Přejít na výpis diskuzí
Zapojte se do dlouhodobého výzkumu hráčů online her
28.5.2013 | Petr Poláček
18 příspěvků
-
Když tu tak diskutujete o online hrách, tak by mě zajímalo jaké třeba hrajete? Já teď zkouším hrát http://cs.bigpoint.com/mercelite/
-
Některé ty otázky se mě zdáli trošku mimo mísu .. Jako je jasné, že tam bylo několik totožných otázek položených jinak, ale otázek o hrách tam podle mě bylo tak nějak málo na to, že jsem tomu věnoval celou obědovou pauzu v práci. *2*
-
Nechci nic říkat, ale kdyby tenhle dotazník donesli k nám na UK, tak jim to rozcupujeme během pár minut. Hodně velké množství chyb při tvorbě a stavbě dotazníku.
Já osobně jsem došel do půlky než jsem zjistil, že spousta otázek vůbec není pro výzkum relevantních a jsou jaksi určeny jen pro sběr osobních dat (viz. otázka na život v poslední době - to vše jste přitom již měli rozpracováno na předešlé stránce. Nemůžete respondenta hltit stovkami otázek, když se ty jednotlivé výzkumné okruhy dají krásně shrnout do několika, jen si s tím vyhrát.
Nic, zpět k učení, nenechte se rušit :). -
-
Nechci nic říkat....
....
....
... ale stejně vám to řeknu!
A teď vážně, z hlediska stavby a logiky dotazníku máš naprostou pravdu.
-
-
Nezbývá než popřát jim štěstí *4*
10 min času, kdy se člověk cítil užitečně *15* -
Docela dost jsem se tam o sobě dozvěděl.. :D
-
Díky mé odpovědi na otázku zda věřím, že většina lidí je v jádru dobrá jsem si konečně uvědomil, jaký jsem cynik.
-
-
Anebo realista?
-
-
"co ovlivňuje změny hraní v průběhu času. Jaké za tím stojí motivace, životní okolnosti nebo osobní charakteristiky?"
řekl bych, že i u MMO je odpověď Cimrmanova slavná frustrační metoda, neboli neustálé střídání prvku očekávání a prvku zklamání -
Teda nevim nevim... Hry, ktere jste hrali v poslednich 12 mesicich a na vyber je tam Star Wars Galaxies, ktere jsou uz rok a pul vypnute. Jen to a dalsi me odrazuje od kvality pruzkumu. *7*
-
-
Jsem si docela jistý, že pořadatelé výzkumu jakékoli věcné připomínky ocení viz kontakt v článku. Opravdu.
-
Ten výběr her bylo jediné co mě trochu zarazilo, ale tak je to vždy. Například proč je tam COD, ale ne BF3 nebo ještě lépe Planetside 2 a tak by se dalo pokračovat. Není dost dobře možné pokrýt všechno.
-
-
Stejně jako Guild Wars a ne Guild Wars 2 :)
-
tak já bych čekal alespoň CS
-
-
Jako jo. Ale na druhou stranu mi to celkově přišlo zaměřený na MMORPG, takže by otázka měla být spíš co tam vůbec COD dělá.
-
-
-
-
Opět něčí diplomová práce?
-
-
Diplomová práce to určitě není, výzkum realizuje Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny, který garantuje doc. D. Šmahel. V týmu také nejsou úplná ořezávátka, další docenti, doktoři a doktorandi. Mrkněte zde: http://ivdmr.fss.muni.cz/projekt-vitovin
-
To vypadá na něco víc.
-