Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mam radši hrani na Ps3...děkuji Sony *3* protože když dojdu k večeru s prace domu a mam chut se odreagovat a vypadnout rychle z reality,konzole tohle splni na jedničku a pro to Pc tohle nikdy nevyhraje kvuli nudným instalacim stahovani patchu crackum a dalšim vecem bez kterých to třeba nejde,zakončeno hranim si z nastavenim hry ktera pak spadne a nejde *16*
    .Podle mě by se mělo Pc začit venovat jak mě rano mile vzbudit do prace uvařit mi kafe objednat svačinu,odvezt mě do prace,po praci objednat stul na večeři s moji přitelkyni a hlavně nezapomenout zkontrolovat děti jestli maji napsane domaci ukoly :) .A ted programujte vy co tu někteři pišete ja ci jste frajeři v programovani *10* ....SteamOS držim palce at ze Sony PS4 natrnete Xprdel One a celemu Windowsu *12* *12* Usměv *16*
  • furt nevim co to bude, voco vubec de, novej Os? tak proc i HW? nechapu, bude to cipoévina jak svin
  • minule tady lidi v diskuzi vysvetlovali ze smyslem steam machines je definovat standardni hw, protože problemem pc je že vyvojari musí hru optimalizovat pro velke mnozstvi hw. Tento argument jaksi taky padá, tak fakt nechápu v čem je pridana hodnota tehle hračky *2*
    • Pridana hodnota je preci v tom ze bude lepe. Budou lepsi hry protoze se vyda nova krabicka. Windows si ani neskrtne protoze tohle bude mit v sobe nainstalovano Steam! Podpurne programi a soft okolo do ktereho se muzete prepnout mezi loadingem kol a misi je jen pro hloupe deti. Tak honem, ovladac do pazour, rozvalit se na gauc pred televizi se 720p a parit a parit, zlata era gamingu by Valve. Koupi Steamboxu pripejete na chode deti v africe a bojujete tak i proti zlym korporacim ktere kazi hry a podporujete Linux.
      • Programi pro hloupe deti pyčo. *15*
      • Jack1947
        Presne , pro tebe a tobe podobnym lidem tak sup sup, predobjednavat a tesit se uz ani neni treba stavat od tv a nakonec , tam muzes i zit rozvaleny pred tv. Spat atp... moznosti je spousta *3* .
    • Robotron3
      Hlavně o těhle věcech mluví lidé, kteří o tom nemají ani páru. Optimalizace na rozdílný hardware pc je uplná blbost, protože proto existuje DirectX.
      • Nebo OpenGL :)
  • solearis
    Skvelé to mať potvrdené. (Mám zostavu Intel+AMD.) Som veľmi nadšený, že dostanú Windows konečne konkurenta. Jediné čo ma posledných desať rokov drží pri Windows sú hry. Bol som úprimne prekvapený ako sa Linux (skúšal som Ubuntu) za posledných päť rokov zlepšil. Už aby tu krabičky aj so softvérom boli čo najskôr.
  • Bylo by nejlepsi, kdyby vsechny steam stroje meli jen AMD graficke karty s novym API pro primy pristup k hardware. Mohla by se pak delat pro linuxovy steam os grafika na mnohem nizsi urovni, melo by to tak alespon nejakou vyhodu proti normalnimu pc a hrac by mel za stejne penez vice vykonu podobne jako na konzolich.
    • Pripadne nVidia konfiguracia by mohla mat nvapi, ze?
    • Jejdasku, proc by to melo byt jen tak? je to o driverech, a pokud mas pristup k driverum, co implementujes je na tobe. Takze pokud bude AMD "vic" otevrene po strane kernel driveru, (a min binarnich blobu), pak proc ne ;-)
      • A ono je AMD snad malo otevrene? Vzdyt AMD linuxove komunite zpristupnila dokumentaci. To ze toho neni prilis vyuzito a otevrene ovladace jsou dost bidne je vec jina. Ale Valve ma dost penez na zaplaceni par programatoru na plny uvazek, aby s tim pohlo. Teda pokud to se svym zamerem mysli vazne, veri mu a chce do toho investovat.
    • To by nejdřív muselo AMD dát do pořádku na linuxu svoje ovladače. Konečně, to je taky důvod, proč si Valve do těch prototypů zvolila NVidii. Samozřejmě, do budoucna, kdo ví.
      • neviem ja som nikdy nemal problem s catalyst pod linuxom. S nvidiu som mal to ked som nahral ich driver tak mi vzdy padli X-ka. Teraz bezim na open drivery pre radeony pretoze AMD uz nepodporuje HD4850
  • Já se moc nedivím, že nejdřív uvedli sestavy s Nvidií, osobně mám s amd vga a linuxem hodně špatné zkušenosti.
    • Ja mam zkusenosti skvele, tvuj problem ze si to sam neumis dodelat.
  • Doug Lombardi? Generální manažer Los Angeles Kings?
    • Hm.. Ještě teď se stydím, že jsem si spletl jména Doug a Dean.. *15*
  • Robotron3
    Jsem rád za iniciativu na Linuxu (velice), ale Steam Box nemůže uspět (Steam OS snad ano). Valve si staví tak trochu vzdušný zámky a i přes ten hype, možná ani oni nečekají, že z toho bude nějaká masová záležitost. Steam Box určitě nebude dotovaný jako konzole, takže bude drahý oproti Xbox One, PS4. Díky své otevřenosti to ani nemůže být zařízení cílené na naprosté laiky, kteří si chtějí jen zapnout u TV krabičku a hrát. A ti co tomu zase rozumí, si raději postaví svoje PC a nainstalují na něj Steam OS. S modularitou budou problémy, s hrami přes Wine budou problémy, s Ati budou problémy, ne že ne. Tohle si koupí jen pár nadšenců. Doufám ale, že Steam OS se uchytí aspoň jako herní OS. Tomu věřim víc než Steam Boxu.
    • Mám pořád pocit, že tady nějak moc lidi nechápou, o co jde. Hraní přes Wine rozhodně nebude na SteamOS normální (to leda, že si to dobastlí lidi sami, pač SteamOS bude otevřený). SteamBox má být v prvé řadě právě All-In-One řešení dodávané nějakým výrobcem HW s předinstalovaným SteamOS (jako telefon s Androidem). Takže to rozhodně má být snějně jako u konzole. Člověk koupí, zapojí a hraje (protože mu hned naskočí Big Picture). Že mu hry poběží na linuxu ho vůbec nemusí zajímat (pokud nebude zrovna nadšenec). Jediná relevantní výtka, která vůči tomu může zaznít, je cena.
      • Taky nevím proč od toho všichni čekají Linux pro minoritu a ještě jen z řad IT fajnšmejkrů. Taky vidím Linux upravený ve stylu Androidu pro jednoduchost, kdy koupíš, zapneš a hraješ ...právě kdo chce, zapne, nacpe kreditku do Steamu a jen kliká na hry co chce a hned hraje ... pro Valve víc peněz a čím větší amatér, tím víc peněz (viz konzole), takže bych se nebál, že to bude složitější než zapnout "hloupý" PS3/Xbox, ale pokud zůstane otevřený a na pozadí stále vyspělý OS, může nabídnout mnohem víc a zaujmout i schopnější část publika.
        • Jack1947
          Ne, pokud nebude mit exkluzivky jako maji ty zminovane konzole. Me se to zatim spise prici, kdo neni uplnej antitalent tak si porad postavy za solidni penize sestavu sam. Stale je v kartach ta cena... az ji budeme znat budeme moudrejsi , stejne jako az budume moci videt prvni betatesterske dojmy. Spekulace jsou hezke ale onicem. Nehazej to do pytle s konzolemi , jestli si tim nechces znepratelit konzolisty atp... *3*
      • Jack1947
        Ha, cena ted si uhodil hrebicek na hlavicku. *5*
    • proc by steambox nemohl byt pro laiky? Nevidim zadny problem proc by se nedalo zapnout a hrat.
    • Paulcz
      Ufff.... Vždyť je to úplně obyčejné PC jen s obchodní značkou. Něco co dneska u PC chybí. Nechápu proč by někdo k tomu nemohl přijít, zapnout a hrát. Mám v obýváku HTPC a světe div se přijdu, zapnu, hraju nebo se dívám na filmy úplně v pohodě.
      • Robotron3
        Protože Linux... PC s obchodní značkou vůbec nechybí. Máš PC se značkou Lenovo, HP, atd...
        • Málokterý výrobce je schpný poskládat rozumnou sestavu kupodivu, takže jsem si vždy musel skládat sám. Většinou zvolí nekvalitní díly a přirážku ...a nedá nic navíc, tak není důvod kupovat. Navíc každý takto zbastlí 100 sestav, které vychrlí na trh ...
        • Omg tak o čem je konzole - maximální jednoduchost, až primitivní použití ruku v ruce s jednotným hw. Steam OS ti může dát tu jednoduchost ovládání a SteamBox unifikovaný hardware. Jenže narozdíl od konzole snad nechají právě možnost vlastní volby. Nakonec jestli vyberou třeba i5 na 3.0GHz jako standard, na který se budou hry optimalizovat je fajn, ale nebrání ti to si pořídit i7 na 4,5GHz a užívat si ty hry "stejně".

          Ve výsledku získáš co s konzolí, ale nemusí to být jen krabička na hraní a nemusíš mít kus jako ostatní, klidně si poskládáš vlastní. Spousta lidí chce mít možnost na herním PC třeba i pracovat (tak je výkonné, nemusíš mí na práci nutně šmejd za 8 tisíc).

          A co se týče dotací ...tak není to sleva z žádné "kouzelné" krabičky. Někde dají, jinde vezmou ...takže zase, nevidím v tom žádnou (!) výhodu.
        • solearis
          Skôr by som to prirovnal ku "Custom Builder"-om ako Alienware. Dúfajme, že vedia pomocou OEM spraviť slušné ceny a že im naďalej bude Steam generovať hromadu peňazí. Konkurencia dnešným hráčom neuškodí. ;)
        • Bohužel dnes je značka na PC spíš urážka, kéž by to Valve dokázalo změnit
  • Doma jsem měl spoustu sestav a dle mé osobní zkušenosti grafiky od ATI měli vždy problémy s ovladači. Aktuálně mám desktop i notebook s ATI a pořád řeším nějaké problémy což jsem s nVidíí nikdy nezažil takže volba nVidie je jednoznačná a navíc nabízí physX. A že procesor je intel? Vždyť AMD je na ústupu od high end procesorů a chce prodávat jen mainstream. Prostě už vůbec nestíhají krok s intelem co se týče technologií. Takže teď tu další sestavu co si chci koupit bude jednoznačně intel a nVidie.
    Byl bych teda rád kdyby se AMD vzchopilo a zamakalo jak na procesorech tak na ATInách, protože bez konkurence na trhu to nebude dobré. Ale dokud s tím něco neudělají to mi výrobky od nich nepřijdou vhodné.
    • Shania
      ATI prestalo mit zavaznejsi potize s ovladaci nekdy pred peti lety... ted je to spis naopak.
    • Robotron3
      Tady se ale jedna o ovladače na Linux, a to je uplně jiný příběh.
      • Souhlas, na linuxu s ovladačemi AMD problémy nemám. Okenní nemohu posoudit, když jsem ještě na oknech jel, měl jsem NVidii.
        • Jack1947
          Takze to nebude jen bonus, bude to spise pro majitele AMD grafaren ? Zdali jsem to dobre pochopil.
    • Jám měl pouze problém s ovladači kdysi dávno s MSI hd 2600Pro AGP a to sem použil ovladače přímo od MSI. Vyřešilo se to tím že jsem stáhl ovladače přímo ze stránek AMD jenže problém byl že ovladač GPU jsem musel instalovat ručně přes přidat nový hardware, ale CCC pak už šlo nainstalovat klasickou cestou. Teď používám HD 6670 a nemůžu jsi stěžovat, na XP používám klasické verze a sevnach stahuju a instaluju beta veze (pokuď je).
    • To je člověk od člověka, poslední dobou jsem měl jenom ATI/AMD a nikdy žádný problém :-). Snad tady zase nebude nějaký flame :-).
      • Pethulla
        no ale aspoň by to byl pěkně nostalgický flame: riva vs voodoo vs geforce....a ne furt ty stupidní a už i trapné pc vs konzole.
        • riva byla oskubana geforce, ne? (oboje nvidia)
          • Nie, poradie je Riva, TNT az potom GeForce.
            • Uz ked sa chceme opravovat, tak potom GeForce 256 :)
            • Opravil bych, že byla RIVA 128, RIVA TNT, RIVA TNT2 (a modifikace Ultra), pak první GeForce. GeForce přidala hlavně poprvé hw T&L jednotku. GPU mě hlavně v té době docela fascinovali a dokonce jich mam pár ve sbírce :-)
        • Jack1947
          Vitam , ja bych se zas mohl neco taky priucit s te historie kdy jsem jeste nebyl, pc pozitivni. *3*
  • Nějak pořád nechápu, co mi to oproti PC přinese...
    • Ušetříš za wokna...
    • Tebe asi nič, ale mne ako užívateľovi linuxu to snáď konečne prinesie rozumné ovládače grafiky. Steam-machine bude mať oproti poskladanému PC so SteamOS práve tú výhodu, že nebudú problémy s ovládačmi a niektoré parametre jadra budú môcť byť prednastavené "na mieru" (čo môže znamenať pár fps navyše, rýchlejšia odozva systému, ...).
      • Aha, takze to bude jen dalsi hraicicka pro uzivatele Linuxu. A jsi myslel, ze jim pujde o to pretahnout lidi z Win...
        A prosim, pouc nas, jake jsou ted nerozumne ovladace grafiky? To by mne zajimalo.
        • ono je to asi tak, investuj do neceho, co neni majoritni. Proto na to Amd/Nvidia prdeli. Nvidia, co ji Torvalds hezky nadal, se jaks-taks pochlapila... ale kdyz tu bude steamos, tak je to pro ne vetsi motivace (vic nas*anych zakosu, proc to nejedE)
          • Ale nebudou zadni nas... zakaznici. Vsichni zustanou u Win, jako doposud a jen par pomatencu bude v diskuzis mlit, jaky je SteamOS super. Jinymy slovy uplne stejny stav, jako ted, jen misto SteamOS melou o Linuxu...
        • Tak kdybys viděl dál než za stodolu, tak bys věděl, že ovladače donedávna byly na Linuxu tragédie a to doslova. AMD je na Linuxu vlastně tragéd pořád proti Nvidii. Ta podává už téměř vyrovnané vsledky mezi Win a Linux. AMD má tak poloviční výkon, neměřil jsem to, ale opticky to tak vypadá. Přetáhnout lidi od konzolí, to to má asi za cíl. Ale nevím nevím, lidi jsou pohodlní a spousta jich má na prosté surfování koupen Win a už slova Linux se děsí. A to by museli jen trochu jinak klikat *1*
    • Udajle efektivnejsi vyuziti HW. Jestli a jak moc velky rozdil to bude, je porad otazkou.
      • Normálně mám slzy ve vočích, jak se směju *1* Valve vážně asi ztratilo soudnost.
        • kostejnesmrtelny
          Slzy smíchu v očích mnoha nevěřících Tajnejch doprovázely nejednu přelomovou událost. Počítám, že když Valve před lety podmínilo hraní HL2 instalací Steamu, bylo okolo toho slz taky dost (sice převážně od vzteku, ale to je vedlejší) a když přes něj začali prodávat hry, jakbysmet.
          • Další vizionář s křišťálovou koulí, co se každý večer modlí pod plakátem Stýva Jobsů? A jinak ano, Steam jsem nechtěl, byl mi vnucen. Ale nějak zvlášť jsem se mu nebránil. SteamOS nezavrhuju, snad neskončí jako systém v mikrovlnkách. Ale ty jejich bedničky a celý zacílení je z mého pohledu nereálné.
            • Jack1947
              To se uvidi az podle ceny jak "realne" to bude. *3*
    • Jack1947
      Nic , jen vlastni Steamos a uz rovnou pc sestavu na prani... jo a jeste lepe kdyz budes to provozovat z obyvaku tak tim lepe. *4*
      • postolka
        Jj, podle me jim jde hlavne o to, ze si to lidi muzou dat do obyvaku. Tam bys normalni PC bednu asi nedal :D.
        • A proc bych ji tam jako nedal? Navic uz vidim, jak v tech jejich pidibednach chladej Titana....
        • Proč bych nemohl? SteamOS bude stejně kdovíjaké a těch jejich krabičkách si každý bude moci vyměnit co chce. Proto v tom nevidím smysl. Aby hry na tom k něčemu vypadaly, musel by někdo hrábnout na OpenGL, které se už několik let nikam nehýbe.
          • postolka
            Jasne ze muzes, ale vetsina lidi si do obyvaku PC case s mysi a klavesnici dat nechce :D.
            • No chapej, ja chci hrat na televizi v obyvaku, ale ne na pc, ktere na to neni uzpusobene. Ja nemam problem s konzoli, ale ten kdo je nesnasi ma problem a pro tyhle lidi dela Valve stambox, konzolove pc.
            • Ano, nechce, tak proc by si tam davali tohle?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit