Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana je šílenství, tvrdí šéf GoG
2.1.2014 | Ladislav Loukota
144 příspěvků
-
Lidi už jsou i líní hru složitě hledat a dlouho stahovat, aniž by si byli jistí, že pirátská verze bude fungovat. Mnohem snažší je si originální hru levně koupit a stáhnout z rychlého a prověřeného serveru.
-
-
Na druhou stranu je třeba říct, že než vyplňovat 2 miliony registrací a posílat svůj email kdovíjakým čertům, je prostě jednodušší si stáhnout crack. u spousty steamovek jsem to tak nakonec vyřešil. O filmech se už ani nebavím.
-
Tos me pobavil kamo, vod huny se ti teda prasi slusne. Pirati jsou zhouba hrani to je proste fakt.
-
-
za predpokladu, ze upiratena hra = neprodana hra, coz ale zdaleka neplati
znam i lidi, co treba stahujou vsechny filmy a kouknou sotva na desetinu, s hrama to bude podobny, sragora je porad sragora, i kdyz stazena -
-
Spíš neprodaná hra je zhouba tvůrců, někdy právem, někdy neprávem. A na tom nějaký podíl piráti mají.
Za sebe se snažím koupit origošku všech her, u kterých jsem strávil hodně hodin.
-
-
-
Tomu ani sám nevěříš... Všechna dostupná data poukazují na drtivou převahu pirátů nad nepiráty. Jestli je nepirátů v průměru 10 % z celkového počtu hráčů, tak je to ještě hodně. V tomto světle je tvůj příspěvek blábol.
-
-
Drtivá vetšina pirátů je pod 18 let, jakmile si člověk začne vydelávat peníze a vi, ze čas není jen na sedeni u PC, tak zjisti, ze hry s nizkou cenou (do 10€/$) je pohodlnejsi si koupit a stahovat je rychlosti 3M.
-
-
Tak drtivě bych to neviděl. Znám hodně dospělých co pirátí hry a programy a to si přitom vydělávají hodně slušné peníze. Znám i pár skoro důchodců, co jsou na neplacení za soft už prostě navyklí. Někdo k tomu třeba dospěje s vyšším věkem, ale někdo zase ne.
-
-
Přesně. Taky znám hromadu lidí, kteří si klepají na čelo, když jim řeknu, že jsem si koupil na netu hudební album. Já jsem taky stahoval, kupoval pirátské verze apod, ale hned jak jsem se dostal do práce, tak od té doby si kupuju a vybírám hry, které vím, že budu hrát.
-
-
Opravdu si myslíš, že se "pirát" po překročení hranice 18-ti let se stane spořádaným zákazníkem? :D zkus být trochu realistou... Když na to člověk má a je mu jedno za co utrácí, tak ten peníz na to samozdřejmě dá.
I tak je ovšem plno lidí, kteří s tím mají zkušenost a nemají proč to měnit (např.: převážně pokud danou hru na internetu najdou do cca 2 minut a ještě "tím" ušetří).
Je to jenom o zvyku a je opravdu naivní si myslet že se "něco" změní po překročení 18-ti let a prací.
*5* -
-
Ten mezník 18 let byl příklad, já třeba pirátím velké hry. Kupuji si vždy české hry, nebo když je cena do 10€/dollarů.
Většinou si po zahrání pirátské verze (pokud mě hra zaujala) koupít originálku (i když většinou čekám, až bude někde akční cena).
Jde hlavně o to, že když si udělá člověk vztah k penězům (a nežije dojmem, že je může zcela volně a neustále tahat z rodičů) a žačne si i nějakým způsobem vydělávat, tak se v něm něco zlomí a začne hry i kupovat.
Ja jsem měl před 5 lety jen asi 10 originálek, teď jich mám 50. -
-
Tady nejde o žádný vztah k penězům. Prostě si začneš vydělávat, víš, že máš příjem a můžeš si leccos koupit. Student většinou příjem nemá, tak si hry stahuje. Okamžik, kdy si člověk začne vydělávat peníze, je ten zlom.
-
-
Tady musim souhlasit s puvodnim nazorem.
Samozrejme, ze se z pirata nestane slusny zakaznik lusknutim prstu na jeho osmnacte narozeniny, ale vidim ten trend i na sobe - v mladi jsme kupovali gamepacky (takovy cedecko plny ukradenych ripu plnych her, prodaval to jakysi clovek, nakonec ho zavreli, mam takovej pocit), s prichodem internetu pak warez -
ale dneska uz si treba hry, ktery me zajimaji, kupuju. Jasne, "velkou" vec za 50 euro si koupim jednou do roka, a je to zpravidla neco od blizzardu (budiz proklet), ale neco prijemnyho za pet, deset euro fakt neni problem, kdyz je, jelikoz delam na volny noze, dost prace.
Takze sice nejde o narazovou zmenu, ale trend mene pirateni umerny dospivani hrace bych take videl =).
-
-
-
Prosil bych konkrétní statistiku. Je zajímavé, že PC=pirátství. Teď se nebudu zmiňovat o konzolích, ale proč už si nikdo z vydavatelů nestěžuje na masivní krádeže na mobilních zaříženích? Krádež je špatná - o tom žádná, ale fanatické stěžování si jen jednu platformu mi přijde ubohé. Lukáš Macura se o tom několikrát zmiňoval. A často jsou ceny těchto her na mobilech ještě nižší,
-
-
Proč? Protože nastoupil free-to-play model... Proto. To je jediný důvod, proč si někteří myslí, že pirátství klesá.
-
-
jestli klesa nebo roste je jedn, trzby rostou, tedy mimo kamenne obchody .)
-
-
-
-
Přesně tak! Čteš mi myšlenky? *15* Či co? Je to pravda.
-