojaký jiný Hombre??
      • Viktor_H
        To myslíš ten western s Paulem Newmanem?
    • Výborný příspěvek. Myslím si, že udělala chybu, že to, o čem píšeš v prvním odstavci (+ věci jako vysvětlení, že to, že hra ten trope obsahuje, hned neznamená, že je konkrétně ta hra sexistická), nechala až na konec videa. To je snad nejdůležitější část a někteří lidé, kteří by s tím souhlasili, se k tomu nedostanou a vypnou to v momentě, když tam "kritizuje" některou jejich oblíbenou hru.
    • Black_Hand
      no jo, ale takovato videa by mela mit nejakou uroven a za sebou kvalitni research s minimem faktickych chyb, aby byla presvedciva. coz o anitinych videich rict nejde. co vic, kdyz si v rozmezi par minut protireci, tak rozhodne nelze ocekavat extra podporu. a kdyz uz o hre mluvi, tak by mela vedet, ze jestli hra ten trope pouziva naschval, aby ho hodila do stejneho pytle jako ostatni typicke tropy o kterych je vhodny premyslet. mluvim o tom, jak velky duraz dala na hotline miami.
      • No ale to je právě ono - lidé se soustředí na to, že nějaký konkrétní příklad jim nesedí nebo jestli je ten trope ve hře použit s misogynním záměrem. O to vůbec nejde. Jde o to, kolik těch příkladů je, což ukazuje na to, že je ten trope reálná a rozšířená věc. O faktických chybách a protiřečení nevím, ale neznám všechny hry, které prezentovala. Věřím, že by se něco našlo, nevěřím, že by to bylo něco, co ty argumenty úplně vyvrátí (jo a taky nevím, proč by ta videa měla mít nějakou super akademickou úroveň, jak někteří, neříkám že ty, tvrdí).
        • Black_Hand
          ale to je prave ten problem, pokud to chces delat vazne tak MUSIS byt korektni. vedec taky nemuze mavnout rukou a rict "to je ok".

          od konzolovych her se distancuju. a dost mozna u nich ma pravdu. od toho co bylo i na PC ne (samozrejme mela mnohdy pravdu i u PC).

          trestuhodne opomiji rozdil mezi Duke Nukem 3d a Forever. zde je dobre vytahnout toto video: https://www.youtube.com/watch?v=jS7PCcvVoPI . nadherne tam chris popisuje rozdil mezi DN3D a DNF. v DN3D se smejes dukovi, protoze je to id*ot a takhle by se opravdovy clovek nemel chovat, zatimco DNF se snazi aby ses smal s Dukem. ze to co se deje je spravne! u DNF ma pravdu, ale DN3D je neco jineho.

          a vubec, hodne me zklamava jeji predstava, ze kdykoli nekdo potrebuje zachranit, tak je tim naznaceno, ze se neumi o sebe postarat :(. je to neskutecne urazejici. v realu to tak neni, kazdy je schopny v necem jinem, nemusi byt hned nabuseny hrdina nebo mocna kouzelnice. i kdyz je pravda, ze mnohe hry tu neschopnost opravdu naznacuji. kdyz nad tim premyslim, tak damsel in distress je hodne blizko "scientist" in distress. dusledek nabozenskeho fanatismu a kreacionismu se v americe podepsal nejen na hrach :\. a u vedcu se nad tim zatim nikdo nepozastavuje :(.

          aby to nebyla jen negativa: to ze si vsimla tropu pomsty velmi ocenuju. kdyz jsem naschval prochazel hry co jsem vubec za cely svuj zivot hral (ty starsi byly i hrami, kteri hrali mi kamaradi, takze nejsem zas tak vyjimecny). zjistil jsem, ze damsel in distress zabira tak ~5% her co jsem kdy hral. vetsina byly hry bez pribehu nebo abstraktni. spousta zensky ani nemela (skoda). ale prekvapive hodne bylo tech o pomste, az zarazejicne.
          s damsel je podle me do urcite miry podobne s nasilim nejen ve hrach ale ve vsech mediich. zalezi na tom v jakem kontextu je podano. ona pres to prebrusli prohlasenim, ze "je to nejakym zpusobem obhajene v kontextu pribehu", ale jde o to, ze nejde JENOM o pribeh. clovek muze mit rad Apocalypse, Now!, Platoon nebo Heat stejne tak moc jako Komando, ale z naprosto jinych duvodu. Komando je skvely film kvuli tomu jak vsechno ramuje (zasazuje do kontextu). je jasne, ze to co se tam deje neni normalni, a v realu by bylo naprosto spatne, ale zpusob podani, vsudypritomnost chyb, dementni a strelene dialogy, namachrovani chlapci atd., to posazuje do uplne jine roviny. to same mohu rict o tropech jako damsel in distress. v hotline miami je to posazeno do extremne absurdni polohy hned vedle ostatnich tropu a snazi se aby byly vnimany jako tropy, ne jako "spravne, normalni". dela to stejnym zpusobem jako v Komandu. pak to staci postavit do kontrastu se "seriozne" se tvaricima CoDkama a rozdil je nasnade.
          • Není to vědecká práce, navíc zaměření na statistiku / širší pohled namísto pitvání individuálních příkladů je (hlavně) ve společenských vědách běžné.

            S tím Dukem jsi dal 1 příklad... z DNF jsem hrál jen demo, tak nemůžu komentovat (z toho mála si ale dokážu představit, že to bude tak, jak píšeš), s DN3D souhlasím částečně - nepřijde mi, že by ses mu měl smát, nikde není prezentován jako idiot, je to prostě hra se spoustou nadsázky. Ve hře jde o záchranu hot chicks, které unesli mimozeměťané. Nikdo to nemyslí vážně, do toho trope to ale zapadá.

            Trope přece není o tom, že je každé jeho použití špatné. Je to prostě nějaký mentální vzorec, který ve společnosti existuje a často se opakuje - napříč žánry, v dílech vážných, nevážných, s nadsázkou, bez... Jeho existence a rozšíření může (nemusí) mít určité negativní nebo pozitivní následky pro společnost nebo některé její členy. Skvěle to tady popsal Viktor_H.

            Udělat hranici "tak tohle použití je v pohodě, tohle stereotypní, tohle špatné..." prostě univerzálně nejde - vždycky někdo vytasí příklad, který mu tam nesedí. Takto se jedině zamotáš. Jako lepší způsob mi právě přijde prostě ukázat, že se určitý vzorec opakuje v hodně hrách (filmech, knihách...) a pak diskutovat o tom, jestli jeho všudypřítomnost nemůže mít nějaký vliv na to, jak lidé přemýšlejí, jak se dívají na svět a lidi kolem, jakou mají o tom médiu představu. Vypichování příkladů, kde "se to tak přece nemyslelo", svolání "ale vědci přece taky!" mi přijde jako odvrácení pozornosti jinam.
            • Black_Hand
              jo, jeste mensi dodatek. docela me pobavilo zmineni mirrors edge. ME patri mezi me srdcovky, ale ta hra ma damsel jak vysitou: Faithinu segru.
            • Black_Hand
              promin, jestli to vyznelo tak, ze chci vedeckou praci. ale chci seriozni praci, a pokud je z toho jen takova dojmologie v tak narocnem tematu, tak musim byt kriticky, protoze je zde riziko, ze bude spis skodit, nez pomahat.

              samozrejme ze jsem dal jeden priklad! nejsem tu od toho abych delal vycty. to necham anite. a mozna je vhodne si uvedomit, ze vetsina z nas byla o dost mladsi, kdyz hrali dukea. ja jsem se k nemu dostal az pozdeji, protoze jsem FPSka dlouho nemusel.

              jasne, ale je dobre odlisovat rozumne a nerozumne pouziti a anita je vsechny hazi do jednoho pytle, pokud tedy nejake neskodne pouziti tropu v nektere z her ktere zminila vidi.

              jisteze to nelze univerzalne. to ze poukaze na nejaky vzorec je k nicemu, pokud ho nerozebere a nepokusi se odlisit dobre a spatne. pro kazde dobre a spatne, se kterym prijde pak bude potrebovat duvody, kterymi obhaji jejich pritomnost v dile. to ze je v hotline miami mrtva pritelkyne (nebo jak to vlastne spolu maji) hlavni postavy je fakt. ale to v jakem kontextu tam je, je vec jina a zalezi na tom jak k tomu pristupujes. pokud reknes jak k tomu pristupujes tak je to porad objektivni. muzeme pak diskutovat, jestli je to pristup sam ok.

              a ja tvrdim, ze trope sam o sobe je neutralni ve svem vlivu. jeho vnimani, at uz vedome nebo podvedome, pak zalezi na kontextu v jakem je prezentovany. pouzivani nejakeho tropu muze mit presne opacny efekt na lidi, nez to cim ten trope je.
    • janchor
      Velmi dobře shrnuto!
    • Ano, člověk je manipulován kýmkoliv a kdykoliv. To ještě neznamená když se člověk nějakým způsobem odprostí od manipulace, že bude povolný pro emancipaci ženského pohlaví, neboť může býti zmanipulován třebas tím, aby s ním nebylo manipulováno.
      • Viktor_H
        Já v tom komentáři nikomu žádné záruky nedávám... Ve výsledku je to na každém z nás, jak se s tím tématem vypořadá. jde o to, aby se nad tím člověk vůbec zamyslel...
        • To ano. Zrovna ve zrovnoprávnění si myslím, že kloudného a stabilního výsledku v určitém období pro všechny, nikdy nejde dosáhnout, tak aby byli všichni spokojení. Tudíž žádného zrovnoprávnění se stejně nikdy nedosáhne. Můj názor je ten, že ani nemůže.
  • Malleth

    Tropes vs. Women

    Koukal sem na ty videa a přijdou mi celkem užitečný. Člověk si kolikrát ani neuvědomí kolik těch stereotypů se (nejen ve hrách) vyskytuje.

    Nicméně s těma spoilerama to podělala. Spoiluje tam konce i k poměrně novým hrám (Pandoras tower například). Mohla tam hodit alespoň disclaimer a ideálně i seznam her, který rozebírá.

    Krom toho tam říká že není žádná Zelda hra kde by princeznu nakonec neunesli. Přitom existujou dvě na CDI kde hraješ jen zeldu a zachraňuješ Linka. Sice to byly nehorázný sra*ky ale i tak to mohla zmínit.
    • martyEF
      ... koukal jsem na to chvíli a jako WTF, takové pindy hraničíci už s podjatým extrémismem a ne s feminismem, takové vnucování snad také není dobře, ne? Nechápu včera janchora, to co předváděl stylem zde je má černobílá pravda a vy ji nikdo nemáte mě docela udivilo. Tito lidi co prosazují rovnoprávnost tímto stylem ji ba naopak velice škodí, a tito lidi se rovnoprávností ohánějí jen když se jim to sakra hodí. Je to přirozený vývoj který jde samospádem a někde ji nutit není dobře, je spousta oborů a činností kde není a nikdy nebude možné rovnoprávnost zaručit už jen díky fiziologickým rozdílům ... a takovéto témata ve FC si propříště strčte vy víte kam, věnovali jste tomu více než ostatním tématům a to jste herní pořad ....
      • Mortuus
        Já viděl první díl a nezdálo se mi, že by to nějak hraničilo s extrémismem. Spíš jsem to bral jako "fun fact" o ženách ve hrách postavených do rolí dívek v nesnázích :). Nicméně už jenom to označení "boj za rovnoprávnost" je vlastně trochu úsměvný, protože muži a ženy si v obecném měřítku rovni nejsou. To ale přece neznamená, že jeden je víš než ten druhý, jsme prostě jenom jiní a každý má předpoklady pro něco jiného. Muži věštšinou svou fyzickou konstitucí a ženy svou vrozenou empatií atd. atd.

        Daleko radši bych to označil za "boj proti diskriminaci žen", protože to je ten problém. Zase ale řešit tohle téma ve virtuálních světech je už poněkud....nevím, hloupost? To jako chcete aby princezna Peach dostala do ruky kulomet? Aby Zelda dostala do každý ruky katanu? Nemůžete diktovat vývojářům co můžou ve svých hrát udělat.
    • Amylee.Anderson
      Já se teď podívala na první díl a na druhej fakt nemam náladu. Jsem neschopna pochopit, jak přemýšlí...
      • Malleth
        Mě to nijak neuráží, přijde mi že ty její postřehy dávaj smysl. Pustil sem si i ostatní její videa. Předevšim to o porodech ve sci-fi filmech je poměrně výživný. Nebo šmoulinka je dobrá. Gargamel chce zničit doposud šťastný šmouly tim že tam pošle jednu ženskou. To je docela hardcore *15*
        Docela se těšim na to další, kde má rozebírat hry, který se ženskýma postavama pracujou dobře.
  • Konkrétně podcasty číslo 45,47,48,52,53,54,67,93,94,95,106 *3*
    • Kur*va,dostávaj peníze z nafty a ještě mají binec na webu.Tastavte se u mě,p.Bachu :)))
      • blixa
        Dzejar zavelel, takze jsme zamakali a - opraveno :) Diky za report..
        • Pan_Klobouk
          Jeste pls opravit galerie, ty starsi vubec negaleriuji a misto obrazku jsou jen prazdna okna.
          • blixa
            Mohl bys mi pls poslat nejakej link jako priklad? Tech her je tady spousta a nevim jak dlouho bych to hledal.. :(
            • blixa
              Tak ty obrazky u starejch her uz bezej taky :) Dik.
            • Pan_Klobouk
              Jj, jak pise zdeeneek - vetsinou to delaji tak 2-3 roky stare hry a samozrejme starsi. Jakoby vse od nove redakce a zadavane do noveho systemu fungovalo a to puvodni ne. Ackoliv to driv jelo bez problemu, pozoruju to poslednich par mesicu.

              Treba Broken Sword 4 jsem pred casem marne nacital http://games.tiscali.cz/broken-sword-the-angel-of-death-10072/galerie
            • zdeeneek
              Uz se mi taky stalo, ze jsem narazil na galerie, ve kterych byly misto obrazku prazdny okna. Namatkou se mi vybavuje treba Heavenly Sword - http://games.tiscali.cz/heavenly-sword-10315/galerie, Dead Space - http://games.tiscali.cz/dead-space-12007/galerie.

              Takovych galerii jsem tu videl vic, byly to hry starsiho data, ktery jsem videl za par kacek v eshopu a dohledaval jsem si k nim nejaky informace.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit