Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miserius
    Dark Souls 1 je pro mě osobně jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál, neni ale zapotřeba tady delat z lidi co se to nelibi idi0ty... Je to hra do ktery je strasne slozity se dostat a pokud do toho clovek nejde s cilem snazit se do toho dostat a prezit prvni hodiny, kdy netusi jak se to hraje, tak vetsina lidi toho nechá... Já se do toho dostal az napočtvrtý... První hraní jsem ani nechapal jak funguje kouzlení... Po par mesicich jsem se k tomu vracel a porad nic... Az jednou jsem se do toho vrhnul a hral to asi mesic nekolik hodin denne...

    Nebudu tu delat machry, pribeh jsem sam z svojeho hrani nechapal, pochopil jsem zaklad a co se tma děje ale nic víc... Youtube povídky jednotlivych postav a udalosti jsem poslouchal po vecerech pred spanim a kazda poslechnuta ve me jeste prohlubovala tu "lásku" ke hře ( https://www.youtube.com/watch?v=tAeCwNgHR0k ). Na příbeh se da divat 2 pohledy... Jako naprosto nudná, obyčejná a primitivní béčkárna (pokud tomu člověk nerozumí) A nebo naopak něco strasne slozityho, komplikovanyho a propojenyho co clovek nikdy kompletne nepochopí (viz rozhovor vyvojaru, jeden se chtel rozkecat o pribehove casti ktera ve hre zamerne neni a druhy ho okrikl ze to nesmi rict)

    Stejně jako ta obtížnost... Hra je těžká jen pro nováčka, protože to ještě neumí. Neni to težka hra protoze by podváděla a proste hralo vse proti vám, je to tezky protoze se ucite stejne jako vaše postava ktera si nic nepamatuje... Nikdo nic nevystevluje, nikde se nic nepise, to je taky vec ktera spoustu lidi odradi... Po prvnim dohrani jsem si myslel ze uz to umim a az tak pri 6. (kdyz jsem dodelal Platinu) mi doslo jak moc jsem se mylil!

    Myslim si, ze kdyby nekdo mel kámoše ktery mu to "vše" vysvětlil a rekl co a jak tak to hned bude jiný a člověk se do toho dostane ani neví jak (bohužel, moje kamarády takova hra nezajima
    *1* *13* )
    Pokud teda nekdo nemusi akcni RPG a jeste dostane jedno takle nepripustny, nemuzete se divit ze se na to vyprdne... A prosimvas, nechte si ty reci ze to RPG neni, to jen dokazuje ze jste ty hre moc nevenovali, RPG neni o Questu a GPS navigaci ktera vas nekam dovede, tady jsou skillpointy ktery uz nikdy nevyresetujete, desitky a desitky vyzbroje a zbrani pro ruzne styly hrani, upgradovani a enchantovani zbrani a vyzbroje, hromada kouzel jeste rozdelenych do ruznych podškol, guildy ktera kazda prinasi urcite vyhody pripadne nevyhody a třeba i rozhodnuti (vetsina z nich se teda nikde nenabizi, jen musite vedet jak na to - viz treba ze muzete odevzdat Lordvessel nekomu jinymu)
    • "A prosimvas, nechte si ty reci ze to RPG neni, to jen dokazuje ze jste ty hre moc nevenovali, RPG neni o Questu a GPS navigaci ktera vas nekam dovede, tady jsou skillpointy ktery uz nikdy nevyresetujete, desitky a desitky vyzbroje a zbrani pro ruzne styly hrani, upgradovani a enchantovani zbrani a vyzbroje, hromada kouzel jeste rozdelenych do ruznych podškol."

      Celkem ironie. Touhle "řečí" sám dokazuješ, že o RPG víš kulové. Nehodlám plivat na DS, ale fakt mě iritujou ty orgastické plky neználků, kteří tenhle akční simulátor šermu se statistikama povyšují do RPG uměleckého díla a z příběhu dělají něco tak duchaplného a komplexního, že by i Planescape záviděl.
      Doporučuju takovým lidem si nastudovat něco o RPG. Realita je taková, že čím je hra více závislá na skillu/vědomostech hráče mimo hru a méně na statistikách ve hře, tím je víc akční a méně RPG. To je samořejmě jen jeden z klíčových prvků RPG. Paradoxně, i to Diablo je MNOHEM více o schopnostech tý postavy in-game a vybavení. Skill je mi k ničemu, můžu být mistr světa a bosse prostě nezabiju, když na to nemám gear a schopnosti.
      Je mi jasný, že se najdou takoví, kteří budou tvrdit, že tohle je nová doba, evoluce, nová definice RPG, blabla apod. plky. To jsou takoví ti degenerovaní dobou, co vám budou tvrdit, že sedět 10 hodin denně u LoLka je nová doba a v pohodě, protože fetovat je horší.
      • maros.goc
        "Realita je taková, že čím je hra více závislá na skillu/vědomostech hráče mimo hru a méně na statistikách ve hře, tím je víc akční a méně RPG"

        Preto sa dark souls oznacuje ako akcne RPG ze.... ;)
        • Veskoslav
          No pod pojmem akční RPG se schovává i Diablo, Titan Quest atd. A osobně si myslím, že RPG reprezentuje například Gothic, série Elder, BG či P:T, Draken atd. Ale označení "akční" RPG bylo i u Tomb Raider atd. DS je dobrá hra, ale jakmile člověk zjistí, jak bojovat, je to prakticky to samé a pořád dokola. Jenom u bossů člověk musí měnit taktiku. Když to srovnám s novým Original Sin, tak DS je silně osekané RPG s inventářem, prostoduchým příběhem se zajímavým systémem bojů. Ale tím to končí. Neexceluje v příběhu, ten je jak od Uwe Bollta, neexceluje v grafickém zpracování, port na pc je podprůměrný. Mě přijde, že více jsou z DS nadšení konzolisti, neberte to jako urážku hlavně! Na konzolích totiž moc klasických RPG není, takže chápu to nadšení. Ale jak se někdo začne ohánět realističností a ještě u DS, tak to začíná být dost humorné. DS nemá ani realistické architektonické stavby, všechno naddimenzované atd. Souhlasím, že je to akční RPG, ale na úrovni Diabla. Nějaké prvky tam sjou, eqip, lékarny a pak nějaký ten obalující céčkový příběh. Ale tím bych to já osobně uzavřel. Na hraní fajn, jednička dvakrát dojetá a s módy je nakonec i lepší jak Xboxová verze. Ale jak občas vidím 300 a více hodin? To mi hlava moc nebere. Ale každý má to svoje:)
          • Kozy
            Co to mám znamenat to s tou architekturou? Nejsem sice architekt, přesto si z dějin výtvarný kultury něco pamatuju a většina staveb mi naopak přijde dost reálná a funkční. Jsou tam reálný architektonický prvky, jasně na styl sere pes, je to fantasy ale i tak.
            • Ano, primitivní pan haha a typický případ ad hominem. Veskoslav hraje D3 a DOTU, takže nerozumí příběhům. Mistrná logika.
            • A co ma spolocne hranie DOTA2 a Diablo 3 s DS pribehom a architekturou? ;) DOTA2 je omnoho lepsi a hlavne vybalancovany team PvP ako ponuka Dark Souls a Diablo3 ma zase omnoho lepsiu a prepracovanejsiu coop stranku ako Dark Souls. Absolutne nijako si v tomto smere nekonkuruju.
            • Veskoslav tady byl několikrát dotázan od různých lidí věcí týkající se Dark Souls a nikdy správně neodpoveděl. On tu hru nikdy nedohrál. Nejspíše hrál jen pár hodin. Jeho Steam účet to taky naznačuje. Jenom bych chtěl upozrnit, že člověk který kritizuje příběh a architekturu v DKS má nahráno 1000 hodin v DOTA2 či a další stovky v Diablo 3. Přeberte si to sami, co je to za chudáka...
          • Miserius
            Teda s pribehem jsi to prehnal, rict ze je primitivni nebo hloupej muze jen nekdo kdo to nechápe... Ono to neni tak jednoduchý jako to vypada na první pohled... Jenže tady je problém pokud vam neservirujou pribeh v 10-ti cutscenach a dialozích tak vas to nezajima a podle vas tam hned neni... Máš desitky hodin videi na youtube ktery vysvetlujou pribeh... Mimochodem na konzolich mas Dragon Age, Witcher 2, Skyrim (to je bečkovej pribeh, ale hra me bavi), Dragons Dogma... to podle tebe nejsou klasicky RPG?
          • TheGGG
            Prej příběh jak od Uweho Bollta? Ty si vážně deg*nerát, je vidět že jsi to vůbec nepobral. Klasický fanboys blizzardu, který on*nuje nad tupými emerickými omalovánkami. Architektůra v DS je jedinečná a dokonale vytváří pocit prastarých staveb, ale na tebe tam asi bylo málo barviček a nikomu nesvítily oči. Neberu ti názor, ale alespoň tu vyloženě nelži.
          • maros.goc
            Diablo je ako aj titan quest hack and slash pri ktorych je najdolezitejsi loot, preto to nekonecne farmenie v tych hrach, dark souls je asi milion krat pomalsia hra a najdolezitejsiu úlohu hra skill hraca preto to oznacenie akcne RPG

            S tym tomb raiderom to ani nemozes mysliet vazne, ze RPG? Lol, vsak v tej hre nemas ziadne štatistiky a odomykatelne skilly boli v akcnyvh strielackach uz od nepamati, to z nich nerobi rpg...;-)

            Uwe boll nie bollt a dark souls strasne kritizujes, pribeh ma fantasticky, architektúru nadhernu.... Naopak suhlasim ze kto spaja ds s realistickostou musi byt blazon

            "Na konzolích totiž moc klasických RPG není, takže chápu to nadšení." to ano ale netreba konzily podcenovat, jedno z naj rpg vsetkych cias kotor vyslo najprv na xbox ;-)
            • "Diablo je ako aj titan quest hack and slash pri ktorych je najdolezitejsi loot, preto to nekonecne farmenie v tych hrach, dark souls je asi milion krat pomalsia hra a najdolezitejsiu úlohu hra skill hraca preto to oznacenie akcne RPG."

              S tím se dá souhlasit, akorát si zapomněl dodat, že hack and slash RPG silně závisí i na vlastnostech postavy (lvl, skills, powers...), taže je to kombinace loot + XP. Pointa je, že hack and slash RPG má mnohem blíž klasickým PC i papírovým RPG, než ty tzv. akční.
            • No ved ani v DS nemas odomykatelne skilly ak teda neratas kuzla ;-) Melee fight je rovnaky od zaciatku po koniec hry lisi sa len movesetom pouzivanej zbrane a damage.
        • Diablo je taky akční RPG. Akční RPG je i Zelda...
          • maros.goc
            Diablo je hack and slash... Zelda je akcna adventura, utried si pojmy prosim ;-)
            • Diablo je hack and slash RPG což je skoro to samé, co akční RPG. Starý Zeldové jsou kombinace žánrů včetně akčního RPG. Říkat tomu adventura je urážka všech Gabriel Knightů a Broken Swordů. Příště nepoučuj ostatní, když tvoje znalosti tématu začínají a končí projetím wikipedie.
            • tak to pozor a) hack and slash je subžánr akčních RPG, za b)první Zeldy byly akční RPG
          • Najlepšie akčne rpg je len jedno https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPkanJOTmpK3wjibdC65Escnca8wNAs2lTR2PVpOTEUx2BPJfh *8*
      • Miserius
        Prosimtě uvědomuješ si co zkratka RPG znamena? role-playing game... Hra na hrdiny, chceš li to česky. Pokud si myslis ze to znamena, ze v RPG je jedno jakej mas skill ale zalezi jen na vybave tak to jsi tak akorát naletel tomu co se tahne od zacatku WoWka, drive RPG znamenalo ze to je hra ve ktere hrajes za hrdinu, zijes ve svete kterej nejak ovlivnujes, pokud to ted podle tebe znamena : Hra ve ktere nejde o skill ale o vybavu tak teda nevim kdo z ans je neznalek
        Pokud si ale myslis, ze spravne rpg nevyzaduje zadnej skill a je jen o sbirani novych a novych veci + povrchni pribeh kterej pochopis z traileru tak budiž, enjoy
        • Teď znovu hraju po x-té solo baldura 2, u RPG ze staré školy to není vůbec o skillu(můžeš si v menu klidně nastavit že se to chová jako tahovka) ale o znalosti herních mechanik, nevyhraju proto, že rychleji klikám na myši nebo umím nějaké složité kombo, v pravém rpg vyhraju díky svému intelektu a né tomu, že se naučím rychleji hýbat. Hrával jsem Blade of Darkness, v kterých se DS těžce "inspirovalo" ale tvůrci také nikdy netvrdily, že BoD je RPG, ale akční adventura, v multiplayeru Call of Duty máš taky skilly, je to rpg? Série Bioshock, má oblíbená, taky bych jí nikdy neoznačil za RPG, jsou to střílečky a i kdyby tam znásobili počet schopností a gearu, pořád to bude střílečka. Stejně DS bude akční adventura neboli "akční rubačka" ve stylu Rune a nezáleží na tom, jaký to bude mít příběh a kolik skillů a gearu tam budeš mít, když na tom vůbec nezáleží viděl jsem lidi dohrát DS bez armoru se základním vybavením a schválně špatně rozvrhnutou postavou, je to jen a jen o skillu
        • Za prvé, RPG sice znamená hra na hrdiny, ale jako komplexní definice je to naprostý a niceříkající blábol, protože podle takové definice by byl RPG i Pacman. Za druhé, nikde sem nepsal, že záleží jen na výbavě. Záleží i na skillu - ale tý postavy ve hře, ne skillu hráče (pokud to teda není turn-based). Taky sem psal, že je to jen jeden z klíčových prvků. Konec. Očividný blind-boy bez argumentů, překrucující text. Nemám zájem se bavit s někým, kdo neumí napočítat do deseti a reaguje, aniž by pochopil text, na který reaguje.

          Mimochodem, tohle není o nějakém "pokud si myslíš, tak budiž", to je o tom, že DS prostě není o nic víc RPG než Diablo. Můžeš se třeba rozbrečet. Problém je v tom, že obhajoba na tvojí straně neexistuje, je to jen samý rant, překrucování texu jak sám předvádíš a urážky od fanboy děcek co nemají argumenty a jejich znalost RPG začíná a končí s Diablem 3 a Skyrimem.
          • Miserius
            Prositmě nejsi nejakej precitlivelej? Ja te urazim? A čim? Zatim tady mluvis jako jelimánek jen ty. A ano, podle me je Dark Souls RPG stejne jako Diablo. Pokud se budes chtit zase vyhlukat a urazet me a uzavrit to vetou ze urazim ja tebe, klidne, ja jdu ale spat tak budu zase brečet až ráno jo?
            • "Prave ze WoW zapocalo tuhle degenaraci RPG her kterou ty zastavas."

              What??? Já ale zástávám přesný opak. Dík za připomenutí, že si troll, už sem tě chtěl začít brát vážně. I tak nemáš pravdu. Degeneraci RPG započalo první Diablo a to jsme pěkných pár let zpátky, kdy si asi ještě plaval v kouli.
            • Miserius
              Prave ze WoW zapocalo tuhle degenaraci RPG her kterou ty zastavas, uz raději koncim nebo budu nevyspalej a jeste poslouchat blaboly
              Ikdyz to jsem prehnal, WoW zprvu bylo dobry RPG... Nevim proc mas nutkani vnucovat ostatnim svuj nazor, ja netvrdim nikde v tom co jsem psal ze Dark Souls je nejlepsi RPG. Je to akcni rpg, jestli se ti na tom neco nelibi, nebo ze nekdo tvrdi ze to je nej rpg tak za to ja nemuzu
            • To nemá cenu jelimánku. Už jen to, že si v argumentaci vytáhl pojem "začátek WoWka" (jako by snad WoW započal RPG, když je to ve finále jen gear grinding a skutečné RPG tu byly už 20 let před tím) značí jistou neznalost a nepochopnení na tvojí straně.
    • TheGGG
      JJ *1* Jedno z prvních videí tohoto typu co jsem viděl, někteří fandi to měli fakt promakaný. Hlavně ty čtyry rytíře sem s dalšíma fandam dost řešil. Ornstein jasná jednička. Artoriasovo story je také moc ubulené. Každopadné nejzajímavější je witch of izalith, ten příběh mám rád.
      • Miserius
        Tu mam taky rád, Artorias je muj oblíbenec, ale pak mam jeste rad pribeh Ingwarda
    • Perfektni video! Ted jsem dost veci pochopil. Jinak DS se hraje jako stara skola.Nepotrebujes tuny cutscen a dialogu abys pochopil a vstrebal tu atmosferu a pribeh.
      • Miserius
        Tyhle videa jsou super, primo od TerraMantise nebo Epic Name Bro a Silver Mont... Společně pokryjou vpodstatě vše a kluci to parádně proživaj, mluvi takovym Dark Souls stylem, maj vlastni videa a nekdy i tajny dialogy ze hry (treba posledni slova Artoriase v tomhle videu jsou an disku ale ve finalni hře nejsou a pritom to co řekl se mi libilo ze všeho nejvíce)
        • Jeste jednou fakt dik za super video.Jdu vse ceknout a pak zapnu plecha trojku a vysmazim tam dark souls! *1*
  • tomocz
    Lidi lidi... komu není rady, tomu není pomoci. Ano kritizuji tady vaši oblíbenou hru, ale vy mi nejste schopni moje tvrzení (až na příběh, budiž, ten za 4 hodiny neobjevím) vyvrátit. Jediné co děláte je, že mi vmetáte do xichtu, jaký jsem troll a indie uplakánek. Přitom většina z vás tady očividně nepochopila hlavní věc, na kterou se snažím poukázat a to není to, jak je ta hra či není blbá. Jenomže tady když někdo řekne, že DS2 stojí za prd, tak všem okamžitě naskočí rudo před očima a nejsou schopni normálně argumentovat či snad diskutovat a hned své protidiskutéry nazývají kokůtkama. Prosím, ještě jednou si přečtěte, co jsem měl skutečně na mysli a pak můžeme pokračovat.
    • Vogon
      Ty určitě chodíš na fotbal a vyřváváš tam jak je fotbal špatný a jak je hrozné, že je populární.
    • TheGGG
      proč bych ti měl něco vyvracet, nejsem náboženský fanatik ani hurikán a tak nic nevyvracím. Mě taky ještě nikdo nevyvrátil můj názor na grafický styl WoW a nebrblám.
    • Tak co je vlastně poenta tvé kritky? Co jsi za ty čtyří hodiny teda objevil, že tě ta hra tak zklamala. Kam jsi se dostal, kolik bossů jsi zabil? Kolik NPC jsi si vyslechl? Kolik PVP jsi odehrál? Kolik Achievu? Kolik bugu jsi za ty čtyři hodiny našel? Pověz...
    • Miserius
      Cos měl na mysli? Nebudu hned urazet, pokusim se odpovedet abych te premluvil na stranu dobra *1* Je tu moc sraček na to abych to pročítal vše
      • tomocz
        Já nejsem ani na straně zla ani na straně dobra :D Nejde mi o to, že někoho hra baví a mě prostě nebaví a nebere. Stejně jako je mi putna, že někoho baví tenis a někoho fotbal. Mě jde o demagogii a nehorázné fanboyovství, neschopné přijmout jakoukoli kritiku na jejich úžasnou hru. A tohle není jen v kruzích pár lidí, ale celosvětově i recenzentsky. A každý přece musí vidět, jak je ta hra naprosto technicky odfláknutá. Grafika, zvuk, hudba, sliby vývojářů a jejich naplnění (k tomu jsem měl takové pěkné video). Ale jakmile vyjde jiná hra i od menšího studia (teď narážím na Bound by Flame jako nedávný příklad), tak se okamžitě sesype kritika přesně na tyhle věci, kterých si ale u DS2 nikdo nevšímá. A co naplat, že BbF vypadá, zní i hraje se líp. Prostě to není DS a tak to každý strhá (viz. například nejen zdejší recenze + komentáře + naprosto šílený Lets Play) :)

        A tohle se snažím celou dobu říct, ale uživatel saab si pořád mele svoje s tím, že jsem nahrál jen 4 hodiny a že nemám právo to kritizovat. Ale technickou stránku bych mohl kritizovat už po půl hodině. A svůj možný omyl s příběhem jsem přiznal, to však nebylo podstatou mých tvrzení.
        • Miserius
          Vzhledově to asi vypadá blbě, me to ale sedí k atmosfere hry, dvojka me prijde na ten svet az moc hezká... Brát ti to ale nebudu, jen musis brat v potaz, ze hra vysle pred 3 lety, to vyslo treba Dragon Age 2, Duke Nukem Forever, Dead Island nebo třeba první Payday... Vyšla i dost lip vypadajicich her (Witcher 2) ale i tak to v ty dobe rozhodne nepatrilo mezi ošklivky
          • tomocz
            DS2 rozhodně nevyšel před třemi lety a vypadá pořád dost blbě. A nemluvím jen o grafice... zvuková a hudební stránka je taky mimo, gameplay videa před vydáním taky vypadaly o dost líp a jinak i co se týká lvl designu, ale to nikoho nezajímá. Ale když Watch Dogs vypadaly před vydáním líp jak po vydání, tak se najednou snesla kritika (ne že bych chtěl WD bránit) :) To je to, o co mi jde!
            • Miserius
              Aha, ja myslel ze mluvis o prvním Dark Souls...
  • Normálně se mi otvírá nuž v kapsi .Teď jsem dočetl diskuzi a co se nedozvím. Pan Lotr si stěžuje na to, že je hra moc lehká a on je při tom cheater. Ten člověk má drzost, to jen tak nevidí *4*
  • N7N7
    4 hodiny jsou nic. Já mám odehráno přes 100 hodin a pořád se mám co učit a pořád objevuji něco nového. Ta hra má neuvěřitelně hutnou atmosféru a i přes vysokou obtížnost táhne hráče dál a nutí ho nepolevit. Mluvím o prvním dílu Dark Souls. Ta hra je prostě svá a to úplně ve všem. Platí zde hesla "jaké si to uděláš, takové to máš" a také "nemyslíš - zaplatíš". *2*
    Ale zdejším indie uplakánkům, kteří jsou zvyklí dohrávat své primitivní polopatické 2D hopsačky za jedno odpoledne, je beztak zbytečné cokoliv vysvětlovat... *6*
  • Nezlobte se na mě, ale tohle co tu předvádí lotr a ten druhý, to není normální. Chápu, že je to nebaví, ta hra není pro všechny, ale aby tady psali nějaké soudy a hru pomlouvali, když nemají odehrané skoro nic, je na pováženou.
    • Llour
      Pokud kritizují slušně, tak není důvod si stěžovat. Naopak je to vlastně základ diskuze *3*
      • Tohle není diskuze, když druhá strana mince o hře nic neví a píše bludy... Tak mu to nesedlo, ale výmyšlet si pohádky, že odehrál 37 hodin apod. to je chovaní dítětě, které musí kolem sebe kopat za každou cenu...
        • A nekopete okolo sebe i vy, kteri tu hru vynasite prilis do nebes? Neni to uplne z jine strany to same?
          • Draken69CZ
            A. Viděl jsi včera fotbal.
            B. Ne, po 10min jsem to vypnul hrůza děs.
            A. Měl jsi vydržet skončilo to 3:3 a rozhodovali penalty.
            B. Kecáš to je blbost byl to samej fail.
            A. Tak asi vím ne když sem to viděl celé.
            B. Bobky kecáš seš blb.
            • A: Poridil jsem si knizku s ceskym prekladem
              B: Ja ji cetl v anglictine a byla uzasna.
              A: Ja to po deseti strankach prestal cist, bylo to blbe prelozeno a byli tam chyby
              B: To je blbost, ta knizka nema chybu, mel jsi to docist.

              Sorry, ale priklady takoveho typu jsou uplne zcestne. Pokud ti nekdo rekne, ze hra ma takove a takove chyby a ty je prehlizis a nadavas mu, ze je to blbec, ze to hral jen chvili neni zrovna na miste. Neresim tu momentalne DS jako takove, ale pristup zdejsich lidi, co zaryte obhajuji svoji milovanou hru a kritizuji ostatni, ze hrali malo, nebo udajne nezabili ani prvniho bosse a kdo vi, co jeste. Narazim na to, jak se zdejsi slavna DS komunita chova. Samozrejme se nejedna o vsechny, kteri maji radi DS, ale o nejvetsi burice zde.. :)
  • TheGGG
    Diskuze která by zasloužila pročistit. Opět se ale některým hrám nadržuje a jakýkoliv kritický komentář se okamžitě maže, zatímco u jiných se mohou trollové přetrhnout v napsání co nejde*lnějšího komentu a nic se neděje. Lore Dark souls je naprosto geniální a krásně ukazuje, kteří hráči touží pro kvalitním a netradičním story a kteří jen chtějí další high fantasy omalovánku po emericku (jinak nic proti USA, je to super země). U uživatele lotra mě to vzhledem k jeho profilovému obrázku mate dvojnásob, zřejmě ani neví co si to tam dal, protože odmítám uvěřit, že někdo kdo nepobral lore DS, by se vůbec dostal přes první díl Malazu.
    • Poprvé cos dostal palce nahoru, gratulace
      • TheGGG
        Taky se jednou dočkáš, i když ty možná ne.
    • Lotr
      Nepleť se. O lore DS vím nu...mnoho. Ale ne z hry. To že si tady utahuji ze zaslepených fanoušků typu Saab je jen o tom abych ukázal jejich zaslepenost. Říkají jak skvělý příběh to je. Ale když se jich na rovinu zeptáš "wo co tam teda jde kemo?" z naprosté většiny jen kopírují wiki.
      DS má opravdu jednu obrovskou výhodu. Masu inteligentních fanoušků kteří jsou schopni vytvořit lore světa. A dobré lore. To nepopírám. Ale vytvářejí ho fanoušci jen z náznaků toho co bylo ve hře. Nejde o tvorbu vývojářů. Ale fanoušků té hry. Je to v pořádku? Pro mne ne.

      A k Malazu. Skvělé knihy že ano? Jsem obrovský fanda toho světa. A to hlavně díky tomu že každá postava od těch které se objeví v jediné kapitole po ty které jsou ve všech knihách jedná logicky a podle svého přesvědčení či osobnosti. Ano v jistém ohledu si musíš domýšlet "proč tohle dělají" ale když o nich čteš dojde ti to. Protože jejich motivace vycházejí z toho co jsou. A to je v Malazu dokonale popsáno. I ten největší psychopat má své důvody. I rasa naprosto fanatických Forkrul Assail má své důvody. Důvody o kterých když přemýšlíš dávají byť někdy zvrácený smysl.
      A to je rozdíl mezi DS a Malazem. V DS musí fanoušci svým oblíbeným postavám přiřknout důvody proč něco dělají. V Malazu jsou ty důvody jasně definované.
      • TheGGG
        1. nesrovnávám Malaz a DS, to určitě ne. Erikson je na úplně jiné úrovni. Vlastně Erikson je na úplně jiné úrovni než většina spisovatelů. Těch 10 knih pro mne bylo něčím neuvěřitelným. Každý aspekt knihy ať už story, samotné boje, nebo autorovy úvahy či dokonalý humor ( Tehol a Bugg) byly ukázkou autorovy geniality.
        2. I přesto si ale troufám tvrdit že i DS je v některých věcech tak trochu geniální (minimálně na poměry lore, vytvořeného čistě pro účely hry). Nemyslím si že fanoušci vytvořili univerzum, ale díky skvělému dávkování informací dostali obrovský prostor pro vytváření spousty teorií a spekulací. Hodně mě debata s kámošama o některých historických událostech v DS připoměla podobnou debatu, kterou jsem vedl o Malazu. Není tolik her co ti dává tento prostor, jsou tu pevně stanovená pravidla, ale zároveň dost místa na vlastní úvahy. To je IMHO parádní změna oproti takému Mass Effectu kde všichni akorát řešili jak vypadaj Quariani pod maskou a zdali se hlavní hero zamiluje do té či oné mimozemšťanky.
        3. Sledoval a četl jsem dost různých fan teorií ohledně DS a musím říct že to není jen tak nějaké plácání o ničem. Ty videa by se občas daly nazvat skoro vědeckým výzkumem (vědátoři neberte to osobně) kdy je každá teorie podložena fakty, která nám vývojáři ve hře prozradili.
        4. Krom toho důvod proč DS miluji jen ten absolutní pocit napětí a nervozity při vstupu do nové lokace. Krásná hudba, pochmurná krajina a neznámo před námi, takovíto pocit sem u jiné hry prostě nezažil.
        PS: Sem Nerd a nevadí mě to *3*
        • Lotr
          Ámen. Podle mne jde vůbec o to nejlepší co kdy bylo v žánru fantasy napsáno. Dialogy Tehola a Bugga jsou skvělé. Dodnes se směju slepicím. Ale také nesmíme zapomínat na Bauchelaina a Korbala. Hlavně v povídkách.

          V tomhle vidím klad DS. Komunita inteligentních fanoušků. Ale nejsem si jistý zda jim vývojáři dali schválně prostor a nebo jen využili toho že se v prvním dílu vykašlali na příběh a udělali z toho přednost. Ta hra má své pozitiva. To rozhodně. Ale já je nevidím. Ta hra není pro mě. A mám k tomu důvody. Logické a rozumné. Kritizuji jí. Ale "nehajtuji".
          V tom zaslepené děti nevidí rozdíl. A nikdo se nemůže na mne zlobit když toho tedy využiji a pobavím se. Hlavně když o jejich "modle" vím víc než oni.
          • TheGGG
            No přemlouvat tě nebudu, alespoň působíš rozumně a navíc znáš Malaz, takže nebudeš úplný nepřítel propracovaného děje. Navíc dneska nemám hádavou a nejseš Veskoslav, takže tu nebudu donekonečna spamovat s každým kouskem DS lore který vyhrabu. Očividně se neshodnem, ale bylo by divný kdyby se tu někdy objevila diskuze kde nebudou žádné hádky a ostré výměny názorů. Toho jsem si všiml jen u diskuzí pod článkama warhammeru 40 000, což mě taky těší. Jinak bys ale nevěřil co někteří lidi píšou o Malazu, takže pokud si HC fan radši to ani nezjišťuj.
            PS1: stejně mám lore u DS za jedno z těch kvalitních.
            PS2: Oponn? Mělo mě dojít že hádky jsou zbytečné *3*
            • TheGGG
              Koukal jsem na ten Amber a uznávám že to vypadá zajímavě, dík za tip. Sice mám seznam už tak 20 knih co musím přečíst, ale věřím že jednou se k tomu dostanu.
            • Když už se tu ohanite fantasy literaturou, četli jste např. Amber od Zelazneho? Jestli ne, tak doporucuju. Clovek jak postupne docita jednotlive casti, tak se mu postupne spojuji v celek a na konci mu vyvstanou zajimave myslenky a otazky.
            • TheGGG
              No je pravda že z většiny haterů Malazu nakonec vypadlo, že se nedostali dál než do půlky druhé knihy.
              Holt není to něco co by mohl číst kdejaký jouda co do té doby četl jen knížky napsané podle her.
            • Lotr
              Pán zatáhne Paní zatlačí

              Neumím si představit nikoho kdo to dočetl a dokázal by to kritizovat. A pro mne jako HC fanouška je názor každého kdo to nedočetl irelevantní. Vím že je to geniální dílo.

              Shodneme se že se neshodneme.
      • Jakou motivaci má Rychlý Ben ty experte?
        • Lotr
          OK SPOILER

          Tak nejdřív si musíme uvědomit co je a kdo je Ben.
          ExVelekněz Stínů - spojení 12ti duší (7 v poušti - další zatím neodhaleny) a hlavně někdo kdo neumí hrát na rovinu. Což se u někoho kdo makal pro Stínupána čeká.
          Ale abych ti jednoduše odpověděl. Chce uzdravit bohyni země. Chromý bůh je něco co nepatří do Malazu a on si to uvědomuje. Ale také ví co by se stalo kdyby ho osvobodil a nebo se ho pokusil zabít. A hledá z toho cestu ven. Bohužel neumí spolupracovat s nikým a neumí se na nikoho jiného spoléhat. Jedinou výjimkou byl Whikeyjack. Ale ten je "mrtvý".
          Takže tady máme někoho kdo dostal ten nejzodpovědnější úkol na světě. Zachránit svět. Ale ten člověk nic nikdy nechtěl ale ví že musí. A hlavně jí to slíbil. Což je také zajímavé. Ben vždy plnil své sliby. Na velekněze stínu zajímavá vlastnost.
          • To ani náhodou není tak jednoduché. Klouzáš se po povrchu a nejdeš do hloubky..
            • Lotr
              Karsa?

              Ale máš pravdu.
              Tak spíš postava o které je nejméně informací ze kterých můžeme vycházet.
            • TheGGG
              Zrovna v Malazu bych se neodvážil někoho označit za nejtajuplnější postavu. *1* Tam má čisté úmysly jedině mrtvola a i to neplatí pokaždé. *1*
            • Lotr
              *
        • Vidím, že nejsi schopen odpovovědět. Malaz je dost podobný Dark Souls, je tam taky hodně ukrytých věcí a motivace některých klíčových postav je zabalena tajemstvím, např. Stínupán apod. Takže vidím, že i o Malazu víš kulové..
        • tomocz
          *Rychlej :P :D
    • Draken69CZ
      Škoda té profilovky evidentně jsi fajn člověk.
      • TheGGG
        Nejsem a nemám potřebu to dokazovat, ale když vidím někoho kdo očividně lže a trolluje, udělám to co každý a začnu se s ním hádat.
        PS: Jasně, taky trolluju, takže to nemůžu saabovi a lotrovy úplně vyčítat, je vytáči DS, mě zas třeba hry od blizzardu, jiní hatujou CoD, každý si občas musí zanadávat.
        PS2: Vážně doufám že lotr jen trolluje a nemyslel své otázky ohledně některých základních pilířů DS lore vážně, protože se ty informace dají všude snadno dohledat a jen by dokázali jeho neschopnost univerzum pochopit. Tím pak jestli četl něco od Eriksona. Ale jasný, já mám na profilovce bíbra a taky ho neposlouchám, možná má lotr na profilovce postavy, který vůbec nezná.
        • Draken69CZ
          Bylo to míněno lehce s nadsázkou, ale profilová fotka je o tom jak se člověk prezentuje na první pohled což taky o něčem svědčí, jinak o tvé inteligenci nepochybuji.
      • soudit někoho dle profilovky je poněkud krátkozraké. GGG je chytrý a daleko chytřejší než většina zdejší populace...
  • Ježiš saabe uklidni se :D... Chápu, že tu hru naprosto zbožínkuješ, ale ne každý je jako ty, tak tu přestaň kolem sebe kopat...
  • A co Bloodborne?
  • Pro mě tahle hra není také. Odrazuje je mne od toho ten combat systém. Co jsem viděl videa tak je to jen o tom dělat kotouly a uhýbat se tak ranám bossů. A když vidím jak postava v těžké zbroji a s mečem větší jak postava sama dělá kotoul tak to vypadá úplně trapně.
    • Těžká zbroj= hodně staminy= žádné kotouly jen mrskání o zem. Když chceš, můžeš hrát hru jenom se štítem a nepoužívat kotouly. Asi tak 90% hry jde zvládnout bez kotoulů...
    • Asharak
      Byl vycvičen k metání kozelců, nevím co ti na tom příjde nelogické. Navíc má silnou vůli k přežití, tak se musí snažit. Taky je to svět magie takže svou vůlí si může pomáhat dvojnásob. Trochu fantasie! *4*
  • Draken69CZ
    Jak bylo už několikrát řečeno a já to několikrát citoval: " Jsou hry a pak je Dark Souls"
    • Miserius
      A někde mezi tim Dark Souls 2 *1* *13*
      • Draken69CZ
        Já jsme si ještě na DSII neudělal pořádně názor, na hru jsme se hrozně těšil, po prvotním nadšení nastal pád na dno a vyhrožování že tu figurku rituálně spálím, pak jsme to poladil a nastavil ovládání jako bylo v jedničce a ejhle nálada se začala zlepšovat s každým dalším BOSSem až jsme se dostal na kraj euforie co jsme zažíval u DSI, DS bylo pro mě prostě první kdo hrál Demon's Souls říká že Dark Souls už taky není úplně ono. Se mnou se plno lidí taky hádalo že na PC už to není ono že na konzolích to bylo úplně něco jinýho než vyšel ten a ten pach, pak z nich vypadlo že to vlastně pomalu nešlo dohrát, ale bylo to lepší :D
        • Miserius
          Mě na DS2 bohužel nejvic asi vadí ta grafika, už to nema ten feeling... Vše je takovy moc... musim to říct ikdyz to vyzní blbě, ale je to prostě už moc mainstream
          • Draken69CZ
            Je tam určitý posun neřekl bych že vyloženě do mainstreamu, ale je tam, spíš mě vadí že se tam střídají výrazně kvalitní pasáže s těma lehce odfláknutejma, lépe řečeno některý lokace vyloženě žeru a jiné jen tak probíhám.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit