Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947
    Jednoduse, bez skrupuly a pr kecu... VALVE spadlo do Mainstreamu uz je to tak!. *3*
  • Sami jsou odstrašujícím příkladem toho, jak to vypadá, když se věci nedotáhnou do konce. Half-Life je herní skvost a univerzum, které vybudoval má obrovský potenciál a fanouškovská základna je prostě masivní. To, že se o HL3 (nebo třetí epizodě) už ani nezmiňují je buďto snahou o snížení očekávání hráčů na nový díl, který se připravuje "na tajňačku" a nebo se na to prostě vykáleli, což ale nedává vůbec smysl. Další možností je, že čekají na tu jejich napařovací krabičku, na kterou hra vyjde jako Launch titul. Jinak si opravdu nedokážu představit, proč by od toho upustili. Portal 2 byl super hra a důkaz toho, že úspěšný titul a inteligentní zábava si neodporují. Zároveň poukázal na to, že Valve dokážou vytvořit komplexní děj i tam, kde by jej nikdo nečekal.
    A kecy o tom, že nechtějí HL ždímat si můžou strčit víte kam, protože po tolika letech, kdy nechali příběh takřka v polovině to beru osobně jako přímou urážku mě a miliónů dalších fanoušků značky.
    EDIT: Hlavně, že teď všichni víme jak suprově se ve Valve pracuje. Každý z nás jistě ocení tu nulovou informační hodnotu...
  • Pochopte, ze Valve davno ujel vlak a neobstoji v dnesni konkurenci. Uz neumi delat poradne AAA hry, natoz aby naplnili ocekavani, ktere na ne hraci kladou. Pokazili by si tim akorat reputaci, a to nemaji za potrebi, jsou zivi z neceho jineho nez z her. Takze je pro ne lepsi nic nevydavat. Mozna ze zkousi s tim neco udelat, ale proste sami vidi, ze to neni ono. A mozna to ani neskousi, protoze to by snad z nich vypadnul alespon nejaky novy moderni engine.
    • Člověče, ty jsi tam snad pracoval. Tak skvělý přehled o tom co Valve umí anebo neumí. Prakticky jakákoliv hra od Valve byl úspěch. CS, TF, HL, Portal. Dávají si na čas což je polovina úspěchu jejich produktů. Jestli HL 3 někdy bude, věřím že ano, bude to pecka už jen proto, že to bude HL universum. Tak si stoupni před zrcadlo a dej si, za to vaření z vody, z každé strany pár facek *3*
    • Já nevím jak ty, ale já Portal 2 považuju za AAA hru.
    • Hanzales
      Já ti nevím, ale například já absolutně vůbec netuším, co tam někde pod pokličkou kutí, nebo případně nekutí. Docela možné je i to, že mají rozpracovaný nový engine, potažmo případně na něm rozdělaný HL3, ale zatím čekají na uvedení toho správného HW, nebo periferie, nebo to ještě nedozrálo do stádia, kdy se s něčím vytahovat. Taky je možné, že ten kreativní team jel na dovolenou nabrat energii a už se nevrátil :) Osobně ale věřím, že nás letos čeká ještě nejaké velké překvapení (i kdyby to HL3 nebyl) ...ano, taky už jsem ho přestal očekávat, ale ta naděje tam pořád někde hluboko ještě je ;o)
  • Divím se, že necítí nějaký respekt ke svým fanouškům, kteří když kupovali HL2 a episody, pochopitelně očekávali, že příběh pana Freemana bude mít nějaký konec. Peníze a kapacity na to mají do aleluja.
    Nikdo po nich nemůže chtít, aby dělali stále nové díly, je to jejich hra, ale dodělat to mohli.
    • Vždyť na to mají pořád tunu času.
  • command42
    Gabe robil vo Valve Santu ? :D
  • Už jsem si to slíbil dávno a mnohokrát ...že se k tomu nebudu vyjadřovat a nenecham se do toho namočit znovu..no stalo se...prostě Valve total fail.. *11*
  • Keyz
    To není ždímání ale zakončení nějaké série. I když danou sérii nepíši chvalozpěvy jako většina lidi zde, tak bych si rád zahrál pokračování. FPS to bylo dobrá.
  • Ty vole, ať ždímají o stošest!! :D
  • Erien
    Vlastně nevím co všichni s tím Valve mají. Steam jsem nikdy extra nemusel, vlastně ho používám jen protože musím, o to víc mi příjdou srandovní zprávy, jak se někdo chlubí počtem uživatelů (stejně tak Origin). Občas něco koupím ve slevě, to je tak vše. Jejich hry jsem nikdy extra nemusel, až na Portal 1 a 2. To bylo super. Takový Half toho jsem hrál jen přes síť s kámošema. SP část mě vůbec nebavila. Steam OS mi příjde pro blázny, raději bych bral aby dodělali Greenlight. Pro mě je to úplně obyčejná firma. Je tu vůbec někdo podobný, nebo jsou všichni těžcí fanoušci? *1*
    • ano, v podstate je to obycejna firma, s tim nelze nesouhlasit. nejsem zadny tezky fanousek, ani zadny hater, jsem proste bezny uzivatel, co ma na steamu svou knihovnu her. musim ale uznat, ze je to i diky nim, ze pc hry maji takovyto zpusob distribuce a mnohdy za prijemnou cenu. ja si vzpominam, kdyz jsem jako kluk ulitaval na hrach od id software, pozdeji i epicu a valve, kdyz jsem si domu tahal quake 1, 2, unreal ci half-life, zabalene v raru, mnohdy obskurne fungujici, bez soundtracku (ano, tedhy ve hrach jeste byvala chytlava hudba, ne jak ty radoby nezajimave sr*nce dneska). a o nejakych datadiscich k temto hram jsem si mohl nechat zdat, proste nebyly dostupne. a i kdyby byly ty hry v kamennych obchodech, tak by stejnak staly 1600-2000, jak byvalo zvykem. uz tehda jsem si rikal, ze kdyby gamesy staly do peti stovek, nemel bych problem kupovat si originalky. Dneska je v podstate diky steamu bez problemu mozny nakup vetsiny her za celkem dobre ceny (pri slevach, ktere jsou pomerne casto), dale pak ruznych dlc, pridavku apod, protoze bych rad videl jeden kamenny shop, ktery prodava dlc. a narozdil od konkurencnich sluzeb nenabizi jen vlastni hry, ale nabizi i hry drtive vetsiny firem, vcetne her od konkurence, byt pravda, pak dochazi k tomu, ze hra na steamu vyzaduje jeste napr gfwl. uz jen proto jsem rad, ze neco takoveho jako steam je, protoze jinak by porizovani her legalni cestou bylo na urovni meho obeda, ktery je nyni jiz na pul cesty travicim traktem.
    • Nekdo je pro, nekdo je proti, je to vec nazoru (viz clanek). Sluzba jako takova je supr. Ta cisla mluvi sama o sobe. Dle meho nazoru.
      • Erien
        Mě se nelíbí ten princip, toho že jednou se může stát, že Steam zmizí a s ním i naše hry. Jinak třeba slevy jsou super. Právě čísla jsou zavádějící, protože kdo ví kolik by měl Steam uživatelů, kdyby aktivace hry nebyla povinost. :)
        • Víš, kolik mně zmizelo DVD?? A hlavně kvůli tomu, co už měli za sebou? Za takový Steam jsem zatraceně rád *3*
          • Erien
            Když je někdo bordelář! *15*
        • jeste si dovolim reagovat na toto. toto je uplne zbytecna obava. dejme tomu, ze sis pred 10ti lety koupil nejakou originalku. cd/dvd se ti dejme tomu ponicilo, mas dneska moznost si toto medium zakoupit znova? tezko, hra jiz nebude na mediich distribuovana. zatimco kdyby mel lehnout steam, tak by ses o jeho problemech take asi z medii dozvedel o neco drive, takze bys mel cas hry stahnout a udelat si backup tech instalacek, a tyto by sis pak nekde zalohoval a steam bys pak pouzival v offline modu.
          • Ano len tu je podstatny rozdiel - ak to dvd sa mi strati, poskodi alebo inak znefunkcni je to povecsiou moja vina alebo mam to ja pod kontrolou (teraz tu neriesim rozne drm ktore sa ale stale daju potencionalne obist crackom). Ak nedaj boze padne steam tak to bude mimo mojej kontroli, pricinenia atd. Nehovoriac o tom ze sa to teoreticky moze v extremnom pripade stat zo dna na den bez moznosti si dane hry zazalohovat. Tak isto zalohovanie hier pod Steamom ich zalohuje do proprietarneho formatu Steamu/Valve kde tak isto sa nemam sancu dostat k tej hre, respektive jej instalcii bez funkcneho Steamu hoci som, vdaka nakupu, minimalne vlastnikom licencie na pouzivanie danej hry. Bohuzial ale tieto "svinstva" sa deju bezne, staci ze vydavatel/distributor vypne MP servery, to je ta lepsia moznost lebo samotna hra stale funguje, alebo rovno vypnu overovacie DRM severy a v tom pripade je uzivetel v .... Teda pokial sa im neuraci vydat na to patch. Samozrejme je tu stale nelegalna cesta ale tak ta je tu vzdy. Ale je fakt ze ukoncenie Steamu je zatial silne teoreticka vec, aj ke uz aj vecsie spolocnosti padli na hubu. Co mna osobne stve viac ze nemozem predat hry z kniznice. Mam ich tam kopec co uz nehravam a ochotne by som ich za nejaku rozumnu cenu posnul niekomu dalej ale na Steame je to nemozne :-(
            • tak prodavat hry z knihovny by byl asi nesmysl, preci jen u nekterych her je potreba si vytvorit ingame profil (napr quake wars ci unreal tournament 3 to tak maji) a tyto klice jsou jiz v podstate znehodnocene, protoze kdybych ti prodal tyto hry, kdo ti zaruci, ze ten cd key neposkytnu nekomu dalsimu.
          • Offline mod je docasny, takze by sis moc nezahral.
          • Erien
            Zase já to třeba chráním ty DVD, takže asi jen tak se mi nezničí, ale chápu co myslíš. Taky si nemyslím, že je vůbec realné, aby se něco takového stalo, ale člověk nikdy neví. Někdo tam má už teď 150 her, i to by se blbě zálohovalo. Zrovna zareaguji i na to dole. Steam slevy se rozhodně zasloužily o prodej her a je to největší pozitivum pro mě.
            • tak ja zrovna mam na steame vyse 400 hier a zalohovane mam vsetky :) Mam na tie zalohy vyhradeny 3TB externy disk. Ista nevyhoda je v tom, ze v offline mode hru nenanstalujes, na to musis byt online. Mam to zalohovane kvoli tomu, ze mam doma pomaly net a vacsinou stahujem hry u kamosa s 6Mbit, alebo u segry s 54Mbit....na opatovnu instalaciu uz staci aj moj pomaliky net.
              Steam zaroven ponuka aj moznost tzv. raw backupu, kedy si nainstalovanu hru proste len skopirujes zo zlozky steamapps/commom/nazov hry + prislusny app manifest. Tento raw backup sluzi na to (a je odporucany samotnym steamom), ze ked mas napr. hru z Uplay, tak hra po spusteni taha updaty cez uplay a nie steam a ked das backup na steame tak ti nezalohuje tie Uplay updaty a je treba ich tahat nanovo.
              Tento raw backup by sa MOZNO dal pouzit aj na "instalaciu v offline mode" ale zatial som to neskusal kedze som nebol donuteny.
  • spoock
    ždímat HL? Heh, ždímání znamená vydávat to každý rok, jestli to vydají do pěti let, tak je to spíše promlčení potenciálu značky. Škoda, rád bych věděl, jak to nakonec skončí, protože Ep2 měla napínavý cliffhanger.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit