Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Určitě až od února? Co já vím tak se o týhle nový lichvě u nás zmiňoval leden 2015. Což i odpovídá tomu, že mě před cca týdnem na Kinguinu i G2A už chtěli stahovat z kůže. Běžná cena hry 560,-Kč, jakmile jsem se přihlásil ke svýmu účtu, tak lup ho, zmínka o nutnosti doplatit daň ve svý zemi a najednou bylo z 560,- Kč cca 670,- Kč. Ještě, že to šlo obejít nákupem bez přihlášení přes Paypal :). Na obou místech už jsem párkrát nakupoval a tohle na mě vybaflo poprvý.
  • Tahle hra vypadá opravdu dobře, netušim, jak jsem jí mohl tak dlouho míjet. Nejspíš si ji pořídím, než si EU přičte 21%.... *1* .

    Jenom jeden dotaz, nikde jsem to nenašel: je možné v téhle hře těžit např. minerály z asteroidů a prodávat je, případně dělat nějaké crafting profese?

    Díky za info *7*
    • walltar
      Těžit půjde v plné hře... AC, který máme teď je testbed pro boj.

      Crafting zatím nevím... Ale po pátečním Paxu se možná dozvíme víc. Do teď se crafting moc neplánoval.

      On crafting do té hry až tak moc nesedí, protože jako v reálu většina lidí nezvládne na koleni postavit stíhačku, nebo laseové dělo. Plus všechny itemy co ve hře máš mají nějakou značku, nějakého výrobce... a ten by asi nebyl moc rád, že vyrábíš loď pod jeho značkou doma na koleni.

      Ale třeba vymyslí nějaký způsob jak do hry crafting vpravit. Každopádně overclocking, a tuning lodních součástek bude podobný craftingu + lidi budou moct vlastnit a provozovat továrny, což ale bude spíš ekonomický management, než crafting.
      • Tak nepředstavoval jsem si, že bych vytvářel stíhačky, křižníky nebo hvězdy smrti *1* . Představoval jsem si spíš vyrábění munice do zbraní (pokud je munice neomezená tak "vylepšenou munici s větším dmg), droidy na urychlení opravy/regenerace štítu, boost no rychlost letu a v pokročilejších fázích třeba úprava lodi...

        Něco jsem o té hře už prošel a vypadá opravdu lákavě, hlavní co mě zaujalo je věta: Autor je velkým fanouškem hry Freelancer, což je podle mého doposud nesesazený král tohoto žánru.

        Btw walltare: v tvém předchozím postu jsou 2 možnosti, jak si hru koupit... znamená to, že se bude moci hrát už teď nebo až se přesune z Alphy do bety?
        Díky za info *4*
        • walltar
          Aby si mohl hru hrát hned tak potřebuješ ten Pass za těch 5 USD... Bude potřeba ho koupit ke každému modulu. Moduly budou AC (ten máme teď) FPS (ten bude ke konci března) Planetside (začátkem dubna) a asi bude i pass do Persistent Universe alpha verze (konec roku)

          Podle toho jaké moduly tě budou zajímat, tak si ty passy koupíš.

          Jinak když si koupíš jen hru s beta přístupem, tak budeš moct hrát od začátku bety (pokud si nekoupíš nějaké ty module passy) a pokud si koupíš hru bez bety, tak budeš moct hrát až po vydání.
    • alien5
      http://wiki.theravens.cz/starcitizen/index.php/Co_je_Star_Citizen%3F
      tezit samozrejme pujde..
  • alien5
    https://www.youtube.com/watch?v=7VnbtFhSzM4
  • mi přijde, že uživatel walltar touhle hrou snad žije nebo něco takovýho ... je s ní snad kabelama propojenej či co? *7*
    • walltar
      Tak vedu českou Fansite http://www.star-citizen.cz/ takže to beru jako povinnost o té hře vědět co nejvíc. A když se někdo na něco zeptá i mimo naší fansite, tak rád odpovím.
    • Coffin.Corner
      No a...?
  • Z toho se mi chce blejt ... dalsi EU bullshit...
  • Přál bych si aby to dopadlo dobře, u takových mega projektů to bývá hodně těžké.
  • Lawliet
    Sice jsem se zařekl, že v životě si nebudu kupovat věci do hry, která ještě reálně neexistuje, ALE kolik stojí ten nejlevnější přístup do hry (tak abych si nemusel nic za reálnou měnu kupovat, ale získat vše vlastní hrou) popřípadě alternativní přístup do BETA verze hry?

    Mohl bych googlit, ale zdejší SC štamgasti to určitě budou vědět správně, tak se zkusím zeptat.
    • https://robertsspaceindustries.com/pledge/Packages/Aurora-MR

      S tým, že prístup do pre-alfy/alfy/bety si budeš musieť dokúpiť zvlášť, keby si to chcel v cene, máš asi rok meškanie :)
    • myslim ze 40e a je v tom pristup alfa, pristup beta, singlplayer cast squadron42 a zacatecnicka lod
      • walltar
        Alfa už tam dneska není... Ta měla omezený počet míst a ty už jsou pryč. Takže se bude muset dokoupit jako ostatní moduly za 5$
    • walltar
      Nejlevnější přístup: 30$ https://robertsspaceindustries.com/pledge/Packages/Aurora-MR

      S přístupem do bety: 40$ https://robertsspaceindustries.com/pledge/Packages/Aurora-MR-Plus

      Přístup do každého pre-alpha modulu 5$. Zatím je venku jen AC https://robertsspaceindustries.com/pledge/Module-Passes/Arena-Commander

      Jinak ale když budeš hledat tak se dá najít AMD kód na Mustang OMEGA... Je to sice dedikovaná závodní loď, ale máš u toho balíčku hru s přístupem do beta verze. A dají se pořídit hodně levně (já třeba teď kupoval za 250kč). Ale potom se dá vylepšit za 5$ na Avengera což je taky taková lepší starter loď... http://www.star-citizen.cz/ccu-a-upgrade-system/
      • Lawliet
        Díky, super info.
  • Tyjo vybrali už skoro 70 mega. Neuvěřitelný.
  • eStar
    Musím říct že jsem z téhle hry velmi zmatený. Pokud všechno vyjde jak má tak to bude pravděpodobně jedna z nejlepších her co kdy vyšly, tento fakt mě opravdu velmi táhne k tomu abych si hru pořídil už teď. Na druhou stranu nerad kupuju zajíce v pytli a o tom jak bude hra vypadat v době vydání nemá tušení asi ani sám Chris Roberts.
    • Prave ze chris ma od zacatku naprosto presnou predstavu jak hra bude vypadat a ma teamy kteri tuto predstavu zacinaji zhmotnovat..a my nyni po milionech odpovedi videi popisu atd.. mame take presnou predstavu.. :) Hlavne nikdy se nikdo se o tak komplexni projekt nepokusil nikdo nechtel riskovat neuspech a vyvoj by za normalnich podminek trval hodne dlouho pod vydavatelem by to to stalo 10x tolik..
      • Ses prese typ naivisty, co sezere hacek i s navijakem, a ani na nem nemusi bejt navnada. Kdokoli cokoli delal, a jen o tom nezvanil, tak moc dobre vi, ze je neco diametralne jinyho si neco vymyslet, a pak to taky zrealizovat.

        A tohle naopak z myho pohledu zatim vypada na jeden z nejvetsich pruseru herni historie vubec. Protoze pri tempu jakym prachy utracej, a tempu, jakym odkladaj, jsou uz ted na 150M, ktery by na to potrebovali.

        Navic zcela zjevne nemas ani paru kolik co stoji. Gameska delana pod labelem vyjde tak na dvojnasobek, protoze tu druhou cast stojej PR zvasty, coz v tomto pripade castecne (ale jen castecne, protoze vyroba videi a dalsich kravin taky neni zadarmo) odpada. A ano, je to vydavatel, kdo nese riziko, ze na tom prodela, na druhou stranu je to prave on, kdo kope do vyvojaru aby makali a nezabejvali se kravovinama.

        99% vyvojaru na vydavatele nadava, a ve vetsine pripadu i opravnene. Jenze, stejnych 99% vyvojaru nedokaze zmanazovat tok penez tak, aby se vesli do dane sumy a projekt dokoncili.

        Osobne nemam vubez zadnej problem prispet do projektu, kterej me zaujme, at uz praci nebo financne, ale nehodlam prispivat nekomu, kdo si z toho pak za my prachy udela kseft. Viz Oculus kuprikladu. Zaroven pak ocekavam, ze ten komu prispeju, jen nesedi naprdeli s natazenou rukou, ale investuje i ze sveho. Proto mam koupeny Minecraft a proto si nekoupim SC.
        • walltar
          Tak Roberts investoval ze svého... Chtěl na začátku 2 milion dolarů a jen vytvoření toho úvodního dema co ukazoval při zahájení kampaně stálo kolem 1 milionu.

          Což je imho celkem velká investice z vlastního.

          Ale kampaň prostě tehdy byla pro to, aby ukázala že o hru je zájem. Stejně jako u Kingdom Come měli už domluvené investory, kteří ale chtěli nějak ukázat že neinvestují do něčeho co nikdo nechce.

          A to že by neuměl dneska zacházet s penězma bych se až tak nebál... Přece jenom když děláš produkci na 20 filmů za cca čtvrt miliardy dolarů se něco o zacházení s penězma naučíš.
      • eStar
        Asi jste nepochopili jak jsem to myslel, Ony plány a realita bývá často dost odlišné a speciálně to platí právě o takhle rozsáhlých projektech. Proto jsem hned na začátku příspěvku psal "pokud všechno vyjde tak jak má.." To je právě to čeho se bojím, to že se jim jejich plány nepovede zrealizovat tak jak si přejí.
    • S tou posleni vetou se neda moc souhlasit, kdo sleduje vyvoj vi, ze podoba pri launchi je jiz hodne presne narysovana ;)
  • By me zajimalo, jak chtej zabranit tomu, aby si naprosto kdokoli koupil naprosto cokoli (nejen SC) "jako z US" (nebo pripadne z Gibraltaru, tam je DPH 0). Pri tyhle silenosti to naopak budou delat naprosto vsichni.
    • Uplne jednoduse, u online distr. tomu brani sam distributor a bere to podle IP. A kdyz ho ochcijes tak ti tu hru sebere nebo rovnou da banana. A u posty ti to pekne procli.

      A u naky distribuce klicu asi smula, ale moralfagoti ti budou vyhrozovat prstikem, jak jsi okradl svuj stat. *15*
      • Jiste, viz vejs ...lol uz se tesim. Uz to vidim jak zivy, jak nekdo vraci prachy 50+% svych zakazniku, protoze mu kecali pri objednavce. Nehlede na to, ze neni v jeho moznsotech to zjistit.
        • Nechapu co myslis tim vracenim. Oni ty prachy nevraci. Blokujou hry nebo banujou cely ucty, viz EA. Ktera zabanovala origin typkovi jen za to, ze na foru napsal ze mu je 11 (nebo kolik) a hral BF.
          Je v jejich moznostech to zjistit uplne jednoduse, staci se podivat na logy z jake IP na to chodis. Kdyz to bude 300x ceska IP, pak jednou IP z prd-le a pak zas ceska, tak e to jasny, ne? *7*
          • ehm lol .. pokud nekomu zablokujes ucet, tak se dopoustis hned nekolika trestnych cinu a v tomto pripade je i celkem jedno, jestli dle legislativy evropske, nebo anglo-americke. Protoze ten clovek ti zaplatil. A tim padem jej okradas. Vazne bych pak chtel videt US firmu, ktera by riskovala hromadnou zalobu.

            Jinak je videt, ze gramotnost v CR ma zasadni problemy, co je to VPN najdes asi tak za 3s.
          • vzivote jsem neslysel o nikom, kdo by s tim mel problem a ze to tak dela kazdej druhej...
      • Nechceš se tedy dobrovolně vzdát občanství? Budu hádat. Určitě jsi mladý, zdravý, podnikavý člověk, který "tvrdě dře" a za to se topí ve vatě. Topil by se, kdyby ho pořád neokrádal stát, což? Ona už tu diskuze na tohle téma proběhla, ale co bys dělal bez výdobytků sociálního státu třeba v důchodu? Že během roku ani jednou nenavštívíš lékaře? Gratuluji! Jak dlouho ti to vydrží? Pokud bude dobře, tak do padesáti. Nedejbože abys pak onemocněl nějakou vážnou chorobou a musel si léčbu platit sám. Anebo razíš heslo: "live fast, die young"?
        • Kdyz uz chces poustet moudra, precti si taky prosim to co jsem psal o zdravotnim pojisteni. Na to ze mas byt vsemocny bych cekal ze budes reagovat na to co jsem psal, ne si cucat z prstu.
          Kdyz se vzdam obcanstvi a odejdu, stat prijde o HDP co tvorim. Opravdu to bude pro tebe vyhra? Skoda ze pak neodejdou vsichni co tvori HDP, chtel bych videt odkud bys cerpal ty socialni davky pro netahla a nemocny.
          • Pro mne to výhra nemá být. Výhrou by to mělo být v prvé řadě pro tebe.
    • walltar
      Tak to je jak s jakýmkoliv krácením daní... vždycky to jde. Ale drtivá většina lidí je zaplatí.
      • Drtiva vetsina lidi, kteri nakupujou v cizine po netu to platit nebude, protoze to neplatili nikdy. Sak se podivej na diskuse kolem nakupu itemu/vorlu/goldu do wt/wot/... nedavno se resilo, jak honem neco koupit za ruble, nez to zatrhnou. A sposuta lidi takhle nakoupila klidne za 1/4 co by dali v eurech.

        Podivej se, kolik !MILIONU! zakazniku ma Netflix mimo US. ti VSICHNI pouzivaji VPN, protoze jinak jim to fungovat nebude. Ti vsichni tvrdi, ze jsou z US. Ti vsichni stim nemaji zadny technicky ani politicky problem. A toto bude platit pro 90% vsech kupujicich.
        • Vidíš, já třeba netfix neznám, nevím ani co je to VPN, a když se na netfix podívám, tak mi to hlásí, že v mé zemi ještě nebyl spuštěn.
          • tak kdyz jses neandrtalec tak si kup nejakou blbuvzodrny zarizeni a nestezuj si, ze je vsechno tak drahy, vzdycky se smeju kdyz nekdo breci, ze ho AAA hry stoji v den vydani 1500 korun...ja kupuju v den vydani za 500kc klic odnekud z malajsie a neresim *2*
            • A kde to kupuješ :P ? *12*
            • podivej se treba i na pitomym aukru, dying light co ted vychazi, jsou tam klice od 499kc
            • Tak 500 je prehnany, to se da koupit tak po mesici:))

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit