Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je mi z toho přístupu na *11*

    Podle toho co zde píší ostatní, si nějaký postižený polák na oči řekl, že když takto vidím já, tak asi tak vidí každý a tak to udělám na ho*no všem! To je ale de*il! Jak vůbec může dělat barvoslepej grafika, když to nevidí tak, jak to je? To je další vtip... To si jako nastaví barvy jinak a dělá třeba modrou a říká si "tohle je tedy zelená tak si tak budu představovat" :D

    Pak to vypadá jak to vypadá. Pár postiženců si prosadí barvičky protože je moc obtížné to udělat jako volitenou věc. Dokonce říkají aby si to zdraví člověk měnit nějak na monitoru! Co to jako je? Jak tohle může ten postižený jedinec na oči tvrdit? On má problém se zrakem, ostatní ne. Tak proč to sakra cpe dalším? Kolik tam je jako % lidí s daným problémem? Většina? Sotva. Tedy nelze to nastavit tak, jako by to bylo většina. 51% lidí ten problém nemá. To byl byl národ de*ilů.

    To je teda firma... *11* Hnus. Proto to vypadá takto přepáleně a divně barevně *11*
    • Psychotic
      Napřed si zajdi k doktorovi, protože třikrát se pozvracet u psaní jednoho příspěvku může být symptom vážné nemoci.

      Pak si ten svůj výtvor znovu přečti a zkus přijít na to, proč zníš jako úplný @#%$, když lidem s jiným názorem na design jejich hry říkáš "poštižený Poláci". Uvidíme, jestli to zvládneš.
      • Navíc je snad návhr desgnu to, že to udělám pro postižené? To poté dělám protože to je pro postižené a většina populace není postižená barvoslepostí.

        Pak to vypadá takto vy *11* a navíc ta arogantí rada: Přenastavne si monitor *15* Zdravej člověk si má něco měnit složitě na monitoru ale postiženec ne. To je tedy věc....
        • Kdes vlastně přišel na to, že CD Projekt navrhuje hru primárně pro barvoslepý? *1* Poměrně velká část mužský populace je mimochodem barvoslepá a má problém zejména s odlišením oranžový a zelený, ale buď klidnej, NENÍ to dědičný (mohu potvrdit, táta je lehce barvoslepej, já dávám v testech rozlišování barev většinou vysoký skóre, protože jsem vycvičenej z postprodukce, gradingu a hrátek s křivkama, řekl bych).

          Zkus tenhle test a pak se nám všem pochlub svým úžasným skóre. http://www.xrite.com/online-color-test-challenge *1*
          • Záleží jaký typ barvosleposti máš. A co je podel podle tebe "Poměrně velká" ? Pouze většina je důležitá 51% a tomu tak není.

            A jak jsem na to přišel? Psali to v reakci na dotazy tohoto typu a také zde reflektoval mickmage. Parafrázoval slova CDprojektu.

            Nějaký online test je k h*vnu bez přítomnosti lékaře. Na netu je tolik "profi" testů které mají hodnotu 0. I když u tohoto problému to zjistíš lehce. To má pravdu.

            Ale nemá smysl se bavit i nějakým postižení. Jsou to chudáci to je tak celé co se dá říci.
            • Tak já mám zkalibrovanej "profesionální" monitor s gamutem širším než AdobeRGB, že jo, takže pro mne ten test určitou vypovídající hodnotu má. Zvlášť když ho dělal xrite. *1* A pokud jde o mou barvoslepost ve srovnání s tátou, na to doktora nepotřebuju, stačí meruňka se zralými plody. *1* *9* FS8
            • Psychotic
              "Pouze většina je důležitá." *1* Jasně, kámo *1*
      • Jejich hry pro lidi....

        A je snad OK říci u všeho "jejich hra, jejich produkt jejich film" a je fuk jak to je a co to je. Takto schvaluješ každou sra*ku.....Jinak ano je to od nějakého postiženého jedince a tolerovat každou špatnou věc pro většinu = podpora této špatné věci. Proč máme sakra čumět a tolerovat špatné barvy a nasvícení? Když většina lidí je nemá takový problém a pouze minimum lidí je tímto postiženo. Od kdy proboha postižený člověk cpe svoje problémy ostatním aby se oni museli přizpůsobit jeho problémů. Ano JEHO.

        Ten by se měl léčit (i když zde to nejde a je do konce života v koncích - tedy nemnožit se) anebo nepracovat jako grafik, kde na to prostě nemá předpoklady. Svoje sluníčkové perly si nech na setkání podobných jedinců. Určitě se rád přizpůsobíš každému ho*nu.
        • Psychotic
          Moc se mi líbí lidi, kteří si myslí, že všchno je tady jen a jen pro ně a co není děláno speciálně pro ně, nemá co existovat. Jsou takoví... směšní. *1*
        • Inquisitor
          Nemnožit se, do konce života v koncích. A to jako k vůli barvosleposti? To jsou teda perly :D
          • Kdyby jsi byl více vzdělán, tak by jsi věděl, že barvoslepost je dědičná a navíc s velkou pravědpodobností: http://www.wikiskripta.eu/index.php/D%C4%9Bdi%C4%8Dnost_pohlavn%C4%9B_v%C3%A1zan%C3%A1

            A ano. Jsi do konce života postižen, protože to nejde léčit a je to závažný problém. Protože člověk zrakem vnímá zdaleka nejvíce ze všech jeho smyslů. A takto vnímáš špatně. Dokonce řadu věcí, nemůžeš.

            Ale chce to prvně mít inforamce než, kecat jaký jsem cvok když kecá. Nekecám.
            • Inquisitor
              Já znám osobně dva lidi co mají barvoslepost a ani u jednoho nejsou"postižení" ani rodiče, ani jejich děti, tak nevim. Hlavně tam nevidim důvod, proč by neměli mít děti. Jsou mnohem horší věci, než nerozeznat modrou a zelenou. Já sám mám snížený barvocit, takže mám problém rozeznat modrou a fialovou, nebo růžovou a šedou. A nijak mi to kvalitu života nesnižuje. Jediný co nemůžu dělat je pilot nebo strojvůdce, ale to mi žíly netrhá :)
  • uz se tesim az to budu hrat na obtiznost nigtmare nebo hard nechapu ty cypy co to hraju na normal a jeste machruju na youtubu jaky su borci jako agraleus a podobny nejdrive to dvakrat projdou a pak machrujou jak jym to hrani jde *12* *12* *12*
  • karlman.hajsky
    Komu vadí větší kontrast barev prosím, ale prosím vás nestěžujte si na to že to vypadá nereálně.Je to HRA!!! Ta by podle mě měla vypadat nereálně, jestli chcete realitu, tak od toho tu jsou jiné věci. Třeba to za vaším oknem, nebo co se vizualizace týče tak například film. Více nereálně vypadá bytost, která se snaží být tak detailně vytvořena do reality, že pak více bije do očí její umělá roboticky vypadající tupost.
    • Film? Film záměrně radikálně posouvá barevný vyjádření scény a pracuje s ním, zejména, ale nejen Hollywood. Z mnoha důvodů. Například kvůli dojmu plasticity dvojrozměrnýho obrazu film rád pracuje s kontrastem chladnejch (modrá, modrozelená...) stínů a teplejch (oranžová, žlutá) světel (při klasickém kontrastnějším svícení je obvykle světlá hlavně tvář která tím spíš vystupuje proti pozadí). Koneckonců i filmová surovina je obvykle vybíraná podle toho, kam chceš barvy posouvat a často se pak stává ještě obětí nějaké formy crossprocesu.

      Hodně realistickej vizuál mají mnohem spíš některý hry; například Kingdom Come se o to snaží a v Samopších fakt vidíš českou pozdně jarní krajinu včetně nasvícení. Každopádně platí, že vizuál je prostě soubor výrazovejch prostředků, záměrně a po opravdu zralé, hodně zralé úvaze vybranejch tak, aby vizuálně působily v souladu a požadavky režie. Proto je Deus Ex žlutej (záměrně "divnej" aby navozoval pocit "augmentovaný" skutečnosti /reality/), proto se Skyrim snaží být "seversky" desaturovanej a "syrovej", proto je Fallout 3 "postapo radiačně - rozuměj hloupě - zelenej a New Vegas naopak tónovanej do spíš "westernovýho" looku polopouštní krajiny. Podobně je Matrix zelenej, Titanic pracuje s kontrastem studenejch a teplejch tónů, který korespondujou s náladama, sociálním zázemím postav a situací na lodi, proto je Tmavomodrej svět "tmavomodrej". U Witchera jsem měl problém vžít se do druhýho dílu, pevnost La Valette byla fajn, ale Flotsam mi přišel brutálně přehnanej jak kontrastem tak barvama. Witcher bohužel pracuje s vizuálem jak z nejhorších digitálně dosaturovanejch krajinek (v červeným kanálu zvedneme červenou, v zeleným zelenou, v modrým... hádejco) s přehnaným mikrokontrastem a přílišnýma zásahama do barevný teploty scény. Ale hádejco: když se podíváš, jaký ENB presety jsou nejpopulárnější třeba na Nexusu, zjistíš, že právě o to lidi bohužel stojí. Když teda nepočítám KEnb nebo Somber ENB a podobně, který jsou nejlepším dokladem toho, že vizuální styl je jako výrazovej prostředek nesmírně mocnej. Ale já bohužel nenám rád káč / mám rád Kodachrome.
      • Pardon, kýč (v poslední větě).
  • Tak hlavně, že je tam zákodovaná politická korektnost. Už žádné připomínky na odstávající uši elfek. :)
  • A hype+++ zacina..kazdej den pet clanku o zaklinaci..
    • Upřímně nechápu, co máš za problém.
      Games jsou web o hrách a tak o nich píší. Pokud se blíží příchod očekávané hry, tak o ní logicky píší.
      Ta hra hodně lidí zajímá a články budou číst. Tak kde je problém?
      Pokud tě Witcher nezajímá, tak to nečti. Já zase třeba automaticky nečtu články o adventurách a nebo o hrách, které jsou jen PS4. Naopak to video jsem si rád prohlédl a jsem rád, že nemusím nikde nic googlit, ale sám web mě upozorní na novou informaci, která je s hrou spojena.

      Víš měl bych dotaz. Pokud se hraje třeba hraje zrovna MS v Hokeji a všude ve sportovní rubrice jsou informace z hokeje, tak ti to taky vadí? Tak to prostě chodí. Píše se o tom, co lidi nejvíce zajímá. Takže vážně netuším o co ti jde....
    • Počkej jakmile bude vycházet Kingdom Cum: Delivery

      To budeme vědět i kolik Vávrovi vypadalo přes noc vousů....
    • Blue.Shark
      Můžu mít malý dotaz? Je tak těžké ty zprávy přecházet bez povšimnutí? Když se blíží datum vydání hry, zprávy o ní se přece množí vždycky.
      • Vůbec to není tezke, ja jen ze když vychazi skoro jakakoliv hra co ma hype tak to skoro kazdymu vadi..jen u zaklinace to je v poradku, tak jsem si myslel ze by bylo dobře to připomenout :)

        navíc ten hype tady u nas zrovna u tohohle titulu je uplne zbytecny, stejne si to skoro každý koupi, uz je davno rozhodnuto. U nas jsou celkem tri serie u kterých se lide chovaji jako fanoušci hokeje. Mafie, Gothic a Zaklinac. Jsou posvatne, nedotknutelne a zcela jiste nejlepší. Ani jedna z nich u nas hype nepotrebuje, prodavaji se jak housky v samosce.
        • Blue.Shark
          Chápu tvoje argumenty, ale asi prostě vnímám hype jinak. Respektive ho nevnímám. Když se mi něco líbí, čtu si o tom, a když ne, zprávy přecházím a můj vztah ke hře to nezmění. Navíc hype kolem čehokoliv stejně generují fanoušci. Herní web jen informuje o tom, že vývojáři vypustili další informaci nebo video, tudíž by bylo celkem nefér (a pro daný web nevýhodné) nějaké informace prostě nezveřejnit. Každopádně díky za slušnou odpověď *4*
          • tak me to je taky jedno, ohledne toho hype. Ale tak proste diskuze, tak se tu povida..
        • seš prostě píka, co chce být za každou cenu jiná, ultrahipster transsexuální homouš
          • Rejsek
            Jednoznakně a urkitě je to píka. Dál bych ho nečrmil.
  • Mám předobjednáno a prozatím mně nic nepřesvědčilo že by ta hra měla být špatná ještě spíše přemýšlím zda si ještě jednou neprojet dvojku a zkusit dát natalisovi foltestovu dceru.Mohla by to být zajímavá kombinace, když je cíšař ve wyzimě.
    • ámen
  • pěkné, ale já bych chtěl vidět video porovnání mezi PS4 a PC verze. Jaký je skutečný rozdíl, jak vypadá výsledná verze na PS4.
  • Colby.Sawyer
    Boží prostě úžasné video zatím nejlepší ukázka ze hry. Například ty prastaré rituály mě překvapily a scény z vody vypadají úžasně!
  • každý den sleduji na steamu odpočet a vůbec to neutíká... Podobné videa udržují moji nedočkavost stále na plné otáčky :D
  • Vypravecka i zpusob prezentace je zni americky. Podle meho je tohle reklama se kterou jdou CD na US market, mozna i do televize.

    Syte barvy me nevadi, puristi is to odbarvi pres drivery, pokud barevna paleta privede do kasicky CD projektu dalsich par tisic dolaru, proc ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit