Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ta vasniva bitevni vrava mezi Janchorem a Vavrou me jenom utvrzuje v tom, ze okolo zen u her se nemusi menit vubec nic a ty fanaticky silence ochranujici "prava zen" pozastavujici se nad tim, ze hry ukazuji jak svalnaty borce tak i prsate valecnice bych zavrel nahaty do kuchyne a nechal je delat sendvice 24/7 dokud by na kolenou neprosili o odpusteni.

    V dnesnim svete si to kazdej pseudo-hipster a svetonazorista za necim razi, at uz kvuli mizerny vychove v detstvi, protoze v zivote zazil velky hovno, protoze procestoval 5 zemi a uz je osvicen nebo protoze ma proste takovy hloupy kamarady a lidi kolem sebe, ze uz ani nevi co je zelena a modra.

    Tolik blbu, ochrancu prav penisu a vagin, fanatickych zastancu emancipace, lesbickych kravicek na Twitteru a silencu snijicim o tom, ze priroda musi byt vzdy umele vyvazena 50 na 50 jak ve filmech, knihach, hrach, tak i snad v soukromi na toalete, se jen tak nevidi. Citim s vami, protoze az jednou, za 20-30 let dospejete a trochu zesedivite a kouknete zpatky co jste to bojovali, tak vas ten facepalm doufam i rovnou zabije.

    Peace out.
    • Pan Vavra by me spis zpytovat svedomi, jak plival na Kickstartet a lidi, kteri na nem neco rozjeli a pak, kdyz videl, ze producenty neni lehke premluvit k financovani sveho, klidne i velice zajimaveho, projektu nevahal lidi na poplitem Kickstarteru opijet rohlikem a tezce cashovat.

      Jeho nynejsi poza kterou zaujal k bouri ve sklenici vody mi je stejne odporna, jako jeho vyse popsane chovani.
      • me prijde spis zajimave, jak pise ze na debatu nema cas... pritom cely den na twitteru komentuje a reaguje na kazdou blbinu, ktera se kolem toho sustne. bocan by ho mel trochu sprdnout, protoze takhle mrhat casem v pracovni dobe... *7*
        • Spis to napsal proto, ze ackoliv by ten argument hrave vyhral proti Grygarovi, tak jit nekam do specialniho podcastu a utracet doslova cas uz je neco jinyho nez napsat tweet, kterej ti zabere 10 vterin. Navic samozrejme hraje roli PR, svoje jmeno az takhle moc namacet do tyhle kauzy nebude, kdyz ma za sebou, resp. pred sebou velkou hru. Jedna vec je twitter warrioring, druha vec je jit vylozene tematicky na nejakej podcast, kterej by byl navic amaterskej a kdo vi kterej nafouklej mamlas z Hrej nebo odkud by to interview vedl. To nema zapotrebi a ja to chapu, ackoliv by proste nemel nejmensi problem ty pseudohipsterky nuly rozmetat na cucky.
          • Rozmetal na cucky, no to asi ne. Co jsem četl, spíš mu praskla žilka... Grygar byl v klidu a myslím, že Dan by v živé debatě vyhrál maximálně tak na decibely. Argumentuje opravdu jak rozčilené děcko.
            • Na hloupe lidi ani jinak reagovat nejde. Grygar je pseudo hipster co se snazi hrat vsechno na vyssi intelektualni, zatimco mele nesmysly. Vavrovi mozna mezitim praskne zilka, ale aspon nema v hlave slamu.
        • Mart9
          Ten Bocan, co mimo jiné dělá recenze pro Re-play? Ti si tak mají co vyčítat.
          • To si trochu pleteš ne?
            • Mart9
              Kolik těch Bocanů teda je? http://s30.postimg.org/zedq8uiv5/bocan.png
    • "Ta vasniva bitevni vrava mezi Janchorem a Vavrou"

      V posledním podcastu? Nebo kde?
      • janchor
        Na twitteru. Jen nevím, proč vcelku civilní debatě říkat vášnivá bitva. Asi součást stylu, kde je sexuální orientace považovaná za urážku a s provoláním peace se uzavírá přání, že něco někoho zabije.
        • Vasniva ta debata byla dost. Minimalne ze strany Vavry. Moc nechapu ty nutnosti hrat vsechno 'cool' a civilizovane, kdyz vysledkem je jenom nudnej status quo a vody procisteny zadny. Debata by byla fajn, i kdyz jak bude vypadat ten format bude nejdulezitejsi.
        • Black_Hand
          zrovna tu debatu ctu a na pomery twitteru je to opravdu luxus. ani jedna strana nehysterci, vyhybate se lacinych hlaskam a bavite se o relevantnich vecech, tak fajn. ty cisla bez casual hracek jsou taky hodne zajimavy. vlastne "necasual" holek znam hned nekolik. ano sice, spousta z nich hraje krome vic hardcore her i the sims, ale predstava, ze the sims jsou zas tak casual mi prijde dosti zcestna, kdyz se nad nimi clovek zamysli. po pravde, myslet si, ze hry jsou zabava jen pro chlapy, muze jen clovek, ktery nevyrustal s hrackou a v zivote zadnou nepotkal.

          pritelkyni jsem ted mimochodem navedl na L.A. Noire a fakt moc se ji libi :D. jeste budu muset trochu zapracovat na Crusader Kings 2, protoze to mi prijde jako idealni hra pro cloveka co ma rad the sims i heroesy, pripadne kings bounty. CK2 maji jen problem v tom, ze maji naprosto na nic, plus dokonce misty rozbity, tutorial *13* .

          btw, pokud jde o astrologicky znameni, taky hned protacim oci. bych s dost divil, kdybys to mel jinak s tatou jakyho mas :).
          • Keyz
            Zrovna když se zamyslíš nad Sims, tak zjistíš jak to je strašně ulehčené, osekané, a tupé.

            Takto jsem zkoušel Sims 3. A pak když vidíš pod pokličku a hraješ to jako HC hráč a řešíš podstatu, ta vidíš ty šílenosti. Ano, nějaké ženské co to zapnou a staví domek, nevadí jim, že se to seká jako prase a dívají se jak tam postavy dělají kraviny tohle opravdu neuvidí.

            Podívej se zde: http://nraas.wikispaces.com/
            Kolik tam je oprav na hru. Sims 3 nemají normální story progress, nemají nic kde by jsi musel myslet. Postavy se v základu chovají nelogicky, a vlastně nic samy nedělají. Když jsem se ptal na sims 3 fóru, co se vlastně děje když něco ukradu postavě a kde berou prachy atd.. Tak odpověď byla nic. V základu to je tak primitivní, že NPC nemusí řešit rozpočet a prostě nic. Tohle je opravdu casual hra. Zapneš a i blbec to umí ihned hrát a nic neřeší. Nemůžeš prohrát, nemůže se to nějak zásadně pokazit atd. Tedy i kdyby to hráli všechny ženské na světě tak to neznamená, že tvoří zásadní % lidí, kteří hrají ne casual hry.

            Když vidíš ty videa na internetu, kde holka natočí video v 360p o sims jak si postavila barák a hra se jí seká jako prase a to má grafiku na minimum, tak to je opravdu hráč her. To je hráčka casual her.
            • Jedinej blbec ses ty krutone co jako neumimm hrat neumim su blbec ty kupo chytrackej sracek
            • Black_Hand
              Sims 3 maji story progress ve forme aspiraci. nicmene hrac si muze hrat s postavami dle libosti (dokud ma prachy etc).

              tvrdit, ze nic sami nedelaji, neni tak uplne pravda. muzes si nastavit ruzne urovne autonomie.

              prachy typicky berou v praci. pokud rikas, ze v tomto smeru jsou sims trochu hure vybalancovane a spotreba penez by mohla byt vetsi tak souhlasim. nicmene, porad je to management hra se spoustou mechanik. treba minecraft na tom neni o moc jinak.

              s tim poslednim odstavcem celkem souhlasim. pokud jen stavis baraky a delas postavy, tak je to hracka.

              svym puvodnim postem jsem chtel rict, ze v porovnani treba s candy crushem maji the sims docela dost hernich mechanik, ktere jsou navzajem provazane.
              EDIT: mozna jsem mel spis nez hardcore rict, "s velkym poctem mechanik"? zni to rozumneji? neni to proste jen Candy Crush atp.
          • Ty uz vic lizat zadky redakci nemuzes. Zalez.

            Kdyz by sis cetl ty tweety poradne, Vavra hystercil dost. A to jsem na jeho strane.
          • no the sims je hardcore hra asi jako jsou šachy extrémní sport
        • Jak říká Krmelec, tematický podcast k tomuto by byl super, mohlo by to mít veliký úspěch. Já se mnohdy vůbec neorientuju, co se vlastně děje, z Fightclubu toho moc nepochytím, není tam na to prostor a pro nezasvěceného jsou tam ty informace až příliš implicitní. Mám vlastní práci a na rozbory hromad anglického textu nemám čas, takže tomu taky fandím.
          • Taky myslím že by se to mělo uspořádat. Udělala by se úmluva že Dan nebude vůbec mluvit o Kingdom Come, nikdo by z něj "netahal" zákulisní informace, a vyjadřoval by se pouze k současné herní scéně. Nějaké popichování s Lukášem a zbytečně vyhrocené hádky, o to nikdo nestojí, ale debata by to mohla být zajímavá, už jen proto, že čtenáři kteří nevládnou angličtinou o té kauze GamerGate stále nic moc neví..
            • Inquisitor
              A nebo to hodně lidí vůbec nezajímá.
        • Pročetl jsem si to. Opravdu by bodl podcast na toto téma (jak navrhoval Jaxx). Doufám, že něco splácáte :)
  • mirekdusinojc
    Už dlouho nebyl TeaClub, kdy se můžeme těšit na další díl?
    • blixa
      Včera se natáčel, vyjde brzy.
  • ImDeath

    Jenom mala poznamka

    Nechapu jak nekdo v dnesni dobe muze remcat nad tim, ze nekdo za svoji PRACI chce penize. Ad je to formou jakou chce. Vy snad makate zadarmo? Ja bych radsi zavrel podnik. Na donate jsem neprispel, ale reklamy mi nevadi, chapu jejich vyznam, adblock nepotrebuju. Parkrat kliknu na reklamu i kdyz me nezajima. Neni toho tak moc na to, ze na web chodim roky nekolikrat denne. Tak nedelejte ze sebe primitivy. Konec hlaseni.
    • Jsi hloupej. Reklamy mi taky nevadi a chapu, ze redakce potrebuje penize na chod webu. Je dulezity si ale uvedomit, jak se ty penize budou vybirat. Tohle co je v soucasnosti na games je agresivni, nechutne otravovani navstevnika. At uz s adblockem -- vyleti na nej pokazdy zluty banner, nebo bez nej -- vyleti na nej full screen reklamy a videa a obdelniky. Co je moc, to je moc; a pokud se nedokazes uzivit jinak nez abys otravoval a zneprijemnoval zivot lidem, pro ktery tu praci delas, tak ano -- radsi zavri podnik.
      • Na mě už nelítá nic,já blokl i ten pitomej pruh,který si můžou strčit též za klobouk jako celé fullscreen kasíno reklamu *11*
      • Proc bych mel byt hloupej. Řekni mi, ktere médium nemá dnes agresivní reklamu. Otrava není odkliknout reklamu. Mnohem větší otrava je brodit se zdejšíma diskuzema. Tady se dela problém ze žlutého proužku. Vždyť je to směšné.
        • Jsi hloupy, protoze nechapes, ze naproste vetsine ten "zluty prouzek" vadi, popr. jim vadi ona agresivni reklama (ktera se da jinde bez postihu vypnout). Neumis pochopit, ze pro vetsinu je to otrava (zatimco pro tebe treba ne). Navstevnik by mel byt vzdycky pan a ne sluha -- bohuzel v CR jsme porad zvyknuti, ze se s nama muze jednat jak s odpadem a jeste za to podekujeme.
          • Jack1947
            Svatá pravda, protože nám život určují jak bude probíhat/ubírat se kterým směrem (v rámci reklamy ) nakonec jsme jen pěšáci, loutky v divadle, které řídí beztak nějaká velká síla neznámého skupenství.

            Tady na zemi jsme zase jen obětí, korupčního a reklamního ajiného utlaku... žlutý proužek toho důkazem. Ted vážně jaký skript ho tedy vypíná? *3*
    • Paulcz
      Na tom, že chce někdo vydělat není nic špatnýho jen se musí sejít nabídka s poptávkou :) Já jako čtenář mám výhodu v tom, že můžu reklamu blokovat. Pokud by byla decentní tak bych to dělat nemusel, ale tohle je trošku moc.
      • poptavka je takova, ze jestli bude ta reklama a jejich boj proti ab moc agresivni, tak lidi vklidu odtahnou jinam, internet je plnej informaci i o hrach
  • Existuje ednoduchy javascript pro prohlizece, ktery vas zbavi toho hloupyho zlutyho banneru dole. Adblock bych klidne nechal vypnutej, ale dneska mi dosla trpelivost. At s nim nebo bez, jsem na tomhle webu obtezovanej.
    • Tady nejde ani tak o ten žlutej banner jako o to, co představuje, respektive že redakce začíná otravovat podobně jako svědci jehovovi vnucují letáky a když je vyhodíš dveřma přilezou oknem. A když třeba čteš Level přes 10 let tak ti je podobné chování líto, nejvíc mi to přijde nefér vůči P. Dobrovskýmu, on určitě nemá s vedením tohoto serveru nic společného a když se podíváš na jeho videa, tak on se fakt může přetrhnout, ale holt pak přijde Bach s Poláčkem který rok nenapsali recenzi a začnou si hrát na byznysmeny... co je to za klauni tohleto.. hlavně že to má plnou redakci lidi který napíšou jednou za měsíc obchodní sdělení, Hrej to táhne se dvěma pevnejma lidma a dává to v pohodě.. chcete prachy, naučte se šetřit, žebrat umí každej
      • Plnou redakci lidi? Myslim ze na krome sefredaktora (Polacek) uz je tam jen Ales Smutny. Vsechno ostatni jsou externisti.
  • lucas92

    Adblock ...

    Moc často do diskusií neprispievam ale tentokrát musím - pravdepodobne aj posledný krát. Tá žltá lištička s tou prosbou ma dorazila ... vždy som si myslel, že Tiscali je pomerne veľká spoločnosť, ktorá je laicky povedané ''za vodou'' (z tých X webov, ktoré T prevádzkuje ... sú na tom ozaj tak mizerne, že TG musia robiť toto? A nechcem sa hádať a aj tak to toho absolútne nevidím ... ale akosi mi nejde do hlavy, že tento web je financovaný LEN z reklám ...) a Tiscali Games by boli asi na poslednom mieste kde by som čakal toto ... ''žobranie''? Iné slovo mi momentálne nenapadne. No a dnes som si stiahol a chcel vypočuť podcast ale akože nehnevajte sa na mňa ale ... po tom servisnom úvode som to znechutene vypol. Hlavne, že som po pár dňoch opäť skúsil navštíviť TG bez adblocku v režime inkognito a samozrejme reklama na kasíno cez celú obrazovku ... nikdy TG do výnimiek nedám, vlastne dodnes tam mám len jednu stránku, ktorá taktiež prosila o vypnutie adblocku ale reklamy sú na nej v oveľa menšom počte ... snáď viac zaprasenú stránku reklamami ako TG som nevidel.
    A načo to sem vlastne píšem? Vlastne ani neviem ... väčšinou si všetko nechávam pre seba ale na TG som chodieval zhruba od konca roku 2006 no a ... neveril som, že to niekedy vypustím z úst ale ... za vedenia ''džejdýho'' mi to tu prišlo lepšie ... ako je momentálny stav. No a ... po nejakých tých ''útokoch'' (alebo kamarátskych podpichnutiach? nedokážem posúdiť) v podcastoch na konkurenciu, ktorú nemusím menovať ale každý bude vedieť o kom je reč ... proste obšlehnutie / inšpirácia / whatever ich ... ako to nazvať - formát? Dajme tomu ... ktorý sa venuje indie hrám a ešte si z toho robiť detinskú srandu v podcaste ... tak to by som od redakcie TG ozaj nečakal ...
    No ale to je len môj problém :) ale keď už som začal písať tak možno to bude tým, že nedávno som začal počúvať konkurenčné podcasty ... a sedia mi proste viac, neviem či je to tým, že sú mi predsa len vekovo bližší a tie ich podcasty mi prídu o mnoho uvoľnenejšie a príjemnejšie sa počúvajú.
    A snáď sa tu môžem vyjadriť aj k LEVELu - od reštartu som kúpil každé jedno číslo okrem doteraz posledného a úprimne ... asi je to nejaký psychologický ''blok'' v mojej hlave ale 5€ za časopis ''bez ničoho'' skôr nedám ako dám ... a keby nebola v konkurencii redakcia (od októbra 2005 až 2008 som nevynechal jediné číslo) aká je tak ... prejdem k nim hoci ich cenovka je dvojnásobne vyššia. Ale časopis kvôli plnej hre nekupujem no a niektoré články v LEVELi, ktoré ma zaujali tak boli ozaj luxusné ... hoci aj na 8 stránok (tuším ten o lokalizácii hier) a takisto s recenziami som bol vždy spokojný a proste ako LEVEL fungoval tak mi to absolútne vyhovovalo. A keby išlo o mňa tak by som prijal zdraženie na 10€ + jedna AAA hra ale tak ja do toho nevidím a dúfam, že ste spravili správne rozhodnutie.

    Čiže v skratke komu sa nechce čítať vyššie uvedené litanie - dosť ma vytočila prosba o vypnutie adblocku tou ''otravnou'' lištou ... pričom bez adblocku tu na mňa vyskakuje reklama na celú obrazovku na nejaké p... kasíno, ktorú musím zavrieť ...

    A ak by náhodou napísal, že nikto ma nenúti sem chodiť a podobne tak ... posledné mesiace som sem pravidelne každý deň chodil pozerať nadpisy noviniek a čítať len tie, ktoré ma zaujali ... podobne aj recenzie ale tých bolo podstatne menej. A keďže ma nikto nenúti, tak som sa ''naučil'' chodiť na ostatné weby ... TG už pomaly pre mňa nemá čo ponúknuť - snáď som jediný.

    A posledná vec, ozaj už posledná :) hry už v poslednej dobe nehrávam, omzeli ma akosi skôr čo ma mrzí a zachraňuje to len FIFA. O to radšej však o hrách stále čítam a ešte radšej pozerám let's playe no ale akosi som zistil, že okrem Gamesplayov a konkurencie mi nič iné nevyhovuje resp. som vyhovovujúceho CZ/SK let's playera nenašiel a zo zahraničných takisto nie ... okrem Angry Joe-ových recenzií. Ale to už je asi poriadny off-topic takže chápem mínuska no ale ... chodieval som na TG roky hoci som v 99.99% prípadov neprispieval do diskusií.
    • Měl jsem jakožto kovaný masochista výjimku v adblocku na gamez, taky na mě ten žlutej pruh tyranie vyskočil! Vzteky jsem si prcnul, pak jsem se drbal chvíli na hlavě (vešky) a pak jsem pouhými 5, slovy "PĚTI" kliky (jakože myšokliky, normální kliky jsou 3mainstream5me, víš/vítě jak!) tento element adblockem zablokoval. Problem solved, tak vo co tady kurňík šopa jde?

      TL;DR: Jde mít zapnutý (klidně i jen nějaký) reklamy pomocí adblocku a zároveň eliminovat toho žluťáka (pls jak se dělaj odstavce, to sem musím drbnout nějakej HTML tag nebo co?)

    • To, že chceš, aby k tebe domov prišiel niekto z redakcie, aby si sa mu vyplakal na rameno sa dalo snáď napísať aj jednoduchšie. Mimochodom, čas ktorý si investoval do tohto príspevku si mohol ušetriť napr. na 300 odkliknutí tej úvodnej reklamy.
    • Chim
      tltr
    • pričom bez adblocku tu na mňa vyskakuje reklama na celú obrazovku na nejaké p... kasíno, ktorú musím zavrieť

      O, to je hruza. Sdilim tve neskutecne utrpeni. Zavrit reklamu pres celou obrazovku. Holokaust!!!
  • Proč je Lukáš tak divny člověk ???? Cela redakce mi pripada cela jak parta magoru a chudáku.
    • Troll alert *11* *11* *11* *11* *11*
    • A vidíš, tihle divní lidé a magoři a chudáci vedou druhý největší herní web u nás, taky časopis, píšou super články i jinde, dělají muziku... a ty píšeš anonymně do diskuze na jejich stránkách. Možná se zamysli, kdo je tady divný a chudák *3*
      • V platnem meritku zustavsji jen blogery bez vyznamu s jednim vesměs nechutnym a predrazenym plátkem.
        • Jestli považuješ měsíčník za kilo za předraženej asi budeš taky pěknej chudák (finančně).
          • Jak lepe utratit kilo?
            Jedna az dve krabky cigaret podle toho chci li danit nebo ne. Skvěla svacina a podobne. 5 kav s 15 cukry a tak.
            • ty to nechápeš. Jak kolega řekl, časopis je plný reklam, blbostí, že kterého games žije. Cena je dobrá ale přemýšlej co za to dostaneš. K tomu UŽ NEmáš HRU. Za 100kč si radši koupím balík kondomů
          • Napriklad casopis tyden stoji 30 ehm. Nejde ani tak o kilo ale o napln. Plno reklam - dalo by se rict daleko za hranici slusnosti. Splacano bez hlavy a paty.Je toho dost toho co dokazalo z pomerne dobre znacky udelat ležák.
            • JJ, obyčejní blogeři s nechutně sexistickým obsahem a Lukášem. Potom ještě škemrají o pomoc. No, s levlem to jde z kopce :( :(
    • jo, chudaci, ze musi cist vyblitky darecku jako jsi ty *6*
    • Mart9
      Zato ty ses nám uvedl jako jejich přesný opak co? *1*
    • Výchova. Nejake facky co nepadly.
  • Musim se priznat, ze po vyskoceni te prosby kolem ad-blocku jsem si ho na tehle domene vypnul, ovsem abych se priznal fullscreen reklama, vyskakujici obdelniky ci barevne neladici pozadi k webu me docela zarazeji. Jeste vic me zarazil fakt, ze ta prosba k vypnuti AB je skoro stejne otravna jako ty reklamy samotny. Jen neco k zamysleni.
    • Mart9
      Ta fullscreen reklama na gemblerství je už moc. Bannery člověk nějak snese, ale tohle ne.
    • co bys chtěl, jdou ke dnu, nejprve zmizí plná hra k levelu a teď tady žebrají ať jim nevypínáme reklamu.. těžce to nezvládají
      • A z čeho mají asi mít peníze? Budeš si platit za obsah? To je v ČR asi hodně velká sci-fi. Musíte si uvědomit, že zadarmo ani kuře nehrabe, Martin s Petrem to maj jako fulltime job (snad se nemýlím). Nebude reklama, nebude games.
        • Krmelec

          1. Až budete mít reklamy na normální úrovni (ne vyskakující okna a šílené pozadí), popřemýšlím nad vypnutím adblocku.

          2. Lištička je sice otravná, ale zatím jsem ochoten jí vypínat. Pokud najedete na další úroveň pruzení (jak jste avizovali v podcastu), opustím Games a plně přejdu na zahraniční weby a Hrej (Jjá vím, mrzet vás to nebude, nic ze mě nemáte). V životě jsem neviděl, že by někdo takto prudil čtenáře s adblockem.
    • Money make evropa. Nikdo z českých pisalku neni tak nenazrany jako zrovna lide z games.
  • Fingerbox

    Dobrý den, zkoušel jsem již mnoho stránek, fór, obchodů a sdružení, až mě napadlo zeptat se tu i vás.

    Není tu mezi redaktory či čtenáři nějaký vlastník či bývalý majitel fingerboxu? Rozhodnul jsem se o této léta zapomenuté hračce psát za půl roku bakalářskou práci a vypadá to, že informace se shánějí jen velice těžko. Jeden mám doma díky mému otci - babička s dědou po '68 emigrovali do Ameriky, kde později vychovali mého tátu a právě tam se k této úžasné hračce dostal a po revoluci si ji dovezl do Česka. Tyto dva kusy byly původem z Chicaga, kde bydleli. V Česku se k tomuto fenoménu hlásilo jen velmi málo lidí, jednalo se spíš o lokální spolky, převážně na Karvinsku, kde otec pak bydlel. Zajímá mě, zda se k tomuto fenoménu dodnes v Čechách někdo hlásí, valná většina vlastníků toho času právě měla také co do činění s videohrami, bastlením a elektrotechnikou. Jako malý jsem si s fingerboxy po otci velmi rád hrával, ani snad nelze spočíst, kolik šťastných hodin mi tato hračka přinesla, a právě proto bych prostřednictvím bakalářské práce chtěl tento fenomén trochu (snad i veřejnosti) osvětlit. Proto, pokud tu někdo takový je, bych byl velmi rád o jakoukoli informaci. Fingerbox po otci mám nyní už jenom jeden, v tom druhém mé mladší sestře natekl prst (ruku na srdce, není stupidní dát pětiletému dítěti na hraní fingerbox?) a tak nám ho v nemocnici pan doktor prostě rozbil, aby zachránil sestřin prst (to, zda to bylo rozumné a zda náhodou tato skvělá hračka neměla větší hodnotu než její prst je věc jiná, obrázek nechť si udělá každý sám... Druhý fingerbox, ten co zbyl, měl podle popisu otce (přecijen jsem ho zdědil už značně "ohraný" a již bez originálního obalu) na krabici napsáno jakožto výrobce jakousi firmu "Papa Joe" nebo "Papa Jon", už přesně neví. Zevnějšek byl z ručně vyřezávaného a opracovaného ebenového dřeva, otvor má průměr 24-26mm, vnitřek byl potažen asi saténem nebo něčím podobným a podle slov mého taťky "voněl po marcipánu, nebo podobným svinstvu, ale tehdy moc hezky". Zároveň bych se ještě případných pamětníků-vlastníků rád zeptal, co je pravdy na tom, že jakási kopie vyráběná v rusku měla otvory ze 4 stran a jakýsi displej, tehdy ne nepodobný digitální hře kde vlk chytá vejce (teď nevím, zda je to tak přesně jmenovalo, ale Ну, погоди! - jen počkej, zajíci, je originální frančíza). Pokud tu je nějaký "pamětník" (asi 40+) z Karvinska, konkrétně z Doubravy, možná vám něco řekne sokolovna v Doubravě, kde se prý asi do roku 1995 konala setkání místních majitelů fingerboxu.

    Ještě mě nyní napadlo, zda by teoreticky nemohl něco vědět Karel Drda, pokud je tak náružívý Germanofil, tak by mi mohl potvrdit, zda někdy neviděl nějaký relevantní obchod, podle mého dědy jeden býval v Berlíně v ulici Unter den Linden, ale myslím, že v tomto ohledu nepochodím. Stejně jsem to zkusil.

    Mockrát děkuji za váš čas a doufám, že to není přílišný offtopic (trochu to ve spojení s hrami přecijen je, ale chápu jakékoli námitky).

    S pozdravem,
    Standa Piškot
  • Hnisavec
    Gratulujem k pruďárne k vypnutiu ad blocku...mal som ho vypnutý, ale internet bez adblocku je dnes neznesiteľné miesto, kde páchnuť je za trest....

    herné stránky sú jasný príklad reklamy ad absurdum...horšie sú natom už len XXXstránky

    Akékoľvek iné reštrikcie budú akurát viesť k opusteniu webu a opadnutiu návštevnosti...

    s ad blockom sa proste musíte vysporiadať, tak ako sa filmy a seriály vysporiadali s torrentmi
    • Level je na konci cesty - osobne tusim dve az tri cisla a odjezd. Web upadá taky. Pritom by jen stacilo vyhodit polacka a Grygara. Nepiste to sem. Pište primo na tiscali vedeni. Tihleti nevi ze nas zakaznik je nas pan a delaji si na nas jen pokusy. Jako treba kdo ctenare vice podela
      Cenzore maz!
  • s.hih

    pro Bigjiffy

    Tukan a seznamovací vagon metra
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/relax/249835-video-seznamovaci-vagon-metra-ma-premieru-za-sebou/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit