Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blue.Shark
    Krásné racionální vysvětlení, které se opírá o skutečnosti. Mám ovšem pocit, že Lesnick do určité míry plýtval silami - blbci racionálně neuvažují. Kdyby se měl za každý zcestný komentář zlehka plácnout do čela, už leží na jednotce intenzivní péče s těžkým otřesem mozku.

Líbí se mi ten ideál, ke kterému se spousta lidí upíná: tudy vhodím dvacet babek, zatáhnu za páčku a tamhletou dírou vypadne hotová hra.
  • walltar
    Jinak Pokud se vám zdá, že Star Citizen trvá dlouho (Jsme ve třetím roce vývoje s tím, že na začátku mělo CIG 5 lidí) tak je dobré se mrknout jak dlouho tak trvalo vypustit větší MMO.

http://i.imgur.com/flrVzR9.png

Osobně bych prostě do roku 2017 launch nečekal.
    • takze nas uklidnujes tim, ze když to pujde dobře, bude to druhy nejdyl vyvijeny mmo, a když spatne, tak uplne nejdyl *5*
      • walltar
        Když to půjde opravdu špatně tak to nemusí vyjít vůbec... Ale pokud by se jim to nějakým zázrakem podařilo vydat v roce 2016 (tomu ale myslím nikdo nevěří) tak by byli pod většinou ostatních.
        • 2016? Safra a kolik z toho co naslibovali je hotové? 5% 10% Jestli to půjde dobře, tak rok 2018. Takže nějakých 6 let vývoje. A je možné, že už to bude graficky zastaralé.
          • alien5
            No tak simulator sing lodi je defacto hotovej, lode do SQ42 taky FPS se uz testuje , tak to mame z 4 modulu 3 defacto hotove vcetne moc cap , zitra chris prileti po 3 mesicich z anglie, takze podle jaloveho odhadu je hotovo 30-40 procent. STACI ? (PU bude trvat nejdele) Jinak je to maraton a ne sprint. Oni nepostavili studia a lidi aby to po 5 letech dodelali a odesli. Zaklad 5 let plus max rok a dal budou pokracovat ve plneni strech goalu uprave na novy verze Crytec enginu a externim studiim skonci prace kontrakty a zustane kmenovy personal a ten bude dal delat na hre a udrzbe za dalsich 3 az 5 let se dodela zbytek a hra bude nabirat na obsahu hloubce modifikovatelnosti atd...
            Jinak je legrace sledovat ty reakce nic jineho jsem ani necekal :) Jak v lednu uverejnili odhady vyvoje modulu tak jsem byl velice prekvapen a neveril jsem ze to stihnou a taky ze ne bylo to moc optimisticke. Letos cekejte FPS a planetarni modul tod vse... :) tak zase u dalsiho clanku :)
    • sem zvědavej, co tu budeš psát za pět let
      • walltar
        Pokud nebudou mít za 5 let nějakou stabilní hratelnou verzi, tak už ten projekt nebudu sledovat a odepíšu ho.

Možná bych ještě pochopil, kdyby za 5 let byli v betě, ale záleželo by hodně na tom kdyby ta beta začala.

Osobně za 5 let počítám, že budem minimálně dva roky po vydání.
      • Veskoslav
        Ty budeš psát to samé. Jelikož to píšeš už od zahájení vývoje SC.
        • to je velice pravděpodobné. Na druhou stranu aspoň si to zahraji na PS5.
          • Zatím nikdo netuší jak bude výkonné PS5 a nebo nová verze XBOXu, ale jedno ti řeknu už teď - Star Citizena to nerozjede.

Jen to malé náměstí na planetě z gameplay ukázky SC má 20x větší požadavky na HW než PS4/XONE a to si představ že to bylo hodně nedodělané, nároky ještě vzrostou.

Prostě konzolím i nadále zůstanou hry jako pac-man - smiř se s tím.
            • hahahaha ty ses dalsi pc master race blbeček lol rozesmal si me ale máš bod :)) vy se tu hadate nad necim co jeste nevyslo a zamichate do toho i konzole? :))) 20x vetsi pozadavky na HW jasne az nekdy SC vyjde kupte si i novej comp aby vam konzolisti zavideli loool tak ja du radsi an toho packmana a za usetrene penize nakoupim neco smysluplneho nez novej HW :))))
          • Sme se zasmáli. By se to usmažilo. Neblázni.
    • To je prostě stinná stránka crowdfundingu (oznámení her před začátkem vývoje) se kterou se vývojaři ještě neumí vyrovnat, spousta lidem vyhoří zájem, nebo bude mít přehnaná očekávání
      • Veskoslav
        Ono si občas stačí přečíst, co píšou zejména Češi u Kingdom Come na fórech atd.
  • už je to tady. Tunel. To bylo jasné, že to tak dopadne. Za tři roky vyjde alpha a pak to odpískají.
    • http://i.imgur.com/flrVzR9.png
  • Kdyby vývojáří věnovali tolik času samotné hře, kolik věnují marketingu, měli bysme už dávno hratelnou příběhovou střílečku. Hra je v žalostném stavu. Je to jako když vás svezou v naleštěném Bmw a pak vám nabídnou otlučeného Opela.
    • Veskoslav
      Můžeš mi prosím tě říct, kde je ten marketing?
      • na twitchi jsou dost casto streamy s tvurcema, kde se radoby tlustoch uvelebi stylem Drdovym na sedacce, huli vodarnu a popisuje, jak to bude vsechno uplne super mega hyper exciting a jak se snazi fulfillnout expectations a kolik amazing features no other game has to ma.

Problem je, ze v podani "cool" slovniku daneho tlustocha a vodarny to spis zni asi jako "How do you do, fellow kids!" Jinak jestli jsi nezaznamenal marketing Star Citizenu, tak nevim... pise se o tom absolutne vsude, videa na hernich webech o kazdy prip******* rakete kterou vydaji (OMG WE'R GUNNA HAZ SPACESHIPZ IN ZE SPACE GAME!), zminene streamy na twitchi... Ale tak jsi Veskoslav, necekam od tebe, co by nezvladl prvok. =)
        • Veskoslav
          Tak jsme se zasmáli, že jsi blb a jede se dál.
          • A to jako proc? Ze mam jiny nazor? Prosim, najdi pacidlo a vytahni si hlavu z pr****. =D =*
            • nekromant33
              názor ti nikdo nebere, to že ho máš podloženej nesmysly a to jak ho prezentuješ je věc druhá
    • jaky marketing?
  • madPav3L
    To bude mazec až to vyjde a lidem se to nebude líbit a budou si stěžovat a brečet na forech a že jich bude když už vybrali tolik peněz. Už se nemůžu dočkat až se jim vysměju.
  • kdo si pocka, ten se docka, na paleni carodejnic je jeste brzo, az dodaj produkt kterej bude nahofno tak potom muzem drzkovat, ted neni podle ceho soudit
    • Jsem zvědav, jestli totéž platí i u ostatních velkých titulů nebo jestli jen SC má výjimku, protože na tom dělá ten hodný pán, co se podílel na nějakejch starejch hrách.
      Ono obecně mi přijde, že SC prochází věci, co jinde by hráči už vytahovali vidle.
      • treba? jmenuj je prosim vsechny
        • Co mě hlavně vadí je, jak hráči na fórech pořád papouškujou po Biscuitovi, aby se hry nepředobjednávaly a jak to ničí hraní. Tady v klidu, nikdo nic.
          Dále, prodávání lodí za normální prachy, který nejsou kdovíjak levný. Zatímco když tohle udělali u nějakýho BF, kde si šlo koupit vybavení, tak lidi všude nas*aný, nepřekvapivě tady nic.
          • Tak to ti vadi tva vlastni dmnce... Tady prodavani lodi financuje hru a to je jediny ucel. Vyvojari hrace sami pokazde upozornuji, ze ty lode pude bez problemu kupovat za herni menu a maji za ne platit jenom jestli chtej podporit projekt.
            • Veskoslav
              S tím rozdílem, že Star Citizen vyjde základní hra (MMO část+SP část)+základní loď+další srandy na 40 dollarů. BF 4 základní hra stála 59 euro, dalších 59 euro stálo Premium a jednotlivé balíčky (většinou jedna optika+dvě maskování+zbraň/skin) za 2,49 euro....tohle se kritizovalo....Navíc rozdíl je docela podstatný. Premium a ty pičovinky okolo měly být ve hře za ty těžké prachy. Navíc to nefinancovalo hru samotnou jako v případě SC.
            • walltar
              Taky je potřeba si uvědomit, že hráči nejsou kolektivní mysl, ale společenství lidí s různýma názorama. Zatímco jedni nadávají na předobjednávky tak jiní je mají rádi.

Já osobně hry nepředobjednávám... ale jediné co mě z nich vadí jsou různé DLC (a to jen pokud jsou to třeba mise a podobně). Nevidím důvod kupovat hru, která je zaplacená před tím než je v obchodech.

Ale pokud jsi hráč izometrických RPG, nebo vesmírných simulátorů tak moc jinou možnost nemáš... protože prostě alternativa, kromě přestat hrát, neexistuje.
            • Ne, mě vadí pokrytectví hráčů, kteří jinde berou vidle a pálej čarodejnice a tady nic. Jinak mě ta hra nezajímá, respektive možná si počkám na vydání, vyzkouším u kámoše, co to má z nějakýho důvodu zaplacený a když bude dobrej singl, tak koupím lepší komp.
              BTW. u BF jsem viděl jen málo lidí, kteří upozorňovali na to, že vybavení si lze vyhrát a nas*raná většina hráčů je poslala do háje s tím, že jak si to můžou dovolit.
          • walltar
            Protože tohle není předobjednávka. Ale pokud vím, tak sám TB řekl, že pokud je si člověk jistý že tu hru chce a nevadí mu že riskuje tak ať si ji klidně předobjedná.

A stejně funguje Crowdfunding... pokud chceš aby ta hra vyšla (protože tehle typ her prostě vydavatelé neplatí) tak je s tím potřeba něco udělat. On tě nikdo nenutí přispívat na vývoj a pokud si nejseš jistej, tak je lepší si počkat na vydání a recenze. Ale pokud si fanoušek žánru, kterej už prakticky neexistuje tak ti moc alternativ, než crowdfunding nezbývá.

A ono je taky mnohem míň nadávek, protože lidi co dávají peníze do CF her jsou dost často připravení na to, že ten projekt může selhat. Já když dávám peníze na CF hru, tak jsou to pro mě odepsaný finance u kterých předpoklkádám, že z nich nic neuvidím. A proto vždycky dávám jen částky, který mě nějak nebolí.
            • blabla. Ty bys okecal, i kdyby tě vedoucí projektu přefikl na parkovišti. Napsal bys něco ve stylu. Měl moc semene a já byl nejblíže...
          • taky maji pravdu, jen kokod predobjednava hry kdyz hrozi ze to bude hnuj, jako treba batman...crowdfunding neni preorder
            • No, platíš na hru, kde taky nevíš, jestli to bude či nebude hnůj, tady fakt rozdíl není.
        • treba nedodržovaní termínu? Lidi zaplatili a oni nejsou schopni ani dodat produkt. Co tak předražené lodě. Ikdyž je to pre-pre-pre- aplha tak už tam funguje P2W model a je dosti předražený. Shnily projekt.... Ruce pryč..
          • A pročopak tyhlety idioty a ostatní konzolový plebs nemažem? Redakce?
          • walltar
            Dodržování termínů, jako třeba u GTA 5, které taky snad odložilo každé vydání a přece je to snad nejprodávanější hra historie?

P2W model... tohle je dost diskutabilní a záleží to na tvojí definici P2W modelu. Imho pokud všechno můžeš získat za herní měnu ve hře bez toho aby si musel investovat reálné peníze, tak to není P2W.
            • Veskoslav
              Přiznám se, že WK 1 a 2 jsem hrál až 2008, kdy jsem se k tomu dostal. WC P jak vyšel, 4 cca rok 2000 cca. A u WC P sem si nebyl jistý 3 CD, protože to byla hezky udělaná pálená verze.
            • walltar
              No já nevím, ale nepamatuju si ani na jeden modul co by měl tři odklady...

Hangar modul pokud si pamatuju spustili na čas.

Dogfighting modul měl vyjít v prosinci, potom řekli, že předvedení bude na paxu (předvedení, ne vypuštění) a launch bude krátce poté. Potom byl vypuštěn na začátku června.

FPS modul má teď první odklad... Měl jít v březnu. Tohle je zatím jediný odklad.

Takže když to zprůměruju tak mě výjde jeden odklad na modul. S nikým se nebudu hádat, když řekne, že ty odklady jsou dlouhý. Ale jak jsem řekl, tady víme proč ty odklady jsou a většina lidí chápe že to je potřeba. Třeba současný multiplayer i v AC má problémy, každý to ví a prostě jediná možnost jak to opravit bylo předělat ty systémy které tyhle problémy způsobují. Vypouštět modul kterýmu by zase nefungoval multiplayer a kterej nemá žádnej singleplayer by prostě bylo k ničemu.
            • No dobře..sice to nedokazuje ze jsi to hral, ale nebudem to hrotit:)
            • Veskoslav
              wing commander prophecy mám doma na 3 klasické CD, WC 4 mám v edici od bratrance a mělo to 6 cd.
            • tak fanboy to může okecávat do nekonečna, ale na tvůrci SC nikdo nestojí, nikdo je nehoní, pokud to tak bude pokračovat, tak se ty hry nedočkáte. Musí se něco změnit. Každý modul má průměrně tři odklady, teď je dokonce odklad na neurčito. Hra je hotová tak z 1% Pokud se nebudou ozývat fanoušci co to dototvali, tak je nic nemotivuje...
            • A ty jsi Vesko Wing Commandery hral ? kolik mel cédéček Wing Commander 4, jen pro kontrolu..a prosil bych od boku..ne ze pujdes googlit:)
            • walltar
              Proč je to jiná situace? GTA se zase zodpovídalo vydavateli... Vždycky se někomu musíš zodpovídat, pokud neděláš úplně indie hru. A CIG zatím každé zpoždění lidem osvětlilo. To je ta zodpovědnost fanouškům.

Cenově už se ty hry taky blíží ... GTA mělo na vývoj něco kolem 100-150M SC má zatím 85M. Lidí na GTA pracovalo kolem 1000, na SC teď pracuje kolem 500.

Prostě zpoždění někdy jsou... a je to v herním průmyslu častá věc. A většinou to jsou zpoždění u koncových datumů kdy firmě někdo dejchá na záda. Tady máš většinou zpoždění interních termínů, který normálně nikdy nezjistíš.

Až SC výrazně přešvihne 5 let, tak se taky začnu strachovat, ale dokud jsou v časovém horizontu, který je normální pro hry téhle velikosti, tak si myslím, že až takové problémy nejsou.
            • komu by se hlupáku měli zodpovídat? Zatím se nezodpovídají nikomu a vypadá to jak to vypadá... Hlavně, že pořád vybírají *15*
            • Veskoslav
              Jo haha dělej ze sebe hloupého člověka jako obvykle....Zodpovídat fanouškům....proboha....to že někdo dá 40 dollarů nebo i 1000 dollarů neznamená, že se mu někdo zodpovídá. To jsou mokré sny....

P.S: V čem je jiná situace ohledně neustálého odkládání GTA? Povídej, přeháněj. Za každou cenu prostě se navážíš do SC. Vsadím klidně Wallterův hangár stíhačů, že jsi ani nepřispěl a ani jsi nic nehrál ohledně SC. A vsadím i zbytek Wallterovy flotily, že jsi nehrál ani Wing Commander žádný...U každého článku prostě musíš něco napsat. Buď tu hnije GGG nebo ty.
            • na Veskoslava reagovat ani nemá cenu, ale srovnávat KS project a GTA? To je snad vtip? GTA V dostalo 80 míčů od fanoušků předem? Ne, SC se zodpovídá fanouškům, GTA je úplně jiná situace..
          • Veskoslav
            Řekneš mi prosím tě jednu AAA hru za poslední dva roky, co vyšla včas? Protože ani DA, Z3, Bloodborne, Order atd. nevyšly tak, jak měly. Navíc tady vidíš pokroky, každou chujovinu. Většina AAA her je ve vývoji od 3 do 6 let (optimálně, takový Duke 12 let), Star Citizen začal s plným vývojem ke konci 2013.

A P2W model? Proboha povídej v čem, evidentně ani nevíš, co P2W zkratka znamená.
          • jo, ruce pryc, nejlip ty tvoje, abys nemohl psat takovy hovadiny. Nikdy zadnej oficialni termin nebyl stanovenej, sdelili backerum pouze interni odhad, kdy by to mohlo byt, kdyz se nic nepodela

a co presne je pay2win na veci, kterou si muzes bezne koupit ve hre? nebo to, ze vubec neni dulezity jakou lod mas, ale to, jak s ni umis litat?
  • walltar
    Ale jinak jednu věc musím říct... za něco se omluvit... Vypadá to, že Star Citizen opět vypustil do světa Dereka Smarta. Tohle kdybych věděl, že se stane tak sem si to s přispíváním možná rozmyslel. *1*
    • :D walltar :D
    • Derek Smart je super. Takovej Uwe Bowl vesmirnych her. Je neznicitelnej a neda si pokoj. On to mysli dobře, jenom mu to porad moc nejde udelat. Ja teda od nej hral jen Universal Combat, ten koncept ty hry byl bezva, jen to moc nefungovalo, u tyhle hry jsme se nasmal jak blazen. Za me ma urcite plnou podporu, a drzim mu palce at se mu jednou něco fakt povede:)
      • walltar
        No on teď zrovna vede kampaň proti SC... tak to doufám, že se mu nepovede. *1*
        • Aha, za by na stary kolena zacal zavidet? :)
  • A jakoby náhodou, krátce po tom, co walltar udela z toho Benovho sahodlouheho postu vytah v cestine, se tady objevi prakticky stejna vec *15*
    • walltar
      No pokud tohle stihnul pan Homola napsat za 2 a něco hodiny, tak klobouk dolů... já se s tím psal už skoro třetí den. *1*

Spíš bych řekl, že to bylo úplně nezávisle na mojem článku.
      • link waltare.
        • walltar
          Tady ... http://www.star-citizen.cz/co-si-ben-mysli-o-vasich-problemech/
  • Zrzzek
    "Někteří hráči si též stěžují, že tvůrci tráví příliš času "laděním" hry" - že ne, že to nemyslej vážně *1* *1*
    • Tim se nejspis myslelo prilisne zamereni na odstranovani bugu a pod., ono to totiz v tehle fazi nema prilis smysl. Pro predstavu takovej vyvoj vypada asi tak, ze neco nakodujes, tim do existujuciho kodu nasekas par bugu, ty opravis a tim jich tam nasekas jeste vic *1* Proto se betatest dela az v zaverecni fazi a ted se resi jenom to opravdu zasadni.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit