Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Atmosféře Twin Peaks se zatím nejvíce přiblížilo Kentucky Route Zero dle mého cítění.. Tohle vypadá zajímavě, akorát ve Virginii asi Douglasovy jedle nerostou.
    • Nevím no, KRZ je podle mě o dost romantičtější a poetičtější než TP, a i když umí být v některých scénách i temná, chybí jí taková ta typická temnost alá Lynch: potlačené násilí, sex apod. I když to bude znít divně, KRZ má v poetičtějších pasážích blíž k Faulknerovi a v těch temnějších zas k Beckettovi, je to spíš kniha než film. Jak jsem psal níže, podle mě je TP nejlíp vydřeněné v Deadly Premonition.
  • Obrázky u článku jsou tak odporné že ve mě po delší době znovu vyvolávají touhu, aby na Games.cz bylo nějaké tlačítko, které by všechny tyhle srágory odfiltrovalo, aby při čtení pořád neotravovaly .
  • maros.goc
    "Interaktivní drama Virginia chce nabídnout atmosféru seriálů Akta X a Twin Peaks"

    ...áno, len škoda, že graficky to vyzerá ako ranná hra z prvého Playstation, resp. lacný animovaný seriál
    • Ronox
      Mně to zase připomnělo Nintenďácký Mii avatary :D
  • Zbytečná hra, Twin peaks už bylo důstojně "vykradeni" v Deadly premonition a moc nevěřím, že by někdo v tomhle ohledu dokázal udělat něco lepšího.
    • Jaký to Deadly Premonition vlastně je? Grafika je dle screenshotů fakt otřesná, ale jinak jsem na to četl hrozně rozporuplný recenze. Mám hodně rád Twin Peaks, a zajímalo by mě, zda tahle hra buduje srovnatelnou atmosféru, případně jestli hráč nějakým způsobem "vede vyšetřování", tzn. na základě nějakých stop provádí dedukci a podle toho pak postupuje ve hře, a nebo jsou průzkum světa a dialogy jen v podstatě bezvýznamné přestávky mezi survival horrorovou střílečkou?
      • OT pro xyzz: Pokud se přeneseš přes grafiku (trochu to zlepšuje dpfix) a přes hratelnost první hodiny plus některých akčních pasáží, je to jeden z největších klenotů videoherní scény. Feeling je v podstatě takový, že celá hra vypadá, jako by se Japonci, kteří v životě neviděli nic od Lynche, rozhodli udělat hru podle tvého vyprávění o Twin Peaks. To znamená, že je to na jednu stranu má hodně Twin Peaks propriet, ale na druhou stranu i dost vlastní originality.

        Co se týká hratelnosti, hlavní quest je lineární, takže se může zdát, že je skutečně výplní mezi akčními scénami. Na drahou stranu to, jak jsou akční scény trivální a příšerné, a jak je příběh naopak super nepředvidatelný dělá výplňovku spíš z těch akčních scén. Co se týče subquestů, herně to opět není bůhvíjaký zázrak a odměny jsou v podstatě irelevantní, zároveň ti ale spnění úkolu odhalí kus fikčního světa. Často jsem subquesty plnil jen proto, abych slyšel, co ti postavy řeknou.

        Mslím, že jestli máš rád Twin Peaks, je to pro tebe naprostý must-have.
        • Díky za reakce, půjdu do toho! Přece jenom to zní až příliš zajímavě na to, abych si to nezahrál
          • Sjel jsem to před pár týdne na xboxu 360, a jediný, co ti k tomu můžu říct, je, že si v nejbližší době plánuju dát opáčko. Jak už tady zaznělo, ta hra je (až na survival pasáže a otravný souboje s bossy - naštěstí jsou jen asi dva) klenot. Navíc bylo tam těch střílecích pasáží nebylo zdaleka tolik, jak jsem se bál, spíš koncentrace na příběh, a ten stojí za to.
      • Raziel_cz
        Twin Peaks miluju, ale u Deadly Premonition jsem vydržel asi dvacet minut. Grafika by mi nevadila, ovšem ta hratelnost... Zajímalo by mě, jaká je tahle hra na konzolích, na PC verzi jsem se po kladných ohlasech zmiňujících právě Lynchův seriál těšil a byl jsem opravdu nepříjemně překvapen.
  • Inquisitor
    V takový grafice to asi moc atmosféru akta-x mít nebude.
  • NavrySS
    Zpracováním mi to silně připomíná nedávný Jazzpunk, což byl kvalitní kousek. Na tohle si počkám. *3*
  • tak to v tom podniku na obrázku asi budou podávat zatraceně dobré černé kafe
  • Jack1947
    Nemusí to bejt špatný, i když by byla lepší hra ve stylu Alan wake... např. X-Files nedostali nikdy žádnou pořádnou hru a Twin peaks pro jistotu snad žádnou. Uvidíme no. To Interaktivní zní zase dobře.
    • Tak zrovna X-Files podle mě, jak jsem psal níže, mají kvalitní hru, ve svém žánru velice dobrou a docela dost náročnou na myšlení a díky stylu zpracování si ji rád zahraju i v roce 2014. Ale proč to píšu někomu jako Tobě vážně netuším...
      • Jack1947
        http://www.gamespot.com/reviews/the-x-files-game-review/1900-2531955/
        http://www.ign.com/games/the-x-files-the-game/mac-10473

        Špatné to není ale nic pořádného taky ne a je to z roku 1996 o to je to smutnější, že nic do téhle doby lepšího nevyšlo.
        • Za 1) z roku 1998, za 2) někdy je lepší si to sám zahrát, než jenom číst recenze a za 3) je logické, že nic nového nevyšlo, když seriál skončil v 2002 (nepočítám 2. film, který by neměl nést název X-Files)
          • Jack1947
            Proč máš tedy - a já +*3* . Jinak s živými herci ale je to adventura co? ty já moc nerad pžemýšlení u her a logických obzvlášt mně moc nebaví ani nejde. Tex murphy je podobný případ nejsem hold na tenhle typ her no stavěný. Jak se říká. *7*
            • Jack1947
              Tak dobře no, já jsem to neodsoudil nebo vlastně ano kdybysme si psali dejme tomu 2002 a ty bys zmínil tuhle hru tak bych měl určitě úplně jinej přístup. Co dit je to fuk, o nic nejde. Tak jsem trochu přehnal reakce nebo co - to je proto že většinou mě otráví a vyprovokují d-menti co si myslím kdovíjak nejsou chytrý sorry. Jinak už jak známo je zbytečné si stát za vlastním názorem tady. Snažší je přiznat že jsem deb*l a dotyčný má aspon klid a tak nějak ví že on "vyhrál".Příště se budu snažit no... dát si na to pozor a omlouvat se je zbytečné je to známka slabosti. Ztrát sebedůvěry a potupa... nojo jenže takový už já jsem no.
              • Reakce na příspěvek:

                Jojo známka slabosti a potupa. Věř mi, že slušní lidi umí ocenit, když ty umíš uznat svou chybu a omluvit se, ale musíš k tomu mít důvod.

                A už ani nereaguj, je to dost offtopic.
            • Jack1947
              Opět mně někdo falešně obvinil že si naklikávám. Čím že si seeeru do huby? že se bavím o hře co neznám z dob krále klacka... achjo. Takže o co ti jde já napsal že mohli udělat i nějakou lepší hru třeba ale to je jedno. Já si jen seeeru do huby, adventury rád nemám a jsem blb. To bys rád slyšel ne? Anonym to zase natřel normálnímu uživateli jinak sry jestli se mi nezdá že X-files nemělo krom tohohle nic důstojného a ještě sry že jsem plýtval tvým drahoceným časem. Příště mi nic nepiš a abys mně neviděl nic psát odtrolluj si mně.

              Znáš to pro hlupáka každý hloupý... nikdo nemá rád dlouhá vlákna od debila. O ničem. *3*
              • Reakce na příspěvek:

                Já jsem ti jen slušně napsal reakci k tvému příspěvku. Že máš jiný názor je normální a od toho tu ta diskuze je, ale nehodnoť hru kterou si nikdy nehrál a nejspíš si ji ani neviděl. A potom se přiznávat, že tě tenhle druh her nebere a ani ti nejde. Hlavně to hned odsoudit co.

                Jestli si normální uživatel si udělá každý obrázek sám. Dám ti malou radu, zkus si někdy stát za svým, když si myslíš, že máš pravdu a omlouvej se jenom když máš důvod. Třeba to ignoruj nebo si na to někdy vzpomeň.
            • A ty +/- jako něco znamená ? Klidně si naklikej další, mě je to fuk. Mimochodem každým dalším příspěvkem si víc a víc se*eš do huby. Hodnotíš tady hry, ani si je nehrál a teď se přiznáváš, že ti ani nejdou.
          • Jack1947
            Tak jo no, já to nehrál ale ted už bych si to těžko zahrál asi bych tuhle tu starou grafiku nepřekousl no. Kdyby byl mod no, já vím že jsem možná zmlsaný a něco mohlo vyjít když odežteme séroš a film. Přeci jenom do 2007 byla ještě nějaká ta doba no. *4*
            • Vůbec nevíš o čem blábolíš (jako vždy), ta hra je hrána s živými herci jako třeba Tex Murphy a dělali to přímo lidi od seriálu, takže tech. stránka je v pořádku až na drobnosti ty stará grafiko. A podle tvých příspěvků tady se vsadím, že bys nenašel ani heslo k nalogování do počítače FBI, což je mimochodem 1.úkol ve hře.
  • Micha Akta X a Twin Peaks zni paradne, ale reknu to na rovinu, nejsem si uplne jisty, ze podobna stylizace se k tomu bude hodit. Ale proc ne, uvidime...
  • Budu to sledovat, ale když chci atmosféru Akt na PC, tak zapnu oficiální hru X-Files:Game a ještě k tomu zachráním Danu, takže mám hned lepší den. O Virginia toho moc nevíme, ale potenciál tam určitě je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit