Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevim co nadavate. Ochrana spotrebitelu je velmi dulezita, nebyt ji, tak se sebehnou vlci a oskubou vas. Zivot by se podobal chuzi v minovem poli, jeden nenapadny krok vedle a uz vas exekutori pripravuji o vsechno. Treba za to, ze vase dite uslo par kroku po soukromem chodniku.
    • na neferove likvidacni exekuce staci jedna jedina veta v zakone a to ze vymahana castka vcetne vsech uroku a poplatku NESMI PRESAHNOUT trojnasobek dluhu! A pak neni potreba kde jakou jednotlivou blbost draze regulovat!!! Opravdu nevidim zadny duvod po dluznikovy co nezaplatil 200,- pokutu vymahat desetitisice PROC? Aby exekutori vydelavali 10000,-/ 20minut prace? 600,- v tomto pripade je vice nez adekvatni trest pro dluznika a 400,- vejvar za dva dopisy taky dobry!!!
      • Pilgrim66
        Ne že bych chtěl tyto excesy bránit, ale na těchto částkách se nejvíce podílí poté následné penále za vymáhání těch dluhů. Aka, za 400 kila vám nikdo nic vymáhat nebude. Na druhou stranu nepřiměřenost těchto částek v některých případech je jasná.
        • take nechapu proc by se mel kvuli 400,- zamestnavat soud a hromada lidi si na tom prihrat svou polivcicku! kdyz ti nekdo dluzi 400,- tak si k nemu pro ne dojdi! jo ona je to pokuta kterou nekdo nekde nezaplatil, kdyz si ji nedokazes vymoct na miste tak mas holt smolika tvuj problem exekuce by mela byt mozna az od nejake smysluplne castky ostatni veci se daji resit mirnejsi metodou taky si neberu kanon na vrabce!!!!
      • Za prve to neresi mnou uvedeny problem, za druhe staci vhodna klauzule, chvili pockat a dluh exponencialne naroste. Dale to je snadno napadnutelne, protoze to nemusi pokryt naklady na vymahani dluhu. A v neposledni rade, ona pripadna veta uz je ochranarske opatreni.
  • Souhlasím s tím, aby se nějakým způsobem alespoň doporučilo zvýraznit ve hrách, že se nakupuje za reálné peníze. Ale na druhou stranu, pokud si rodič aktivuje funkci jednoduchého nakupování, a pak dá tablet dítěti a nekontroluje co na něm dítě dělá/hraje, tak je to jeho blbost, za kterou by měl zaplatit, aby se jí příště vyvaroval. A je jen na vydavateli té hry, zda uzná reklamaci v plné výši, částečnou, nebo vůbec.
    Alespoň takhle se k tomu stavím já, a to i po tom, co se mi povedlo díky špatnému označení v jedné hře utratit nemalý peníz. Od té doby si na to dávám velký pozor a automatické doplňování platebních údajů rychle vypnul. Za tu chvíli, než to vyplním mi to zvýšené bezpečí stojí.
  • Evropska komise se vsema komousema at shori v pekle! Dekuji zdvorile *4*
  • Hold EU nezklamalo budu jim držet palce aby na toto téma vydali Vyhlášku jako o prodeji zelí která obsahovala 26 911 slov. Je to velice palčivý problém, který trápí milióny lidi v Evropě stejně jako problematika poloměru zakřivení banánů v supermarketech.
  • Celkovo panuje docela silna proti EU nalada a vecsina nariadeni co vymyslaju su fakt kraviny. Nehovoriac ze nieco taketo by sa nemalo riesit nariadenim ale mal by to trh sam vyriesit. Na druhu stranu je fakt ze trh s mobilnymi aplikaciami je dost pokryveny, a vo velkej miere moze za to Google so svojim laxnym pristupom. Na Apple store je to este celkom v pohode ale na Google play je aplikacia a zvlast hra ktora ma pevnu cenu a neni free prakticky skoro nepredajna, preto postupne skoro vsetky aplikacie ci chcu alebo nechu musia prejist na inapp platenie. Ja osobne som radsej ked hned na zaciatku vidim kolko ma nakup aplikacie bude stat a budem ju mat kompletnu aj so vsetkymi funkciami ako ked je akoze free a potom musim dokupit/zaplatit x dalsich poplatkov aby mi to vobec fungovalo.
    Dalsia vec je celkovo neunosny tlak na cenu aplikacii, nie len hier. Je fakt magorina si mysliet ze sa da vyvynut kvalitna aplikacia/hra ktora sa bude potom predavat za 0.90-2$ (z toho este 30% dolu lebo to ide applu/googlu). Za takuto cenu sa uzivi tych par znamych ktore maju predaje v stovkach tisicov az milionovm, bezny vyvojar je rad ked si tu hru kupi par desiatok tisic ludi. Iste existuju extremy ako flappy birds a podobne hovadiny lenze to je extrem a silna vynimka.
    • Moc neuznávám jednostranou kritiku Googlu , částečně máš asi pravdu. Podle mě jsou lidi moc rychlí konzumenti kteří chtěj všechno hned stáhnout a zkusit. Kdyby dali najevo že s microtransakcema nesouhlasí určitě by se to projevilo. Navíc možnosti jsou , pro mě osobně je geniální když hra nebo aplikace je zdarma ale např.50-80% možností je zamčeno. Po zaplacení se vše odemkne a nastavení se zachová. Lepší řešení snad být nemůže. Příklad aplikací s tímto systémem placení: Badland , Nova Launcher a hromada jinejch.
  • Zdegenerováná a multikulti demen*ní EU místo opravdu důležitých, existenčních otázek bude řešit totální kosočtvercoviny....klasika...
  • A jejej, EU čichá prašule :D
  • Jack1947
    No, tedy to bych do tech Chlapaku nerekl ze se budou tak moc starat o nase pohodly co se tyce (nevyzadanych mikrotransakci) ze se jim to taky nelibi, budou proti tomu bojovat.
    Spravedlnost "vzdycky" preci zvitezi. Nad zlem a bezpravim. *4*
  • Evropska komise by se mohla zajimat jen o jedinou vec: sve rozpusteni.
  • Tohle se týká snad výhradně jen některých opravdu zmršených "F2P" povětšinou na mobilní zařízení. Aby se tomuto problému - viz článek - věnovaly instituace EU je naprosto v pořádku. Nemělo by se stávat, že příjde rodičům účet za hru dítěte, které mohlo a dokázalo nevědomky utratit spoustu peněz při hraní.

    Já doufám, že se jednou instituce EU (národní instituce tady nestačí) podívají na podmínky prodávání her, na nemožnost vrátit poškozený nebo špatný produkt atp.
    • Overwatch
      Spíš by se nemělo stávat, že rodič, který má v telefonu/tabletu zadanou kreditku a aktivované nakupování na jeden klik, dá mobil dítěti a víc se nestará. Existují způsoby (omezené profily, nákupy chráněné heslem...), jak těm nechtěným nákupům u dětí zabránit. Pak je problém ale na straně rodičů, že ten produkt neznají a/nebo s ním neumí pracovat a tyhle věci si nenastaví.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit