Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mam dve vytky:
    1. hra v elektronicke verzi z nepochopitelnych duvodu vysplhala na cca 1300Kc.WTF?
    2. technicka stranka hry, kdy musite stahnout dohled na minimum, aby se to dalo hrat a i tak FPS dost kolisa. Nastesti ten minimalni dohled prakticky nejde poznat, coz trochu zachranuje situaci. I tak ale skoda, ze to vydali v tomhle stavu. To dost lidi (spravedlive) nasere.
    • 1. Cechom nejde ekonomika a tak sa kurz prepada a prepada.. :D V sucasnosti nema vyznam cokolvek kupovat priamo od vydavatelov v elektronickej verzii. Skor si zajdi niekam do kamenneho obchodu.
      • Myslel som to tak, ze im nejde studium ekonomiky, ekonomika ako taka na tom az tak zle nie je :)
        • Je trochu problem si pro Dying Light zajit do kamenneho obchodu, kdyz krabicovka vychazi koncem mesice a venku je ted pouze elektronicka verze :).
          A co jsem se dival, tak kurz EURa je kolem 28Kc, cili zadne extremne rychly propad nepozoruju, co by ospravedlnovalo zdrazeni o cca 300Kc.
          • Jack1947
            Nebylo tím spíš myšleno že propadá se koruna, to samé u dolaru ale ten byl zase navýšen aby prudily soudruhy.
  • Morraw
    Pro neangličtináře: pracuje se na patchi, který znovu umožní úpravu souborů a správnou funkčnost modů
  • flash789
    To ze ted neustale vychazeji nedodelane hry plne bugu (cestna výjimka jsou hry od japoncu) tak za to si vlastne hraci muzou sami. A to proto ze podporuji digitalni distribuci her a služby jako Steam atd. Vyvojari tak hresi na to v jakem stavu hra vyjde protože ji snadno muzou záplatovat do nekonecna. Kdyby hraci tyhle služby nepodporovali, vyvojari by byli nuceni vydavat svoje produkty dodelane jen s minimem chyb, az na cestne výjimky (třeba Gothic 3) hry v krabičkách bez nutnosti online služby, byli hotove a vysli na ne maximalne dva mensi patche. Navíc digitalni služby neumoznuji prakticky zadnou reklamaci ( cestna výjimka je origin) .
    tahle nerest se prenesla uz i na konzole, Krasne to je videt třeba na AC: Unity.
    • imho je to dusledek obecne siroke dostupnosti levneho Internetu a ne platforem typu Steam, ty uz jsou jen vyslednym produktem, kde se uchytily tyhle nesvary...i pred Steam byly bezne hry s bugama a patche se vydavaly o106, platformy tomu pridaly jen uzivatelsky komfort, kdy hrac nemusi sledovat kazdyho vydavatele a kontrolovat, jestli uz nahodou neni patch k jeho hre.....
      • flash789
        na konzolich se kdysi vydavali hry které zabugovane nebyli..dnes je situace uplne jina, a rozhodne nesouhlasim s tim ze v době kdy steam nebyl se na PC vydavali patche o 106, jiste ze patche byli, ale hry vychazali v daleko dodelanejsim stavu a většina z nich se dala bez problemu hrat aniz by clovek musel hledat patch.
        • Že nebyly zabugované? Hitman Codename 47, Daggerfall, Morrowing, Oblivion, Mercenaries 2, Boiling Point, Fable, Battlefield Vietnam, Far Cry 2 ... a to jsou jen ty starší bugfesty na které jsem si vzpomněl, nepochybně jich bude víc. Rozhodně bych to neházel na digitální distribuci. Chce to sundat nostalgické brýle a také si uvědomit, že vývoj her je o dost komplikovanější a dražší než býval...
          • flash789
            Co je dnes komplikovanejsiho? ty koridorove strilecky a hry které mají herni dobu 8 hodin?? navíc kdysi byla daleko vetsi ruznorodost hardwaru nez dnes, a hur se kazda hra optimalizovala.Dnes je prakticky vse unifikovane a zjednodusuje cely vyvoj o svetelne roky. Vyvojarske tymy mají dnes 100+ zamestancu, spickove vybaveni..atd.
            vyse tebou jmenovane hry ..skutecne bugfesty tam ams dva, Daggerfall a Boiling Point. ostatní se daly uplne v klidu dohrat bez patche.Morrowind jsme hral na xboxu a bylo to uplne v pohode, v Oblivionu jsme mel myslim patche dva a taky to bylo ok, a fable jsem hral bez patchu uplne, a neprislo mi ze by tam byli nejake zasadni bugy.
            Hral jsme desitky her na konzolich jako byla PS1,PS2, gamecube, xbox..vse bylo prosto jakýchkoliv zásadních bugu. Na PC byla situace o něco horsi, ale opravdu si nepamtuju ze by hry jako Age of Empires, serie Might and Magic, Deus Ex, Quake, Doom, a tak dále měli nejake vyrazne zastupy patchu a všechny se daly dohrat bez problemu rovnou z krabice.
            • vsak to pisu, ze tehdy nemel kazdy internet a nebyla to levna zalezitost, prenest nekolik desitek mega dat trvalo vecnost, takze nebylo mozne riskovat vydat nedoladenou nebo primo nefunkcni hru
              za soucasny stav ale nemuze elektronicka distribuce, ta je dusledkem levneho a pristupneho internetu
              imho zamenujes pricinu za dusledek
            • Jack1947
              Bugy? Aha tak např že v DLC Dead rising3 podělaného portu je chyba a není tam ten maník co ho mám zabít takže neudělám misi... nebo bugy že Dying light jsem se zasekl pravda za celou hru jsem se nezasekl, v mini šachtě. Nejlepší je neschopnost AI otevřít dveře které jste před nimi zavřely, přitom ta hra není zas až tak lehká.

              Jistě ty hry se bugovat nemohli jak by to vypadalo dneska Suits koukají na to jak rychle se udělá hra a nezajímá je že srší nikoliv vtipem zábavou ale bugy na každém rohu.
            • flash789
              zahledenost do toho ze digital způsob co dneska frci je dobry, az cas ukaze ze jsem mel pravdu..ted nemá smysl polemizovat.

              PS: a je prikladne jak se každý vyhyba odpovedi na to ze konzoleve hry dřív zabugovane nebyli, proste proto ze nemohly, musela na nich byt odvedena 100% práce..o tom si dneska muzem nechat jen zdat.
            • Dnešní produkce se neskládá jen z koridorovek na osm hodin, je tu spoustu rozsáhlejších projektů... Ke komplikovanosti: jsou nové a složitější technologie; rozsáhlejší vývojářské týmy se obtížněji řídí; je více konkurence - větší finanční náklady - větší tlak na vydání; nároky většinového publika na grafiku - na vydání rozsáhlé hry, která se má vyrovnat dnešním grafickým standardům už rozhodně nestačí malý tým jako kdysi; je složitější přijít s něčím novým, atd... takhle to vidím já.

              K bugům, byly tam i zásadní.. např u Deus Ex, kde se musela restartovat už nevím která kapitola, protože Paul nebyl nikde k nalezení. V Longest Journey hra spadla vždy při vstupu hlavním vchodem na policejní stanici. Morrowind mi padal, u Oblivionu si dej schválně hledat fanouškovské patche, nevěřil bys, co všechno opravují. Mě například nešla dohrát kampaň za zlodějskou guildu. Atd.

              To že jsou patche rozsáhlé a že třeba obsahují i několik giga dat mi nevadí. Za dobu, co jsem dříve s výtáčeným připojením stáhnul pár desítek mega dnes stáhnu pár giga.
            • flash789
              navíc dnes není výjimka ze patche do her mají i několik giga, pridavaji do her cele lokace které tam měli byt v době vydani, ukoly, zbrane, NPC...jestli mi chces tvrdit ze tohle bylo dřív bezne tak jsme asi každý zili v jiné dimenzi.
    • je pravda že si za to mužou hráči sami ale ne proto že by podporovali digitalni distribuci ale proto že podporují zabugovane hry (tim že je koupí)
      • flash789
        jenze jsou zabugovane proto ze jsou prave přes digitalni distribuci coz je jen berlička pro neschopne vyvojare co neumi udelat hru včas a dobře..ty chytrejsi tomu daji nalepku early acces..
        • tak také pôvodné UFO bolo ešte na disketách a malo bugov viac než dosť a dokonca bránili dohraniu záverečnej misie. aj taký baldursgate bol zabugovaný celkom dosť a väčšina bugov sa nikdy neodstránila.
          • flash789
            Zrejme nepujde o zasadni bugy, protože potom nevim jak by se z tehle her mohly stat legendy. UFO jsme hral na Amize, několikrát od azcatku do konce, stovky hodin..zadny patch jsem nemel..
        • faitheater
          Zabugovane hry sa vydavali aj na disketach/CD/DVD. A take hry potom zostali bez podpory a patchov.
          Nikto nikdy nevydal dokonalu hru bez bugu. Jediny rozdiel je v tom, ze digi distribucia umoznuje nasledne opravy. Ale urcite by som digitalnu distribuciu nevinil za to, ze sa vydavaju polotovary.

          Ako hlavnu pricinu by som videl v samotnych hracoch - v dnesnej dobe kupia takmer vsetko. Keby sa trochu zamysleli a chvilu by bojkotovali napr. hry od Ubisoftu, tak by sa vedenie firmy velmi rychlo chytilo za nos. A hned by sa kladol vacsi doraz na kvalitu a odladenost.
          • flash789
            Moc se pletes, japonci zcela bezne vydavali a i dnes vydavaji hry které jsou bez bugu. pokud tam chces nejaky najit tak se musíš hodne snazit a spis to hranici z exploitem nez ze by to byl bezny bug.
    • flash789
      Chci upravit příspěvek a nejde to, porad to vyhodnocuje jako ze jde o spam. Muze mi někdo vysvětlit proc jsme teda prihlasenej když ani nejde upravit příspěvek? jedinej důvod byl prave tohle..ze slo upravit příspěvek..to mam jako třeba pet minut cekat nebo co aby to slo?? To snad nemyslite vazne..
      • Jack1947
        Nová anti spam ochrana aby jsi už nic neupravoval. Neoficiálně se nám to tady rozbilo. Once again. *3*
        • flash789
          Ok..takze není důvod byt prihlasen, dobře vedet.
          • Jack1947
            To by jsi mne zklamal. *9*
    • Jack1947
      Z konzolí zpětně na pc , prostě to je o tom jak moc lidi dovolí aby se nechali přesvědčit aby nekupovali... stále dokola a dokolečka nedodělané hry. Ovšem tohle s těmi službami co závisí taky na omezenosti lidí (některých) přeci nesouvisí, kdo nechce tak je nevyužívá ne zase jejdaskova moudra že steam je agresivní drm... a ty dokonce to bereš tak že Origin vlastně agresivní není Origin je možná horší napůř po čisté instalaci nenajde hry atp... Což jsem neveděl.

      Je to o lidech dokud budou takový jací jsou tak se nikam moc posunout nedá.
      • flash789
        na originu muzes hru bez udani duvodu vrátit, myslim do 24 hodin...
        • Jack1947
          Není to spíš že jí můžeš zkusit , když se ti nelíbí tak jí vrátíš...Android market tedy že ti nestrhnou peníze.
          • flash789
            NE..hru koupis, za peníze a muzes ji do 24h vrátit..
  • Hra je velmi pekn. Co sa mi vsak nepaci je ze niektore misie niesu na cas. Viem hraci nenavidia ked sa musia ponahlat ale prave pri sanboxovej hre to je najlepsia moznost, kedze nema ziadne prekazky a moze behat (skakat) priamo k cielu. Lebo ked vam raz niekto vola ze potrebuje surne pomoc tak by ta pomoc mala prist hned a nie ze sa hrac na to moze vyspat pretoze je noc..
    • faitheater
      Misie na cas = najvacsie zlo (pre mna) :-) Vyslovene neznasam, ked mi hra diktuje kolko casu mam na tu a tu vec a moj zaujem o take hry rapidne klesa.

      Ale to bude asi tym, ze uz nemam tolko casu na hry ako som maval a tak si chcem hrat hry v takom temple, v akom mi to pride najvhodnejsie.
      A som ochotny obetovat aj tie "realisticke" veci ako napriklad "hrac na to moze vyspat pretoze je noc.."
    • Still
      Tohle není Real Life...
    • Jack1947
      To je trochu legrační no ale jinak tam mise na čas jsou...
      • Jo a kde prosím Vás? Za celou dobu hraní (odehráno 40 hodin, příběh na 50% a všechny vedlejší mise splněny) a zatím byla jen jedna jediná mise na čas. Vy do toho asi počítáte asi i challenge...
        • Jack1947
          Jo. *4*
  • Mam koupeno (Předobjednáno) už někdy od prosince a ještě teď jsem si ji nezahral z důvodu že jsem v zahraničí :-) Ale asi je to dobře páč to do té doby než se vrátím ještě opraví :-)
    • To jsi se sem přišel pochlubit? Jsem v zahraničí = kopu kanály v Rakousku, dva kilometry od našich hranic.
  • kaermorhen
    Technickou stránku hry vidím celkem v pohodě. Ano, opravy jsou potřeba. Kromě optimalizace nic vážného. Jede mi to plynule. Parťákovi v kooperaci také, i když občas mu hra spadne.

    Mapa města se zdá malá, ale za 30 hodin odehraného času mám některá místa stále nenavštívená. Prolog je trochu zdlouhavý. Parkur vejde rychle do krve. Běh po zídkách, přeskoky a šplhání zlepšuje agility. V noci je růst schopností zdvojený. Přečkání noci mimo základny je směsice strachu, zvědavosti a častého úprku. Dobré jsou boosty z bylin, molotovy, zápalné hvězdice, sečné zbraně, parkur. Nejsou tam auta. Vlastně nejsou potřeba. Kooperace je okořeněná o soutěže. Dying light není Dead Island. Kromě propan-butanových bomb jsem si nevšiml, že by mě ho něco dalšího připomínalo. Snad ještě pádla. A zombíci. *4*
    • Jack1947
      Jo vlastně jsem ještě zapoměl si stěžovat na značně omezený inventář takže si toho můžu vyrobit hodně ale nikam si to nedám.
  • Ale,me je to putna,at si kazdy dela co chce,me se tako veci na ps4 netykaji,ja mam na ps4 nedodelany hry,protoze to vyvojari nestihali,a nestihali mi tam dat to co chteli *13* .Hold se stim musim smirit,nebo to nekupovat.Zlaty exluzivky,tam snad zakomponuji vse co tam chteli dat.
  • kdy bude recenze?
    • Rejsek
      Zrejme az rozskrabe ty dvere, na ktere skrabe v clanku....
  • VaZqeZ_EU
    Co se týče přístupů těchto firem k blokování módů: Nakonec za nějaký čas, si některý z kravaťáků spočítá, že to z dlouhodobé perspektivy ubližuje značce (míň prachů) a odvolají nějakého významného šéfa divize.
    Následně přijde nová hlava pomazaná s kupou keců, jak se chtějí přiblížit hráčům a podobné nesmysly..
  • A nevíte někdo proč na gamesale mají datum 27.2, když to mají v nabídce i digitálně? Děkuji za odpověd
    • Morraw
      Ty seš fakt tydýt. Proč se proboha nezeptáš přímo na Gameshopu ?
    • Jack1947
      Proptože moc nečteš a ví se že digitální verze byla venku dříve na tu krabicovou se hold čeká. *3*
      • Tak za A) tuhle hru sleduji skoro celý rok a čtu každé zprávy, za B) já vím že digitálně už je dávno venku a právě proto se divím, že když jsem si to objednal digitálně tak mě nic nepřišlo
        • Jack1947
          Tak jediná utěcha že v tomhle stavu zatím není moc o co stát. Za B) no idea... třeba mnakonec uděláš refund a budeš rád.
    • Pardon na gameshopu

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit