Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79619 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 3D Realms to zase dokazal...

    http://www.metacritic.com/game/pc/bombshell?ref=hp
    • MickeyMutant
      Ta desítková uživatelská recenze je stejně nejfundovanější. Obávám se ale, že bude od vývojářů.
  • Kravicka

    The division

    muj zaznam http://www.twitch.tv/kravicka/v/38479539

    prvnich 10m videa rozjizdim akorat hru, protoze se to spoustelo divne v 4k
    • Kozy
      4:48:37
      To je zmetek *1*
    • drasta
      Bavi te to hrat?
      • Kravicka
        hele neni to vubec spatny jak jsme pak hrali v parte v tom Dark Zone a to bylo s random lidma.

        a hlavne se to dobre hybe :D na to ze to je od Ubi
        • Tak vpada to hur jak Battlefield 3, tak jeste aby se to dobre nehybalo.
          • Kravicka
            se ti zda, muj screen http://images.akamai.steamusercontent.com/ugc/355024907211860843/3022E56F1BF7C17EF1C0D1C860A5430DF9345E9A/
            • To snad ani nemuzes myslet vazne...
            • Urcite by si to nezahral, prumerny hrac ma prece 10 let stary pc s mensim vykonem jak konzole. *5*
            • Draken69CZ
              A ty si myslíš že kdyby neudělali downgrade tak by sis to zahrál v té prezentované grafice?
            • No vzdyt je to hrozny, modely sou spatny, textury ma BF3 lepsi. Nasviceni je strasny, proste to nevypada dobre.
              A to nejsu zadne hater Ubisoftu,nektery jejich hry hraju, ale tohle je po graficke strance propadak, ja se divim ze se muzou vyvojari podivat do zrcadla a hru vubec prezentovat, takhle silene downgrade tady jeste nebyl.
  • The Witness se na torrentech stalo hitem. Jonathan Blow (vývojář hry) upozorňuje, že pirátství mu ve vývoji dalšího titulu nepomůže.

    Ten pocit když se o dobre hre dozvíte náhodou a není to z článku na games...
  • MickeyMutant

    The Witness se na torrentech stalo hitem. Jonathan Blow (vývojář hry) upozorňuje, že pirátství mu ve vývoji dalšího titulu nepomůže.

    To je tvrzení, které bude mít jen těžko nějak podložené. Existuje celkem validní názor, že se tak informace o hře dostanou k většímu počtu potenciálních kupujících. A informace a reklama je k nezaplacení. Víc hráčů / pirátů - větší povědomí o hře - víc skutečně platících zájemců. Je možné, že je to úplně naopak, než tvrdí. Že mu to hrozné pirátství nakonec přinese víc peněz na vývoj příštího titulu, než kdyby o hru na torrentech nikdo ani nezavadil.

    Navíc píše, že se The Witness podle prvních čísel prodává velmi dobře.
    • Nové Denuvo neprolomí v rozumné době nikdo. Už brzy se přesvědčíme, kdo měl pravdu, resp. co mělo jaký vliv (protože lidi, co si to koupí jen když předtím vyzkouší warezovou verzi určitě nějací existujou, stejně jako existují lidi, co by si koupili placenou, ale když on ten warez je zadarmo a dělají to všichni, že...).
      • MickeyMutant
        S neprolomením Denuva bych si tak sichr nebyl (navíc je pro vývojáře extrémně drahé) a ten test prodejů bude vždy relativně neprůkazný. Vždy totiž existují jen dvě možnosti - buď je hra cacknutá, anebo není. Nemáme možnost porovnat stejnou hru ve dvou rozdílných situacích. Leda v paralelním vesmíru. Je to taková pěkná malá videoherní variace Schrodingerovy kočky.
        • Já si tím celkem jistý jsem. Doteď není prolomené u Just Cause 3, což je nevídaná věc. Jen stranou: Před pár lety jsem četl někde na webu, že byla prolomena ochrana u nějakého softwaru (hra to myslím nebyla), že to trvalo hrozně dlouho a že lidi, co to dělali, se vyjádřili v tom smyslu, že tolik času a energie už nikdy do podobného podniku investovat nebudou. Tehdy to ale zapadlo, už jsem o té ochraně nic neslyšel. Teď jsem si na to vzpomněl v souvislosti s Denuvo. Že je to teď drahé, nic neznamená, protože ostatní firmy vycítí příležitost a konkurenční boj cenu srazí. A už teď je vidět, že vydavatelé si dokážou spočítat, že se jim nákup vyplatí.

          Co se týče kočky, tak pokud prodeje u srovnatelně kvalitní (ano, bude to vždy odhad) hry s ochranou Denuvo porostou, tak půjde rozumně předpokládat, že pomohla. Já bych se s tím teda na místě vydavatele spokojil. Peníze nelžou.
          • Proc nevidana? Fifa 15 byla taky az po roce, ne? Nehlede na to, ze jak pisou ostatni, prodeje s ochranou a bez a rozdil mezi nima nespocitas, leda odhadnes.
            • Já taky píšu, že je to založené na odhadu, v tom se shodnem. Na odhadu není nic špatnýho.
          • prolomené to není, jelikož na to kašlou Reloaded, Skidrow atd. Razor už neexistuje, takže na tom makají 3DM apod non-scene skupiny.
            • A proč na to kašlou? Protože je to moc těžké.
          • MickeyMutant
            "...vydavatelé si dokážou spočítat, že se jim nákup vyplatí"

            Jeden citát: Šedá je každá teorie, zelený strom života.

            "...pokud prodeje u srovnatelně kvalitní hry s ochranou Denuvo porostou, tak půjde rozumně předpokládat, že pomohla. Já bych se s tím teda na místě vydavatele spokojil. Peníze nelžou."

            A ještě jeden. Víš, jak je to s těmi prodeji podle Goebbelse: Věř jenom těm statistikám, které si sám zfalšuješ.
            • Například oproti tomu, kolik mi vydělala srovnatelná hra v minulosti. Už jsem to tady psal. Ano, půjde vždy o odhad, protože těch faktorů je tam víc. Ale na to mají dneska firmy odborníky, aby jim to zanalyzovali.
            • Vic penez oproti cemu?
            • Tak snad vím, jestli jsem vydělal víc peněz nebo nevydělal. Jestli vydělal, koupím Denuvo i příště.
          • ja temhle ochranam moc neverim, ze nakonec bude nejaka neprolomitelna celkem jeste jo, ale musely by to mit vsechny hry nebo aspon podstatna cast, dokud to bude mit jen par her pro uzkej okruh hracu jako ty fify a just causy, tak to plosne k nakupum fundamentalni piraty urcite nedonuti
        • ucho
          ano, nemáme šanci porovnat přínos ochrany, protože je tam opět mnoho faktorů, co ovlivňuje prodeje (třeba je hra opravdu prostě špatná). pokud by ale her s neprolomitelnou ochranou existovalo více, tedy byl by tu větší vzorek, už by se z toho něco rozumného vysledovat dalo.
          jinak častá výmluva lidí je, že si to stahuje, protože to chce vyzkoušet. v době, kdy steam umožňuje vrátit hru do 24 hodin, je to prakticky zbytečné. dokazuje to jen to, že dotyčný hráč neměl od samého počátku v úmyslu za hru zaplatit na steamu plnou cenu...
          • MickeyMutant
            To s tou ochranou mi trochu připomíná Brusel v dnešní situaci. Evropská solidarita nefunguje? Schengen se hroutí? Cože? Je třeba víc Evropy! Neprodáváme? Fiskál v červené? Cože? Nasaďte víc Denuva!

            Že to jde i bez ochran dokazuje už nějaký ten pátek třeba GOG.
            • A preto W3 predal na gogu viac ako na steame ;-) Ale tak tam bol aj faktor , ze sa krabice aktivovali na gog.
            • ucho
              beru to tak, že krásnou ukázkou byly prodeje Zaklínače 3. tedy lidi měli možnost vzít hru přímo od dá se říct vydavatele. a v dnešní době mít stovky her na Steamu nic neznamená, protože je zda ještě Origin a Uplay, bez kterých si u řady her dnes taky neškrtne. nic tedy lidem nebránit začít podporovat i GOG. prodeje novinek na GOGu ale stále nejsou takové, aby dokázaly něco ovlivnit.
            • Vojta_Ilavsky
              Ne, Ucho, Steam je tu dlouho a co mají lidi dělat když tam mají knihovnu o pár stovkách her? Navíc distributoři preferují DRM, na GoGu není zdaleka taková nabídka jako na Steamu. Většina lidí o GoGu ani neví, ber to tak, a Steam je prostě zlatá klec, ale o té až po večerníčku.
            • ucho
              s tím GOGem mícháš jablka s hruškami. není to tak triviální, jak si myslíš. GOG zatím dokazuje hlavně to, že lidem DRM nevadí (protože upřednostňují Steam).
    • ucho
      Určitě to není tak jednoznačné a jednoduché. Jsou hry, které to nijak neovlivní, jsou hry, kterým to v prodejích pomoct může, a jsou hry, kterým to určitě prodeje zmenší a zisk pak bude taky menší, než by mohl být. Záleží to na mnoha faktorech, ne jen na tom, jak moc se ta hra pirátí.
      A vzhledem k tomu, jaký typ hry The Witness je (tedy nejde hru vyloženě pro masy), tak tam je větší pravděpodobnost, že to pirátství by mohlo mít negativní dopad. Nedejbože, kdyby to ti piráti všude na internetu kritizovali.
      Ve zkratce, tvé tvrzení taky nemáš nijak podložené, je to jen jiný názor (to samé můj příspěvek). Záleží jen na tom, kolik věcí vezmeš v úvahu.
      A tvrzení, že se něco prodává velmi dobře? Velmi relativní a je to navíc informace, která sama o sobě může ovlivnit prodeje. Když lidi někde budou číst, že se něco dobře prodává, koupí si to. Když lidé budou číst, že se něco hodně stahuje, stáhnou si to. Takhle průměrný člověk funguje :) Bohužel je to tak i s volbami politických stran.
      • MickeyMutant
        Pokud píšeš, že The Witness není hra vysloveně pro masy, pak by mně právě přišlo logické, že větší rozšíření a reklama by zájem těch mas mohly upoutat.
        • ucho
          Ne, u tohoto typu her to neplatí. Jde o specifickou logickou hru. To není hlavní proud, po kterém ti skočí většina hráčů, kteří některé věci kupují už jen kvůli značce. Tedy i když o tom budou lidé mluvit pozitivně, lidi, které logické věci neberou, si stále budou říkat, že to není hra pro ně (už když mrkneš na gameplaye, dojde ti, že je to poměrně specifická hra, která celkem velkou množinu hráčů mine, protože nepatří mezi věci, které běžně hrajou). A další slabinou The Witness je to, že vývoj nebyl určitě levný, protože trval relativně dlouho. Patří to prostě mezi rizikovější projekty, kde je návratnost nejistá. Být to jen na PC, tak bych věřil i tomu, že to bude z pohledu návratnosti průšvih.
          • MickeyMutant
            Netvrdím, že to najednou začne hrát polovina lidí, která by o tuhle hru nezavadila, jen proto, že si ji kámoš stáhnul z torrentu, zahrál, vychválil a doporučil. Ale právě proto, že lidí, kteří by se jinak o hru třeba vůbec nezajímali, je obrovská masa, tak byť by se mezi nimi našlo jen malé procento, je to ve výsledku množství, co může podstatně oživit prodeje, tipuju.
    • Draken69CZ
      Podle mě dost scestný názor stejně jako když firma udává kolik se toho stáhlo a o kolik tím tedy přišli peněz.
      • MickeyMutant
        Podle mě stejně těžce prokazatelný jako názor opačný. Tohle půjde exaktně změřit jen velmi blbě.
        • Pirátství bude vždy ztrátové pro titul to je logický a dle rozumu (pozor nezaměňovat s tím, že počet pirátských kopií = ztráta, to NE to je známé). A to se nemusí nijak prokazovat... Ten tvůj názor je zcestný, že díky upirátěné hře se to dozví více lidí a tím si ji i více koupí... Jasně, u pár promile procent možná ano, ale ty opomíjíš jeden fakt. A sice, že upirátěná hraje RAKOVINA, kdy se hra pirátí rychlostí světla a rozlézá do celého světa rychlostí blesku a exponenciálně roste podíl pirátské verze... NIKDY ti nepřebije to, že si ji o trochu více lidí koupí díky tomu...
          • To je jen tvuj nazor, pred par lety ubisoft presel z zadne ochrany ve hrach na tehdy neprolomitelnou vzdy online ochranu. Vysledek je pokles o 90% prodeju PC her a zadny vzrust prodeju na konzole.

            Koukni se taky treba na steam. Opet pred par lety zacali prodavat na Ruskem trhu, kde je z evropy suverene nejvic piratu. Vzhledem k tomu, ze ale nabizeli dobry servis za malo penez. Tak je pro ne Rusko nejlukrativnejsi a nejvydelecnejsi trh z cele evropy.

            Tenhle tvuj nazor je casty vykrik ruznych vydavatelu, kteri obhajuji jejich strasnou podporu nebo kvalitu vysledne hry. Jen mam dojem, ze ani oni tem vykrikum nejak neveri.
          • Před 4 lety se všude psalo (i zde na GAMES), že na 3 prodané hry legálně je 100 pirátských. Takže na 3 000 prodaných kopií je 300 000 pirátských stažení. Z těch 300 000 stažených kdyby 4/5 lidí (240 000) si hru nekoupili kdyby hry nešli pirátit, tak stále tu je 1/5 (60 000) pirátů co by si hru i koupili kdyby nešla pirátit. Rakovina. Ten vývojář má pravdu.
            • Ano, jsem v mysleni slabsi. Rekl nekdo kdo nezvlada 3000*33 *5*
            • Tak ty už jsi prokázal, že jsi v myšlení slabší, takže se nedivím. *4* Myslím, že jsem ještě podcenil poměr na 3 legální hry je 10 pirátských... A ať už čísla jsou jakákoliv jsou vždy vysoká pro piráty (uvidíme jak ta nejnovější generace DENUVA). Takže rakovina to je, to nezmění nic. *4*
            • Rakovina jsou lidi jako ty, cpou lidem naprosto zvracenou myslenku, ktera se do kramu hodi jen urcite skupine lidi a jeste ani nemaji argument co by daval smysl, jen placani. *3*
            • Jo má to být na 3000 je 100 000 pirátských. Takže ta 1/5 je 20 000 ok, to se omlouvám. Každopádně Xardasi jsi úplně hloupoučkej... Ale úplně... Jak to můžeš brát doslova a pasovat to na každou hru? Za prvé to je na PC hry kde pirátění je snažší, za další to je na hru, která třeba nemá žádnou ochranu, a za třetí tohle se psalo před 4 lety všude (Games, Bonusweb), takže dnes s Denuvem to asi logicky neplatí (i měsíc pozdější prolomení nahrává prodejům). A já si myslím, že stačí i prostý rozum aby člověk chápal, že na to stáhnout hru a spustit nemusí být člověk nějak zvlášť počítačově znalý, navíc když nemusí za hru platit. Takže ikdyby poměr byl 10x lepší než před těmi 4 lety (na 3 legály 10 pirátů) je pirátění stále rakovina
            • Jasne, ani neumis pocitat. 3000*100/3 urcite bude 300k. Navic placas nesmysly. Hru co proda 30M kopii by pak hrala z warezu miliarda lidi? Trololol.
            • MickeyMutant
              Nemáš čísla, jen dojmy.
  • EA: Koncem roku 2015 našlo svého majitele již 55 milionů konzolí PS4 a Xbox One - toto číslo by odpovídalo sumě cca 36 milionů PS4 a 19 milionů Xbox One.

    Heh, je dobrý vidět, jak se prorokování konce konzolí naštěstí nesplnilo a daří se jim tak ještě lépe než té generaci předchozí.
    • Mart9
      PS4 je super věc, nejlepší doplněk k pracovnímu PC.
      • Draken69CZ
        A co pak k hernímu PC to je teprve super doplněk.
        • Mart9
          To je každého věc. Já makám celý den u kompu, takže mi docela vyhovuje přesunout se odreagovat k PS4, místo toho, abych na monitoru jen vypnul pracovní nástroj a zapnul hru.
        • Taky fajn, ale tak nějak jsem došel k názoru, že alespoň pro mě nemá smysl mít k velké konzoli herní PC, když zatím všechny hry, které mě zajímají, rozjedu buď na konzoli anebo pokud neexistuje konzolová verze(takže tak 5 her), tak se ještě nestalo, že bych něco nerozjel na tý mojí 4 roky starý PC šunce.
          • Draken69CZ
            Proč ne každému vyhovuje něco jiného, já mám konzole pouze na exkluzivní hry.
    • lip? ps3 se udajne prodalo 80 milionu, ps4 uz je u konce s dechem a nema jeste ani pulku a pritom je zrala leda tak do srotu *5*
      • PS4 se prodává na úrovni PS2, pokud vydrží tempo, tak to bude kolem 120 mega...

        Jinak z tebe ty mindráčky jenom stříkají :)
        • A neni ten pocet zpusobeny taky tim, ze se to prodavalo prez desetileti a tak spousta tech konzoli mezitim odesla a hraci si ji museli koupit zas ?
        • pravda je, ze ps4 by si koupil jen pitomec. zadna vyhoda.
          • sakra. jedna vyhoda tam je. Bloodborne. tak pardon
        • 120? ja myslel, ze aspon pocitat umis

          to by se muselo prodavat dalsich 5 let prakticky stejnym tempem
          • PS2 se prodalo 155 a měla dost podobný nástup, navíc to tempo určitě vydrží, spíše naopak bude zrychlovat díky Uncharted 4, očekávám velký růst v tomto roce.
            • Ach bože. Tak najednou jsme u životního cyklu. Jak příhodné najednou vzpomenout životní cyklus, i když o tom debata nebyla. Tak dobře zahrajeme si tvoji hru. Tak životní cyklus podle tebe končí kdy? I kdyby končil koncem roku 2006(což samozřejmě nekončí), tak se tu hádáš kvůli pěti milionům. Normální asi nejsi, co? PC ti leze na mozek. Zkus jít dál od obrazovky, už z toho magoříš....
            • mluvilo se o zivotnim cyklu, kterej konci nastupem dalsi generace, to nemelo ani 120

              pokud bude dalsi generace schopna provozovat hry z ty soucasny, soucasnou uz si koupi jenom blazen

              a tenhle cyklus nebude trvat 7 let, neni k tomu duvod, kdyz upgrade nebude znamenat vsechno predelat
            • to je dosti marné spíše od tebe. 2012 je poslední součet na wiki, v roce 2008 už bylo hrubě přes 120 mega, takže dost té fabulace, střílíš do vlastních řád...
            • 155 za 12 let, dalsi marnej pokus
  • jindra.veliky

    Next Car Game: Wreckfest

    Nevite nekdo, co se stalo s tou hrou? Koukl jsem se ted na steamu do uzivatelskejch recenzi a je na to strasnej hate. Pritom jsem hral to ukazkovy demo a vypadalo to uplně paradne. *13*
    • Víc jak půl roku se nic nedělo ale to bylo tím, že vývojáři museli předělat celý engine. Poslední dobou však vyšlo plno updatů plných nového obsahu.
      • museli predelat? taky jsem hral nakou verzi pred rokem a bylo to vyborny, chvili mi i trvalo nez jsem dokazal krouzenim vyhrat
      • Lukass
        No nato ze mela hra vyjit v roce 2015 hodne dobry *1*
  • WhySoSad
    Tady je to avizovaný video z bety The Division. Úplně odvařenej z toho nejsem... Však podívejte se sami. Chystám potom ještě jedno z Dark Zone.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z7C2sw25wp4
    • p.s.
      inak ten hud vychádza z vojenskej helmy buducnosti kde bude vojak vidieť rozne informacie o bojisku a podobne to bolo aj v ghost recon
      • ale je pravda že je tam toho až moc
    • Ten hud tomu dodáva taký futuristický nadych, mne sa to páči. grafika je úžasna. hrateľnost komentovať nebudem
    • Lukyz
      Tak já jsem tomu dal zatím cca 3-4h a ačkoliv mě to na zadek taky zrovna neposadilo, tak musím říct, že se celkem slušně bavím. Zatím to na mě působí jako TPS MMO, ale konečně mimo fantasy žánr a v pro mě zajímavém prostředí. Plnění misí a sbíraní equipu je zatím fajn.
      Obětuju tomu víkend a možná jim za to v březnu toho Palackýho dám *15*
      Od toho mě zatím dost odrazuje velkej počet už oznámenýho dodatečnýho / placenýho obsahu ještě před vydáním samotné hry... Každopádně to zatím úplně nezatracuju.
      • Kozy
        Zatím to na mě působí jako TPS MMO
        Taky co jinýho by to mělo bejt *1*
        Ale jo, taky musim přiznat že mě to baví a to šel hype mimo mě.
  • wolfenstein new order v tom vezen The Eisenwald Prison)
    nemuzu zabit toho obrnenyho psa ...pisou tam at ho zabiju ve spanku ale ten cokl je vzhuru a vzdycky me sejme,..co mam delat????? ---dik za radu
    • frag.ment
      Já mám jinej problém s New Order.. včera jsem to po dlouhé době zapnul a zjistil jsem, že nemám uložené žádné pozice a všechny kapitoly kromě 1 a 2 jsou zamknuté, jako bych to vůbec nehrál. Předtím jsem to hrál od začátku na jeden zátah až do bodu, kde se probudím po přeoperování na mutanta. Od té doby jsem to neměl puštěné, takže jsem si toho neměl jak všimnout. Jedná se o PS4 verzi original na DVD bez datadisku. Nevíte někdo, čím to je? Rebuild databáze jsem zkoušel a nic.
    • a plížíš se k němu? tuším, že do tý doby to není potřeba, zapni plížení a pes se nevzbudí, když se přiblížíš s kudlou v ruce, objeví se nabídka tichýho zaříznutí, šmejda jednoho...
      • Díky za to, že místo blbejch keců normálně poradíš kolegovi. *4*
  • ucho

    Toby: Secret Mine

    zaplať, kolik chceš (minimum je 1 dolar pro steam key)
    kraťoučká česká hra, ale podle traileru mi přijde, že si ty peníze zaslouží:

    https://indiegamestand.com/deal/#details
    • Jeden dolár je dosť. Keby mi milión ľudí dalo jeden dolár, budem milionár. Úprimne, neviem či by som to hral aj keby to bolo zadarmo.
      • ucho
        tak to už je na zvážení každého, kolik je ochotný za něco takového zaplatit. herní doba má být jen kolem 2 hodin, takže rychlá jednohubka, kterou nebude problém proběhnout. za to, kolik to muselo dát práce (a vizuál vypadá povedeně), je nakonec i ten dolar skoro výsměch autorovi, ale přijde mi lepší ho podpořit takto než nijak :)
        • solomon.short
          ja koupil i s extras, tedy 1.77. soundtrack je dle meho hodne povedeny
      • taky to asi nebudu hrát, hlavně je to fakt hodně kopírka Limba, ale co, minimálně tomu člověku nechybí píle a schopnost dotáhnout to do konce a vydat... třeba to příště bude něco originálnějšího a mýmu srdci bližšího :)
      • solomon.short
        tak neco vytvor a kdyz to bude stat aspon za dolar, tak ti ho poslu
    • solomon.short
      taky koupeno, dekuji za tip :)
    • koupeno, v tomto jsem vlastenec
      • To jo no, ten dolar z bundlu misto ceny 10 euro na Steamu, to jim moc pomuze, ty vlastence *15* *15*
        • ucho
          steam si bere tak 30 % (u indiegamestand to snad nepřesáhne 20 %) a pokud se o hře hodně v dobrém nemluví, tak má za těch 10 eur minimální prodeje a jedinou šancí k nějakému výdělku je to, aby se na steamu dostala do akce a byla vidět. a ve finále až to bude na steamu v akci, tak to bude za obdobné peníze. na PC je takových hříček tuna a je celkem obtížné prorazit, takže lepší prodat to za málo než vůbec.
          v minulosti na tomhle celkem pohořel Shuggy a to je mega nářezová hra.
          • kdyz se matlali s dvema verzema na starou a soucasnou generaci, tak proti tomu dat do hry detekci hw a podle toho zapnout nastaveni pro ps4 nebo ps5 zvladnou s prstem v nose
        • dal jsem jim dolar, ale kdyby to nebylo český, nekoupil bych to vůbec... takže je tu rozdíl mezi 0 a 1 :)
  • WhySoSad
    Tak v betě Division odehrána asi hodina a půl a nějak mě to nepřesvědčilo, obyčejná online střílečka v repetetivních kulisách New Yorku, nahodím odpoledně video na youtube...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit