Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kde si môžem pozrieť tie podcasty H-POD? ďakujem. redaktorom fandím a prajem všetko dobré!
    • http://www.hrej.cz/
      • díky. a to je teda len audio, alebo i video?
        • blixa
          Oboji. Ty nevidis to video v tom clanku?
          • Bych rekl, ze se pta na hpody - jestli jsou audio nebo video.
  • SkillJam
    doprdele úžasnej fightclub, dal jsem si to na posezení a díky vám! DRDA NA HRAD!
  • x_ander
    Vynikající podcast. Mrzí mě, že v současnosti nemám čas podcasty sledovat pravidelně, ale tenhle jsem si ujít nenechal. Jen tak dál, kluci.
  • Bylo to supr kluci. Přeji vám hodně úspěchů do dalších let a ať se vám daří .
  • coufi
    Tak Vávra opět nezklamal.. Je vidět že si na nic nehraje a je prostě svůj.
    • Akorát u toho hodnocení vetřelce bylo vidět, že hru hrál fakt málo. Na druhou stranu souhlasím, že když hra nechytne brzy, nestojí za to s ní dále ztrácet čas. Měl pravdu, že je to neschopnost autorů hráče zaujmout. Na druhou stranu by ale taková snaha zaujmout ihned mohla vést k nejjednoduššímu řešení - postavit hru tupě pro masy, neboť tupé (zjednodušené, hry hrající na efekt) hry masy zaujmou hned, zatímco trochu jiné, komplexnější hry, jsou třeba náročnější.
      • Problém vidím v tom tlaku jednak hráči (to už se však lepší - začínají se vzpamatovávat), ale hlavně kritiky, aby hra byla co nejdelší. Naprostá většina recenzí jinak kvalitních her je shodí a odečte bod jen za to, že je moc krátká. Nevím proč se nemůže nastavit širší spektrum cen a jejich stopáže - dvou hodinová hra za 5 dolarů, 4-5 hodin za 10-15 dolarů a nějaký masivní 100+ více hodin RPG klidně za těch 35-50 doláčů. Ale podle toho to chce taky pak hodnotit v recenzích že? Alien mohl být super pěti hodinová hra kterou bych si dával co půl roku znova, ale dopadlo to jak říkal Dan - a já teda nemam čas se deset hodin nechávat "okouzlovat" aby mě hra vůbec začala bavit.. Je to strašnej paradox obecně, ta délka her, rád bych na toto třeba viděl nějaké téma ve FC. Protože hráči taky často brečí, jak jsou hry krátký a drahý, ale vzápětí brečí, že NESTÍHAJÍ HRY DOHRÁVAT a všude je spousta statistik kolik procent her ve své knihovničce v průměru dohraje uživatel steamu atd. Neříkám dělat globálně všechny hry kratší, ale proč nemůže být větší škála? Jak dvouhodinové a tříhodinové příběhové adventury, tak hardcore sto hodinový rpgčka? Cena se našteluje, ale přece nemusí všichni postupovat podle jednoho modelu "delší hra = lepší hra = kvalitnější hra", to je přece nesmysl. Potom jsou vývojáři víceméně nuceni přistoupit na konkurenční boj a pěchovat do svých her zbytečný odpad.
        • x_ander
          S tou délkou her mi mluvíš docela z duše. Musím říct, že mám rozhodně rád delší hry, do kterých se člověk ponoří a prostě v tom světě "žije", což se u 5-hodinové hry prostě nepodaří. Problém je, že takových her jsem za poslední cca 3 roky, kdy jsem už po škole a pěkně makám, hrál úplné minimum, protože prostě není čas.

          A vlastně se dost často přistihnu při tom, že si vyhledám délku hrací doby u hry, která mě zajímá (ať žije howlongtobeat.com) a častěji šáhnu po hře, kterou dohraju za pár hodin, než po nějaké dlouhé pařbě. A strašně mě to sere! :) Sice si i ty krátké hry užiju se vším všudy, ale už hodně dlouho mám koupené věci jako Zaklínač 2, Skyrim, Borderlands 2, Dragons Dogma, které zaberou desítky hodin, ale i spoustu akčních i jiných her na třeba 15 hodin, ale prostě jsem se k jejich hraní ještě nedostal, protože čekám "až na to bude čas a budu si to moct užít". Doufám, že se někdy dočkám. Ale Dark Souls rozehrané už rok a půl tomu moc nenasvědčují.

          Každopádně bych si s chutí o tématu délky her početl v Levelu.
          • Přesně tak po cca roce jsem se rozhoupal koupit si nějakou hru a to zrovna Aliena protože mě to celkem zaujalo a za poslední týden mám nahráno cca 2 hodiny. Hlavně mě ty hry už ani tolik nebaví a i když mám čas tak spíš dám přednost pro mě zábavnějším činnostem. Takže když se rozhodnu si zahrát hru tak to jsou hodiny prstech jedné ruky týdně.. takže spíše preferuji krátší přímočařejší hry na které tady většina děcek chodící do školy nadává.
        • Tak to vubec stim Alienem, ja se blizim ke koncu a vubec nechcu aby hra koncila. Za 5 hodin by se Alien ani nerozjle, na to tu mame COD a jiny hry na 5 hodin, ovsem takova hra musi byt akcni od zacatku. Aliena by kratsi herni doba a vetsi akcnost zabila. Jak rikam me hra ani na koncu nenudi, je tam obrovska znovuhratelnost, a uz ted vim ze si dam Aliena znova na hard.
  • Anita Sarkeesian na twitteru, toto už je celkem síla:
    At this point supporting #gamergate is implicitly supporting the harassment of women in the gaming industry.

    I’m safe. I will continue my work. I will continue speaking out. The whole game industry must stand up against the harassment of women.
    • Keyz
      Nemá cenu debatovat o nějaké kvočně, která se snaží upoutat kecama. Poslat, do pr*ele a hotovo. Tohle ty šílenci chtějí. Aby se o jejich výplodech psalo i když to jsou sra*ky. Něco jako odborníci kteří, debatují u stolu o nějakých právech někde ve válečné zóně. *15*
      Ta je tak zralá na exotopedii.

      Něco jako tohle kuře http://www.zeleni.cz/vedeni-strany/matej-stropnicky/ *1* . Zafouká vítr a opadne mu knírek, zařveš a podělá se namístě.... Ale kecat, bude. Bohužel na sebe nabalí další cvoky, co je následují jako spasitele, a do debaty nejsou ochotni přispět fakty, jen jejich definicemi nějakých definic, aby mohli lépe kecat.

      I když, není divu, že využívá zvyklosti které v USA panují. Kde tyhle kecy o harašení, rovnoprávnosti a další h*vna jsou velice "důležité" a člověk se bojí cokoliv říci. Viz kniha Amerika bez iluzí - Miroslav Konvalina.. Klasika. Její názory jako, ženy z USA a Kanady, jsou automaticky závazné všude a každý se musí podřídit. *15*
      • Mato1987
        Pekne napísané, je to celé smiešne, ale ak sa o to aspoň troška zaujímaš, odporúčam kanál tunderf00ta, jedná sa o youtube kanál jedného britského vedca, ktorý sa tak troška okrajovo zaoberal tou sarkeesianovou, *15*
        • anitu nemusim, ale odkazovat na thunderf00ta, to o tve inteligenci vypovida mnohe *1*
          • Mato1987
            Nerozumiem, prečo by to malo mnoho vypovedať o mojej inteligencii?
    • a?

      Neřešit, necitovat, ignorovat...
    • Mato1987
      Len tak náhodou si si ešte nepozrel zoznam nominovaných v kategórií "best personality of the year" britského magazínu cvg, ktorý každoročne usporadúva "Golden Joystick Awards" ? :D
      Ak nie tak neodporúčam to robiť, ale aspoň je dobré vedieť, že podvodmi, klamstvami a doslovnom okradnutí darcov na jej kickstarer projekt sa dostanete až do nominácií golden joystick awards....
      • okradnuti? rekla si o par tisic, dostala pres sto, protoze ji lidi vyjadrili podporu po te vlne nenavisti a pubertalnich vylevu od hracu. nezavid *3*
        • Mato1987
          Tak spreneveriť alebo defraudovať, to je jedno, ale jedno ti dám za pravdu, tých debilov čo ju podporili sa našlo naozaj dosť, niečo cez desať tisíc, či koľko ich bolo, v skutočnosti ich ani neľutujem :) A určite jej nezávidím, to radšej ako byť klamárska, škaredá a v prvom rade feministická imigrantka tak to by som si radšej vybral život v severnej kórei ako nejaký robotník vo východosibírskej tajge.
  • Co mě fascinuje je, že se k celé kauze Gamergate, pokud mám správné informace, dosud nikdo z věhlasnějších herních vývojářů nevyjádřil - kromě Dana Vávry. Kde jsou hrdinové Notch a CliffyB kteří tweetují každou zbytečnou s*ačku?
    • Bojí se, to je celé.
  • Keyz
    Prostě Karel Drda griluje v 11 hodin večer kachnu *15*
  • Zajimalo by mne proc se o gamergate nemohlo bavit. slo videt jak ten vychrtlej utl a mel strach z toho, ze se dan rozjede. To se mi vubec nelibi. Kazdej to sledoval kvuli nemu a ne abys mu skokal do reci atd. Docela mi to smrdi.
    • taky me dobrovsky sral, at ho necha se vykecat proc ne, kcemu ho tam zvou, my ho mame radi proto jakej je, tak at mu neskace do reci a nerusi ho.
    • Protože se o týhle nesmyslný kravině nakecalo až příliš. Internet je plný pitomců a tak by se na to mělo pohlížet. Vím, že je někdy těžký ignorovat pitomce, ale bojovat s hlupáky na internetu je asi dost zbytečný.

      Nejméně v jednom FC se tomu taky dost věnovali a taky stačí sledovat blog atd. Dana. *3*
      • Nejhorší je, že ty feministický kravky s tim lezou už i do mezinárodních televizí, jak potom hráči vypadají? Jak si takováto individua vůbec dovolují tlumočit nějaké postoje v herní scéně? Jasně že můžeš říct, kašlem na to, budeme se starat o sebe, ale uvědom si, že podobné kauzy jako Gamergate celkem hodně formují celou herní kulturu.
        • Tehle štětky bych prostě ignoroval a všechy jim podobný taky. Co s nima? "Západní" kultura se natolik zdeformovala, že sama sebe neustále poškozuje a nahrává zločincům, negrům a štetkám. Podle mě nemá smysl se jim věnovat. Když není žádná diskuze, nemá smysl diskutovat.
          • "sama sebe neustále poškozuje a nahrává zločincům, negrům a štetkám"

            koukám, že se nám ta západní kultura opravdu nějak zdeformovala...
          • Lukyz
            No v první řadě bych si odpustil ty vulgární výrazy, ačkoli si o nich myslím taky svoje tak tímhle bys jim akorát přidával vítr do plachet. Celá kauza je absolutně k smíchu a já bych jako jediný řešení volil prostě mlčet! Tahle paní si z toho udělala kariéru a kdyby nezpůsobila tenhle bugr tak po ní dnes ani pes neštěkne. Za mě bych nekoukal, nesdílel a netweetoval, prostě neřešil, pár měsíců počkat než to přestane být mediálně zajímavý a on se pak vzduch vyčistí sám od sebe...
            • Myslíš, že si to tady přečtou? *7*
    • mirekdusinojc
      Já chápu, že máš nad postelí Danovu fotku a modlíš se k ní, než jdeš spát. A následně každé Danovo slovo ve volných chvílích ručně vepisuješ do knihy svaté, která bude sloužit dalším generacím a bude popisovat Danův udatný boj proti pekelným feministkám a SJW. Možná už i sbíráš příspěvky na stavbu prvního stavení, které se stane útočištěm vaší nové církve, každopádně si jeden z mála, kterého zajímal jenom Dan a zkus to tedy respektovat.
      • neblazni, to fakt ne. ale je fakt, ze moc lidi obecne nemusim a vavra je docela vyjimka. Zvlast, kdyz si reknes, ze budes poslouchat cizy zvasty, tak jsem na ztratu casu alergickej. On se da proste poslouchat.
  • danovi bych vzkazal, ze negativni reklama je stale reklama- vynikajici pro vasi hru. Bud v klidu. Chci rict, muzes se pustit do boje za svuj nazor. Nemusis drzet hubu
    • Proc by taky drzel hubu, kdyz ve skutecnosti vezt se s davem mu prinese jen vetsi popularitu. Tvarit se, ze je nejaka utiskovana mensina, no komedie...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit