Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lukyz

    Nový patch pro The Evil Within umožní změnit limit na 60FPS a odstranit černé okraje.

    http://www.pcgamer.com/the-evil-within-update-enables-60-fps-without-any-glitches/
  • ringmancz

    PS+ hry v listopadu

    The Binding of Isaac: Rebirth (PS4)
    SteamWorld Dig (PS4; cross-buy with PS Vita)
    Frozen Synapse Prime (PS3)
    Luftrausers (PS3; cross-buy with PS Vita)
    The Hungry Horde (PS Vita)
    Escape Plan (PS Vita; cross-buy with PS4)

    v US, ale poslední dobou jsou stejný i v Evropě
  • Sluchátka

    Za ty drobný toho moc nevymyslíš, navíc nepíšeš ani základní věci jestli mají být otevřená nebo uzavřená. Výhody/nevýhody jednotlivých viz net + pravidlo otevřená hrají stejně dobře jako minimálně 2x dražší uzavřená. Upřímně HD201 jsou šroty (měl jsem to na hlavě). Základní pravidlo je vyvarovat se sluchátkům typu "gaming", "5.1" a podobné nesmysly typu Siberia, Genius, Razor. Rozhodně kup klasická stereo sluchátka, zvukově jakékoliv tyhle příšery rozválcují a budou o třídu pohodlnější (lehčí atd.). To je předpokládám jasné a nemá cenu to víc rozvádět. Osobně mám z lowendu ověřených několik kousků a můžu doporučit:

    Samson SR850 cca 1000kč
    Senny HD435 cca 1200kč (mám je aktuálně u PC jako nouzovku na večer, poměr kvalita cena vynikající, ovládání hlasitosti na kabelu)
    Fostex TH-7 cca 1700kč ty jsem neslyšel, ale jsou hodně chváleny
    AKG K540 - dají se sehnat pod 2tis, je k nim třeba se chovat s péči nebo se zlomí most, ale zvuk paráda za ty prachy
    Shure SRH 240A cca 1300kč uzavřená

    Vybíral bych něco tady takového, nebudu tady zacházet do detailů, na to zde není prostor a ani nevím, zda o to stojíte.
    • ucho
      pokud napíšu, že mají zakrývat uši, tak mám na mysli uzavřená. ta tolerance je tam +- 500,- ale je otázka, jestli je tam výrazný rozdíl...
      ale díky za tipy
      • Pletete jablka a hrušky dohromady spolu s PC-hráčem. Uzavřená sluchátka nejsou obepínající ucho. Otevřená/uzavřená sluchátka jsou podle toho, zda mají průchozí mušle - tedy zda zvuk prochází ven nebo se odráží zpět do ucha. Otevřená jsou kvalitnější (lepší zvukový přednes) a tedy i dražší (ale zas neodstíní tolik okolí). Ucho obepínajícím sluchátkům se říká fullsize a nebo circumaurální.

        Jinak audiofil taky nejsem, ale shodou okolností ty Sony MDR-V55 mám a zvuk se mi zdá super, nemám ale konkrétní srovnání. Taky jsem hledal něco kolem tisícovky a nakonec sáhl po těchto. Nezakrývají celé uši, ale jen skoro celé. Horní konstrukce je jen v gumě, může to trochu tlačit a ty mušle se dají otáčet/skládat. S tím souvisí plastová konstrukce, která při pohybu může vrzat. Na celodenní nošení nejsou (tlačej), ale nějakou tu hodinku v pohodě. Nedoporučil bych je používat s pohybovou aktivitou, ale na doma k pc ideální. Papírově lepší v téhle cenové kategorii asi nenajdeš. Pokud to, co jsem uvedl ti nevadí, pak si myslím, že za tu cenu dostaneš kvalitní zvuk.
        • Nikdo nic neplete, jen jsem psal, že jsem ve spěchu přehlídl, že chce mušle. Předpokládám, že ví co jsou to otevřená a uzavřená podle toho co píše.

          Ty Sony nic moc, většina takových ultralevných sluchátek jsou srajdy. Do litru jsem zatím lepší než ty Samsony neslyšel.
          • ucho
            chvíli jsem uvažoval o těch samsonech, ale zaujaly mě ATH-T400 (1490,-)

            edit: no je to divočina něco vybrat, teď se přikláním k těm Shure SRH 240A.

            edit2: tak jsem zatím skončil u Sennheiser HD 449 za 2100,-
          • Jak jsem psal, nemám moc s čím srovnat. Určitě se najdou lepší sluchátka, ale na domácí podmínky stačej bohatě. A co si budeme povídat, pokud člověk stojí o špičkový zvuk, nehledal by ho ve sluchátkách za tisícovku :-)...
            • Stačí bohatě jsou silná a trochu divná slova. Jasně, že pro lepší zvuk hledáš za jinou cenu a za litr to budou dycky tak nějak šroty, ale proč v rámci svého finančního limitu nekoupit to lepší, když můžeš.
        • ucho
          no já to potřebuju mít na uších třeba 6 hodin (s pauzama)... tak to mě trochu odrazuje, jestli tlačí. i když mám pocit, že to se píše u každých sluchátek.
          • tak to musíš mít hodne vyplachnutej mozek když si pouštíš do uší sr4čky 6 hodin. slyšel jsi nekdo o tom že ticho léčí?
      • Jsem přehlídl ve spěchu. Samozřejmě, že tam rozdíl je. Být tebou beru ty Samsony, oproti těm hd201 budeš mít pocit, že jsi koupil aspoň 3x dražší sluchátka, bezesrandy.
    • Jack1947
      Nauč se správně reagovat nebo tu bude nepřeberné množství vláken. 5.1 sluchátka by rozhodně nestála do 1000kč. Spíše nad. Tipuji že chce klasická stereo...
    • A někdo se ptal na špunty, opravdu špunty nebo in-eary ? Tam hlavně pozor na ruchy od kabelu pokud to má být i na běhání třeba atd.
      • Nejsem v daném tématu moc kovaný, ale nerozlišují se v našich končinách sluchátka na pecky a špunty (in-ear)? Rád si to nechám vysvětlit případné rozdíly mezi špunty a in-ear sluchátky a z toho plynoucí výhody :).
        • špunty = in-eary.
          • Sorry už blbnu, myslel jsem pecky a špunty (in ear) ... tam je samozřejmě rozdíl.
          • A to je právě blbost.
  • ucho

    Sluchátka

    Dokážete někdo doporučit rozumná sluchátka? Současná už budu muset po těch letech pomalu měnit (mám Sennheiser HD 201)
    Požadavky:
    - cena kolem tisícovky (tolerance podle kvality)
    - měly by zakrývat celé uši
    - velmi časté užívání u PC, někdy bych je patrně píchnul i do dualshocku 4
    - mikrofon nepotřebuju
    - jack 3,5 mm

    letmo jsem to obhlížel a pomalu si říkám, jestli nekoupím znovu ty samé, když za +- 600,- mi přijdou dostatečné a vydržely toho dost... pokukoval jsem zatím jen po Sony MDR-V55 za 1290,-, ale to je skok do neznáma...
    ještě poznámka, nejsem audiofil, a někdy si přijdu trochu nahluchlej, tedy stačí opravdu něco rozumně kvalitního za rozumnou cenu :)
    • Hideki Kamiya (Okami, Bayonetta) navštívil z doposud neznámého důvodu kanceláře Valve.

      Zdravim, píšes cenu okolo 1000 kč, radši bych bejt tebou připlatil. Osobně používám tyhle http://www.alza.cz/tritton-ps3-kunai-stereo-headset-cervene-d377424.htm . Nezakrývaj úplně celý uši, ale jsou strašně pohodlný. Používám cca 5 - 6 hodin denně. Kvalita zvuku i mikrofonu perfektní. Nemám zatím PS4, ale kupoval sem je s tím, že do budoucna bude. Momentálně používám na PC s redukcí. Fungují i s telefonem bez redukce, ale musí být připojenej mikrofon. Doporučuju
      • BTW i s Xbox 360.
    • doporučuju Mackie DLM8 2000 Watt, mam to doma a spokojenost
    • Mám stejný dotaz, jen bych nastavil strop na 1500 Kč a preferovaný design změnil na špunty, čili sluchátka k chůzi. Sic rovněž nejsem žádný audiofil, ovšem rád si nechám doporučit něco, co mému sluchu bude ladit. Nevyžaduji nic s přebuzenými bassy. Ocením spíš vyváženou polohu zvuku.
      • evergreen http://www.pantershop.cz/catalog/9349-cx-300-ii.html
      • vlastik.plaminek
        Marshall Minor FX. Cena zhruba od 1200 do 1400. Ty dražší mají zlacený jack + pár zlacených částí na design a takový ten tříčudlíkový multiovladač. Oba modely mají textilní šňůru. Ovšem nedoporučuju, pokud máš malé uši.
      • Keyz
        Nějaké Klipsch Image S4
        http://www.sluchatka.net/klipsch-reference-s4-a-s4i/
        Nikdy jsem je neměl tak nevím jak a co mají zkresleného. Ale za dané prachy jsou velice dobré. Zvuk budeš muset posoudit sám a vyzkoušet. Navíc ten borec na té stránce poradí. Tak se klidně zeptej.

        Pro "věrný" zvuk by jsi musel přidat 600 Kč
        http://www.sluchatka.net/etymotic-research-mc5/
        Zkoušel jsem dražší model a hrají opravdu neutrálně
    • Keyz
      AKG K512 MKII (v ČR stojí kolem 1.000 Kč)
      http://uk.akg.com/akg-product-detail_uk/k-512-mkii.html

      Ty jsem si vybral. To co píšeš splňují snad je na to zakrytí celých uší. I když uši mi to překryje, ale nezapadnou tam jak si asi představuješ. Chce se na to podívat.
      Hlavní výhoda je, že mají skvělý materiál. Nevím z čeho to je ale bortel se tam nelepí, nepotí se v tom uši jako u kožených. Případně když tam něco je, tak to lehce sundáš. Roztáhneš ten materiál a pak nehtem apod. To vyřešíš. Jinde se to zadělalo a nešlo to dolů. Zde to je dobrý.

      A další výhoda/nevýhoda je neutrální zvuk. Výrobce je také tak prezentuje "Natural sound stereo headphones with superb audio balance." Pro mě výhoda, mám to tak rád ale většina sluchátek taková nejsou. Někde máš důraz na dunění atd. Ten kdo nikdy neměl sluchátka která nezkreslují bude překvapen. Nemají ovládání na kabelu.

      Případně ty HD 202. I když tam je pro mě špatný ten materiál.
      • Tak zrovna tyhle sluchátka jsem vracel ve 14denní lhůtě. Hrozně mě zklamaly a ani hrátky s ekvalizérem nepomohly. Navíc mě tlačilo tvrdé polstrování.
  • Kedaro

    Fight Club

    Chci se zeptat, točil se vůbec ten speciál s fanoušky a je někde záznam?
    • Lukyz
      Točil a záznam bude prý zítra nebo pozítří.
  • Dneska vyšla Beta 3 Elite: Dangerous

    https://www.youtube.com/watch?v=5jTRbmUzc8o

    Už víc jak 2400 přístupných systémů
    Dvě nové lodě
    Možnost vlastnit víc lodí
    Těžba
    Možnost vytrhnout hráče/NPC ze "Supercruise"
    • A zrovna, když chtěl Petr konečně už udělat ten Gamesplay! Nu což, to si jí tak během měsíce osahá a možná už to i opravdu natočí.... Pokud teda nevyjde další update, zrovna těsně před plánovaným vysíláním, to by samozřejmě bylo nemilé :P
  • frag.ment

    Video: Funkce Share Play, kterou přidává dnešní firmware (v2.0) do PS4, názorně vysvětlena v japonském traileru.

    Už jste někdo z majitelů PS4 tento firmware nainstaloval? Nejsou s tím nějaký problémy?
    • A jak je to s CFW? Nevíte?
    • Instaloval jsem už včera. Večer jsem měl problém s připojením na PSN, ale dnes ráno už vše vypadalo v pohodě.
      Žádný jiný problém jsem nezaznamenal.
  • Obrazem: Grafické porovnání PC a PS4 verze Lords of the Fallen.

    proč je to rozmazané na obou platformách???
    • MickeyMutant
      Protože depth of field?
  • Dotaz

    Neví někdo jak se jmenuje hra kde děláte šéfredaktora novin v zemi kde mají být brzo všechny noviny znárodněny ? ted nemyslím Republicae Times od Lucase Popeho(Papers Please) ale tu druhou, ja jí totiž nemužu najít, pamatuju si že se o tom psalo i tady na games, že budou dělat plnou verzi místo jenom takové ukázky, že redaktoři budou mít vlastní názory atd. muže mi někdo říct název ?
    • ringmancz
      v podcastu poradil šéfredaktor - The Westport Independent
  • Kozy
    Jak mi mohl ujít Jazzpunk? Díkybohu za ten bundle, ta hra je skvělá, rozhodně jedna z nejlepších co jsem letos hrál. Asi to neni hra pro každýho, už podle místní recenze, ale i tak doporučuju.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit