Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kazdej kdo napise neco o Elite neopomene usklebek, ze ve vesmiru nemuze nic byt slyset a ze je Braben padlej na hlavu a ze to ale musel udelat, protoze jinak by to asi bylo na prd.

    Vazeni pratele, byla kolem toho celkem hutna diskuze v rane fazi vyvoje (alpha) a nakonec se rozhodlo, ze zvuky budou. Nejsou to primo zvuky daneho objektu, ale palubni pocitac vasi lodi ma prehled co kde kolem vas je, jak to zrychluje a zpomaluje apod a prehrava hraci umelou kulisu. Takze striktni dodrzeni "nesireni" zvuku ve vakuu a pritom si muze hrac uzivat naprosto paradni ozvuceni.
    Pak jsou do toho vseho mixovane ambienty a to jsou primo radiove sumy, ktere genuruji hvezdy, stanice apod. Proste promakany az na hranu.

    Takze prosim, nesnazte se byt chytrejsi jak inspektor Trachta a porad dokola papouskovat tuhle kravinu. *7*
    • stačí se vyzkoušet jak to funguje když praskne přední sklo a vysaje vzduch z kabyny, to je hned jiné ozvučení.
      • Chim
        kabiny
    • však je to hra :D a ak chcú hrať bez zvuku tak je tam niečo také že MUTE - problem solved
    • tak je to porad hra, a ne simulator NASA, a hra bez zvuku by působila daleko hur nez s nima. Vzdyt at si někdo zkusi vypnout zvuky..velmi rychle se mu to prestane libit..
  • Coffin.Corner
    No zrovna SDO moc snímků v běžně viditelném spektru neposkytuje, ne? ;)
    Jinak recenze parádní, hned bych do Elite šel, ale spolu s DCS bych to časově nezvládal...
  • Jde využít efektu gravitačního praku? Resp. funguje tam gravitace realisticky? Co Lagrangeovy body? A tisíc dalších věcí, na které si teď nevzpomenu, ale tekl bych z nich, kdyby v té hře byly implementované. *1*
    • walltar
      To si nedovedu představit jak by si to v tomhle typu hry provedl... v Super Cruise si moc rychlý a i kdyby měl normální let realistickou rychlost, tak kdo by seděl týden u PC a dělal gravitační prak?

      Tohle vážně není KSP. *1*
    • gravitacni prak je podle me prilis slozity manevr na to aby se dal zvlednout rucne bez pomoci elektroniky a v této hre by postradal smysl protože v supercruise je let rychlejsi nez jakykoli gravitacni prak
      • C-BEAM
        nevidím najmenší dôvod prečo by sa manéver gravitačného praku nedal zvládnuť ručne.
        • To znamená že mu tedy moc dobře nerozumíš :)
          • C-BEAM
            tak poď do mňa astrofyzik, napíš prečo je to manuálne nezvládnutelné, veľmi rád sa dozviem niečo nové.
            • C-BEAM
              neviem akú debatu myslíš. skús byť konkrétnejší.

              podla konštelácie planét v sústave a polohy jej hviezdy je možné s dostatočnou presnosťou odhadnúť dráhu planéty ktorú chceš ako prak použiť, odhad smeru pohybu planéty je povedzme 50:50 takže v tomto problém nie je, po prelete planéty spustíš motory a začneš sa vzdalovať od planéty, čím ešte navýšiš výsledný prírastok rýchlosti, ktorý vznikol odovzdaním časti hybnosti planéty tvojej lodi.

              Problém gravitačného praku nie je a nikdy nebolo samotné navýšenie rýchlosti problém bolo vypočítať presné dráhy, rýchlosti a časy toho aby sonda smerovala tam kde vedci chcú s minimom korekcií dráhy, keďže na veľké zmeny dráhy nie je palivo. Ak potrebuješ presnú rýchlosť a smer musíš sa trafiť do veľmi malého priestoru. U Voyagerov je pre mňa dodnes záhadou ako sa im to všetko podarilo rozpočítať ale zvládli to už v 70tych rokoch.
            • Lotr
              Tak ono se to nezdá ale je to celkem složitý.
              Ono přirovnání "hoď ocelovou koulí okolo magnetu" je dost trefný.
              A faktem je že tenhle manévr dělají počítače. Lidé na to nemají prý schopnosti. (vycházím z výsledků jisté debaty s Michia Kakua o cestě k vnějším soustavám které je možno shlédnout na YT)
    • Tohle by se mi taky libilo, ale bohuzel ne. Jednak, kdyby byl gravitacni prak udelan tak jak ma, tak by to nebylo hratelny casove. A druhak Braben chce vice hratelnost nez realismus. Respektive chce realismus az kam to jde, ale nikdy na ukor hratelnosti. Je tam par vyslovene arkade omezeni, ktere me trosku stvou, ale zbytek je natolik paradni, ze se to da odpustit.

      Jeste k tem gravitacnim prakum. On tam tak trochu je, ale moc si ho neuzijes. V rezimu super cruise (nadsvetelny interstellar pohon) muzes rozparadit lod treba na 30c a mirit prulet tesne kolem planety (idelane nejake obri) a zaznamenas ohyb drahy lodi o gravitacni pole. Cim bliz to strihnes, tim vetsi efekt. Ale protoze v super cruise jsi skoro nehmotnej a samotnej pohon je nadsvetelnej tak jako prak, tak jak ho asi myslis ti to neudela.
    • risa2000
      Gravitace tam implementovaná je, ale jako gravitační prak se použít nedá, protože ať už v supercruise (superletu) nebo v normálním letu je rychlost lodi omezená uměle, případně i regulovaná. Takže to v důsledku působí viditelně jen v supercruise a to navíc jenom jako menší (nebo větší) opruz :).
  • Jack1947
    Doufám že bude další Gejmsplej, na tuhle osmičkovou hru bych vydržel se dívat hodiny a hodiny ale samotné hraní mně zas až tolik neláká...
    • To víš že bude... a oba Grygaři se ti tam i obnažej.
      • tak to už bude gaysplay, jááááj lolol lol. som slovák.
        • Jack1947
          Hrozná sranda, 2 normální mužští svlečení do půli těla je hrozně gayské *7*
          V reálu ale o nějakém gejspleji by každý hrdina mlčel. Stačí že tu uráží redaktory trollové z netu (nebo dem-nti). Není to myšlené jen na tebe ale obecně trapné.
          • Shaker
            Koukam, ze ty nepoznas vtip ani kdyz te jebne klobasou pres gezicht :D
            • Jack1947
              Já už nevím kde začiná vtip a končí realita, tady na games? normální a nebudu sám.

              Být redaktorem mohl bych to brát jako urážku k jeho osobě, i kdyby to byla pravda co komu co potom ne... (jako že samozřejmně není)

              Vtipy? nevím mně to vtipné nepřišlo ani tehdy, když to vtipné být mělo. Gaysplay fakt. Slabé *7*
    • RazorProduction
      na youtube toho mas dost.
      • Jack1947
        A? co jako.. mně nezajímá Gamesplay někoho ale jen Games... věřím že zase bude vždyt je to supr hra *4*
        • Odporucam kanal tohto manika. Sice nerozprzprava, ale titulkuje genialne svoje bounty hunterske videa. Dohnal to az do stadia, kde z toho vznikaju zaujimave minipribehy. Ked vies anglicky, tak sa na to skvele pozera.

          https://www.youtube.com/user/Isinona/videos

          Netvrdim, ze gamesplay je zle. Prave naopak, ale som presvedceny, ze toto ta chyti rovnako ak nie vac.
          *3* *3*
          • Jack1947
            Tip možná dobrý ale ne pro mně, možná kdybych se fakt nudil.
  • To všechno zní hezky, ale jak to nemá příběh co by mě hnal dopředu, tak bych se bál že mě to za pár hodin přestane bavit.

    Rozhodně se víc těším na star citizen.
    • walltar
      Tak SC taky nebude mít příběh co by tě hnal dopředu... Squadron 42 bude SP kampaň, ale tu jak dokončíš, tak tě to vyhodí do vesmíru, kde si budeš moct dělat co chceš.

      Mise jako takové budou udělané mnohem líp, než tady (budou se skládat z různých předpřipravených kousků) ale tomu se nedá moc říkat příběh.
    • jo to bude uplna telenovela..heh..pribeh v MMO..ten bude..tes se :)

      PS: pribeh je to poslední co tenhle typ hry potřebuje..
      • del0
        Kdybys nekecal. Ve Freelancerovi příběh hru posunul o level výš. To samé Freespace.
        • Tebe se opravdu příběh ve Freelancerovi líbil? To myslíš vážně? :D
          • tak asi nelibil, ale rad mi oponuje :)
      • Shaker
        Placas, kdyz nic nevis... SC ma mit singleplayer kampan, MMO cast a jeste moznost zalozit si vlastni server, pokud nechces hrat PU s lidma. Elite ma naproti tomu jen tu MMO cast, ktera zatim, co jsem tak slysel moc MMO neni.
        • Ono je to tezke, puvodni Elite kampan nemelo a tohle jde v jeho duchu, takze kampan take nema. Je pochopitelne, ze nekterym hracum to chybi, ale je otazkou jestli by si nestezovali i tak, kdyz by po X hodinach dohrali kampan a pak ze neni "co delat" a zadny "end game content". Me bude stacit uplne ke stesti, kdyz rapidne vylepsi system misi, coz se ma podle dnesniho vyjadreni stat v update 1.3 :)
  • RazorProduction
    tet este viac ma mrzi ze uz sa nerobia videorecenzie.
  • kulhy_parici_spici
    Hru jsem koupil, přikoupil i pořádný knipl s plynem a několik desítek hodin se skvěle bavil. Pořád jsem stávající obsah nevyužil naplno a hra se dále rozvíjí. Začala trochu nudit, ale počkám až proběhne pár velkých patchů a s chutí se do ní na pár dalších desítek hodin vrátím. Každopádně svým přátelům, kteří mě navštíví, TEN prvotní feeling nechávám ochutnat a TEN je imho uhrančivý.
    • Mám podobný názor, nyní si dávám pauzu a časem se zase vrátím :)
  • Ale jo, par desitek hodin se v tom s trochou vule zabit da a v porovnani s mnohymi hrami to je silnej nadprumer. Problem ale je, ze tenhle zanr je sitej na stovky hodin kvalitni simulatorovy zabavy a to se splnit nepovedlo, docela promarnena sance...
  • Na Elite jsem se tesil, i když jsem mel pochyby ze to Braben zvladne udelat tak jak bych si predstavoval, sance tu byla, ale bohužel se tak zatím nestalo. Mozna za nejaky cas, az tam dodela vse co tam ma byt. Momentalne to je po pomerne kratke době velka nuda, takzvane tam nemá clovek do ceho pichnout. Takze se radsi venuji X Rebirth, který Egosoft po roce ustavičného patchovani dal konecne do stavu ze se to da v pohode hrat. Rebirth je naprosto fascinujici hra, která co se tyce detailu rozmeru amoznosti nemá konkurenci. Bohuzel se neda moc doporucit, vyžaduje spoustu casu a pochopeni aby do ni clovek proniknul, a taky hardwarova narocnost oproti Elite je tak trojnasobna (ono je taky proc, když clovek vidi ty mega vesmirne stanice které funguji v realnem case pochopi ze tohle je spis pro pocitace budoucnosti). rebirth ma velmi spatnou povest diky opravdu nepodařenému startu, ale kdo ma tyhle hry rad a da tomu ted sanci, bude hodne prekvapen. Tim myslim opravdu sanci, ne ze to na 5 hodin zkusi.
    • jakubc
      Já se mezi těmito hrami rozhodoval, ale díky skvělým zkušenostem s X3 a větším možnostem v X: Rebirth co se týče seberealizace (vlastní stanice, vlastní flotily) jsem si vybral singlovku. X:Rebirth má dva problémy - HW náročnost (ať nastavíte cokoliv, prostě vám to stabilně na 60fps nepojede - i5, GTX770) a extrémní nároky na hráče - pokud u téhle hry nebudete přemýšlet, tak neuděláte ani ň. To druhé je samozřejmě i velká výhoda, protože pocit zaslouženého úspěchu je v této hře opravdu intenzivní.
      Každopádně jednoznačně doporučuju a přidávám se k výstraze, že 5 hodin není pro tuhle hru žádná časová investice, začněte na desetinásobku a nebojte se ještě přitvrdit.
      • Stabilních 60 fps v X Rebirth je nemozna věc, aspoň ze současnými pocitaci..mozna tak za 5 let to tech 60 pojede. Nebo kdyby to Egosoft optimalizoval pro sesti ci osmijadrove procesory, momentalne hra vyuzije maximalne ctyri. Graficka karta moc problém není..hlavne procesor.
        • del0
          Za 5 let už každýmu pojede Star Citizen ve 4K na 60fps, takže Xko už nikoho zajímat nebude, vzhledem k tomu, že SC je graficky o level výš.
          • Nemyslim, serii X hrajou dost lidi co o nejake online svety nestoji. Spis za 5 let bude další dil X, a většina hracu X universa se presune tam. Me osobne SC taky zrovna moc zily netrha, ale samo rad se na nej podivam..jestli ho nekdy vůbec dokonci. O level vys mozna bude, ale uvidíme jestli Robertsovi bude kolem stanic poletovat třeba 200 lodi jako v rebirthu:)
            • Tohle video krasne ukazuje detailnost a propracovanost Rebirthu..

              https://www.youtube.com/watch?v=8-ulbVJpfCM&feature=youtu.be
        • jakubc
          jj, je to tak, zkoušel jsem i nízké rozlišení a všechno vypnuto/na minimum a při větším množství stanic na obrazovce to padalo na 20-30 fps
    • Souhlasím, jediné co mě na X Rebirth v současném stavu vadí je jenom 1 lod k dispozici a to ještě s takovým vábným jménem (Albion Skunk), nicméně pro ty co hru nechtějí kvůli anglické lokalizace, tak už je SK překlad: http://www.nexusmods.com/xrebirth/mods/443/?
  • Chim
    Mě sice kosmo-hry vůbec neberou ale tajně doufám, že bude i ten gamesplay s panem Grygarem starším.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit