Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nějak se mi to nezdá...proč se nedá hra udělat jako "putovačka" s družinou ve stylu Mass Effectu, kdy by člověk cábral po Středozemi a tu pomohl s tímhle...pak zase s tímhle a třeba by se prolínal s putováním společenstva. Jenže ne, zase z toho bude pustá řezačka skřetů a cesta za pomstou :-( A co třeba udělat hru ze středozemě, kde by byl vzestup Saurona a postupné ovládání "temných částí" středozemě atd.... :( Prostě chci si zahrát hru taky z druhý strany epic příběhu a né bejt pořád jen ten hodnej co musí pobít co nejvíc skřetů, jižanů a východňanů :-(
  • Magister_Peditum
    Nazgůlové se ale do Mordoru vrátili už asi tisíc let před událostmi v Hobitovi. Tedy minimálně je jejich přítomnost prokázaná v Minas Morgul, kde rukou Nazgůla zařval poslední gondorský král. Takže v době po Hobitovi mohl být v Mordoru těžko nějaký hraničář a rozkvetlé louky. Že tam Sauron uprchl až poté, co Gandalf a spol. zaútočili na Dol Guldur, je sice fakt, ale těžko prchal už do dávno předem nezabezpečeného postavení.
    • Jinak - sice je to wiki, ale alespoň je to hezky ucelené: http://cs.wikipedia.org/wiki/Mordor
    • Tady už jsem si musel pomoci jinak než jen tápáním v paměti:
      2463 nachází půlčík Deagól při lovení ryb v bahně řeky Anduiny zlatý prsten.
      2941 Thorinova výprava - nalezení prstenu Bilbem
      2002 nazgûlové dobudou Minas Ithil
      2050 zabití posledního Gondorského krále - nástup správců
      2063 se Mithrandir rozhodne prozkoumat Dol Guldur
      2951 se posílený Sauron znovu prohlašuje za Pána světa, opravuje Barad-dûr a sbírá další síly na ovládnutí celé Středozemě.
      3018 Frodo se vydává z Kraje na výpravu do Roklinky

      Hmmmm....Mordor byl sice pustina, navíc i při nástupu správců a padnutí Minas Ithil - byli hlídky u černé brány stále aktivní - poskrovnu, ale byly....Avšak nedlouho poté byla brána opuštěna - ano do Mordoru se vrátilo zlo, ale Mordor je docela velké území - Hora osudu neleží ani ve třetině jeho rozlohy....navíc nějak velké armády tam nevznikaly....Sauron začal naplno sestavovat svou armádu v Mordoru až po postavení Barad-dûr.....
      • Obsazení opuštěného Minas Ithil bylo dávno před výpravou, dokonce i před Glumem, dobitím Hory a příchodem Istary. Ověřoval jsem to dle textů v Silmarillionu.
  • Jam97
    Hra zní zajímavě, ale většinou příliš velké očekávání je na škodu. Když to pokazí, vrhne se na ně taková armáda fanoušků Tolkiena ( armáda větší, než Saruman kdy doufal ) a hra propadne v zapomění. Já bych uvítal další strategii z prostředí Středozemě, protože ty, byly naprosto výborné ! :) Třeba ale budu nakonec příjemně překvapen :)
  • A ja si podle nadpisu myslel ze vyjde dalsi dil té perfektni strategie *9*
  • Mordor a kyticky ? Po Morgothove vlade a naslednem Sauronove panovani je Sahara oproti Mordoru rozkvetlou loukou, je absurdni si myslet, ze se tam neco zazelena, protoze si Sauron dal na chvili pauzu.
    • Veskoslav
      Ale v Mordoru jsou rostliny:) Jedovaté ostružiny atd.
      • no a v pousti jsou kaktusy...no na sahare asi ne, ale jde mi o to, ze z clanku to vyznelo, jako normalni louka
  • korok
    V Tolkienově světě je hranice mezi dobrem a zlem jasně daná. Už jsem to jednou psal a nemůžu si to odpustit a napsat to znovu: jediní dobří duchové jsou Maiar. A podle toho co se píše v článku do hraničáře vstoupí jeden právě z těch duchů. Což upřímně řečeno háže lore Pána prstenů z okna.
    • A proč by to neměl být zlý duch, jako ti z Mohyl? Nebo jako nazgúlové? Hrát za Maiar by mi teda přišlo jako o dost větší blasfemie :)
    • VergiliusGrey
      Neřekl bych, že ta hranice je až tak jednoznačná. Když pominu Melkorem zakažený Maiar (Sauron, Balrogové...), tak třeba Feanorovi synové nebyli zrovna žádní svatouškové. Také si vzpomínám na některé občanské války, zrady a podobné věci. Ale také mám obavy, aby lore PP neničili. Přece jenom Sauron se do Mordoru nevracel zrovna s armádou, pokud se dobře pamatuju.
    • The_Nameless_One
      A kde bereš tu jistotu, že zrovna tento duch je hodný? Třeba v materiálním světě sleduje svoje vlastní cíle a Talion je jenom loutka, kterou k tomu používá.
    • Ze mě občas vystoupí duch, před kterým ostatní prchají. Znamená to, že jsem plný zla ?
      • The_Nameless_One
        "Zlý" možná ne, ale "uvnitř zkažený" určitě...
    • No vzhledem k tomu, ze spousta Maiar byla zla, tak neni duvod proc by nekteri jini duchove nemohli byt dobri. Nehlede na to, ze ten duch co vstoupi do hranicare ani dobrym duchem byt nemusi.
      • korok
        Maiar byli vždy dobří duchové a lid Valar. Jen některé z nich zkazil Melkor a udělal z nich tak svoje služebníky. Balrogové a Sauron kupříkladu.
        Pokud ten duch co hraničáři pomáhá není dobrý tak proč mu pomáhá?
        I když je asi pravda že až bude víc informací tak budeme moct dělat závěry.
        • Ano jediný zlý Valar byl Morgoth, ale Maiar co se přidali na jeho stranu bylo povíce, Sauron byl první a nejmocnější, ale Morgoth je dávno na výletě po prázdnu a pochybuji, že všichni zbývající služebníci se rozhodli následovat Saurona. Navíc spousta zrovna z téhle "spirituální" stránky nebyla Tolkienem vysvětlena - on se Silmarillion nesmí brát až tak moc vážně, je to jen souhrn některých poznámek do smysluplného pořadí....Jinak pokud se nemýlím Balrogové nebyli Maiar.
          • Ne počkat - moje chyba :D Balrogové byli Maiar....kdo si to má všechno pamatovat....
          • Veskoslav
            Byli. Melkor je vedl, ještě před stvořením Ardy. Většina z nich během první válek sloužila Morgothovi. Ale po zničení jeho pevnosti se stáhli do pozadí, zůstali a čekali. Většina stejně byla zabita či jejich moc byla tak malá, že raději utekli. Balrog v Lotrovi se objevil jenom proto, že ho vykopali trpaslíci a probudili jej.

            Jinak jsou dva druhy. Ty, co vytvořil Morgoth během prvních válek ve svých "laboratořích" spolu s draky, pavouky a skřety a původní, kteří jsou Maiar. Ale defacto jsem nikdy nepochopil kdo byl kdo a kdo a proč. Tolkien měl až příliš mnoho nevysvětleného.
            • Mám pocit, že tě je tu nějaká tajná sekta, co tě nemá v lásce chlape *1* *1*
            • Veskoslav
              Nereš Davide, tady je nějaká hodně smutná nula, co mi toto dělá napříč diskuzemi a cokoliv napíšu. To nemá cenu řešit.
            • lol tolko mínusiek.. čo vám ľudia drbe?
            • Předběhl jsi mě *1* *1* Já v tom mám vždycky hroznej bordel....
        • no prave, Tolkien je plny nejasnosti a nejen Balrogove z Maiar podlehli zlu, ale i Saruman a kdo vi co byla zac treba Ungoliant, kdyz v podstate byla mocnejsi nez nejmocnejsi z Vala Melkor a malem ho sejmula ?
          • Ungoliant - jako mnoho jiných temných tvorů byly stvořeny už v písni - tedy teoreticky jsou stvořeni díky Morgothovi (tomu především) a Sauronovi, kteří si hudbu měnili podle sebe....Morgoth pokřivil svět už na počátku všeho, když soupeřil s Ilúvatarem....
            • Hmmm, ale myslím, že tohle bylo zmíněno až v nedokončených příbězích....takže je tu předpoklad, že je to Maia nebo Valar....Ostatně tuhle diskuzi bychom mohli vést do nekonečna, ale nejlepší je to u dřevěnýho stolu u nás ve starověké krčmě, při kormě, svíčkách a svazcích knich, A4 a bandě lidí....prostě se asi nezhodnem....ale jsem rád, že je tu mezi hráči toliko zapálených Tolkieonovců....
            • Ale ano existovali prave Iluvatarem stvoreni Ainur a ti znich kteri pak vstoupili do Ardy byli podle sily ,,rozdeleni,, na Valar a Maiar..takze pokud Tolkien pise ze Ungoliat existovala pred vznikem sveta, tak musi patrit mezi Ainur a byt bud Vala nebo Maia...vzhledem k jeji moci spis Vala. To ze nekempila s ostatnimi Valar na Valinoru nemusi byt nic proti kanonu zvlast kdyz na sebe prijala podobu jakou prijala...megapavouk schopny prist site temnoty by se ve Valinoru asi moc dobre nevyjimal :D
            • Pozor - na začátku nebylo vůbec nic krom Ilúvatara a jeho prvních tedy Valar a Maiar....V písních se odehrávaly různá témata - tyto písně sami o sobě svět nestvořily - tedy né úplně, byly něco jako nitky osudu, vidina světa jenž může být, Ilúvatar poté na základě jejich písní vytvořil svět - tedy téměř holé nic, jen surový podklad, když poté Valar a Maiar začali budovat a přetvářet svět - tedy Středozem/Ardu nacházeli v ní věci, které byly stvořeny společně s Ardou a které jim buďto pomohli v jejich úsilí a nebo škodili....tedy před stvořením světa nemohlo existovat nic - tedy v rámci toho co Tolkien popsal....
            • no to neni jiste ze byla stvorena pisni, protoze Tolkien o ni pise, ze pochazi jeste z doby pred stvorenim sveta
  • Jack1947
    Konecne mozna hra za kterou by se Tolkien nakonec mozna stydet nemusel (kdyby zil). *4* Zasla slava, herne bude navracena. *3*
    • Veskoslav
      Když neumíš psát čárky, tak je ksakru nedělej....
      • Jack1947
        Fakt, i ty budes poucovat uz o tom jak mam psat kdyz je psat nebudu vadit to bude, kdyz budu ... stejnak tak, neprejdeme to ? by jsme se neshodly, dulezity je obsah nikoliv forma. *3*
        • Veskoslav
          Obsah i forma jsou důležité, podle toho Tě lidí také posuzují....
        • to sice ano, ale snaha se holt pozná, a ty se moc teda nesnažíš.
          • Jack1947
            A proc bych se snazit mel ? Snaha mi v tomto pripade neni k nicemu.
  • Chudak Tolkien.
  • Veskoslav
    Já se těším. Navíc poslední dobrá hra byl/je Lotro a to jenom prostředím, které je udělané skvěle. Příběhově se mi docela líbilo War in the North, ale ta hra měla spoustu jiných chyb. Od odfláknuté grafiky až po katastrofální koridorovost atd. Osobně si myslím, že potenciál je obrovský, záleží jak bude hra celkově zpracovaná. Nechci žádné slow motion efekty a podobné sračky, nechci nesmrtelného hrdinu atd. Chci pěkně zpracované, dlouhé a nelineární dobrodružství, které by odhalilo či objasnilo spoustu věcí mezi jednotlivými dějovými epizodami ze světa Lotra a Hobita.
    • Musim říct, že War in the north jsem si skvěle užil. Jako akční oddechovka to bodlo. Grafika mi přišla naopak moc pěkná, ale každý máme laťky vnímání grafiky jinde. Snad jen inventář a předměty v něm jsou graficky dost odfláklé. Koridor to je, to bez debat. A mohlo to být o dost delší a o něco obtížnější. I finální souboj byl dost fraška. Po dohrání lze sice obtížnost zvýšit, ale hrát to znova mě zatím neláká. Ale jinak u mě spokojenost.
      • Hlavně tam byl co-op a to se dneska cení. Já už to dohrál sedmkrát. *1*
  • Líbí se mi to, je tam plno zajímavých nápadů takže to může být dobré, jen by mě zajímalo, co je to za žánr hry? A nevím možná je to v textu ale nějak jsem to tam neviděl, je to RPG viděné třeba z pohledu vlastní osoby? Nebo je to z pohledu třetí osoby? Díky
    • ales.smutny
      Z pohledu třetí, myslel jsem, že to z kotextu přirovnání dojde, ale chybka na mé straně, doplním :)
      • Aha, děkuji za informaci :).
      • *kontektu
        • ales.smutny
          Hahá! A nyní musíš spáchat grammarnazi harakiri :))
          • *seppuku

            ale zasmal sem se =).
            • Thorar
              *jsem
          • a kurna :) to se tedo povedlo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit