Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Protože pochybuju, že se v recenzi vůbec zmíní mikrotransakce v novém Metal Gearu, případně se tohle megasvinstvo odbyde jednou neutrální větou, aby se vlk nažral, ale koza zůstala celá (protože "kluci" to určitě mysleli dobře a ono je to vlastně celé nepovinné a kdesi cosi, ještě tak abychom tomu museli dát nižší známku než devítku, to by tak hrálo), tak na to upozorňuju aspoň já a přidávám velké BOOOOOOO! Nechci být podobným způsobem okrádán, už jsem jednou zaplatil! A ano, je to super hra, ale to neznamená, že podobné šmejdoviny prostě přejdu. Protože když to udělám, tak to za pár let bude standard a pak si všichni budou říkat, jak je to možný, že se tohle děje? A já odpovídám: Jak je to možný? Je to možný proto, že když to začínalo, tak si všichni hráli se zářivou novou hračkou a už nesledovali, jak se jim utahuje smyčka kolem krku. A ti, co by z pozice profesionálů měli podobné nechutné trendy odhalovat dlouho před samotnými hráči, buď mlčeli nebo to hrubě podceňovali.
    • frantisek_nejezchleba
      pročetl jsem si diskuzi. A když ji sesumíruju, tak z ní vyplývá:
      - v MGS ještě mikrotransakce nejsou (ani sám Olejník o žádných nevěděl po X hodinách hraní [viz gamesplay]);
      - lidé tady odhadujou, že se bude jednat o nákupy jakýchsi kreditů, které jdou už získat ve hře (a že bys za ně maximálně pak koupil nové textury pro modely nebo urychlil stavění).

      Souhlasím s tím, že trend placení ve hrách, za které hráč už jednou zaplatil, je špatný. Ale jestli to v MGSV nebude nic zásadního, asi bych to neřešil. Každopádně je zajímavé, že takto prosíš recenzenty. Až takový vliv, jak si myslíš, jejich názor na prodeje nemá (viz názor myslím že od Vávry v posledním Levelu – nejprodávanější hry nejsou ty, o kterých čteme). Spíš bych hledal problém v hráčích samotných. To oni určují, jestli se daná featura vyplatí, nebo ne.

      Na druhou stranu je pravda, že pokud dojde k uvolnění hry, jako např. Star Wars: Tiny Death Star, která se bez mikrotransakcí hrát normálně nedá (nadšeně jsem zkoušel a smysl hraní bez placení mi unikal), mělo by to od recenzenta dostat sodu. Což se třeba zde na Games nestalo... Naopak.
    • Keyz
      Nezbývá než ocenit to, že jsi ochoten si odpustit dobrou hru protože obsahuje nějakou špatnou věc. To je skvělé. Nebo minimálně uděláš to minimum a napíšeš o tom. Prostě máš názor a není ti to jedno jako mnoha lidem je jedno mnoho věcí. To je dobře. Mít na vše nějaký názor a ne nad tím mávnout rukou.
      Viz třeba dotaz na ochranu Blizzardu ve FC. Tam někdo řek: Mě to je jedno....Není to jedno. Takto jsi omezen, protože jsi odkázán na ten účet a službu která musí běžet. I kdyby to nešlo 1 hodinu v roce tak jsi omezen. A jestli to měl rád, tak má říci je to super. Pořád lepší jak nemít názor....

      Za to velké plus. Čím více lidí tohle bude řešit a jestliže se někdo navíc uráčí přidat dané věci nějakou váhu v hodnocení anebo jen v textu recenze, tak to bude dobré. Prostě se to bude dále šířit jako často opakovaná věc, kterou lidé vnímají. Tak to prostě funguje. Viz zprávy. Pamatuji, jak u toho AC: Unity zde o tom nepadlo skoro nic. A tam to nešlo dohrát na 100% když jsi nepoužil mobil a další šílenosti...Zde to lidé čtou a dopad to nějaký má.

      Ohledně profíků.... Zde asi záleží kdo si to vezme do parády. Opravdu to má každý jinak a snad ani nemají shodu na základních věcech. Olejník napsal na twitter, že mu 30 FPS u některých her vyhovuje a má rád Order 1886. Zejména to první mě zarazilo, protože to je profesionální recenzent který radí lidem zda hru koupit anebo ne. Jestli takový jasný fakt, jakože 30FPS lock / 30 fps je špatně vždy a všude profík ignoruje v jeho textech, tak podobně to asi bude u těch mikro sra*ek anebo ochran her. Plynulost je plynulost. (https://www.youtube.com/watch?v=KKAbJG8CK94)
      - Jestli mu to nevadí osobně to je OK. Ale nesmí se to promítnou to recenze. Je to přeci jasná měřitelná a viditelná hodnota.
      • frantisek_nejezchleba
        zajímavý názor.
        Jen si dovolím trochu osvěty k FPS:
        Herní médium už dávno překročilo hranici, jež vývojáře omezovala v tvorbě interaktivních zážitků, které svým vizuálem vycházejí z filmového umění. Už se objevilo několik vlaštovek (Heavy Rain, Beyond, The Last of Us, teď naposled snad i ten Order [nehrál jsem]), které se k tradičnímu hráči obrací zády a oslovují novou skupinu. Možná jakousi zvláštní odrůdu casual hráčů, kteří hledají audiovizuální dílo se zajímavým obsahem? Těžko říct. Ale pojďme k pointě: U těchto her je doslova nežádoucí, aby běžely výrazně rychleji, než klasický film. Kazí to zážitek.

        Dotaz pro všechny, co viděli Hobita: jak se vám ten film v rychlejším snímkováním líbil? Chtěli byste tak všechny další filmy? (Já to neviděl. Názor na vyšší snímkování si dělám po srovnání staré verze The Last of Us s novou, remasterovanou.)

        Poznámka: S tím, jak píšeš „je to přeci jasná měřitelná a viditelná hodnota,“ máš, i nemáš pravdu. Záleží na úhlu pohledu. Ty více bereš jako lépe. Což ne vždy je pravda. Jednoduchý příklad: představ si svou oblíbenou skladbu ve dvojnásobně, nebo trojnásobně rychlejším provedení! Najednou by z toho byl odpad (samozřejmě, násobené FPS nemají takovou sílu, jako BPM, ale jde jen o příklad).
        • on fps lock v zasade spatnej neni, protoze propady fps, aspon doufam, vadi vsem

          ale tys rikal, ze je nezadouci, aby ty hry bezeli ve vice nez "filmovych", coz je neco jinyho a s tim nesouhlasim

          filmovy fps jsou minimum, nikoliv optimum *5*
          • frantisek_nejezchleba
            ano, za tím si stojím. To se ani nevylučuje s tím lockem. Copak ho tam snad dali jen kvůli zamezení propadů?
            • snorgrind
              http://www.overclock.net/a/the-truth-about-fps doporucuji precist. Podle me cim vic fps tim lip bez ohledu na to jestli se jedna o hru nebo film. A ano filmy v low fps me taky trhaji oci zvlast kdyz pouzivaji tu trepaci kameru kdy clovek nevidi nic. Na filmy se divam jen na televizi s pouzitim madvr filtru a vyhlazovani pohybu v nastaveni TV, radsi preziju par motion artefaktu nez tu trhanici. Nemuzu si pomoct ale proste me z low fps boli oci je mnohem tezsi zaostrit na pohybujici se obraz i v tahovych strategiich kdy jen clovek posouva kameru. Kdyz je neco zamceny na 30 fps tak si davam skoro kazdou pul hodinu pauzu abych dal ocim odpocinout.
            • a kvuli cemu jinymu? kdyz hw zvlada dejme tomu nestabilne 30-60 fps, tak se to lockne na 30, aby to nepusobilo rusive, "filmovost" je jen alibi, proc to nejede na 60 (coz by chtelo bud patlat se s optimalizaci = vic casu = vic penez nebo mit lepsi hw, a to jsme taky zpatky u penez jako u filmovych kotoucu)
        • nezvolil jsi zrovna stastnej primer, pokud uz bys to chtel porovnavat s hudbou, tak by otazka mela znit, chtel bys radeji mp3 v 64kbs nebo ve 128kbs? a pokud by slo ciste o zvuk, kazdej ti rekne, ze radsi 128
          • frantisek_nejezchleba
            to samé si myslím já o tvém porovnání. :) Tohle mi nedává smysl. Leda že bychom se bavili o dropu FPS pod 30.
            • frantisek_nejezchleba
              řeč byla o Orderu. To je pseudofilm, pseudohra. :)
              Mi jde ale hlavně o to vyvrátit Keyzovo přesvědčení, že FPS lock je špatně vždy. Opak dokazuje koneckonců i možnost locknout si FPS v remasteru The Last of Us. Já bych ho pro singleplayer využil.
            • to s tim pruchodem chodbou je slozitejsi, ano ve filmu, kterej natocis 30 snimky za vterinu by pak pruchod pri 5 trval sestkrat dele, ale to ve hrach neplati
              najdou se sice vyjimky, kdy fps je svazano primo s rychlosti pohybu, ale to je davno prekonanej koncept (naposled se tyhle chyby dopustilo jedno need for speed, kde po odemceni ze 30 na 60 fps se hra dvojnasobne zrychlila = byla nehratelna, takze to museli resit az dalsim patchem)
            • zacnu od konce, je mi lehce pres 30 *5*
              nejsem fpsfil, ale chapu, ze i ve vnimani je mezi lidma rozdil, mne vadi jak "blika" svetlo zarivek, netkeri to vubec nevnimaj, natoz jako problem
              kdyz jeste dominovalo crt, tak jsem rozeznal i rozdil mezi 75hz a 100hz (a pritom se najdou lidi, co tvrdi, ze od 60 vejs nepoznaj rozdil, mne se pri 60 delalo az nevolno)
              protoze jsme na hernim webu, tak ja bych to popsal asi tak, cim vic je hra interaktivni a pohybliva, tim vic fps je potreba k prijemnymu hrani
              pseudohry jako beyondy, untildowny apd., adventury a tahovy strategie vystaci se 30, aniz by clovek utrpel ujmu
              naopak zavodni, sportovni a vylozene akcni (predevsim first person shooters) potrebujou vic, aspon tech 60
            • frantisek_nejezchleba
              ještě mě k tomu prvnímu bodu napadá, že někteří FPS-filové (bez urážky, nevím jak dotyčné nazvat) mají dobrý pocit právě z více FPS (nezáleží jim až tak na tom, jak to působí na smysly, ale ukájí je pouze informace samotná). Toto období jsem prožíval jako děcko. Zajímavé... Kolik vám tady je vlastně let?
            • frantisek_nejezchleba
              zajímavá diskuze. Je toho na probrání víc, tak to rozdělím do bodů:
              1) pocet snimku za vterinu nema na rychlost vliv, to ovlivnuje plynulost - respektive vyslednej dojem plynulosti
              Pokud jsi se dostal na 30 FPS či více, tak máš samozřejmě pravdu. Ale všimni si, že tu zápasím s myšlenkou, která ani původně nebyla v původním příspěvku zmíněna: drop FPS pod 30. Když ti průchod chodbou ve snímkování 5 FPS zabere minutu, za jak dlouho myslíš, že bys ho měl hotový při 30 FPS? Řekl bych, že za pár vteřin. Souhlasíš?
              To použité srovnání s BPM má své mezery, chápu, že může působit dosti dementně. Je to totiž „pocitové“ srovnání, kdy obsah je stejný (představíme-li si hudbu jako partituru), jen má jiné tempo (což má být paralela k těm vyšším FPS). Beru-li celou debatu technickým pohledem, máš úplnou pravdu. To tvé srovnání je z tohoto úhlu pohledu znamenité, vpravdě. Ale nezapomeň, že jsme lidi! Spousta procesů v naší hlavě nelze změřit. Jak bys třeba změřil pocit z červené barvy? To prostě nejde... Chápeš, o co mi jde?

              2) Hobit + zvyky
              Ano, nezvyk... to jsem také četl. Je dost možné, že je to jen o zvyku, tu myšlenku jsem ochoten přijmout.

              3) Filmové FPS jako omezení, ne záměr
              To však nevyvrací možnost, že použité snímkování je tím správným. Kolik geniálních výtvorů má základ v omezeních? Možná to byl osud. Možná by na to lidi přišli později sami, i kdyby od začátku mohli točit plynulé filmy. Osobně neznám člověka, kterému by filmové snímkování vadilo. Teda kromě diskutujících na games.cz v případě (takřka) filmového snímkování naroubovaného na počítačovou hru. :))
            • mimochodem pocet snimku ve filmech byl urcen s ohledem na finance, tocit filmy na pas bylo hodne nakladny, takze se pochopitelne pracovalo s co nejmensim poctem snimku, kterej daval jakztakz koukatelnej obraz
            • jenze rozdil je v tom, ze ty si to myslis chybne *5*

              pocet snimku za vterinu nema na rychlost vliv, to ovlivnuje plynulost - respektive vyslednej dojem plynulosti
              (kdyz jsme u toho hobbita, nejcasteji mi to lidi popisovali jako nezvyk, kde cekali pri pohybu obvyklou smouhu byl najednou zretelnejsi obraz)

              a podobne to mas u ty mp3, kde s mensim mnozstvim informaci dochazi k vetsimu zkresleni zvuku
      • olejnik celej zivot hraje na konzolich, takze je na low fps zvyklej, to je pochopitelny

        to je jak se vsim, z lepsiho si lidi na horsi nezvyknou, ale kdyz nic jinyho neznaj, tak jim to staci
        • LV462
          30 FPS stačí, 60 je mýtus
          • Díky (kvůli) konzolím je momentálně i pro PC víc jak 30 fps mýtus. Ano.
      • Kozy
        Plynulost je plynulost. Souhlas, to Order splňuje. Ono je dobrý si to nejdřív zahrát a pak až blbě kecat.
        • Keyz
          Plynulost splňuje i video v 15 FPS .... Jen to bude pomalé a málo plynulé, stejně jako 30FPS hra. 30FPS je nedostatečně plynulá hra. Standard je 60FPS 30 / 60 je největší rozdíl 60/120 je menší. Proto se bere jako meta 60.

          A je rozhodně špatně když to má pouze těch 30. Jak říkal totalbiscuit, mělo by se to psát u hry když jí kupuješ. Že má fps lock. Proto je trapné, jak někdo tvrdí, že 30fps stačí. Jemu možná ano, ale jinak tomu není, stejně jako 5+5=10. Lze lehce vidět i dokázat, že při 60 to je plynulejší a to má dopad i na zážitek během hraní. Co je horší / lepší je známe = dopad na hodnocení.

          I karty se pak hrají lépe. Tedy, 30 špatné 60 ok. Není co řešit. Na tom je shoda, jen to někteří profíci co recenzují tak nemají a pak to šíří dále. I takto jasný fakt převrací..

          U té hry mě zajali pruhy. To je také špatně a opět to je jasné. Nepřineslo to kvalitativně nic. Pruh v obraze přinese kvalitativně co? Prostě nic. Filmový zážitek? Co to jako je u hry? Hra se hraje a proto to je hra a nemáš tam koukat a pak něco zmáčknout. Lidé na filmu neoceňují poměr stran. Tedy, jestliže chtěli přenést něco z filmu, tak nemuseli přenést pruhy *15* . Kdyby tam namísto pruhu byl obraz, tak to bude kvalitativně dobře, protože prostě toho více vidíš a nic ten obraz neruší, jako nějaký pruh a velikost toho obrazu je pořád pro lidský zrak OK. Ne jako FOV 500. To je další základní věc která je blbě ale stejně to nějaký profík má rád a tedy není to problém. Chyba je.

          Na základních technických věcech má být shoda. Ona vlastně je, jen je pořád někdo proti bez argumentů. A píši technických, protože to lze měřit, definovat lehce hodnotit. *3*
      • ucho
        Nic B.
        I see the difference, but I have no idea why people make such a big deal about it.

        SEXpresso m9
        cuz they're nerds

        a detail: recenzent určitě nikdy lidem neradí, jestli si mají hru koupit. recenzent hru hodnotí podle toho, jak tu hru vnímá on. to, jestli si hru koupíš, je tvoje věc.
        • Keyz
          K té citaci.

          Dělá se okolo toho komedie, protože zde je skupina která oproti tomu citovanému ten rozdíl ignoruje a tvrdí, že rozdíl není a není špatně když je hra takto omezena. Proto ty srovnávací videa. To je dobře. Poučí to a je vhodné vyvracet omyl.

          To asi máme rozdílné vnímání recenze.
          Ano, jak to vnímá autor ale také má řešit otázku "dal bych za to 1500kč?" a to je již doporučení a mimo jiné recenze doporučuje. Radí a má vliv. Plus nemá nevnímat něco co je jasné a ignorovat to. Protože něco lze zcela lehce objektivně hodnotit.
          Také si ten názor obhajuje a nelze něco obhajovat když to nesrovnáš a nemáš standart i sco. Tedy, čistě názor je něco jako hospodský kec, kde někdo něco řekne a konec. Neřeší se nic. Jakmile to obhajuje, tak je již sakra vhodné mít standard u toho, kde to jde. A ne to mít ve stylu, myslím si A, Karel si myslí A = A. Je jedno, že to podle nějaké metodiky B.
          I komentáře fungují na srovnání a ne pouze názoru jen tak. Dobrý komentář se opírá o fakta co to jen jde a na základě toho formuluje názor toho kdo to napsal. Není tomu naopak. Tedy aby maximálně ignoroval fakta a pak formulovat text. Místo pro subjektivní názor je tam, kde není možné dát objektivní fakta.U her je toho třeba málo, ale pak to vypadá o to více divně, když někdo něco ignoruje.

          Profík, co píše recenze za peníze by si měl dát sakra práci aby co nejlépe poradil a poskytl dobré informace. Lidé se tím řídí. Někdo nenapíše nic o hře, další něco ignoruje protože má nějaký názor atd....Tohle nikam nevede a vrací se k tomu hospodskému kecu. Hodnota 0. Já si myslím...Já si myslím, že Země je placatá. Já si myslím, že 30FPS stačí. Stejné kraviny. Může si myslet 90% dalšího když to jinak nejde, ale tam kde to jde není prostor pro ignoraci.
      • Jack1947
        Přesně tak nic jako obecná pravda neexistuje, určité věci v recenzích by se přecházet prostě neměli.Souhlas. *3*
    • Kozy
      Já ti teda nevim ale nepřijde mi že by bylo v nutný MGSV něco platit, když už ale chceš, tak tu měnu mužeš získat ve hře. Žádný megasvinstvo.
      Vetší problém mám s reklamama ve hrách, teď třeba Rockstar v Mad Maxovi.
      • Jack1947
        To si děláš Kozy lol? reklamy ve hrách heh to je jak na mobilu kde tě tlačí každých 5minut do koupě. Něčeho no ty vole. *12*
    • Ronox
      Je to pouze o urychlení staveb etc. Nebrání ti to v invadování jiných hráčů, nepřidává ti to žádný dodatečný obsah. Jen ti to urychluje progress na mother base. That's all.
      • Jack1947
        Mlčení je taky bráno jako tichý souhlas, takhle budou v budoucnu hry... nakonex nebudou DLC ale bude se doplácet na normálním obsahu. Proč ? jednoduše a prostě proto že to nikomu nevadilo.

        Now, Folks, TTTTThat's really alll!.
    • A ještě chuťovka: Na Bluray disku se hrou nenajdete hru, ale jenom instalátor Steamu. Ano, vidíte dobře. Jak to pregnantně popsal jeden uživatel Redditu: You pay for the game, you expect the game to be in the box, but it's not there: Phantom Pain.

      Tuhle jsem si říkal, co je to ten divnej růžovej kopec na východním obzoru. Už vím. Byl to obří fakáč z Japonska.
      • Tak jaká, zlepšil se váš zážitek z hraní Batman: Arkham Knight po nedávném vydání dlouho slibovaného patche?

        Pořád nechápu, proč za své trefné názory dostáváš tolik mínusů. Fanboys si nechtějí přiznat holy fakt? pokud těchto tupých ovcí bude většina, nic se nezmění. Bohužel.
        • * nadpis - fail
      • kennyB
        Na dvd-čku *3*
        • Je to možný, na netu se píšou obě verze. Ovšem na tom se to tak úplně neláme, že. *4*
          • kennyB
            Ne, ale u mitrotransakcí je u normálních her na výběr, že si buď připlatíš a budeš mít nějaké to vybavení hned, nebo si ho poctivě odemkneš ve hře. U MGS ještě není online plně funkční a tak se neví, jak to vlastně bude. Nadávat můžeš až po tom, co se ujistíš jak to je ve skutečnosti a ne podle dohad na internetu. Možná to budou jen nějaké maskáče/čepice, které si nemůžeš odemknout??? Pak to ale záleží na hráčích, jestli to chtějí, nebo ne...
            • kennyB
              Ne, na mysli jsem měl hry jako Defiance (bonusové vozidla atd a měna, kterou jsi si dostával i za hraní), Battlefield (mohl jsi si odemknout všechno vybavení u medika, asaulta a nemusel jsi to dostávat klasickým hraním) a já nevím kolik dalších her, co měli nenucené mitrotransakce. Ale jak jsem psal, moudřejší budeme až po plné funkčnosti *3*
            • Jack1947
              Takže jako v MOBě? heh no to teda dost pochybuji. *7*
        • Jack1947
          Na BR lol prázdné nefunkční BR... to je směšné a smutné zároven.
    • Jack1947
      Přesně tak je to humus první to udělal EVOLVE, ted se to snaží mrvit i MGS V. Ostatní hry budou jen otázkou času... je třeba říct důrazně STOP !!! nenechat si to přerůst přes hlavu!!!! *16* *12* *5* *2* *10* to teda ne!
      • Evolve nebylo ani zdaleka první.
    • Mikrotransakce v Metal Gearu, "augment your pre-order" v Deus Ex 4... koukam ze se hezky tlaci na pilu aby se horke pilulky polykali s necim sladkym co zakryje pachut.
    • Mart9
      Tahle série mě nezajímá, takže je mi to fuk, rád bych zareagoval na ten problém.

      Argument, že už si jednou zaplatil, je totiž podle mě úplně mimo. Co si těmi mikrotransakcemi vlastně můžeš koupit?
      • Lukyz
        To právě ještě na 100% nikdo neví, protože všechny online funkce nejsou zatím v provozu a proto je podle mě ještě na komentáře ohledně utahování smyčky dost času.

        Ale pokud bychom měli někoho za podobné praktiky lynčovat, tak by to bezesporu vyhrál milovaný Ubisoft, který už léta vydává pro své hry "Timesaver" DLC, které např. odhalí celou mapu nebo tajná místa, umožní rychlejší hackování, zvyšuje objem peněz které získáváte atd. atd.
        • Tady je to popsané docela podrobně: http://kotaku.com/how-microtransactions-actually-work-in-metal-gear-solid-1727955569

          Právě teď, když se podobné věci teprve testují a zjišťuje se, jaký odpor to mezi spotřebiteli vyvolá, je ještě čas s tím něco dělat. Říkám teď a tady jasně a zřetelně, že pokud se ten trend nezvrátí, budeme v dalších letech platit úplně za všechno jako mourovatý. S tím "Timesaver" ani nezačínej, to bych už bych se musel fakt rozčílit. Slavnej Timesaver jsou zpoplatněné cheaty! Rozumíš, to, co bylo ve hrách odjakživa a zcela samozřejmě zadarmo, se teď s velkou pompou, naparfémované od marketingového oddělení, normálně prodává za peníze. A co na to herní žurnalisté? NIC. Však proč se rozčlilovat? Super nápad, ne? Vždyť je to od nich rozumné, že ty, co nemají na hry tolik času, nechají využít zkratky. A za těch pár korun....

          IDDQD za padesát korun. Chce se mi zvracet!
          • Lukyz
            Kotaku osobně beru vždy trochu s rezervou, ale jinak souhlasím.
            Včera jsem čučel jako puk, když tam na mě vyskočilo "Daily Rewards" za zalogování do hry *8*

            Tohle zkoušeli i jiní, např. Codemasters měli placenou telefonní linku, kam jsi musel pro aktivaci cheatů zavolat?!? Ještě jsem si vzpomněl na AC:Unity a ty jejich hexa credits *7*

            Ale jak proti takovým praktikám bojovat? Rozhodně tím, že je nebudeme používat, ale změní to něco?
            Na druhou stranu, většina vydavatelů mikrotranskace vyzkoušela u 1-2 her a pak od nich zase upustila.
            • Ja myslel oficialni ceny pro CR a ne preprodej klicu z Ruska.
            • Nevim, ale vetsinu novych titulu se da koupit za 20 - 25 $ a pokud nekdy nahodou ne, tak neni nic jednodussiho pockat treba 2 - 3 mesice a bude to casto i levneji.
            • To ale porad nemeni nic na tom ze cena her na PC v posledni dobe vzrostla.
            • Tak zrovna ten Doom vyšel v r. 93 a průměrná mzda byla tehdy 5904,- Kč :) To je (při dnešní průměrné mzdě) jako by teď stál 8900,- Kč a bez vyhlídek na slevu! To jen tak pro zajímavost... Her se teď prodává mraky, viz plný knihovničky na Steamu her který nikdo nehraje. Trh si tohle oreguluje sám. Nelíbí - nekupuj a hotovo.
            • Ja se obavam ze diky online sluzbam a kurzu Eura pro nas naopak v posledni dobe cena her vzrostla. Ne na puvodnich 1999,- ale uz se zase pomalu zaciname blizit ke klasicke cene 1499,-
            • A na to jsi přišel kde, že platíme čím dál víc? :D :D Naopak cena her klesla za 15 let asi na polovinu, to ví ale snad každej jouda co si kupoval kdysi Dooma za 1999,- bez naděje na nějakou budoucí slevovou akci a navíc při tehdejších mzdách... Opravdu jsi potvrdil, že jsi mimoň.
            • Volná ruka trhu mi skutečně nic neříká. Možná jsi myslel neviditelnou ruku trhu a volný trh a nějak se ti to pomíchalo v makovici dohromady. To se stane.

              Tržní princip je super věc, ale pokud sis ráčil všimnout, tak platíme čím dál víc a ten korigující efekt, který tak krásně funguje v teorii, se ne a ne dostavit.
            • Už není komunismus! Volná ruka trhu, říká ti něco? Někdo tě násilím donutil tu hru kupovat? Nelíbí se ti to, nekupuj. Nehraj to vůbec a nebo to ukradni, tvoje věc. Když takových lidí bude dost, tak si to vydavatel příště rozmyslí. Vůbec nechápu co tu hystericky řešíš.
            • Když se za podobné praktiky bude citelně snižovat hodnocení hry (nejlíp v recenzi, co jde na nějaký agregát typu Metacritic), tak je ještě šance, že vydavatelé nebudou riskovat špatné prodeje a ten trend se zastaví. Samozřejmě svinstva typu Day 1 DLC (a placená DLC vůbec) tu už zůstanou, to se nepodchytilo včas (a je svatým právem každého hledat ty, co měli aspoň nějakou možnost tomu zabránit, ale vykašlali se na to).
          • Chim
            Je jenom na nás co si necháme a nenecháme líbit. Já už třeba hry od ubisoftu "nekupuju" z principu ani na torrentech. Takový software mi prostě do pc nesmí.
            • Mart9
              Tak to klobouk dolů, jaký si charakter *1*
              • Chim

                Reakce na příspěvek:

                Že jo? *1* Ale tak já takhle nakupuju běžně, první stupeň je torrent, tam se odfiltruje to dobré a to špatné, po pár hodinách to jde z disku a buď nekupuju nebo jdu na steam. Holt Ubi nemůže projít ani přes ten první filtr.

                Btw. docela budu mít problém teď s EA a s tou jejich bavlnkovou plošinovkou, tam vůbec nevím jak to řešit, protože podporovat EA nechci ani omylem, ale ta hra vypadá prostě úžasně.
          • Lukass
            No zajimavy, souhlasim stebou, uz ted platim snad za vsechno, za auta, za trate v Project Cars atd. Zachvilku dostanes pulku hry za plnou cenu, a druhou pulku si budes muset dokoupit, spolu se zbranema atd. Fakt hnus tohle!!!
            Pak se tady najde jeste najakej jouda co to bude obhajovat, o recenzentech si ani zany iluze nedelam, to je jedna pakaz snima.
  • Jack1947

    Party Hard

    http://store.steampowered.com/app/356570/
    (Sice už trocu starčí zpráva ale možná jste nezaznamenali)
    Komu se líbil styl Hotline miami bude mít rád i tohle... prostě masakr tak jak má být (noo v pixelech he).
  • Lukyz

    Dotaz

    Trochu jsem se už přejedl klasického amerického patosu a patriotismu a chtěl jsem vyzkoušet hru, kde bych byl na druhé straně barikády, ale po chvilce googlení jsme zjistil, že taková hra buď není nebo vítězí moje paranoidní já a google mi ji prostě nedopřeje najít...

    Samozřejmě nehledám MP titul nebo něco jako Armu, kde si můžu vytvořit jakýkoli scénář v editoru, ale zajímá mě, jestli existuje nějaká SP hra, jde jsou Američani za ty zlé.

    Zároveň tady nechci rozjet nějakou politickou debatu nebo rozbor, proč něco takového vůbec hledám. *1*

    Díky
    • Napadlo mě googlit Íránský hry a našel jsem tohle https://en.wikipedia.org/wiki/Special_Operation_85:_Hostage_Rescue
      • Jack1947
        https://www.youtube.com/watch?v=yHRDnfK-PK0 Dle videa nic moc... vidno že to bylo spíchlé horkou jehlou no...aspon něco teda.

        https://www.youtube.com/watch?v=BdtgiPqeX9g Tohle už vypadá o poznání líp.
    • Slysel jsem ze Spec Ops: The Line je v tomhle docela pokrokova hra ale jak moc to nevim protoze jsem ji sam nehral :D
      • Jack1947
        Škoda žes í nehrál něco tak parádního navíc s několika možnými zakončeními, ono tam nejde ani tak o to že stojíš proti americké armádě spíš to je něco jak někoho armáda... nějaká ochranka jednoho magora.
    • vietcong 2? tam je kampan za viteznou stranu *5*
      • ted me napadlo z posledni doby, order of battle: pacific, tam jsem vyklep amiky napriklad u midway
  • Rada

    Marně hledám jméno jedné hry z dětství. Dalo se tam proplouvat hajzlem a bowlingovou koulí sejmout nepřítele, střílet slepice atd. melo to atmosféru americkýho maloměsta. Jestli to někoho trkne, tak budu moc rád.
    • redneck rampage?
      • jo jo na tom jsem se taky nahrál hromadu hodin, to by měli udělat jako Retrogames play
      • To je vončooooo díky moc *14*
        • mas to na gog.com za par supov, s komplet datadiskami a upravene, aby si to mohol hrat aj teraz
  • MGS a Max

    https://www.youtube.com/watch?v=-ETTOK6FrxE

    Rozdíly mezi PS4 a PC v MGS V jsou opravdu malé, jelikož rozdíly v Ground Zeroes byly docela velké, docela mě to překvapilo, PC verze má dokonce vyplé AA.

    https://www.youtube.com/watch?v=_yu1B7NYUP0

    I Rozdíly v Maxovi jsou minimální.
    • PC verze ma vyple AA ? *1* To me dostalo *1* Tak si ho ku*va zapni!
      • Lukyz
        No, ohledně AA to není tak úplně jednoznačné, protože MGSV má pouze FXAA a žádné AA vynucené přes ovladače nefunguje. Jedinou možností je využít downsampling, ale ten taky nezachrání všechno navíc je to opravdu brutální žrout výkonu.

        Screeny, vše na max - 1920x1080, 2715x1527, 3840x2160 hlavně je to poznat na billboardu a elektrickém vedení.

        PTT není graficky nejlepší hrou, ale vzhledem k tomu jaký nabízí gameplay a poměr nároky / visuál, tak jí to málokdo bude vyčítat *4*
        • já teda nejsem nějak zatíženej na grafiku a proti mgs nic nemám ale to na těch screenech je jako nová hra ??? vždyt jě to hnusny hnědy hov...
          • kennyB
            V Afghánistánu žádný lesnatý oblasti nečekej...
            • kennyB
              Zahraj si to a zjistíš, v jak krásném prostředí se hra odehrává *3*
            • : D tady nejde o zemi kde se to odehrava, proste tenhle screen vypada jako hra dejmu tomu z roku trebaa 2005 : )
  • Jakub Červenka vytvořil sérii obrázků, jak by vypadala Praha postižená virem z Tom Clancy's Division. 

    Jo jo Praha.. Hlavně, že na druhém obrázku je kostel sv. Bartoloměje v Plzni!!! *16*
    • Jsou krásné.
      A k lokaci - my bychom taky nepoznali, jestli je mrakodrap z Bostonu nebo Atlanty.
      • Jakub Červenka vytvořil sérii obrázků, jak by vypadala Praha postižená virem z Tom Clancy's Division. 

        To souhlas. Kdyby to dělal kdokoli mimo ČR, tak je to pochopitelné, ale když fotky dělal jakýsi pan Jakub Červenka (s vysokou pravděpodobností Čech), tak je to vážně smutné s tím titulkem... Navíc Praha je tam ve skutečnosti možná jen na dvou obrázcích, což je ještě horší, takhle to prezentovat.
        • Základ je vždy pozorně číst.
          Jakub Červenka není autorem tweetu, obrázky v něm použil někdo z Ubisoftu a generalizoval to na Prahu.
          Jakub má třeba na Deviant art vše správně pojmenované.
  • Jack1947

    Kitchen simulator 2015

    http://store.steampowered.com/app/399230

    Někdo trolloově ve fc se ptal na cooking simulator tohlr je +- to samé... ba lepší. *5*
    • Tady je squirty play od Jima Fu*king Sterlinga Son:
      https://youtu.be/2jxFI1jC4hY
      • Jack1947
        An error occurred during validation.
        This video does not exist.
        Sorry about that.

        Jsem byl zvědavej na to , protože to jméo (Jewtuber tuším li správně?) nic neříká a ono to asi porušovalo nějaké.. nepsané pravidlo.Tak nic, no třeba příště.
  • Veskoslav

    Mad Max

    Po pročítání recenzí od recenzentů jsem se fakt zděsil. Obzvlášť Polygon hru strhal. Pak jsem zjistil, že mám doma asi jinou kopii. Letos fakt vychází dost skvělých her, které se zvesela perou o přízeň hráčů. A Mad Max by rozhodně neměl chybět v hledáčku. Ta hra je prostě šíleně krutá, místy absurdní ale skvěle zábavná. WB se tentokrát vytáhlo, že autorům nemlelo do vývoje a hra je skvěle optimalizovaná a to včetně ovládání na klávesnici. A ty honičky, vzpomněl jsem si při nich na Borderlands či Rage. Tady je spíše problém ten, že pak stojíte uprostřed pouště, protože Vám došel benzín a nejbližší "pumpa" je těžce ozbojená. Ta hra navozuje přesně tu atmosféru jakou mají filmy. Nevím, co recenzent s Polygonu hrál, ale evidentně tuto hru ne. Navíc na G2A vyjde hra na 20 euro, což za takovou hru jako je Mad Max je více než skvělé. Ta hra je prostě skvělá postapokalyptická hra, plná výbuchů, řezničiny a krutého světa budoucnosti.

    P.S: Kde jinde najít parník na kopci než tady:) Za sebe můžu vřele doporučit. Peněz a času určitě nebudete litovat. Tedy pokud už nesmažíte 5. díl MGS, to pak chápu, že máte jiný zájem.
    • Jj. Mam v tom deset hodin a opravdu me to bavi. Jezdeni je zabava, niceni je zabava, souboje jsou po batmanovsku dobry. Efekty pocasi a particle efekty celkove jsou udelany skvele.
      Ovladani na klavesnici mi ale tak dobry neprijde a je nutny se v tom trochu prohrabat a da se ma to zvyknout. Auto se obcas chova dost divne (zvlast kdyz by se zrovna melo prevratit na strechu) a strileni brokovnici byva trochu tezkopany.
      Jediny s cim mam ale opravdu problem je ze ze mi to porad prijde moc lehky a malicko to za me nici takovou tu survival atmosferu kterou se jim jinak vedlo docela hezky navodit. Bohuzel jsem porad nenasel zadny nastaveni obtiznosti :(
      • Veskoslav
        To jsem nenašel taky. Mám jenom dotaz. Mám nůž. Dá se používat i normálně v boji nebo fakt je jenom na to dorážení. Protože vím, že chladné zbraně tam jsou, jenom mě ta kudla štve a nábojů mám fakt málo.
        • Jenom na dorazeni. Na boj se daj pouzit jenom takovy ty palice a podobny nesmysly co s sebou tahaj obcas nepratele ale skoro hned se rozpadne a nemuzes to tahat s sebou takze stejne bojujes vetsinou pestma.
          • Veskoslav
            Jo to vím, jenom ta dýka mě zajímala, jestli se dá použít i jinak než na dorážení. Ale nejlepší je stejně vzít kanystr a hodit to mezi ně:-D
            • Na to je mnohem praktictejsi boom stick ale tech bohuzel moc nebyva :(
    • Batman, Shadow of Mordor, ted Max. Pořád to stejné dokola. Naprosto nechápu, jak někdo může šáhnout po tomhle a ne po MGSV, čili nejlegendárnější herní sérii, která si udržela kvalitu.
      • Si ty svy sr**ky klikej jak chces, kazdej o tom vi.
      • oktavius66
        Já budu plně upřimný. Série MGS mě nikdy nechytla a ani sám sebe nechápu proč. Přitom ta hra má všechno, ale něco mě na ni strašně nudí. Přitom mám rád Stealth, akci, skvělý příběh a to všechno. MGSV bych vcelku vyzkoušel, ale když jsem nehrál ani jeden díl, tak to nemá ani cenu. přece jen platí přísloví: 100 lidí, 100 chutí. Mě naopak Mad Max chytl strašně moc a náramně se u toho bavím.
        • Jack1947
          Prostě to není hraa pro každého, nemá rychlé tempo a lidi omrzí. Musí vyčkávat plánovat hledat pozici nepřítele, přicházet na to jak ho obejít není to pro fanoušky akcí ale ani úplně tak Stealth - aspon ne dnešních her... je to hoodně pomalá hra a to mi taky docela vadí. I tuhá celkem, když se spustí poplach je to většinou konec... takže bych dal přednost přeci jenom Mad maxovy asi také...
      • Me zas treba MGS naprosto nezajima, kdyby se tu o tom porad nepsalo, ani nevim ze ta hra nekdy ted vychazi. Ted nerikam ze je to spatne, to nevim, ale proste jsem nehral ani jeden predchozi dil a ze zaberu me to vubec nelaka.

        Oproti tomu Mad Max bylo pekne prekvapeni. Moc jsem tomu ze zacatku neveril, ale ve finale se to povedlo.
      • Veskoslav
        Stejné dokola? Jo a DS série není pořád to stejné dokola a přesto ji zbožňuješ až na půdu. Jinak můžeš mi říct, co ty hry mají společného kromě soubojového systému? Moc by mě to zajímalo.
        • Kozy
          Těžkej stereotyp.
          • Jack1947
            Spíš např Arkham origins měl ubíjející zvyšující se počet protivníků, to samé AA kde navíc byly i tanky a na gamepadu to byl boleprst... Mordor to samé, zase skřeti přehnané atp... sterotyp a frustrace je pomalu v každé druhé hře... to už je holt taková doba, ještě že většina her má i více té zábavy...

            Batman asi takhle 1 byla supr, 2 pro mne sice větší rozloha atp ale slabší a Origins zachránilo až DLC , Arkham měl to samé, i s tím špatným ale zato batmobil měl být už v minulých dílech to byla nejlepší změna. Největší oživení dokonce se dalo pěkně bez rušení projíždět ulicemi. Kooperace s Robinem mohlo být více a ostatní Coop taky mohl být začleněn. Více do hry ne jen do vedlejšáků prostě Batman doveden téměř k dokonalosti.
          • Veskoslav
            Batman série má stereotyp? Mad Max má stereotyp? Hrál jsi ty hry vůbec? Prosím, řekni mi pak tedy, když takový Batman: Arkham Asylum má těžký stereotyp, tak pak která hra jej podle tebe nemá.
            • Veskoslav
              Jenom doufám, že jsi Batman nezačal Origins. Ten díl není sice tragický, ale mizerný je. Jako měl jsem to jako ty, 1. díl Batmana jsem koupil a po třech hodinách vypnul. Zapl jsem ho asi až po roce a pak to dojel prakticky na jeden zátah za dva dny. To samé druhý díl. Jenom ten poslední se nějak chystám až vyjdou patche.
            • Kozy
              To víš že jo, nehodnotim hry který nehraju. Mad Maxe jsem hrál chvíli ale nevim jestli se k němu vrátim, nic moc. Batman to samý, zkoušel jsem všechny díly a skončil vždycky po pár hodinách. Tyhle hry se strašně rychle omrzí. Můžu ti říct- třeba zrovna MGSV nebo W3 když člověk nedělá moc vedlejších úkolů.
        • že je to pořád stejně blbé? Dark Souls je přitom +- pořád stejně dobré? Jo, to bude ono! Jinak nechápu, proč řešíš DS? Dyť je tu známo, že jsi nedošel z tutorialu! O té hře víš úplně stejné množství informací jako Del, čili nic.
          • Veskoslav
            O mě je známo? To jsi tvrdil ty a haha. Tedy dvě trolí paka. Ano DS jsem dojel pouze jednou a nikdy se k ní nevrátím, protože to není můj šálek kávy, nemám tam 50 000 hodin jako ty, nebudu nikdy tak skvělý a dokonalý v DS jako ty, fakt mě to mrzí. A stejně blbé? Série o Batmanovi je jedna z nejlepších, co kdy vyšla. Mordor byl příjemný výlet do Středozemě. I když co bych chtěl po člověku, co řekl, že Baldurs Gate a Planescape: Torment byly průměrné hry s mizerným příběhem. Myslím, že s tebou fakt nemá smysl ztrácet čas. Tvá zaslepenost a hloupost je také všeobecné známá. Mimochodem, když tvrdíš, že jsou DS hry +- stejné, není to rouhání proti tvé DS víře? Já jen, že většina komunity se shodla, že 3. díl byl mizérie oproti Dragon Soul a Dark Soul.
            • chlapečku? To jako vážně? Takhle diskutují děcka a s tím klikáním? Nech se léčit!
            • Veskoslav
              Chlapečku, já jsem ho hrál. Ty jsi evidentně nehrál žádnou z těch her, o kterých se tady bavíme. Mimochodem, gratuluji:) O půl druhé ráno máš docela dost čtenářů, co s tebou souhlasí. I když ono jich je vždycky nejvíc souhlasných okolo 2-3 ráno. Jak zvláštní. A jenom s tebou souhlasí;)
            • prachbídné jsou jen tvoje lži a fabulace. Mě by zajímalo, jestli jsi ten Torment hrál, že se bavíš o gameplay, jelikož gameplay je tam opravdu dosti potlačen a gameplay se převážně skládá ze čtení textu a voleb. U této hry to zase není takový problém, jelikož se to čte dobře, ale bavit se o nějakém zázračném gameplayi opravdu nelze.

              Těch 6 hodin jsi možná nahrál v DS, ale to je vše, co jsi v té hře strávil.
            • Veskoslav
              Sice mám na Steamu 6 hodin, ale to je jedno. Já ti nic dokazovat nemusím.

              P.S: Když si nepamatuješ, co píšeš, piš si to do deníčku: "BG nebo PT jsou herně naprosto mimo. Gameplay je naprosto prachbídný." Jenom cituji, co jsi sám napsal. Ale vola ze sebe umíš udělat solidního, co?:) Mimochodem ty mi něco žvaň o naklikávání;)
            • Lži. První Baldury jsou průměrné po všech stránkách, dvojku jsem chválil, takže si nevymýšlej a doporučuji si ty hry zahrát. O Tormentu jsem se nikdy nebavil, jelikož je to dobrá hra a nedovolil bych si kritizovat.

              Dark Souls jsi nikdy nedojel, co jsi si plácal o imaginárním xboxu na kolejích, jelikož někdo viděl tvůj Steam, kde jsi měl najeté kolem 1 hodiny...
  • Bude recenze na Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence? Co prvního vyšla anglická verze, tak má slušně našlápnuto na nejlepší strategii posledních let.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit