Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na tuhle hru se teším ze několika důvodů. Zaprvé: ať už sem píšete cokoli, diplomacie se od prvního Rome hodně vylepšila. Např. v Shogunovi udělali asi největší pokrok. Na spojence bylo spolehnutí a decimovaný klan se ještě moc rád stal vazalem, jen aby unikl zničení (často vyčítané v prvním Rome - národ nad hrobem a chce zpět všechny provincie a k tomu válečné reparace). *1* Zadruhé: Grafika (alespoň podle wallpapers a gameplay) vypadá absolutně úchvatně. A zatřetí: období Říma, resp. celej starověk je pro tuto sérii absolutně nejlepší epocha dějin *14*
  • Souhlasím s Joem, Total War měl vždycky nudnou hratelnost. Je to moc pomalý. Spíš je to splněný sen pro kluky co si chtějí hrát s vojáčkama *3*
    • Kamarade ty nevis o cem pises, TW ze jsou pomale a nudne ? Ano strategii hura na ne, ala CoH, zde zcela jiste neuspejes ,ale pomaleji musis promyslet, kazdy tah na mape, aby se ti nevymklo z rukou starat se o rozkvet rise a spokojenost obyvatel, ted do toho vseho zakomponuji politikareni a intriky no uvidime jak se to povede, mňam uz se tesim a jako tresnicku na dortu, mas posleze samotne 3D bitvy, ktere budou v RTW2 zcela jiste paradni, alepson dle toho co jsem videl, vzdyt pro stratega, nemuze byt nic lepsiho, nez vzit osud cele svoji armady do vlastnich rukou, to je to prave orechove, obzvlaste se ukazuje tvuj valecny um, kdyz hrajes proti hraci. Proste tahle hra je strateguv raj, alepson pro ne urcite a obdobi staroveku je prave to co vyhledavam.
    • Pomalé? Skús si zahrať Company of Heroes, aebo Warcraft III. Tam jedna hra trvala 20 minút.
    • O to právě jde. Strategie jsou o trpělivosti. Ale je jen málo her, které nabídnou dostatečně dobrý obsah na dlouhou dobu. Série Total War to naštěstí umí. Umí pořád překovapovat, hlavně komunita přidává stále nějaký ten obsah. Někdy se to povede i tvůrcům. Kupříkladu - Expeditions Conquistador se sune hlemýždím tempem, ale ta odměna za objevení fajn questu nebo vyexpení party je skvělá.
      • jo no strategie má celkem pomalý spád proto, že by jinak hráč dobil celej svět za dvě hodiny.. Navíc to co se děje ve strategiích se odehrává během několika desítek let třeba, nejde postavit armádu a podrobit si celej svět za jedno léto.. Normálně kdyby se ta hra měla přiblížit realitě aspoň trochu tak bys na naverbování armády čekal aspoň tejden.. a stejně by to bylo v mnohem rychlejšim měřítku než ve skutečnosti... Strategie má do jisté míry simulovat věci, které se odehrávají v průběhu let.. tak to nejde smáznout hned jen tak.. a navíc se hráč musí nějak pomalu vypracovávat.. nemůže z něj bejt hned pán vesmíru.. to by pak došel herní obsah pěkně rychle..
  • jo dobře.. jen doufam že AI těhle rodů nebude tak chabá jako bejvá AI ostatních národů v těchto hrách... Konečně bych rád viděl že AI národy a i vnitřní frakce se budou chovat nějak "normálně" a ne že tam diplomacie bude jen na oko... Pak totiž ty hry jsou jen o tom válčení.. což je teda pro mě sice větší zábava.. ale občas bych si rád střihnul nějakou tu diplomacii.. ale u většiny her tohoto typu je ta diplomacie z nějakého důvodu uplně stupidní.. nejhorší byla snad v poslední Civilizaci..
    • Jedna historka z prvního Rome: Požadavek Galie,která v tu dobu měla poslední město a pár jednotek vojska zněl: "Prosím neútočte" a pod tím bylo "Přijmi nebo zaůtočíme".

      Jenom taková perlička *4*
      • No většinou to AI bylo dost nesmyslné, náhodné rozvázání dohod, nesmyslné odmítání nečeho, nesmyslné kroky, nesmyslné chování v situacích nouze nebo převahy. Mě se nikdy nepovedlo s někym být v nějakém vztahu jinak než válečném. Jako když sem se snažil navazovat vztahy tak to vždycky dopadlo uplně nějak podivně...
  • To bude hustodémonickykrutopřísná hra, těšim se :)
    • ty jsi vrahoslov *1*
  • http://www.youtube.com/watch?v=pKSkBEJ_wrM

    2:48 používa kameru zamerenou na vojaky aby si lepe vychutnal valecnou atmosferu a taky si mame vsimnout skvele vegetace 3:19
    protože to je to oč v strategiich jde predevsím *1*
    myslím že i Ryse se bude hrát líp než tohle
    • Neni nic lepsie ako sa kochat poriadne zazumovanou rezbou pekne zpredu.
      Konecne !
    • to neni nic proti ničemu.. je tam super zoom s dobrými detaily a taky taktická mapka pro dobrý strategický rozhled... nevidim žádný problém, když si to můžou ve hře dovolit tak proč ne... Rád si určitě nekdy zoomnu do prvních řad a budu se kochat atmosférou :)
  • 2Veskoslav
    cezar skutečne nemel v politice pretoriany, ty tvoje "vedomosti" z historie jsou smešné, možná by stačilo si prečíst víc než dve vety ve wiki, nebo vubec umet cist.
    a navic je ubohe jak se nedokažes slusne bavit, uz jsem te nahlasil redakci
    • Kamo ty kdyz jdes po ulici, tak musi byt slyset jenom pleskani, jak te ta jitrnice bije o celo. O hre nevis vubec nic, placas nesmysly a spamujes diskusi.
    • Veskoslav
      Udělám další blbost a budu na tebe reagovat trolí špíno....

      Praetoriani zvání osobní stráž římských císařů. Již ve vojsku Římské republiky bývala k ochraně velitele a jeho stanu zvláštní vybraná družina, slující cohors praetoria. Tělesnou stráž náležitě upravil císař Augustus. V čele sboru stál původně parovník, od r. 2 př. Kr. praefecti praetorio jmenovaní císařem, obyčejně dva, výjimčně jeden, z dob Commodových i tři. Mimochodem zjisti si, kdy byla římská republika idiote trolský....
      • Jako pretoriani ale sloužili většinou děti šlechty, fungoval tam úplně jinej režim, než v armádě. Zatímco službou v armádě si voják odsloužil svý léta, dostal se na vyšší bot společenský příčky. Služba v pretoriánských službách měla obdobu jednotek SA
        • pretoriáni se náhodou v politice celkem využívali. je několik případů kdy svrhli císaře. používali se taky jako nástroj pro plnění špinavý práce jako například odstranění odpůrce režimu a tak... naopak do války se téměř nenasazovali. vyjeli do války jen tehdy když byl v bitvě přítomen císař a to nebylo téměř nikdy. měli lepší výcvik a výstroj, ale v boji by se řadovejm legiím nevyrovnali protože postrádali zkušenosti.
        • asi bych měl příště psát střízlivý, tak se omlouvám za přehmaty na klávesnici, určiě z toho někomu praskne žilka v makovici
      • p.s.
        mimochodem me cezar ani pretoriani vubec nezajimaji jde o to že se neumíš chovat slušne
        • Veskoslav
          Táhni trolí špíno....;) K Tobě a podobným zrůdičkám se nikdy nebudu chovat slušně, jelikož k tomu nedí důvod, když pouze zasíráš diskuze.
          • mimochodem s tebou končím
            /ignore
            • ok vypadá to že jsem se spletl a ta hra ma opravdu nejakou hloubku, nevim ješte jsem zadnej tw nehral. diskutovat se da i slušne
            • Reagujem na ten tvoj posledný príspevok. Ano tá možnosť tam bude. Je u niektorých jednotiek už od Medievalu jedna. Jednotka sa schová,protivník ju nevidí a ty máš možnosť s ňou zaútočiť priamo na generála poprípade nečakane do tyla protivníka. Ani v reale nieje schovaná jednotka silnejšia,využije len silnejšie postavenie a moment prekvapenia. Navyše napríklad je dobré umiestniť pechotu do lesa,lebo sú chranený lesom pred nepriatelskými šípmi a jazdov,ktorá v lese stráca efektivitu. Jednotky utočiace z kopca,majú večší nárazový efekt, jednotky čo útočia do kopca sa rýchlo unavia,strelecke jednotky na kopci majú dlhší dostrel než tie pod kopcom, jednotka v obklúčení stráca rýchlo morálku, jednotky zo štátmi sú veľmi zranitelné pri útoku zo zadu atď... Navyše na strategickej mape ,možeš schovať armádu a prekvapiť protivníka,takže zatial čo ty si možeš jednotky pred bitkou rozostaviť tak protivník začína s pochodovej formácie a mohol by som pokračovať.
          • jediny kdo tady zasira diskuze jsi ty provokatere, kdyz se ti neco nelibi dej - a nereaguj. kdyz provokujes tak se nediv ze reaguju
      • ok vztekej se ješte víc, alespon budu mít další duvod te ohlásit redakci s navrhem na ban.
        Jde o to že Cesar pretoriany nepouzival v politice, v civilu, plnili jen vojenskou funkci.
        • Veskoslav
          My jsme se ale nikde hlupáku nebavili o politické funkci Pretoriánů, takže prosím Tě vypadni. Už jsi se ztrapnil s válečnou taktikou antiky, teď v tom jenom pokračuješ.
          • aha takže tobe ani nedošlo o čem jste se vlastne bavili *3*
  • u "Pletichaření na kmenové radě Svébů" se mi nevyhnutelně vybavila reality show Survivor a Jeff Probst, říkající s kameným výrazem ve tváři "Johne, vrať mi symbol imunity"
  • No uvidíme zrovna k tomuto jsem celkem skeptický.Ona už diplomacie v total warech celkem hapruje, natož aby fungovaly politicke frakce uvnitř jedné frakce atd.Chtělo by to přece o něco více videi nebo rovnou demo.Předobjednáno mám ale celkem jsem z toho vyveden z míry.
  • No ja dúfam že DVD s hrou budú použiteľné aj po pár mesiacoch po vydaní hry, narozdiel od Shoduna 2. Celkovo dúfam v dobrý technický stav hry a v jej dobrú optimalizáciu.
  • trochu Crusader Kings do Rome 2 ? *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit