Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ruthan

    RuThaN

    Pri vsi ucte Honza (V)olejnik je jako hodnej, milej kluk, to vsichni vime, ale to jak se v posledni dobe vyjadruje k tem enginum, to bych z toho poblil bastilu v ESSesak creedu leta pane 1789. Uz to je skoro tak strasny jako davne hudebni recenze Karla Drndy v levelu, tak pred 15 lety.
    Proste chce to nejaky fuckta a znalosti..
    • Dobrej pokus, ale Karel se v hudebni branzi leta pohyboval, takze znalosti mel vic nez dost a bylo to videt.
    • Amylee.Anderson
      To chce klid, stejně tam byl naposled *15*
  • ruthan

    RuThaN

    Novy podcast byl tentokrat velmi plodny, takze se v nem objevilo hned nekolik zavaznych tema na, ktere je treba reagovat a to milou vrchovatou.

    Skalni priznivec, myslim, ze tento termin jste vylozili spatne. Sklalni priznivec je slovy diletanta, clovek takovy, ktereho by bylo lepsi schodit ze skaly, skoro tak hrozny jako potuplni kazatele..

    Plugin - v obdobrne technicke literature, byl prekladat zpocatku jako plužina. Pokud, vsak pouzime play&plug theorém, ktery vymyslel kdysi jeden nas profesor a cestinu, tak muzeme tento termin jako zapojto, coz jak uznatene neni nic extra proto navrhuji odborne komixu ke zvazeni termin "vražhotam", takže například Unity vražhotam pro Fofrfox ci Chromazla.

    Facehnus - ja jsem skalnim odporcem facebooku, protoze me urazi uz jeho nazev, ze je to o xichtech, hezkych xichtech.. kdo by se taky chtel koukat na xichty hnusny, ze :) Nicmene, to taky vede k velmi casual, skoro bych rek free to gay pouziti, kdy sim v pres to vsichni hlavne schani nekoho se zminenymi peknym xichtem. Dalsi duvod je zaplevelovani internetoveho prostoru, zalostnimi zvasty, jen aby se neco reklo. Poslednim je, ze spousta obsahu je jen prihlasene konzumenty reklamy. Nejake rybkodni zneuzivani osobnich udaju vubec neresim.
    • Jedna stará kočičí moudrost, která se sem teď moc hezky hodí, říká: „Co to sakra meleš ty vořechu?”.
  • Unreal 4

    Jednu vec by som si dovolil vytknut Honzovi Olejnikovi. Doporucit Unity preto, ze Unreal je "prilis nadity balik" pre zacinajucich vyvojarov je trosku mimo. UI a system workflow Unreal 4 je momentalne to najlepsie co je na trhu.
    Pre Unity hovori mnozstvo podporovanych platforiem, asset store a ziadne royalties (u UDK to bolo 25% nad 50k dolarov, Unreal 4 5%).
    Drzitelia commercial license UDK (99$) maju subscription Unreal 4 do 31. 12. 2015 zdarma, co je naozaj pecka.
    • Robotron3
      Pro začínající vývojáře je Unity určitě lepší volba než Unreal Engine. Unity 3D se víc hodí na jednodušší hry, v prohlížeči, na mobilech. Má výbornou komunitu lidí, co píší tutorialy a návody na youtube, takže pro začátečníky snad ani nic lepšího neni. Jít rovnou do Unreal enginu a v něm dělat nějaký ten pong, arkanoid, tetris clone... na učení se, by bylo jako jít s kladivem na komára.
      • Toto tvrdenie nie je zalozene na pravde.

        To je to iste, ako keby niekto povedal, ze grafik zaciatocnik nema zacat s Photoshopom/3DStudio MAX/Maya/Modo/ZBrush/Mudbox pretoze su nadite a "krychly" moze vymodelovat v nejakom 5kb programe.

        Tutorialov na Unreal je neskutocne mnozstvo, commercial aj free. Ak by licencna politika ostala pri starom alebo neboli pristupne kody a c++ podpora miesto stareho a problematickeho Unreal Scriptu nepoviem ani makke f. Ale podmienky, ktore nastavil Epic su prave na to co ponuka su vyborne nastavene. Unity 5 s novymi featurami tu dnes nie je. Unreal ano.
        Pokial chce silou mocou portovat na Linux tak ok, Unity. Ale ak nie, tak fakt nevidim zmysel.
      • V Unrealu jsou ke všemu zdarma zdrojáky. Nevím z čeho by ses chtěl učit raději,..
        • Robotron3
          Že je Unity lepší volba pro začátečníky je naprosto očividné. Je to jednodušší, menší engine, ale přitom toho umí hodně, proto je pro začátečníky vhodnější.
          • Jen pokud si do toho stáhneš/koupíš plužány. Jinak se bez celkem hardcore programování neobejdeš pokud chceš teda víc než jen rozhlížení se ve FPS prototypu.
    • Prosimtě Volejník novej Unreal ani nezkoušel, jen žbrblá. Nezapomeň že to neni vývojář, ale novinář.
      • jnsCZ
        Přiznávám, že Unreal Engine 4 jsem zatím opravdu nezkoušel. S UDK3 mám své zkušenosti, bohužel v době, kdy jsem s ním experimentoval, neexistovala podpora pro platformu Android, na kterou jsem cílil především. Proto jsem začal hledat alternativy a zakotvil jsem u Unity. Není bez chyb, však to v článku v Levelu píšu. Na druhou stranu mi, jako začátečníkovi, připadal hned od začátku přehlednější a snadnější na pochopení.

        Samozřejmě je na vás, jak budete klasifikovat pojem vývojář, nebudu se do této role pasovat sám, ale mám momentálně rozpracované dva projekty. První je inspirován starou klasikou Realms of the Haunting a dělám ho pro PC: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9547364/hororgame/library_screenshot.jpg

        Druhý rozpracovaný projekt je logická hopsačka s obracením gravitace pro Android: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9547364/Screenshot%202014-03-28%2009.09.55.png

        Možná jsem byl na UE4 trošku moc příkrý. Samozřejmě než o něm budu cokoliv psát, tak si ho nejprve pořádně vyzkouším. Nicméně zatím si myslím, že pokud chcete udělat obyč 2D hru na mobil, tak je UE4 tak trošku overkill. Pro menší týmy, kteří to s vývojem na "velké" platformy myslí opravdu vážně, je ale UE4 určitě fajn věc.
        • Unreal

          Honzo, to nie je o tom, ci si moc prikry na Unreal. Unrealu to je jedno ten sa neurazi a my tiez nie, ja nechcem fanaticky riesit dalsiu zabomysiu vojnu Unity vs Unreal, podobne ako Xbox vs PS, konzole vs PC, AMD vs NVidia.
          Ja len nesuhlasim s vyjadrenim, ze Unreal je prilisny overkill. System prace v oboch enginoch je prakticky totozny. Importujes assets, skladas sceny v editore, nastavis materialy, nasvietis, animacie, script, particles, cutscenes. Oba na to maju svoje moduly. Ja nerozumiem co presne je overkill? Ze v Unreale su tie moduly po stranke UI, workflow a UE4 aj technicky jednoducho lepsie zvladnute? To nie je overkill. Ako suvisi vhodnost enginu s velkostou projektu? Ked bude na trhu Unity 5 so vsetkym co ma priniest tak potom bude mozno jedno, kto po akom engine siahne. Momentalne ale pri tejto licencnej politike je UE4>Unity4 Pro, ak sa samozrejme nejedna o port projektu na Linux a niektore mobilne platformy. Mne ide len o to, ze absolutne nerozumiem vyroku, Unreal je pre zaciatocnika overkill.
          Dalsi vyrok, ktory ma zaujima je, "Masivne pouzivanie Unrealu vedie k tomu, ze hry vypadaj stejne." Hned na to spominas, ze Unity pohani stovky projektov. No neviem ako ini, ale Unity projekty co do vizualu su snad este viac podobne ako Unreal hry.
  • fb hate

    trochu jsem se zakuckal při tom vašem pojednání o Oculus rift/Facebook atd.. člověk prostě nemusí nutně být d*bil a kret*n,aby mu vadila filozofie facebooku(reklamy,reklamy,prachy,prachy)..zkuste být trochu open minded (ano,jako Lukáš Grygar) a nemyslet si,že jste sežrali veškerou moudrost a vy jediný jste ty,který tomu rozuměj (takhle to na mě působilo)....poslední slovo určujou vždycky konečný zákazníci a rozhodně ne vy.
    • martin.mares.984
      Tohle neni filozofie facebooku... pokud nezijes v hlinene chysi nebo v destnem pralese, tak potom vidis reklamu/prachy kam se podivas - to je soucasna realita a takhle dnes funguje marketing. Nemusis mit facebook - raklamy uvidis na billboardech, v tiskovinach, v televizi, vsude na internetu vcetne Games napriklad atd. Reklamy/prachy je soucast dnesni filozofie jak funguje spolecnost a demonizovat konkretne facebook je jenom poza. V pripade Notche - vadi mu nadnarodni korporace, reklamy, komerce apod v pripade facebooku, ale nevadi mu to uz v pripade youtube (shodou okolnosti patri Googlu =konkurent Facebooku), ktere mu diky ruznym letsplayum neuveritelne mnohonasobne zpopularizovalo prave jeho produkt - Minecraft.
      • MickeyMutant
        Pravda ale je, že Facebook je, myslím po právu, synonymem pro tu nejinvazivnější, nejvlezlejší reklamu široko daleko. V pruzení od internetu až po hry stojí díky své rozšířenosti v čele. Takže ho spousta lidí používá, ale málokdo ho miluje. Proto ta koupě vyvolává takové reakce.
        • martin.mares.984
          To souhlasim, ale ta mira vlezlosti a invazivnosti v pripade marketingu jde vzycky ruku v ruce s moznym poctem lidi, ktere ma silu oslovit a to vsichni vime, ze v pripade facebooku je sakra velke cislo. Vic potencionalnich cilu reklamy - o to silnejsi reklamni masaz. Ja celkem verim tomu, ze si to Carmack ohlida, pokud tam zustane a v pripade Zuckerberga jde podle myho nazoru spise o investici, ktera ma moznost vydelat v pripade uspechu na jiny projekty s facebookem - respektive facebook vydelava tolik, ze si muze dovolit riziko takove investice i kdyby se nakonec nepovedla. Navic je to v zacatku a nikdo nic nevi jakym smerem se to bude v dalsich mesicich ubirat.

          Za vsechno vezmi priklad Instagram, ktery facebook taky koupil pred casem a nic hrozneho se s nim od te doby nestalo- ta sluzba funguje prakticky tak jako driv.
          • MickeyMutant
            Proto jsou kategorické soudy, že jsou ti s odlišným názorem hlupci, v tomhle případě dost předčasné. Chtělo by to nějakou informovanější analýzu toho, jak Facebook zachází s firmami, které koupil. Z toho by se možná dalo něco vyvozovat. Nebo taky ne.
            • martin.mares.984
              To je vec smluvnich podminek a na kazdou akvizici je to jine. Kazdopadne pokud ma Oculus potencial stat se driv nebo pozdeji produktem pro masy uzivatelu socialnich siti, ve kterem se potazmo skryva biliony a biliony dolaru, tak by Oculus driv nepo pozdeji stejne nejaka velka korporace koupila - slo jen o snesitelnost rizika te investice a kdo bude rychlejsi...
    • Amylee.Anderson
      Když tak čtu ty komentáře pod články o tom OR a fb, tak mam taky pocit, že to je banda debilů a ne dobromyslných odpůrců filosofie facebooku. Většina stejně nesnáší fb, protože "kazí vztahy mezi lidmi a maže podstatu přátelství", což je jenom jejich chyba.
      • mně je jedno, kdo je dobromyslnej a kdo ne. Mně vadí arogantní přístup typu: já všecko vim nejlíp a ostatní jsou debilov*e, který tomu nerozuměj. To mi prostě vadí. Mám radši přístup Lukáše Grygara, kterej neni zaujatej a bere věci ze širší perspektivy - a rozhodně sprostě nenadává do lidí, co prostě FB nemaj rádi z různejch důvodů - cílovka,prachy,reklamy atd.. Jo a abych nezapomněl na Notche, do kterýho si dneska kopnul na Gamespotu i slavnej CliffyBí - až pan Poláček vytvoří (a je jedno,jak moc velká sra*ka to bude) hru, která mu vydělá to,co vydělala, pak ano, může tvrdit že to je vyblitej brand a kdesi cosi..do tý doby je to obyčejnej pisálek z Práglu a s tím by tak měl k ostatním přistupovat. Jo a nejsem hater, poslouchám téměř každý podcast - ale ten poslední mě vážně nasr*al.
        • sleepless
          Zdravím, můj názor na Notche není prezentací stylem "všechno vím, všechno znám, navíc nejlíp". Je to jeden z názorů, který ve Fight Clubu zazněl, a týká se pouze Notchovy reakce na koupi Oculus Rift Facebookem. Co se mi nelíbí, bylo řečeno v podcastu a ano, jeho reakci považuji s ohledem na jeho aktivity ohledně Minecraftu za zcela pokryteckou. Přehnal jsem to snad ve způsobu, jakým jsem to řekl, ale o tom Fight Club občas je. Věci vždy beru z širší perspektivy, ale neznamená to, že si nakonec neudělám jasný názor. Mít názor a tunelové vidění jsou dvě rozdílné věci. Stejně jako respektuju názor odlišný.
          • No v podstatě ty jsi vyvolal v živém přenosu podobnou reakci, za kterou jsi kritizoval Notchovo chování. Jediný rozdíl je, že pokud něco takového řekne Notch, ty se to dozvíš do deseti minut. Ale pokud to řekneš ty, on se to nedozví. On ani neví, že existuješ.
          • MickeyMutant
            Ten klobouk pochopíš, až začneš plešatět.
  • tonnymontana

    hate

    ten hate od polacka nebo kdo to byl na lidi kteri nejsou ovecky FB byl udesnej takhle zaslepeneho cloveka jsem dlouho neslysel. ale velke plus tomu hlasu co se ho snazil ukocirovata a nekolikrat rekl ze je to prehnane. v podstate pak musel ukoncit debatu diky opravdu sprostemu projevu polacka pokud se nepletu . Nadavat lidem kteri nemaji rady FB popripade nadnarodni korporace, oznacovat uspesne lidi z herni branze za kostickare a srovnavat platformu s legem muze opravdu jen cechacek. Minecraft nehraju nesedlo mi to ale nikdy bych sproste nenadaval na jeho vyvojare.. vim ze hodne lidem to sedlo a nastartovalo jistej trend pixelu s jednoduchosti
  • jesusek
    Co Fight Club? Bude dneska?
    • krytacek

      Jasně že jo :)

      https://www.youtube.com/watch?v=5KlrALSQ_4Y
  • Corvus
    Je to jen chyba na mé staně nebo má někdo stejnou zkušenost. Od jisté doby mi na Games.cz jdou strašně špatně stahovat podcasty... Prakticky nikdy se mi nestáhne soubor celý, ale jen část. Např. poslední podcast # 171 mi končí přesně v momentě, kdy Pavel říká, že je tu soutěž... Tento problém trvá už cirka 2 měsíce a musím sledovat nesestříhaný podcast na YouTube...

    Jo a také mám u všech článků stav komentářů 0. U všech... Má někdo podoný problém?
    • na komentare mi plati, napul universalni, rada, promazat cookies

      taky se mi to obcas stalo

      ale kdyz mas navic problem s tou rychlosti, tak to muze bejt u tebe necim jinym
      • Corvus
        Nemám žádný problém s rychlostí... Normálně stahuju/instaluju XY GB soubory/hry ze Steamu, z jiných úložišť a vždy mi vše jde na 100%. Bezproblémů se mi vše stahuje. Nikde jsem nic o rychlosti nepsal. Pouze vyloženě na Games.cz mi to blbne. Podcasty se stáhnou, ale nikdy nejsou celé... Cookies zkusím promazat.
  • alone

    Kdo chce zapalovat, musí sám hořet

    V podcastu serveru hrej.cz kritizovali projev Karla Drdy, že prý je sprostý. Ano, je sprostý, ale sám říkal, že ho bolí zub. A to jeho poslední extempore trochu omlouvá.
    *3* Já se ho musím zastat, i kdyby ho zub nebolel, aby bylo vidět, že za ním stojí nějací posluchači. Libí se mi jeho zápal a je poznat, že ho hraní opravdu baví. Jeho zapálení je strhující a i když s ním nemusím vždy souhlasit, jeho názoru si velice cením, protože argumentuje vždy věcně a ta sprostá slova používá na zdůraznění kvalit i nekvalit. Pokud mluví, tak ví o čem a nevaří z vody a když neví, prostě řekne nevím a jede se dal. Super, tleskám. V podcastu 169 mě potěšil Petr Bulíř jak loboval za hru Thief, protože vnesl do svého projevu také nějaké emoce a byl se schopen se hádat a argumentovat. Předchozí díly série jsem kromě třetího dílu co byl jako bundle u Levelu nehrál, ale po plameném monologu Petra Bulíře jsem se začal o hru okamžitě zajímat a to se mi stalo u podcastu podruhé v životě. Poprvé to bylo u hry "žabí zlomky".
    Samozřejmě miluji další hvězdné hosty.
    Vávra - zase ostré a jasné názory.
    Rybka - jiný pohled na věc a jako psycholog umí jít věci až na kloub.
    Macura - je od fochu a je, vždy oblíbeným beránkem vtípků. :)
    Olejník - Také od fochu a s Drdou jsou výborné duo DrdOl.
    Grygar - se také umí zapálit a dodnes si pamatuji "feministickou hádku" až on mě donutil o celé problematice vůbec přemýšlet.
    Na Dobrovském je znát, že je velký profesionál co se moderování týče a podobně jako Franta Fuka dokáže ta svá mluvidla prodat.
    A mohl bych jmenovat další hosty a další pravidelné účastníky podcastu, ale chci se dostat někam jinam. Já mám prostě občas pocit, že některé účastníky podcastu hry spíše sero* teda nebaví a nebo se přečte nějaká novinka zazní pár názorů, ale stejně mám pocit, že i když zazní různé názory, tak je vám to nakonec jedno. Někdo by mohl namítat, že i bez názoru je to podmětné, protože je to zpravodajská novinka, ale já byh raději než Televizní noviny dostal Názory a komentáře. *1* *12*
    • Thorar
      podcast hrej.cz jsem si pustil jednou. Po tom, co tam někdo 15 minut vyprávěl o tom jak byl v Ostravě a hledal kde se najíst jsem to vypnul, radši toho "sprosťáka" Drdu kterej ale aspoň mluví o hrách :-D
      • Mě třeba hPod baví hodně. A to i když 15 minut plácají v podstatě o ničem (paradoxně mě tyhle kecy baví možná ze všeho nejvíc). Fight Club je víc formálnější, rychleji odsýpá a je takovej víc rutinní, kdežto hPod je víc uvolněnější a každý díl je jinej.
      • zdeeneek
        Hpod ma uz 424 dilu, ne vsechny byvaji stejny - stejne jako ty fightclubacky. Delat si nazor na zaklade poslechu jednoho dilu je dost povrchni, nicmene je to tvoje pravo ...
        • alone
          Jasně, každý podcast má své vrcholy a pády. Hpod je dobrý podcast, akorát občas nerozumím tomu, co tam říkají. Mají úplně jiný smysl pro humor a vždy když slyším jejich závěrečný vtip a hurónský smích celého osazenstva, tak mě zachvátí panika, co že se to děje a proč se vůbec nesměju. Asi to bude rozdílným věkem. Jiné prostředí, jiné zdroje inspirace, jiné filmy, jiné ... = jiné myšlení, vkus a i estetika. Ale očividně se řídí heslem: Je lepší uhořet, než vyhořet. A vyhoření je možný problém každého kdo hraje a nebo se dokonce psaním o hrách živí 10-15 a více let. Oni berou očividně nějaké drogy a jsou až podivně nabuzení. Sorry píšu z mobilu. :-(
        • Thorar
          Bohužel, první dojem je první dojem :-) 424 je docela šílené číslo.
          • Mart9
            Šílené číslo, ale půlku těch podcastů odkecala sestava z games *1*
  • Luke

    FC171

    Fight Club začne dnes ve čtyři s neobvyklou sestavou: Adam Homola, Miloš Bohoněk, Aleš Smutný, Pavel Dobrovský. Probereme Titanfall, This War of Mine, Project Morpheus a podíváme se, jak se daří konzolím na trhu pár měsíců od uvedení.
  • Edie

    Ještě k poslednímu podcastu ...

    Minulý podcast jsem měl 2 otázky, na které sice padly odpovědi, ale jako věrného čtenáře a posluchače mě neuspokojily. Jediný důvod proč mám často na games.cz nepříjemné otázky, je takový, že mi na nich záleží a občas je potřeba nebýt sluníčkový jako JD na eurogameru.

    1) Jsem rád , že se games.cz trika konečně dotáhla do konce, ale výsledek po několika měsících výsledek je takový, že hnijí někde ve skříni. Selský rozum mi říká, že tohle není dobře. Jistě, musí se vymyslet způsob jakým způsobem se budou trika distribuovat, ale to je takový problém dát 10 kusů do gameshopu pro nedočkavce?
    2) Druhá otázka se točila kolem vašeho letsplay. Které se zjevilo zčista jasna bez vysvětlení či velkého hypu od redakce (začínáme dělat něco nového, koukejte na na to, protože x a y). Lidé jako já na games.cz mají dobrou paměť (proto již neslibuje termíny kdy, co bude :) a tak si pamatuji, jak jste sami při zahájení letsplayování hrej.cz říkali, že je naprosto zbytečné aby 2 servery na českém rybníčku dělali něco stejně a pokud, tak to chceme dělat jinak. To každopádně padlo i v podcastu.
    Několik videí ze sekce gamesplay, jsem samozřejmě na youtube viděl. Několikaminutové představení hry je fajn. Nejsem cílovka, ale je to fajn. Hodinové a delší živé letsplay se již dají srovnávat s konkurencí. Zde moc rozdílů nevidím a sám si nejsem jistý, zda je potřeba dělat něco jinak. Nutno dodat, že se takto zatím streamovaly pouze 2 hry, na kterých zakládám svůj názor.
    Jak už jsem zmínil na začátku, tak mi chybí stanovená "pravidla hry". Tedy:
    - jak často se bude letsplayovat? můžou čtenáři ovlivnit výběr her?
    - jsou letsplaye jen pod záštitou Pavla?
    - hosté budou často, vždy nebo byl Radek F. jen výjimka?
    - budete streamovat pravidelně (den, hodina)? popř. délka letsplaye bude hodina, 2 nebo jak chceme?
    • Luke
      Zdar! Část dotazů hodíme do zítřejšího FC, tady jen stručně odpovím, protože situace kolem videa IMO zajímá víc lidí.

      -(nejen) Letsplay GamesPlay jsme začali dělat proto, že jsme našli formu, která nám vyhovuje, to znamená krátké letsplayově pojaté představení hry. Dlouhé živé letsplay typu South park se budou (zatím) vysílat nepravidelně podle dostupných her, hosté by se měli střídat.
      -Videa vycházejí několikrát týdně. V zásadě je to jeden gamesplay "větší" hry, jeden gamesplay "menší" věci a jeden rozhovor. Všechny zatím vydaná videa jsou přehledně vidět na https://www.youtube.com/user/GamesczTV (uděláte nám hroznou radost, když to subscribnete, to je jasný)
      -Čtenáři/diváci mohou ovlivnit výběr her a budu jim za to vděčný. To ostatně platí i pro rozhovory: jestli máte projekt, který je ve vývoji a zdá se, že se dokončí (případně někoho takového znáte), tak se neváhejte ozvat na luke@tiscali.cz (případně toho někoho doporučit).
      -Hry si vybírám a videa dělám já, tudíž jsou pod mojí záštitou. Videorecenze dělá Lukáš, tudíž jsou pod jeho záštitou. Celýmu tomu šéfuje Petr Poláček, tudíž je to pod jeho záštitou. ;)
      -Pravidelnost streamů je věc budoucí a hodně spjatá s faceliftem webu.
      • Va

        Myslím že jednou z nevýhod letsplay videí je že hraní člověka zdržuje od komentování a naopak komentování zdržuje hraní(znesnadňuje ho, rozptyluje), možná by bylo zajímavé zkusit nejdřív nahrát cca hodinu hraní nějaké hry a pak si k výslednému videu sednout s nějakým spoludiskutérem ono video okomentovat, pak už sme ale možná na půl cesty k videorecenzi.
        • Luke
          No ano, to jsem při Thiefovi taky zjistil. Proto jsme na South park vyrazili s Radkem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit