Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prumerny akcni RPG. Spatna optimalice. Vyvoj postavy uplne o nicem. Combat je ale asi nejvetsi zklamani. Z toho gryfa jsem malem porodil, chargne me - skocim proti nemu a nic se mi nestane... chargne - skocim do jinyho smeru a ve vzduchu 2 metry od nej me trefi... na co jsou v te hre uskoky kdyz se utokum neda uskocit? Ani nahy baby to nezachranej. 7/10
    • nesiko, ja mu uskocil vždycky..combat je v pohode..
      • fallanga
        Až na ten nepovedený hitbox a zbytečné rozdělení na úskok a kotoul, ano, je v pohodě.
    • Veskoslav
      Trolling level 2. Vývoj postavy je podle mě nejlepší za dlouhou dobu a ve spojení v kombinaci 4 silných stránek a nulovacího lektvaru si člověk může udělat postavu prakticky jakoukoliv. Od bojového "mága" až po sekající mlýnek na maso.
      • Krása nenulovaní postavy byla v tom, že jsi se učil hrát i se stavem který nebyl ideální.

        Tohle bylo hodně ve starých RPG a mělo to kouzlo. Zde by to také mělo kouzlo a více logiky. Navíc to lidi často dohrávají 2x+ tedy. Není problém to dohrát nějak a v EE edici jinak (kdy už víš jak)
        Osobně nemám rád nulovaní všude. Moc to dává prostor tomu věci měnit, nevžít se do postavy a vůbec hrát to jako hlupák.
        • Veskoslav
          Ano lepší je strávit na postavou 20-30 hodin a zjistit, že dané schopnosti jsou naprosto k ničemu a začít znova.
          • Tak tomu bylo a bylo to skvělé, jestliže jsi nehrál jako hlupák a popisy dovednosti odpovídali.

            Ale opět jsi překroutil můj argument.... (nečekaně *15* )

            Já psal, že kdyby to bylo bez nulování, tak to dává jiný styl hraní které není často ideální. A musíš se více přizpůsobit a tak dále.... Prostě máš něco blbě? Smůla musíš to řešit jinak. Tohle Wasteland 2 a je to super....Není to špatná věc.
            Je to jiný styl a neměl by se rušit protože jak jsi napsal "Ano lepší je strávit na postavou 20-30 hodin a zjistit, že dané schopnosti jsou naprosto k ničemu a začít znov"

            To opravdu ne.
            • však nulovanie malo už aj Diablo 2 s datadiskom
            • Karle, Karle.
              Není to přeci jen o tom hrát za postavu, která má nepovedený build, ale také o tom, aby jsi si mohl zkusit i jiný způsob hraní.
              Witcher není není nějaká akce, kterou dohraješ za 10 hodin a pak si to hodíš s jinou postavou či s jinými dovednostmi.Je to hra na spousty a spousty hodin, takže je určitě na místě, aby hráč měl možnost překopat svoji postavu.
              Dnes je to u her, kde jsou složitější RPG prvky a delší herní doba vcelku běžná věc.

              U her typu wasteland (tzn rpg s více postavami) není špatný build takový problém, protože máš spousty jiných charakterů, kteří mohou tvoji postavu zastoupit.
  • Blue.Shark
    Super recenze. Přečetl jsem ji jedním dechem. A musím se přiznat, že i když je to v rozporu se zásadami kritického myšlení, jsem hrozně rád, že mi někdo z recenzentských kruhů potvrdil to, co jsem si celou dobu myslel: Zaklínač je bomba. Díky, mám z toho naprosto iracionální radost a těším se, až se do toho světa ponořím *15*
  • Poláci sice hodně postoupili od amatérů na E3 k mega projektu ale při změně herních prvků. Kdyby to bylo se hrou které má stejné základy, tak to by bylo něco k obdivování.

    Ale každým dalším dílem, více zjednodušovali. Dnes není nutné ani mít květiny na lektvary a petarty, stačí alkohol. A tak dále....

    Hra to je velice dobrá ale na 10 bych viděl opravdu něco extra. Co zde ještě nebylo, anebo to je po všechn stránkách skvěle. Což tohle není.
    • udelat RPG aby bylo něco co tu ještě nebylo uz nejde, pac tu uz všechno bylo, takze W3 klidne muze tu desitku dostat, protože to zname dela opravdu dobře. Navíc ve velkych RPG je konkurence minimalni, málokdo si na to troufne, a udelat to tak jako to ted polaci udelali je skutecne na desitku. když si vzpomenu jakej bordel to byl když nemci udelali Gothic 3 a pomalu to neslo hrat....
      • PreidaQ
        Tvrdit, že udělat něco, co tu ještě nebylo, je blbost. Vždycky je způsob, jak udělat něco nově. Fakt.
        • Jo to jo, ale většinou to ,,nove,, stoji za vyliz si kapsu, asi je lepsi delat to dobře..
    • Veskoslav
      Proč lžeš? Počáteční lektvar nejenom musíš prvně najít či koupit recept, ale vždy ho musíš vyrobit pomocí květin atd. A až následně doplnění je pomocí alkoholu a to pouze při meditaci...
      • A je to výborný rozhodnutí. Grinding je otravný, proč s ním hráče zatěžovat? Připravit na souboj se musíš i tak, ale inteligentněji - zjistit, co na které monstrum platí, plánovat. Ne tupě znovu a znovu craftovat = mačkat tlačítka. *5*
      • Proč lžeš? (Paroubek promluvil)

        Bavím se snad o Počátečním lektvaru? Bavím se o většině lektvarů které vyrobíš jednou a poté je doplní při meditaci automaticky 1 flaška alkoholu a to včetně petard. To je zjednodušené a hloupé.

        Btw, ten agresivně poučovací styl, tě koukám jen tak neopustí. *11*
        Hlavně, že balamutíš dál.
        • Veskoslav
          Ano udělat na každý lektvar miliardu kytek. Jenom než jsem našel suroviny na ÚL petardu na výrobu jedné sady, tak mi to trvalo skoro 25 hodin. A to bych vyrobil jenom 2. Vlaštovečník je vzácná květina ve světě Zaklínače, ale při tom, kolik a v jaké míře jsou dané lektvrary zastoupeny, tak by musely růst celé pole.
          • Jako ve W1 a W2. Tedy nic nového.

            Oproti tomu to je více jednoduhé (o tom se bavíme - tedy snad) a hlavně to nedává smysl. Doplňovat věci alkoholem. Šlo by to řešit jinak ale udělali to takto. Více jednoduše a to je celé.
            Mohl bych namítnou mimo téma, že hledat jednu kytku 25 hodin je extrém a je tahle mechanika je podle mě špatná, ale o tom nebyla řeč a stejně by to byl můj pocit.

            Ale shoda, jak tak koukám není ani na tom.
  • Hank90
    z recenzie: ...co mne rušilo, byl příliš fantaskní vzhled jezdců Divokého honu, které západní hráči oprávněně považují za vykrádačku Tolkiena. Tady se výtvarníci z CD Projektu bohužel nechali unést anglo-americkou fantasy...

    Možno bol zámer tvorcov aby jazdci Divokého honu vyzerali inak, pretože oni vlastne niesú zo zaklínačovho sveta/dimenzie
    • Pardon, to není vykrádačka Tolkiena, ale Howa a Leeho. Tolkien sám prý z ilustrátorů oceňoval jen práci Cora Bloka.

      Tím nechci říct, že nevidím, že se CDP v mnohém inspiroval. Vykrádačka Tolkiena zní ovšem docela absurdně, Tolkien sám byl přece velký synkretik, milovník mnoha mytologických systémů a nadšený opisovač. Byl snad taky vykradač?
  • Povedena hra, kvalitne udelana, dobře optimalizovana a je zabavna. Osobne jsem neveril ze to polaci dotahnou do konce takhle dobře, na to ze to je jejich treti hra skutecne slusna práce skoro srovnatelna z serii TES. Grafika je sice o něco vic pozadu technologicky třeba oproti Dragon Age, ale zase pusobi vice realne. Takze jsme rad ze to taklhle pekne zvladli, takto velkych RPG a kvalitních není nikdy dost.
    Samozrejme mouchy by se hledat daly, ale tak nejak není moc proc.
    • Je dosť prekvapujúce, koľko ľudí tu nadáva, ako to nie je dobre urobené. Ja mám pocit, že to CD Projekt zvládol výborne. Neviem či až na maximálne hodnotenie, ale je to technicky aj scénaristicky na vysokej úrovni. Keď si spomeniem aj na niektoré top hry, kde je možno dobrý príbeh, ale koridor je veľký 20m na jednu stranu a druhú stranu, toto je rozhodne vyššia liga.
    • Realne, si asi upadl ne, kdyz to vse pusobi jako namalovane vodovkami.
      • kup si lepsi monitor nebo brejle..jinak nevim jak ti pomoct:)
  • fallanga
    Optimalizace je dobrá? Cože? Neřadí se mezi nejhorší, ale pořád je dosti špatná.
    Každopádně nejvíce mne zarmoutily elixíry. Vlaštovka trvá pouze 20 vteřin? Špatný nápad.
    Zatím jsem dá se říci na začátku, ale hra na mne působí jako naprosto průměrný Zaklínač. O nic horší než první 2 díly, o nic lepší.
    • Souhlas.

      Ale za mě to bylo nejlepší v prvním díle. Je hloupost chlastat to v sedě při meditaci....To bylo divný a navíc jsi nevěděl kdy to chlastat, protože nebylo jasné co bude následovat za rohem....

      20s je strašný. a skilly to nemají řešit takto zásadně. To by poté byl zaklínař v základu amatér.
      • Hloupost to není, v knížkách to bylo stejně. Zaklínači pijí elixíry před soubojem, ne během něho.
      • fallanga
        Osobně se mi to více líbilo ve dvojce, ale i v prvním díle to bylo lepší než tady. Tím nechci Zaklínače 3 nijak shazovat, jedná se o dobrou hru, ale tato drobnost mi strašně vadí.
        • Jop ve dvojce to bylo více podle knih,kde gerald nepil elixíry při boji ale pěkně jse na tu potvoru připravil :)
          • Ve knize ale tuším co ho čeká.

            Zde jsem to netušil :( Krom tedy těch velkých monster a někdy mi to přerušili cutscnény atd. Prostě myšlenka dobrá ale provedení ve hře bylo nejasné. Podruhé jsem si to logicky více užil
    • No víš ono stačí jsi dát pár bodů do alchymie a trvaní elixíru se dost prodlouží :)
      • fallanga
        Ano, tak to bylo i v minulých dílech, ale je blbost aby vlaštovka trvala 20 vteřin. Ve dvojce byly elixíry skoro dokonalé. Příprava a vypití pouze na klidném místě během meditace, efekt trval kolem 15 minut, když vyprchal efekt, vyprchala toxicita. Tak to bylo dokonalé. Vypití elixíru během boje s několikaminutovým účinkem je hloupá změna.
        • Jo ve 2 to bylo lepší,mně zase vadí že tam jsou pouze dva sloty na rychlé použití elixíru a tak během souboje musím stále skákat do inventáře když chci použit jiný elixír
        • Naopak to byla strašná blbost která mě nehorázně štvala celou dobu
  • jakub.horsky.7
    Tady mě zaplesalo srdce *1* až mě těn závěr dojal *1* *1* Jo ta hra si nic jiného nezaslouží takže novodobý opus magnum. Něco co redefinuje žánr RPG a usedá na trůn na hodně dlouho. Nic jiného než uklonit se nemůžeme udělat.
    • PreidaQ
      U hry, která nepřináší vlastně nic nového, pouze řemeslně skvěle dotahuje některé aspekty (propracovaný svět), bych s výrazem "redefinice žánru" šetřil. Tohle je spíš "logickým vyústěním".
    • Ještě si můžeš vyvenčit koule nad krabicí a dát si facepalm, až vystřízlivíš.
  • Když je to hra plná možností... Můžu hlavní postavě ustřihnout vlasy?
    • ano můžeš měnit účesy :D
  • Baldur52
    Pro mě jako fanouška RPG a světa Zaklínače je tato hra jednoduše Svatý grál.
    Dámy a pánové z CD Projektu, bravo. Pro mě už jste nesmrtelní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit