Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • VaZqeZ_EU
    Vampiric Corruption: https://www.youtube.com/watch?v=g6PPH4GkEM8
  • Otázka. Aj v tomto diely TW sa dá brána prelomiť iba obyčajnými fakľami? (Trapas storočia od čias Rome 2)
  • Krescz
    to obléhání vypadá nejlépe ze všech total waru *14* , do Warhammeru nevidím, ale začíná se mi líbit
    ...btw nedokážu si představit jak budou nemrtví bránit město když nemají moc střeleckých jednotek
    • peaNutz
      Na pohled to vypadá dobře ale realita je taková že postrádá jakoukoliv taktiku. Tím že bude dostupná jen malá část zdi tak půjde o to se jen přehrnout přes zeď do středu. Ale hlavní strašák je v tom že podle všeho budou mít všechna města naprosto identickou mapu jen se budou lišit kosmeticky. Tím pádem každá bitva bude téměř identická.
    • Veskoslav
      Tak počkáš na to, až k Tobě přijdou. Stejně se tam musíš vydat, takže střelecké jednotky sice nemají, ale nemyslím si, že by to byl problém.

https://www.youtube.com/watch?v=T8hp08qsnXg
      Tady máš video, jak útočí upíři na jedno ze sylvánských měst:)
      • Krescz
        spokojenost :D
  • Veskoslav
    Jinak psal jsem to i jinde, ale Polaris opět má právě práva na vydávání knih v češtině (navíc cena je taky jinde, takový Gotrek 1. kniha stojí i s dovozem necelých 16 liber např). Takže první na řadě je dotisk těch knih, co chybí viz. 1, 7 a 9 kniha o Gotrekovi atd. A pak se jde na zbylé knihy jako série o Šedém věštci, ukončení série o Gotrekovi atd.
    • Morraw
      No kéžby se to dalo někde koupit jako komplet. Alespoň první část od Kinga.
      • Veskoslav
        Jednu dobu to měl Librex, prvních 6 knih v edici. Tenkrát se mi to nechtělo kupovat *1*
    • solomon.short
      Super zprava. Dik.
  • Ještě že ne nekromantem Kellnerem
  • solomon.short
    Priznejme si, horsi by bylo kdyby ghulove litali a draci chodili...
    • Sr_Lobo
      Neboj, Bethesda plánuje exkluzivní DLC s touhle featurou *15*
  • Veskoslav
    Jenom taková menší drobnost. Jak můžete proklít Ghúla, který je proklet Chaosem, protože okusil lidské maso a stala se z něj téměř nemyslící polomrtvá lidská troska? Tam by se hodil spíše výraz očistit, protože proklít proklenou jednotku je asi stejně účinné jako použít Nivea krém na obličej zombii:) Navíc lovci čarodějnic nemohou proklít, pouze očistit mečem a ohněm:) Lovci nejsou magické jednotky a pokud vím ani nikdy nebyly. Kdyby mohli, tak upálí i říšské mágy či alchymisty.
    • úplne offtopic, ale zdá sa, že máš prehľad... chcem začať so svetom warhammer - kde? ktorá knižná séria ma uvedie do sveta, alebo je to úplne jedno? popravde, nechce sa mi listovať internetom, chcem svet spoznať cez knihy, nie cez wiki a youtube.
      vďaka
      P.S.: vopred upozorňujem, že knihy používam na oddych, takže si to budem "przniť/užívať v českom preklade- prosím, nekameňovať :)
      • Sr_Lobo
        Este se mi taky moc libily knizky UIrikova Kladiva a Jízda mrtvých.
        Ale jak rikaj vsichni urcite zacit Gotrekem - pamatuju si jak kdyz se nam poprvy dostala do ruky prvni knizka cetli sme si to s brachou pred spanim cca pred 17ti lety ... kdyz mi pak nekdo ukazoval ve tride velkou novinku - Harryho Pottera tak sem fakt nechapal jak to muze nekdo cist (nic proti samozrejme *3*
        • tak ja môžem čítať skoro všetko. čestne, harryho som nedokázal pretrpieť, skončil som druhou knihou a zbytok dorazili filmy :)
          ale inak fantasy a sci-fi zvládam aj hodne brakové, takže nemám strach o kvalitu kníh. skôr o ten svet, aby ma chytil. vďaka aj tebe za tipy
      • solomon.short
        Pokud klasicky warhammer, tak asi Gotrek a Felix. Zabijec trollu, zabijec skavenu atd.
        • vďaka. zhodli ste sa viacerí, tak je jasné, kam treba mieriť.
      • Veskoslav
        No jedno, některé na sebe navazují, jiné vysvětlují atd.

Osobně bych začal sérií o Gotrekovi. První knížkou, co u nás vyšla je Zabíječ trolů. Celkově vyšlo 12 knížek v češtině, další se plánují. Jedna z postav v této sérii je pak v knižní sérii Thanquol a Kostilam. U nás zatím vyšel první díl česky. Tím bych osobně začal. Pokud se ti pak bude líbit styl vyprávění od 7. knihy Zabíječ obrů atd. tak je tady série od stejného autora Černá srdce. Místy hodně krutá i jednoduchá série, která se pomalu rozjíždí, ale 2. díl této sério považuji za ten lepší, co se vyskytuje ve světě Warhammeru. Pokud máš rád své temné já a zajímáš se o druhou stranu mince světa Warhammeru, tak doporučuji Malus Temná čepel. 5 knížek o světě Temných elfů.

Pokud máš v knihách rád ženské jako hlavní hrdinky a je libo upíra, tak Genevieve Dieudonne. Bohužel tato série nepatří mezi něco, co by bylo skvělé, je to průměr. Ale osvětlí to některá místa, která lze najít ve světe Warhammeru.

Poslední dvě série, co bych doporučil, tak je Čas legend. Popisuje, kdo a kde se vzal Sigmar atd. Krvavé, kruté a brutální počátku Císařství, Kislevu atd. Prostě jak ten svět vznikl.

Jako poslední bych pak doporučil sérii o Kondradovi s názvem Sága o Konradovi. Tam je nejlepší knížka první, zbylé dva díly lepší průměr, ale nedosahují kvality 1. dílu. Takže osobně doporučuji začít se sérií o Gotrekovi, ta dostatečně uvede do světa Warhammeru, protože hrdinové navštíví defacto všechny části tohoto zvláštního světa. Další výběr je pak na Tobě, co Tě zajímá:)
        • fuu.. vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď :)
          ja čítam ako stroj, mám slušnú spotrebu kníh, takže dokážem "pretrpieť" aj menej záživné, alebo priemerné kusy, ak sú zo sveta, ktorý ma baví - za všetko hovorí to, že som schopný čítať legendy o drizztovi, čož je séria hodne nevyváženej kvality (a už vôbec nie pre dospelých :) ).
          + práve čo som počul, tak svet warhammeru je dosť drsný a nemazlí sa. presne na také niečo mám chuť. bude páčiť, bude, nebude, nebude. určite tomu ale dám šancu.
          ešte raz vďaka.
          • Veskoslav
            No jelikož každý měsíc překročím svůj 800 Kč limit na knihy, tak se teď krotím:) Čtečku a "pirátské" knihy mám, ale pro mě osobně je lepší ta vazba. Jinak Warhammer. No není to pohádková fantasy jako například Lotr. Každý tam zabije každého, každý zradí každého a když může, tak Chaos pomůže i za cenu vlastní duše. Teoreticky tam kladný není nikdo *1* Osobně jsem začal číst, když to začalo vycházet, do toho se mi pletl Potter atd. Co u nás vyšlo v češtině, tak jsem přečetl. Jak píšou i ostatní, doporučuji zabrousit i do Warhammeru 40 000, ten se narozdíl od Warhammeru odehrává v našem reálném světě zasazené do světa fantasy/sci-fi:)
            • práve po tom teraz idem. ja mám rád to klasické fantasy, kde je jasne hranené zlo a dobro. taká pohodová oddychovka, jasné čisté tvary, útek z našej reality. no občas treba zmenu. kľudne sa definujem aj so "zlým" hrdinom, ak bude zasadený do logického a fungujúceho sveta a nebude zlý samoúčelne. a aj z toho, ako tu ty stále peskuješ túto hru sa mi zdá, že svet warhammer toto splní.

uvidíme, na reálny svet a sci-fi (W40 000 tak nejak znie) mám zoznam "prečítaj" celkom prehustený. ani nad warhammerom by som neuvažoval, ak by sa mi teraz aktuálne nezajedala tá "rozprávková" fantasy. a opäť čítať zaklínača alebo LotR po XY-té... to už vážne nedám (tak dva-tri roky pauza).
              ak ma chytí svet, tak to budem brať od radu a určite neobídem nič.
        • celkom dobra je aj ten dvojdiel z prostredia Ulthuanu...a ten Sigmar je ale hrozny
          • Veskoslav
            No první díl je hrozný, ale druhý je podle mě skvělý. První jsem přetrpěl, abych se dostal k tomu druhému:)
            • Veskoslav
              A hlavně napíšeš jaká je ve skutečnosti *1*
            • Sr_Lobo
              Skaven: mel bych strach, ze i kdyz pisou ze by to melo bejt pro "practical use", takze pivo ti z toho bude smrdet anebo bude mit pachut - leda ze bys pil Staropramen nebo Gambac - to by to pak bylo jedno *15*.
              Kdyby to bylo z pravy rohoviny tak staci do toho nalejt ocet na nekolik dnu a pak radne vyplachnout NEsaponatovou vodou. Kazdopadne jestli do toho pudes, mas muj obdiv a doufam ze si celou edici uzijes *5*
            • ja prave ten roh chcem realne vyuzivat, na pivo, a ten prsten dam svojej milej (ak jej bude sediet):)
              a Gotreka a Felixa mi bratm vyfarbil, je v tom dobry
            • Veskoslav
              Já jsem chvíli nad tím taky uvažoval, ale nechce se mi dávat tolik peněz. Navíc kdyby tam byla nějaká luxusní postavička, třeba "Gotrek", Troll či drak. Ale oni tam narvali roh na "pití", což se mi moc nelíbí. Takový Warhammer Online měl skvělou edici, levnou, jednoduchou a přitom pěknou.
            • ja som nedokazal ten prvy pretrpiet :))
              btw, som si objednal high king ediciu WH total war *1*
    • S tebou musí být zábava v hospodě.... a to jsem myslel, že TBBT je značně přehnaný. *7*
      • Veskoslav
        Jenom proto, že čtu Warhammer či jsem hrál jeho deskovky a znám to? Mimoto to se mám furt bavit o štětkách, mrdačkách, kolik jsem toho vypil atd? Nebo ty se nebavíš o hrách, filmech, dovolené atd? S tebou musí být "zábava" v hospodě nebo jsi spíš hodně omezený človíček:) A to je ještě horší.
        • Ne protože přehnaný puntičkářství zajímá málokoho. Okey já spíš chodím do kaváren/hospod (něco mezi). Bavím se o běžném životě, ale pokud sem do něčeho ponořen tak to vytahuji až ve chvíli kdy vím, že tu hloubku někdo ocení. Ale tady je vidět, že jsi publikum našel, takže proč ne... *3* Já jako běžný hráč Total waru to ale neocením.
          • Veskoslav
            Toto ale není klasický Total War. Bavíme se tady o světě Warhammeru, který má jasně daná pravidla atd. Navíc spousta hráčů této hry budou ti, co sérii TW v životě nehráli.
            • Veskoslav
              No hrát to jistě půjde. Ale magie atd. zde hrají velkou roli. Osobně mám po dlouhé době nějaký pre-order, tak pak můžu napsat, jaké to je pro normálního hráče TW a jestli to není příliš v pravidlech světa Warhammeru, kdyby ti to pomohlo:)
            • No pokud to půjde hrát i bez toho aniž bych věděl co můžeš proklít a co ne tak budu rád *2*
    • Ale to že tam choděj ghůlové a lítaj draci ti jinak přijde normální ?:D
      • Veskoslav
        Ano. Jedná se o universum Warhammeru .I když pravda, Ghúlové se spíše pohybují po čtyřech, kdy jsou rychlejší než po dvou jako jejich nemrtví příbuzní zombii. Navíc se podřizují jenom silné vůli, jinak většina "svobodných" Ghúlů se ponechala něco málo z lidství. Proto jsou schopni organizovaně útočit na města/vesnici v Sylvánii.
        • Lord Imperialní Kronikář Veskoslav z Trollsdorfu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit