Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dospel jsem k jedinemu zaveru: EU = ZLO
  • Osobne jsem za tenhle krok rad... Princip jako takvoy mi nevadi, ale myslim si ze uz to studia jako takova trochu prehani.. jedna vec je totiz "mikrotransakce" a druha vec je kdyz takova "mikrotransakce" je za 50€.. to uz totiz neni moc mikro...

    Jedinej ucel F2P titulu je vytahnout z vas vetsi prachy, nez kdyby jste si tu hru koupili jednorazove.. a s tim mam ten problem za kvalitni hry dam klidne litra, nicmene si to rozmyslim ve chvili kdy bych mel dat litr za hru a dalsi litr za pripadne "skvele" DLC... ktere ve vetsine pripadu tvori zbytek hry .. coz je podle me prasarna (Typickej priklad je BF3,4 s jeho "premiem") ... Na rychlo vydaji zabugovanou hru kterou vam za 1200,- streli, pomalu se neda ani hrat.. a uz po vas chtej dalsich 1200,- za premium ucet! to proste neni OK... a proto nemam problem s tim pokud si na ne EK doslapne...

    To samy vetsina mobilnich "F2P" (Real racing 3, clash of clans atd. atd.) je "zadara" ale aby jste si to poradne zahrali potrebovali by jste na zahrade zlatej dul... protoze uplne s prehledem tam utratite "mikrotransakci" za 90€ za par minut..

    Vidim to na sobe, kdy jsema do hry world of tanks investoval pres dva a pul tisice.. (je fakt ze za tri roky :-)), ale to jsem se jeste hodne krotil..

    chapu ze to vyvojarum vynasi, ale zivilo je to tenkrat kdyz prodali hru za 1200,- a pak nejakej poradnej datadisk za 400-500.... tak nevidim duvod proc by je to neuzivilo takle i dneska...
    misto toho nam vydaj polododelavku za 1200,- a za dalsich 1200 si vetsinou kupujete to co uz ve hre melo davno bejt.. *7*
    • A za co jses jeste rad? Z jednoho mista ovlivnuje EU zivoty milionů lidi bez pro normalniho smrtelnika nemozneho- neucinneho odvolani. To kolik a jakym zpusobem si zvoli podnikatele dobrovolne platby, je jen a jen jejich vec. A jestli se rodice mamánků divi za co že a kolikjejich penez utraceji..... tak zadnej zakon na svete to nespravi. Nesnasim, kdyz osobni zodpovednost chce nekdo prevest na úřad, stát a jeste si mysli, ze se to tak vyresi.
    • kickasl
      Vzdyt je to jednoduchy.
      Jedna hra- 1200.
      Hra+dlc- 2400.
      F2P- ?(kdo vi, ale ocividne to vynasi dost).
      Dokud to lidi budou kupovat, oni to budou prodavat.
      Proste si clovek musi vybirat, pokud chce kvalitu. Dneska neni problem si o hre zjistit spoustu informaci a dobre se rozhodnout, zda si ji opravdu koupim.
      A pokud jsi investoval do WoT 2500 za tri roky... tak mi to neprijde vubec hrozny(samozrejme zalezi jak moc jsi to hral), pokud to vezmu 2500/3=833 tak 800 za hru, ktera ti vydrzi rok neni prehnana cena.
      Navic jsi tam ani investovat nemusel. Pokud toho litujes, byla to tvoje blbost(ale jak rikam 2500 za 3 roky hrani mi neprijde nijak hrozna cena).
      • Ja s tim souhlasim :-) v tomhle mas pravdu...
        a investovani do WoT nelituju, mozna to stalo trochu nervu.. ale az na il-2 sturmovik jsem zatim u zadny hry tak dlouho nevydrzel...

        spis me stve ten princip, co o to ja si vybiram a vyberu... (a bez BF4 v klidu preziju..) a radsi investuju do her jako jsou wargame: Airland battle... ktery za neco stoji :-) ale stve me princip ze ostatni se nechaj vesele odrbavat a na nich to pak funguje
  • Takže jestli tomu dobře rozumím, lidé si aktivují automatické platby na telefonu nebo na tabletu a potom se hrozně diví, když systém funguje?
  • Zdejší diskuze mi připomněla jedno staré moudro - kdokoliv, od mentálně zaostalých přes dělníky, kteří střední viděli jen z venku až po puberťáky, kteří by bez financí rodičů neudělali ani krok, prostě kdokoliv ví lépe co a jak dělat, než lidé na nejvyšších pozicích, ať už ve firmě, státě či EU.
    • Instituce Eu jsem měl 2 semestry, a můžu ti klidně říct, že je tam neskutečný bordel.
      • Ahh tak to tě upřímně lituju :D
    • Paulcz
      To ale nevylučuje, že lidé na nejvyšších pozicích mohou být dost mimo. V případě EU to je slušná šaškárna.
    • Jack1947
      U nas to tak je coz je smutne, jenze dneska to brat tak ze by clovek se do vlady nebo nekam jinam bez vidiny jen toho aby mel plne kapsy penez. Je samozrejme miziva, treba ne uplne ale takhle nejak by to slo... ty kreteny si totiz nevidi ani do huby tak mlaskaj a prskaj ten sajrajt
      vsude kolem.

      Nuze kdyz jsme , u te EU nikdy se nemela prosadit... ( to byla nejaka uprdena unie uhli a zelezne rudy v 50 letech nebo co to bylo)
      *10* humus a zlo, z toho plynouci, zdechlina a zkorumpovana unie a hlavne jsme tam nikdy nemeli vstoupit. Nemuseli pak tyhle sraccky snaset Normy? ja doufam v jedno kdyz se nebudou vyuzivat dotace, tak je k nam prestanou poustet. I kdyz to uz je defakto fuk... Damage has been already done... *7*

      Tim chci samozrejme rict, ze to pravidlo v tomto ma celkem pravdu... vedeli by vic klidne muzou ale nedokazali by se prosadit pac na to proste a jednoduse "nemaji". *3*
  • Lol lidi už nemají skoro žádnou osobní zodpovědnost. Čekají že za ně bude všechno řešit někdo jiný a toho se taky dočkají. Na oltář bezpečí pokládají vlastní svobodu. Inu ono ve vězení na samotce je také velice bezpečno.
    • kickasl
      Vzdyt by sis mohl neco udelat! To chce 24 hodinovy dohled a aspon 5 lidi v pohotovosti kdyby se neco stalo.
  • už je to moc mainstream, tak bych to zrušil
  • Možná je toto řešení až zbytečně jednoduché, ale nestačilo by aby šel na mobilu aktivovat parental control, kdy by po nákupu musel být vložen 4 místný kód, aby se nákup opravdu uskutečnil?
    • Nejaky zpusob omezeni/zakazani InApp purchases snad ma prakticky kazdy mobil. Ze to lidi nepouzivaji a pak pujcuji mobil ctyrletemu diteti je jejich problem.
    • A nebo jednoduše nedávat dětem kreditku rodičů?
      • Mozna ze jsi nepochopil problem, ale v tomto pripade detem nikdo kreditku nedava.
    • To by stacilo, ale kdo k tomu vyrobce donuti? Mozna prave hrozba EU, ze v opacnem pripade to bude jejich odpovednost.
  • F2P vznikl pro hráče, kteří remcali, že jsou hry moc drahe.Dneska jiná než F2P aplikace na mobilní platformy je neprodejná.Dobře vám tak LIDI!Chtěli jste mít věci zadarmo (což samo o sobě neni možné, vyvojáří to nedělají pro blaho nebe) a teď se divíte, že platíte víc než kdybyste si hru koupili za hotové.

    F2P model ničí hry.A to je jen začátek.Mikrotransakce v Granturismu!? jj počkejte si par let a budete ještě vzpominat, jaké to bylo žužo si hru koupit!
    • Taky vetsina her na mobily/tablety je neskutecna kravina, co zabavi na par minut, takze kdo by za to neco utracel. Obcas se objevi nejaky ambicioznejsi projekt, nebo nejlepe predelavka starsiho titulu, ale to vetsinou pohori na ovladani.

      Abych se vyjadril k tematu: Tak si nemyslim ze s tim nekdo neco udela. Maximalne se prida nejake varovani pri instalaci aplikace, ze se neco muze platit, coz stejne asi nikdo necte. Skutecne reseni napr. zadavanim nejakeho hesla/pinu pri kazdem nakupu asi urcite neprojde.
    • kickasl
      :) ja si hraju dotu hezky zadarmo a jsem velmi spokojeny. Na mobilu jsem po jeho koupi utratil penize akorat za pametovku(+sms/hovory) a presto tam mam spoustu uzitecnych aplikaci. Jak jen s tim dokazu zit? Du se nekam vybrecet.
  • Tak tohle není kdovíjak špatný krok z mého pohledu. Tedy za předpokladu, že si z toho neudělá EU další prasátko.

    Pár perliček ohledně EU: EU má směrnice i pro "dotace na dotace", EU má normu o zakřivení banánů, stejně jako EU navrhovala dotace za absenci moře :))

    Jedna horší perlička ze včerejška; včera Evropský parlament drtivě odsouhlasil, že občané Spojených Arabských Emirátů mohou po Schengenu cestovat bez omezení a vízové potřeby...
    • http://zpravy.idnes.cz/kontroluje-eu-zakriveni-bananu-d3e-/zpr_archiv.aspx?c=A030429_171723_zpr_euproti_jkl
      norma o zakriveni neni jen o velikosti a absence more sem zjistil ze jen EU navrhla vice vyuzivat more na elektrinu
    • Všechno co EU dělá je, aby z něčeho udělala pro někoho nějaké prasátko
  • zdá se mi to, nebo tu půlka lidí nadává na to že se je EU snaží jako spotřebitele chránit? lidská blbost evidentnĚ nezná mezí
    • Na steamu mám přes 200, her ale v in game jsem v životě neutratil cent. Takže svépravný člověk opravdu nepotřebuje aby ho EU v tomto směru chránil.
    • Vrook
      Pokud se cejtíš vážně tak blbej, že máš pocit, že je třeba tě chránit před něčim za co se sám dobrovolně rozhoduješ, jestli dáš svoje peníze, tak to je smutný. Každopádně lidi, co maj svojí vlastní hlavu a kontrolu nad vlastníma financema, to můžou brát jako další omezování volnýho a svobodnýho trhu, čili další krok k euro-büro-socialismu.
      • Souhlasim, pokud někdo potřebuje EU či jakoukoliv jinou instituci, aby ho ochránila před jeho blbým rozhodnutím, měl by se nad sebou zamyslet. Připomíná mi to lidi, kteří chtějí zakázat supermarkety, protože tam prodávaj humus, ale každej den tam chodí na nákupy.
      • davidBray
        tak, že zrovna tobě to nějak vadí, když přiznáváš, že si všechno (s)prostě ukradneš. Přece nejsi tak blbej abys za něco platil a nechal si tím tak sr*t na hlavu. :))
        • Vrook
          Co to plácáš, ty gumo? Myslíš proto, že sem napsal, že pokud si nebudu moct koupit necenzurovanou US verzi South Parku, tak že nebudu z principu platit peníze za zcenzurovanou verzi pro Evropu (ještě než se vyjasnilo že jde o konzolový verze)? A najednou jsem člověk co si všechno sprostě ukradne? Přesně takovýhle diskuzní hitlery miluju ciwe... *11*
      • O to prave jde, na kolik je to dobrovolne a vedome rozhodnuti a na kolik skryte. Neustale kolem krouzi supi, kteri se snazi lidi poplest a zmast a vytahnout z nich prachy. Je potreba jim hazet klacky pod nohy, protoze je podnikani a "podnikani". Volny a svobodny trh neni nikde.
    • lidská blbost evidentnĚ nezná mezí... SOUHLAS Ale to preci neni duvod BLBCE chranit, kazdy ma svuj rozum, nemusi prece bejt na kazdou situaci DRAZE z DANI placena SMERNICE!!! *11*
      • Ja si myslim, ze blbce je potreba chranit stejne jako slabochy, je to ten sami princip. A jako neplati pravo silnejsiho, nemelo by platit ani pravo chytrejsiho.
      • na věci, co se týkají přesunu peněz z tvého účtu na účet cizí rozhodně směrnice být musí
        • Snoopy tieto smernice su presne pre ludi ktori ten rozum nevedia pouzit. Nie kazdy ma IQ 90 a vie rozmyslat co je spravne.
          • tak proc jim nezakazat pouzivat technologie, ktere jim mohou JEJICH chovanim zpusobit problemy? Auto taky nemuze ridit nekdo, kdo neni schopen slozit zkousky.....
        • Že jo. Proč používat hlavu, když to za mě soudruh v evropském parlamentu zařídí. A nebude dlouho trvat a soudruh za nás vymyslí, jaké účesy můžeme nosit. A běda, jestli někdo bude po ráno vykračovat pravou nohou. Kupředu levá, soudruhu!
          Jak už tu zaznělo z více stran, pokud někdo aktivuje kartu na mobilu/tabletu a dá to dítěti na hraní, je to jeho vlastní blbost a za ní se platí. Holt dříve stačilo chránit děti před sirkami, dnes před smartphony. To je ten pokrok.
          Jsem zvědavý, až EU zakáže výkonné grafické karty, jak je budeš chválit. Ale možná to bude dobře, možná to vývojáře přinutí psát hry efektivně :P

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit