Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nighters
    Vidím že tady hodně lidí mluví o LoLku i když podle jejich komentářů ho hráli snad jen 5 min.
    1) Je to F2P - jestli si někdo koupí všechny hrdiny za peníze a druhý za odehrané body je jedno, protože ten co si je koupí bude mít odehráno méně her a tím bude horší hráč. Celé je to o tom jak dobře znáš pár hrdinu, nejlépe z každé pozice a dokážeš porazit i counter. Runy se nedají koupit za reálné peníze!!!
    2) Do Rune Page nastrkáš jen určitý počet rune ( jsou docela levný, a do 10 lvl máš IP boost takže ti IPčka tedy herní peníze rychle naskakují takže si nakoupíš runy a championy snadno) , takže né že ten kdo platí si jich nakoupí milion a ten co si to nezaplatí k takovýmu počtu run nikdy nedorazí. Dále se ti odemyká po každém lvl jeden slot na runy, takže na lvl jedna máš jen jeden slot na runu takže hráč který by jsi mohl koupit za realne penize runy, což nejde, by stejně mohl zaplnit jen jeden slot.
    3) Rankedy se hrají až od lvl 30, kdy těch 16 championu nasbíráš a bohatě ti vystačí a myslím si že je to dobře, aspoň se je naučíš hrát a máš lepší šanci vyhrát.
    4) Hrdiny si můžeš vyzkoušet při týdení rotaci, i když tady musím přiznat že na jednu stranu si aspoň nemůžeš vyzkoušet proti botum kteréhokoliv chceš, ale zase na druhou stranu, trénuj jenom pár hrdinu, všechny zvládnout hned nemůžeš takže zase je to doclea jedno.
    5) Mě se docela i líbí že hrdiny si musíš kupovat, je to jakási odměna za odehrané hry a posbírané IPčka, takže se vždycky rozhodneš co by jsi chtěl hrát a v jaké pozici a s jakým championem by ses chtěl zdokonalit.
    6) Lol hraji kvůli kamarádům, Dotu2 bych taky asi hrál kdybych měl nějaké kamarády co to hrají.
    7) Prosím Ethy@tiscali.cz a Veskoslav@tiscali.cz aby se zdrželi komentáře, nebo aby aspoň psali rozumně a ne tak útočně, hlavně kvůli nim jsem to tady napsal, protože nemluvili zcela pravdu nebo skoro vůbec, jen LoL pomlouvali a lidi mystifikovali.
    • Ethy
      V čem jsem přesně mystifikoval? Chci přesné příklady. A ty pomluvy co jsem o LoL psal jsou podepřený důkazama, takže my tady prosímtě nic nevykládej o pomluvách.
      • Ethy
        Celé je to o tom jak dobře znáš pár hrdinu - Tímhle si kompletně podkopal všechno o čem píšeš. Co je tohle za blbost? Jestli tuhle hru chceš hrát na lepší úrovni, tak musíš znát co každej hrdina dělá a nejlíp s ním mít vlastní zkušenost, zahrát si za něj. Na zbytek reagovat nebudu, nestojí to za to. Proboha já jsem tady tu hru nepomlouval, já jsem jenom reagoval na kec že LoL má kvalitní f2p. Nemá a Riot je špatná firma podle důvodů co jsem psal.
    • Veskoslav
      Budeme to brát jako hráč, co do toho nedává peníze.
      1. Ten, co koupí za reálné peníze, tak se k danému hrdinovi dostane mnohem dříve (jestliže se jedná o drahého hrdinu) a má tedy více her na to, aby s ním začal cvičit. Tudíž drahé hrdiny nejlépe umí ti, co si je koupí. Protože více času=více her=více zkušeností. Tudíž když má někdo 8-9 hrdinů za 6300, tak buď má dostatek času nebo do toho vrazil prachy.
      2. Ano to máš pravdu. Ale také musíš říct, že na 30 stojí dobré runy 400 a více a to máš jenom jednu. Hlavní runy na každou rune page stojí každá dobrá 1000 IP. To jsi také opoměl napsat. Mimoto nemůžeš mít univerzální rune list, to je nesmysl. Tudíž musíš mít minimálně na tank runy a pak něco magického. To už jsou dvě sady. Počítejme každá 4000 maximálně.
      Ale pozor. Co když bych si chtěl udělat 3 sady run? No tak pak musím si zakoupit v obchodě za 6300 IP další dva sloty na rune pages.
      3. Snadno je nasbíráš. Ale opět budeme počítat. Máš 16 hrdinů, počítejme, že si koupíš 10 hrdinů za 375 IP a 6 hrdinů za 1350. Dohromady to máš 11680. Jenom za hrdiny.
      4. Ano trénovat pár hrdinů. Ale jak víš, který ti bude sedět, když máš tak debilně omezený systém výběru? Není lepší prostě říct, zkusím si toho, protože chci? To si v LoL nemůžeš říct. Buď si ho musíš koupit nebo se modlit, že se objeví v týdenní rotaci.
      5. Systém odměn je mnohem lepší v dotě, kdy prakticky můžeš získat jakýkoliv předmět na sebe či na úpravu svého profilu a to vždy když postoupíš na další level a poté náhodně během hraní. To je mnohem lepší odměna než si odemykat hrdiny.
      6. To souhlasím. Pakliže člověk nemá s kým hrát, je zbytečné do hry chodit.
      7. Poprosím jednu věc, co jsem nějak mystifikoval či ohledně LoL v minulých podkastech kecal, rád se podívám a případně omluvím. Ale myslím si, že je to přesně naopak.
      A spočítáme. Pakliže hráč chce na 30 levelu začít hrát Ranked games, mít 3 sady run, 16 hrdinů. Tak musí si vydělat minimálně 30 000 ip. Což odpovídá +-250-300 her. Což mi přijde docela blbé pro začínajícího hráče.
      • 1) Proč bych si mě kupovat hrdiny za 6300? Cena hrdiny se neukazuje kvalitu hrdiny ale časový release, tedy čím novější hrdina vyšel tím je dražší, takže nevidím zde výhodu platící hráč vs. neplatící. Ze začátku nehraje roli kdo má více hrdinů, run, jen to jak rychle se to naučíš. To je prostě fakt.
        2) Hned ze začátku se kupují runy tier 3 takže až budeě lvl 30 budeš mít určitě aspoň jednu rune page plnou - uděláš si klasickou univerzál rune page třeba jen na ADčka - to ti bohatě vystačí. A zase hraješ proti stejně lvl lidem, takže runy tolik nehrají roli, pokud nepotkáš hráče který je premade s čerstvě lvl 30. Zase ty taky můžeš hrát s kamarádem, proto asi hraješ lol/dotu.
        3)Nikomu nedoporučuji hrát rankedy hned kdy dosáhne 30 lvl, neškrtne si.
        4) Než dorazíš do lvl 30 můžeš zkoušet hrdiny z rotace a když se ti zalíbí, koupíš, nebo poradí kamarád který hrdina je dobrý na hraní nebo na pozici kterou chceš hrát.
        5)Dotu jsem hrál chvíli takže nevím, na to ti nemám co říct, jen to že se mi líbí, že si na hrdiny musím vydělat. Že není nic zadarmo.
        7) MYstifikace ohledně toho že platící hráč je ve výhodě, prostě ty body co jsem psal, co ti tady snažím vyvracet jsou tvé mystifikace.
        Celá hra je o skillu, ve hře můžeš i vyhrávat ale soupeř to může otočit i když má o 10 killu - metafora na ty tvoje peníze, když budu mít runy tak jasně vyhraji hru, blbost - je to týmoá hra, takže můžeš prohrát proti celému týmu, který do toho nevrazil ani korunu.

        TÝMOVÁ HRA A SKILL, pak až někde dole jsou peníze.
        • Veskoslav
          1. Už jenom ta blbě položená otázka: "Proč bych si měl kupovat hrdiny za 6300?" Dám ti příklad pár hrdinů. A ohledně stáří, spíše Riot nechává ty hrdiny některé drahé jenom proto, aby z toho vytřískal více peněz. Příkladem těchto hrdinů, kdy čas jejich přidání nehraje roli a přesto stojí 6300 a nováček si na ně těžko bude vydělávat: Lissandra, Nami, Zed, Darius, Fizz, Xerath atd. A jestliže nevidíš ten rozdíl, že přijde hráč, co jde investovat, řekne si, ten a ten se mi líbí, to si koupím a budu hned zkoušet a hráč, který: " No na to mi vyjdou IP, tak si ho koupím. Tak je něco hodně špatně.
          2. Univerzal rune je naporosto k ničemu a na 30. levelu univerzalem akorát vyhodíš oknem 5-6000 IP. Sice runy nehrají takovou roli, ale jde vidět, kdo má drahé a kdo má levné runy hned, jak na daného hrdinu klikneš. Pakliže tedy nemáš čas, tak sotva budeš moci konkurovat někomu, kdo má v tom peníze.
          3. To je sice pravda, že je nesmysl hrát hned ranked, ale i tak by měla být možnost lepšího balancování.
          4. Rady kamarádů jsou s prominutím mnohdy naprosto k hovnu. V těchto hrách si to musíš osahat sám. To, že ti někdo řekne, ten je fakt super, ten umí všechny a je dobrý support a ty pak ve finále zjistíš, že je to hybrid nukera a junglera.
          5. Ono je sice pěkné, že si na hrdiny vyděláváš, ale defacto máš naprosto omezený výběr a specializuješ se pouze na ty hrdiny, na které máš nebo kteří jsou v kolotoči. Když to v Dotě si prostě vybereš a zkoušíš jakéhokoliv hrdinu.


          Celý LoL není jenom o skillu. Defacto nulový postih za smrt, giganticky přemrštěné postavy na levelu 18, neomezený zpáteční port, nejsnazší "jungler" ze všech MOBA. To vše hraje roli. A ano je to o týmu. Ale pakliže budeš mít dva skvělé týmy a ten jeden bude mít ve hře peníze a ten druhý ne a síly budou vyrovnané, tak pak rozhodují maličkosti. A to peníze jsou. Ale každý ať si hraje co ho baví, to je to hlavní. Je nesmysl napsat DOta 4EVER, Lolkaři táhněte do pekel.
          • Meleš nezmysli, cely čas tu meleš niečo o runach a peniazoch a neviem čom, čo je uplny vulshit a nema nijaky zmysel. Hore si sám písal že runy sa daju kupit len za odohrany cas, nie za peniaze. . . (bodka!) takže čo tu kecas o runo listoch a iných výkaloch ? Len mutiš vodu a tváriš sa ako strašný geroj.

            Cena hrdinu odpovedá náhode ako sa v riote rozhodli, v podstate je irelevantná a zdaleka neplatí že drahý = lepší alebo lacný = vidím ho častejšie. Je to uplne jedno, všetko čo to ovplivnuje je kolko hier nanho odohraš ak si ho chceš kupiť. Ked si ho zaplatiš maš ho za 0 hier namiesto povedzme 20. Ale nijako ho nebudeš vedieť hrať horšie ani lepšie. nič sa nezmení, len že ho budeš mať hned, lebo teraz hned ho chcem a nie za týžden. Schopnosti sa nijako nemenia.
            - nulovy postih za smrť je blbosť, neviem prečo ludia nechchu akceptovať že sa jedná o iné hry. To po prvé, k postihu - más postih, nemožeš brániť, nemožeš zarábať, nieje vas 5 su len 4ja/3/2 (je to v hajzli) behať do bazi je nuda, ludia hraju preto aby hrali a nie behali spet do bazy. Nerobi to hru o nič lahšiou len odstránil nudnu časť z hry, ostatne v dote mas kuriera a nechas si vsetko doniest k sebe, kdezto v lolku musis po to domov osobne. Tak čo je vecsi postih, cesta domov po kazdy heal albeo statie na lajne s curierom?

            takže as dostávame k záverno počiatočnej otázke:
            ked sa stretnú dva skvelé tými s totalnym množstvo skillu jeden s prachmi druhy bez prachov, tak vyhrá ten s ešte vecsím skillom, kedže nemaju absolutne žiaden význam.

            A btw skiny su v lolku ovela lepšie spravene ako v dote.
            a btw 2. mal som strašnu chuť na spektru, ktoru milujem ale v lolku nieje, nahral som si to, teraz som odohral asi 6tu hru v dote2 (6tu v mojom zivote) a v posledných 4 som mal najlepšie skore a zažil som 2x WP na konci, nielen že sa chválim (ano aj:D) ale vypovedá to i niečo o tej hre, ako je možné že niekto kto to vidí tretí krat v zivote ani neviem čo kde ako funguje to hra lepšie ako hentie lamy čo nad tým presedia tolko času čo ja v lolku?
            • Nemožem na teba reagovat tak prečo sem -

              A či tu Runa page ako ovlyvní? kedysi to bolo tak, že som si runy manulane nahadzoval pred kazdou druhou hrou, Skrátka ak mas 3 runa stromi a len 2 listy (je to blbosť, lebo ja som nikdy nič nekupoval a listy mam 3) tak si ho pred hrou manualne zmeniš a maš to uplne rovnake.

              Chlapče najprv si to zahraj a bud v tom aspon na ranked urovni potom hodnoť, To je fakt ako hodnoťiť mmo že v nom nič nieje ked si nevyliezol zo začiatočníckej lokácie.

              Hrávam s ludmi, ktorý to hraju tak často jak ja lolko, takže nie nemáš pravdu, so začiatočníkmi som hral prvú hru, kedy sme sice začali 5v5 ale dohrávali sme 3v2. Takže áno zahrava obstojný výsledok i proti "skúseným" hráčom, i ked mi hlava stojí z toho ako to možu byť také lamy, nielen oni, ale najme oponenti. A to do frasa takmer nepoznám itemi vobec nových herov a má značne iné ovladanie a mechanizmi.

              A vôbec prečo hraš to lolko, ked je to tak odporná hra že si zasluži nakydať?:) Ja hram dotu preto lebo su tam niektorý herovia ktorých zbožnujem (spectra, abadon, temlarka, morf, dazzle) a ktorý v lolku niesu, a to je asi aj jediný dovod.
            • Veskoslav
              Co ty zase meleš. V základu máš dvě stránky run, pakliže chceš další, tak si je musíš koupit. A to buď za iP (stojí 6300) nebo za klasické peníze. Pak se ti následně otevřou další dvě rune pages. Takže zase nemel z hladu.

              Mimochodem, to že v Dotě dáváš, je dáno tím, že ti to dává hráče na tvé úrovni. Takže proti zkušeným hráčům rozhodně nezahraješ lepší výsledek, ale proti těm, co jsou na tom +- stejně je vidět, že jsi lepší. Tudíž zase nejsi nějaký "zabiják", jak ses naivně domníval, ale jsi lepší hráč než hráči, kteří jsou na tom časově a skillem v Dotou stejně. A mimoto WP mám u každé druhé hry+otravné Commend me (v LoL je to ještě horší).
      • 1. Tak tady už se tak trochu hádáš o nesmysy. Když hraješ, tak hraješ. Za každého hrdinu ti trvá tak 50-100 her než se za něj naučíš opravdu dobře a pak už to nahoru leze jen pomalu a spíš pak jde o skilly, které jsou u všech hrdinů stejné. Jistě, pokud máš čas na LoLko tak jednou dvakrát za měsíc (momentálně můj případ), tak tě ten čas zajímá, ale s takovýmhle časovým odstupem rychleji zapomínáš než se učíš. Z mého pomedu buď čas máš a nebo ti to stejně nepomůže.

        2., 3. a 7. Tady jsi si vlastně odpověděl sám. Hráč na 30ce už rozhodně není začátečník, ale hráč, který přetrpěl to nejhorší. Na 30ce jsem já už měl těch 300 her odehráno, akorát jsem ještě chvíli sháněl pár chybějících runy a pak už jenom další a další hrdiny... Ač pravda nevím, kolik jsem jich v té době měl. Ale tehdy jsem ještě občas chodil i ranked, takže pár asi jo...

        4. Ano, není to úplně výborný. Musíš si počkat. Je to jako se slevama na steamu, hraješ spoustu jiných her a pak koukáš, že to je zrovna ve slevě... Stačí jen počkat.

        5. Tak zrovna v dotě mě strašně štve, že mám na výběr úplně všechny hrdiny. A ke všemu tak nepřehledně v jedné řadě. Když jsem Dotu zkoušel poprvé, tak jsem 5 minut vybíral hrdinu a jenom nechápavě koukal... Odměny bych neřešil. LoLko není o odměnách ale o skillu. Pochopitelně, když ho budeš hrát hodně, můžeš se pokusit "chytit je všechny", ale to není účel a v ničem (krom rerollů v ARAMku) ti to zas tak moc nepomůže. Mě osobně to, že bych dostal náhodný obleček, nijak nemotivuje.

        6. Já bych ještě dodal, že krom přátel člověk potřebuje i čas. Bez toho, aby si dal aspoň dvě hry denně nemůže počítat s tím, že by byl v LoLku nějak zvlášť dobrý. Za těchto podmínek to člověk může hrát a užít si to a být v tom dobrý, jinak nemá cenu nadávat...
  • Tushan
    ty vole tady je tolik hejtu *11*
  • Jack1947
    To mi spise pripada (bez urazky) , ze se snazi aby se Dota2 dostala k co mozna nejsirsimu spektru a vubec celkove nejvice hracu, ze by strach z konkurence? Takze to dame F2P a uvidime jak se uchyti LOL ma zatim mnohem vice, vybudovane samozrejmne odehranymi letmy aktivnich hracu, takze dota navic kdyz jeste nekdo pari puvodni dotu, nalakat ho sem . Takze placene je malo budeto F2p. *15* "valve se umi o sve hrace prece vzdy postarat nebo ne ? *7* *12*
    • holec89
      sry, ale asi by to na tebe chtelo udelat podobnou stranku jako: http://www.vypatlator.cz/
      • Jack1947
        Beztrestne zarypat, si ani clvek nemuze ty jo... respkt muze a 15- to jako for real? *8* *15* *7* *12* .
    • trolo
      lol wut?
  • Dětinská hra pro nerdy. Nic víc, nic mín...
    • Veskoslav
      A ty jako velikánský kluk hraješ poker. To jsi nám to natřel;) Takže šup ke stolu s 50 centy vkladem a hrej si dál na velikého hráče.
      • Klid nerde...
    • Ethy
      Co prosímtě hraješ ty?
      • Full Tilt Poker
        • doufas, ze se z tebe stane dalsi Negreanu nebo Dwan jo? =D
          • To ani ne, ale doufám, že nebudu pořád v mínusu a nebudu si tam muset pořád vkládat prachy.
            • Já hraji nejnižší stoly.... Vyhrávám, vyhrávám a řeknu si du k vyššímu no a je konec. Tak to bývalo, teď jsem se stabilizoval...
            • Pokud neobetujes spoustu, ale fakt spoustu casu uceni a nejsi nadprumernej v matematice, tak to hraj jen pro zabavu... davej tam treba 2-3 stovky mesicne (coz tak odpovida poplatku za MMO) a hrej nejnizsi stoly... Taky bych popremyslel o tom jit na nejakou jinou hernu, Full Tilt je plnej grinderu a na nejnizsich sazkach nema smysl hrat, protoze tam kazdej jde all in s any two cards..
  • Docela koukám a diskuze pod podobnými články. Hraje ještě někdo tyhle hry prostě pro zábavu? Aby se pobavil, zahnal nudu nebo si zahrál něco s kamarády? Kde jsou ty doby, kdy i prohra nebo hraní proti někomu lepšímu, bylo bráno jako sranda? Asi tuhle dobu zcela nechápu.
    • filias
      Já se přiznám - já to hraji pro zábavu s kamarády. A to skoro od dob počátu D1. Teď D2. A to jsem pořád na úrovni semi-noob. Pro mě vymasí ani nevím jak, ale totální lama taky nejsem. Prohrát mě nevadí. Jen pokud to někdo vysloveně kazí, či má fakt blbý kecy. Což není naštěstí přiliš často.
  • Ethy: Promin ale s prominutím většího ignoranta jsem jaktěživ neviděl *3* ALE HRÁČI NEMAJ ZE ZAČÁTKU STEJNÝ PODMÍNKY!! ZLÝ LOLKO, ZLÝ!

    No každopádně je vidět že si lol nehrál, možná tak tutorial proti botům, kdybys to hrál nemoh by jsi mlít takový kraviny ;)
    Ano nemáš všechny championy na začátku ale koho to štve? Za první 3-4 zapasy si už můžeš prvního (byt levného) hrdinu koupit, do tý doby ti musí vystačit 10 náhodně vybraných postav které jsou f2p (a jsou mezi nimi i ti nejdražší). Samozřejmě že můžeš potkat někoho kdo má všechny postavy koupený, ale šance na to je tak 1:100000 protože je to proste zbytečnost kupovat. A i kdyby, hází ti to proti sobě hráče +- stejného lvlu, takže opravdu, obzvláště v nízkých lvlech na postavě ani nezáleží protože tam se většinou ani o hře nedá mluvit (v porovnání s high elo rankedy)

    Abych to uzavřel, zkrátka meleš kraviny o věcech kterým za mák nerozumíš a klub stejně nemyslících fanboyů jako ty ti to lajkuje, tot vše =)
    • filias
      Nemůžeš vůbec efektivně hrát, dokud si nevyzkoušíš všechny hrdiny (alespoň) proti botům.
    • Ethy
      Podívej se, mě je úplně ukradený co si myslíš, podle stylu psaní mi vlastně ani za nějakou reakci nestojíst, ale stejně. Já tady jen dělám LoL hráčům osvětu. Neříkám, že je LoL zlý. Aspoň ne tady veřejně. To že LoLko je zlý, špatný, to je pravda, to si opravdu myslím, a to za:
      a) Platí herním lankám exkluzivitu aby se na ty lanky nedostala Dota 2. Jsem línej hledat link na redditu kde se to řešilo, ale pokud budeš mít zájem, dodám.

      b) Víš jak vzniklo LoLko a co se kolem toho dělo? Fóra Doty spravoval Pendragon, který nyní dělá v RIOTu. Dělali tajně na LoL a když bylo před releasem, zavřeli fóra Doty a dali tam jen link na web LoL. Sviňárna, že? :) Od správce fór Doty - Pendragona (pracujícího tajně pro RIOT). Samozřejmě všechny posty fuč, komunita naštvaná, Pendragon se zachoval hrozně. A jak se k tomu nyní po letech Pendragon vyjádřil? http://www.reddit.com/r/DOTA/comments/12zjm6/access_to_the_old_dotaallstarscom_to_be_restored/c70dlon
      Ano, nakonec data zpětně dodal, ale jakým stylem?
      c) Ano, myslím si, že je ta hra nevybalancovaná a má špatný koncept f2p

      LoL jsem hrál do levelu 15 kdy jsem byl mimo svůj ntb a musel jsem se spokojit s touhle náhradou. Nebylo to špatné, ale nebavilo mě to hrát. A ještě jednou, je mi úplně jedno co si o mě myslíš, jseš zaslepenej a nedokážeš si přiznat, že hra kterou hraješ je neférová a špatně nastavená s neférovým free to play modelem.
      • Ethy
        A to ještě nemluvím o tom, že LoLko zkopčilo některé hrdiny (Teemo) ve své hře podle návrhů hrdinů právě na tom (smazaném) fóru, které smázli aby zničili důkazy. Prostě hnus, fujtajbl. Jako mě je to jedno, hrajte si to *1* ale prostě ta hra je herní odpad.
        • Promin ale s tebou se bohužel nemá cenu bavit, přiznáš že hru si nehrál (lvl 15 je zkrátka vtip, to je jako hodnotit dejme tomu wowko na tomtéž lvlu) a máš k ní takovéto obšírné řeči, je mi tě upřímně líto.

          To co se dělo před spuštěním lolka je možná svinárna ale mě to zkrátka jako hráče nezajímá, zajímá mě hra jako taková a ta je kvalitní a návyková :)

          No a o kopčení hrdinů si může lol s dotou 2 podat ruku =)
    • Veskoslav
      Ty meleš mnohem lepší kraviny;) Sundej si LoL brýle a porovnej si dva lidi, co mají 30 a jeden do toho vráží prachy a druhý ne. Ten, co do toho vráží prachy, tak nejenom rychleji si vydělá na lepší sadu run, ale může si nakoupit dané hrdiny a pak trénovat proti botům či pak hrát unranked hry. A tam trénovat. Přestane ho bavit, koupí si dalšího hrdinu. Dejme tomu opět za 6300. To už máš 12600 za dva hrdiny. A ten, co by na ně vydělával, tak kolik her? 80-90 her? Na dva pitomé hrdiny? Prostě se smiř s tím. I když LoL komunita je podle mě jedna z nejhorších a neblbějších, co peklo stvořilo, tudíž je asi zbytečné poukazovat na to, že dvě 30 v LoL nejsou nikdy to samé a platící má vždy minimálně výhodu v tom, že si nové hrdiny může zkoušet okamžitě a neplatící si musí vystačit z trapným kolotočem 12 hrdinů.
      • Promin ale tady to prostě nehraje roli, kdo dá peníze nebo ne, je to stejný. Ano jako čerstvá 30ka dostaneš v rankedech na budku, ale po pár hrách už se hráčům vyrovnáš (proto tam jsou taky ligy a divize) Prostě to beru tak že si hru nehrál a vaříš z vody, nic víc. Nemluvě o tom že než vubec dosáhneš lvlu 30 tak minimálně tech 16 hrdinů máš + s nima máš odehráno tak 200-300 her takže bys je i měl ovládat jakž takž, samozřejmě že vždycky můžeš narazit na zkušenějšího hráče ale na to prostě peníze nemaj vliv ;)
        No názor už stejně máš takže tě v tom nebudu přesvědčovat, hádat se s poněkud omezenýma lidma nemá cenu, kor v internetové diskuzi na games.cz =)
      • Lidi já Vás nechápu. V LoLku jsem měl problém s prachama snad jen úplně ze začátku a od tak 200.ho winu se mi tam ty peníze kupí, já na to koukam a nevim co s tim. Jak já to vidim, tak jediný dovod pro platbu v LoLku jsou opravdu jen skiny, osobně jsem za nic jinýho peníze z vlastní kapsy nedal, takže je to z mého pohledu úplně stejné jako Dota 2, která z mého pohledu tento koncept spíš okopírovala.

        Ano, hráč, který v LoLku právě začal, je na tom hůř než třicítka, runy, které jsou na prvních level jen slabé, mu k tomu, aby se třicítce vyrovnal opravdu nepomůžou. A ostatně ani 30ky s nejlepšíma runama nejsou o mnoho silnější. Neříkám, ve vyrovnaném souboji s jistotou nechýlí misky vah, ale když to člověku nejde, stejně ho to nezachrání.

        A co se hrdinů týče - ano, noví hrdinové zpravidla bývají nepatrně silnější než ostatní, ale vždy platí, že je třeba se za něj nejprve naučit, což chvíli trvá, a že v příštím patchi ho vybalancují. A když je člověk noob, tak mu novej champ stejně nepomůže.

        Je pravda, že LoLko nehraju závodně, jen pro zábavu, ale to, na co tu nadáváš, vidím jen jako problém začínajících hráčů. Já jsem si osobně nikdy nekoupil hrdinu, kterého jsem si předtím alespoň jednou nevyzkoušel v rámci rotace. Když člověk získá třicítku, tak zpravidla už má většinu hrdinů vyzkoušenou a ty nejoblíbenější koupené... Pochopitelně člověk taky může s penězi plýtvat, ale to je jeho osobní problém.

        Chápu, že tu nikdo nemá rád LoLko, protože je těžké, špatně se do nej dostává a narozdíl od Doty 2 ho hrají milióny lidí, ale prosil bych o trochu pochopení...
        • Veskoslav
          Tím koncem jsi to pokazil....Zaprvé Dotu hraje naprosto stejně lidí. To, že si Riot hází krásná čísla je jedna věc, realita druhá. Těžké rozhodně není. Je z Doty, HoN a LoL právě LoL nejlehčí a pro nováčka žánru nejlepší. A nevím, proč bych to měl pochopit. Ty zase pochop, že F2P model, co je v LoL je o ničem a smiř se s tím. Tím, že to budeš neustále omlouvat, tím nic nezměníš.....A ano, na to, abych si koupil nového hrdinu vážně stačí si to jednou zahrát v rámci kolotoče.... *7*
          • 1. Máš-li důkazy o počtu hráčů, pak je prosím předlož. Je pravda, že ani já nesouhlasím s tím, že LoLko hraje denně 8 miliónů hráčů, ale věřím, že by to mohl být rekord.

            2. V porovnání s ostatníma MOBA hrama se mi také nezdá nijak těžké, ale všichni hráči Doty 2 mi zatím tvrdili, že LoLko vůbec nedávali a Dota 2 se jim zdá lehčí. Mně osobně se to zdá naopak. Netuším, co je pravda.

            3. Děkuji za nulový pokus o pochopení, tímto způsobem opravdu můžeme k něčemu dojít.

            4. Já to tak dělal a nikdy jsem nekoupil špatně. Neříkám jednou, jednou si člověk dá s botama a zkusí si základy, pak dá jednu dvě hry proti hráčům a pak už má jasno, jestli mu to s ním půjde, nebo se na něj rači vybodne. Pokud v tim vydíš problém, pak prosím specifikuj.
            • najtazsie na hranie je HoN. Hral som lol,dotu2,smite,prime world, dawngate a este neviem ake hry ale honko ako jedine splna to co ma mat moba hra. Kvalitny gameplay
  • Veskoslav
    Podle mě toto není žádný F2P model, protože absolutně vše, co je ve hře je dostupné od začátku. A pouze kosmetické změny stojí peníze. Navíc předměty lze získávat i hraním. Tohle podle mě není ani F2P model. Ale zcela hra zdarma, kdy nic neovlivňuje hráčovi schopnosti.


    A Lolkaři, vzpamatujte se proboha....Systém hrdinů je v LoL největší sviňárna. Nejenom, že musím těžké prachy vyhazovat za minimálně 2-3 sady run, ale polovina hrdinů je tak drahá, že na 6300 hrdinu člověk vydělává docela dost. Na ranked navíc člověk musí být 12 hrdinů. Někdo si řekne, koupím 12 nejlevnějších a jede se. A to je taky blbost. A když už tedy máš ty hrdiny, no tak ti je nejlépe vybanují. Celý systém F2P je u LoL strašný. KOsmetické změny beru, runy bych bral taky. Ale nemožnost vyzkoušení si hrdinů i proti blbým botům, to je prostě nesmysl.....A neargumentujte tady proboha týdením točení hrdinů....To se člověk pomalu nenaučí nic. A málem bych zapomněl, že na 3 sady run si musím dokoupit další místo pro runy buď za reálné peníze nebo herní peníze. Což je další investice navíc. Člověk, co do toho vrazí tisíce má mnohem větší šanci se naučit hera a poskládat si ideální kombinaci hrdinů. Kdy si mnohonásobně rychleji vydělá pomocí předmětů na zvýšení bodů za výhru atd. Prostě se s tím smiřte a nebrečte tady. F2P model v LoL je jeden z nejhorších, co je na trhu. A nic na tom nezměníte. Hra, kde je vyžadována znalost hrdinů prostě nemůže mít model s rotací hrdinů a hrdiny tak drahé, že pomalu člověk neví, jestli koupit dva levné, jeden drahý nebo 20-30 her na 6300 hrdinu.
    • když nevíš o čem mluvíš, tak se o tom nebav. LoL je taky f2p, protože je můžeš hrát zdarma a každýho hrdinu si pouhým hraním můžeš koupit. DOTA2 ti dá každýho hrdinu a kupuješ si jen kosmetický doplňky, což si myslím, že byl původní účel f2p modelu. ne jako world of tanks, kde se bez placení na vyšším tieru neškrtneš, protože nemáš lepší munici a nemáš ani dostatek peněz na opavu atd.
    • JohnyTheZik
      F2P znamena free 2 play a to dota, narozdil od jinych her, splnuje prave na sto procent ;)
    • no zalezi na tom z jakeho uhlu pohledu na to koukas, pro riot je to ten nejlepsi f2p model :)
    • To není F2P to je hra zdarma :D haha dobry :D Tohle není moje auto to je moje kára. Tohle není televize to je bedna. Tohle nejsou kalhoty ale gatě :D Sry ale připadlo mě to jen trošku směšný :D Jinak co se týče Lolka, tak je to tam v klidu nevidim v tom žádnej problém. Máš zadarmo hru, kde kromě vyzualních kravin můžeš mít všechno zadarmo a pokud to chceš dřív (nebo to potřebuješ dřív) tak plať. Myslím že je spousta horších modelů.
      • Dota 2 je hra zdarma. Jelikož všechny její části máš od začátku zcela k dispozici. Kosmetické doplňky nejsou F2P modelem. Protože doplňky nikterak neovlivňují hratelnost či schopnosti hráče. Ale jak to tak čtu, tak to asi těžko pochopíš.
        • nemám náladu na flame. Je to jen jinak nastavenej F2P model. To že ty tomu říkáš hra zdarma a myslíš si asi že jen ty máš pravdu je pěkný, ale příště si tu poslední větu odpusť. Dojem na nikoho neuděláš.
    • nema nic na ten pocit ked si clovek konecne zarobi na hrdinu 6300 :D komunita usudi ze je strasne OP cize v ranked si nikto neskrtne lebo proste perma ban a za dva tyzdne ho nerfnu tak ze s nim mozes robit EU style support = stat v kriku a robit zivi ward ..
  • SuppMastah
    Maj got.
    Chápeš, že například poslední ADC hrdina se counteruje blbou Sivir, což je jeden z nejlevnějších champů? Chápěš, že Aatrox je tak moc op, že ho ze základních champů counterujou minimálně 3?
    Nevybalancovanost LoL chapmů je věc, která se mi nelíbí, ale neplatí nevybalancovaný champ = musíš automaticky prohrát.
    Tady nejde o to, kolik do toho dáš peněz, protože v blindpicku se defaultně counterovat NEDÁ. Proč? Protože to je BLINDPICK. V Ranked je jedno, jestli máš champů 30 nebo 100. Musíš jich mít víc než 16 a z toho se opravdu vybere vždy. Takže ne, opět nemáš pravdu.
    Notabene, rakned by měla z povahy věci být o skillu v první řadě, budeš se divit, ale i některé "direct coutnery" zkrátka neplatí, když hraje noob proti někomu, kdo už pár stovek her odehrál a vyhrál.
    Hráči stejné podmínky mají, protože nakupování champů je až druhá fáze counterování, v první řadě musíš umět hrát. Noob dostane na zadek od každého, dobrý hráč nakope nooba, který si nakoupí věci. Snadná věc.
    Já chápu, že se ti víc líbí mít všechny champy otevřený na začátku, ale tvoje tvrdohlavost a neochota pochopit pár nejzákladnějších a nejvíc odlišujících principů LoL zavání nevědomostí.
    Takže naposledy pro tebe, LoL má fungující f2p systém, pokud se ptáš jak, pak se podívej na mé ostatní odpovědi.
    Nic, jdu hrát, protože zde ignorance jenom kvete.
    • Ethy
      Tak samozřejmě proboha direct coutnery neplatí. Já mám na rikiho takovej build, že je mi úplně jedno když enemy pickne BHčko. Prostě ho sundám i přes track co mám na sobě. Ale prostě tady jde o to, že já mám možnost coutnerovat. Vy, pokud nemáte hero kterým budete enemyho coutnerovat, ho třeba vůbec nevycounterujete. Chápeš?

      Ne, nemají stejné podmínky. Uvedu ještě další příklad kde budu demonstrovat:
      Pepa (p) je boháč a chce narvat 200€ do LoLka. Karel (k) není pako a radši ty prachy utratí za něco jinýho. Oba dva mají level 15. P si koupí hrdiny a pár run. K si je nekoupí. P bude mít díky těm penězům o 4 hrdiny navíc a o 20 run navíc. K je mít nebude. P a K si dají duel (jestli to ta hra vůbec nebízí teda). P si za prachy koupil hrdinu kterej je strašně moc op a na kterýho by K farmil strašně moc dlouho. Osázel ho runama a udělal si build za hodně €ček. K prohrál protože P měl výhodu díky penězům, jeho peníze mu pomohly vyhrát.

      V Dotě by se tohle nestalo, každej by měl přístup ke všemu od levelu 1, tudíž by záleželo pouze na skillu a na tom, kdo ví co čím counterovat, na skillu a na kosntelaci hvězd, protože by Karlův Naix, kterým by counteroval Pepy Kentaura víckrát procnul s bashem než by Pepy Kentaur stačil evadenout pomocí Butterfly.


      Ano, máš pravdu že se mi líbí to, že má každý hráč stejné podmínky od začátku hry. Ano, přijde mi to lepší. A ano, naposledy ti říkám, že nemá, protože zvýhodňuje lidi, co mají peníze. Dota má férovější, tak to prostě je. Tečka.
      • Lurok
        V tom co jsi napsal neni snad ani jedina pravdiva vec. Runy si proste musis nafarmit, protoze ty nejdou koupit. A navic co je to za blbost ze, drazsi hrdina je vic op ?? S kazdym hrdinou muzes bejt dobrej. Ale asi si nakej zamindrakovanej typek co si zahral lolko vubec si neskrtal a nedokazal prijmout ze je proste tak moc spatnej tak radsi rikal je on do toho dal 200€ on je lepsi. Ho*no....
      • Nevím, jestli si to pamatuju správně, ale runy se nedají koupit za reálné peníze. Takže Pepa si s těma 200 eurama může luxusně třeba....zapálit?:D
  • tonnymontana
    zajimavej clanek:) osobne jsem ze stare skoly a nejakejch 10-12eur do hry za mesic mi nevadi vrazit, pokud me hra dava tolik hodin hratelnosti. hry sice uz nehraju ale pamatuju jak ve WOWku obcas nejake to euro za mounta padlo:) jinak ta graficka stylizace DOTA je strasne podobna blizzard stylu. mozna uz je to za hranici slusnosti. prece jen veci od blizzu maji proste svuj styl.
    • tonnymontana
      jinak jak rikam u starejch mmorpg bylo placeni mesicnich poplatku zcela bezne. pokud dnesni hra nabidne nejakej obsah za priplatek kterej se mesicne nevysplha nad 10 eur je to fajn. samozdrejme p2win nemam rad a stejne tak vetsinu F2P ktera je proste stale spatna. SWTOR je krasnej pripad kde f2p model byl ze zacatku absolutne otresnej.
  • Myslím, že už bylo dost Doty a prvních krůčků...chápu, někoho to baví, ale psát o tom neustále články na úkor jiných zajímavostí...uh oh...to radši udělejte samostatnou sekci dota a články o ní
    • Na úkor? Kdyby tady nebyl tenhle článek, tak by na jeho místě bylo prázdné místo, tak nevím v čem je problém. Komu se to nelíbí to číst nemusí
      • já doufám, že za to dostávaj aspoň peníze navíc od vývojářů

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit