Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Facebook, Oculus - to jsou nesmysly a zbytečnosti, hrám to nic nepřináší a jen to odčerpává energii a pozornost od skutečných her.

    Čím víc škody si navzájem způsobí, tím dřív od nich snad bude pokoj.
  • Jack1947
    Kterak zase někdy ukradl lopatičku a kyblíček někomu jinému... ale jo no i v okurkové sezoně je třeba trochu provýřit vody *2*

    To je trochu špionážní ne ? viní Carmacka z krádeže interních dokumentů"

    Vzpomínáte Snowden , Wikileaks Julian astrande... hmmm *12*
  • Tak co sa tyka Luckeyho tomu by som aj veril ze je via maskot ako niekto kto realne za celym Oculusom a VR stoji.On skor mohol byt kto dal dokopy spravnych ludi a navzajom skontaktoval.
    Co sa tyka Carmacka, tam mi to pride skor ze spravil skolacku chybu z pravnej neznaloati v pomeroch v ramci Zenimaxu a myslel si ze budu vzdy friendly a ked na to pride zo ho neoseru.Jednoducho povednane, ako byvali spolumajitel ID softu, v momente ked ho predal Zenimaxu,si mal uvedomit ze vsetko co v tej firme spravil a spraci, uz patri niekomu inemu.Jedna z prvych hier ktora podporovala Oculs a bol Doom3 BFG a na upravenom povodnom Doome3 este na E3 ukazoval Carmack na Luckeyho prototype VR okuliary moznosti VRka.Aj ked napisal ten engin a vymyslel cely ten kod, proste to uz patrilo Zenimaxu a nemohol si to len tak zobrat zo sebou, co asi spravil.No a Zenimax sa toho rychlo chytil kedze zasmdeli strasne peniaze od Facebooku naliate do Oculusu
  • O případu toho moc nevím, ale pracuju pro velkou mezinárodní společnost a řeknu vám, že tenhle postup ZeniMaxu je docela normální. Oni prostě čekali, jak se věc bude vyvíjet a až když se daly všechny informace dohromady, rozhodli se k právním krokům. Micky měl naprosto správný podotek. Fakt to není nic neobvyklého. Nehledal bych v tom ani nějakou záludnost či tak. Sbírali informace, čekali na vývoj situace a nakonec ve velkých firmách je to jak ve státní správě - než se něco stane, bude dít, trvá to fakt dlouho. Tyhle věci chvilku trvají.

    Já nestojím na ničí straně. Na druhou stranu doufám, že se odhalí nějaké zákulisní informace o vývoji OVR. Už ta zmínka o Luckym je fakt zajímavá.
    • Jack1947
      Lucky je jen prodejná děva co ani neumí udržet vlastní patent ( chápu love love cash cash more the better) toho bych sem netahal vůbec tak furt lepší makat v mezinárodní než nadnárodní ne ? *4*
      • Je to mozne ale nemyslim si, aj ked tie strasne prachy od FB by asi nalomili kazdeho. Skor si myslim a tak na mna posobi, ze je to taky mlady truhlik a snilek ktory mal strasne krasne idealisticke predstavy ale uz ho zacina zomielat korporatne myslenie a pristup. Proste mlady chalan ktoreho nieco bavilo, evidentne nadsenec a proste zhodou nahod sa mu podarilo dostat na vyslnie a tak nejak popri tom aj slusne zarobit. Len stale ma taky ten naivny detsky pohlad, preto obcas aj natrieska chujoviny, poslubuje kadeco a samozrejme ked to nevychadza alebo ho niekto z pozadia "usmerni" tak sa potom velice ospravedlnuje.
        Ostatne FB alebo korporatny pristup sa uz zacina slusne prejavovat - opatrne skusaju osetrit uzamknutie ich Oculus storu na ich hw, respektive tam predavane tituly aby fungovali len na Oculuse a sice po negativnej kritike to stiahli ale pochybujem ze sa toho uplne vzdali (v urcitom zmysle je to aj legitimny pristup ale ide skor o sposob). Tak isto sa zvysoka vysr*ali na podporu DK2 a pritom to nieje az tak stary kus zeleza. Chapem ze momentalne sa orientuju na CV1, lenze tam aj tak meskaju dodavky a velka cast vyvojarov ma prave DK2. Nedivil by som sa keby sa cast na nich vykaslala.
        • Jack1947
          Přesně tak prostě každej se dá koupit a nebo je na prodej, malýmu skrčkovy stoupla sláva do hlavy a když se nabídl facebook tak proč si nepodat ruce. ( dokonce se i by mohl vykašlat na ladění na pc) těch prašan může mít jak sněhu. ( trochu jako v politice dneska u nás).
  • Paul_cz
    Zenimax je cuntfirma, stačí se podívat jak jednali s Human Head, Inxile, Obsidianem či Arkane. Nepochybuju že jsou jen salty že jim Carmack pláchl a tak se chtějí na facebooku zahojit.
  • Jirx
    Jooo, to je další z těch případů, kdy vám z firmy odejde týpek, začne makat na svým projektu, pomocí know how, který získal svou praxí a prací pro vás (to je vcelku logický), začne být úspěšný, projekt dotáhne do konce a začne hrabat mega. A tak teda vy jakože to nééé, on si tehdá před lety přece ode mně vzal všechno to nejpodstatnější a bez toho by to neměl, takže když to teď má, tak si to vezmu zpět... A včetně toho všeho, co vybudoval/vymyslel/postavil/atd.

    Důkazy, jestli to know how ukradl firmě ilegálně na konci pracovního poměru byly už tehdy, a tehdy měla firma zakročit - jooo kdybych jen já byl soudce.

    *11*
    • MickeyMutant
      A co když na to přicházeli postupně, jak se objevovaly nové technické detaily Oculu? Co když až teprve ze samotného hardwaru a jeho podrobného rozboru pochopili, nakolik to vychází z jejich původního projektu a nakolik je to originální? Tohle nikdo neví a jestli se to dostane k soudu, tak teprv ten snad bude mít dost podkladů k posouzení. Zatím můžeme asi jenom tipovat.
      • Jirx
        Dobrá pointa. Na druhou stranu, pokud na to přicházeli postupně, mohli se ihned při prvním podezření ozvat - nejjednodušším způsobem - média. Veřejně nařknout někoho z něčeho není pro velké firmy nic neobvyklého, a tlak to na podezřelého (ať už právem nebo neprávem) vytvoří. Okamžitá reakce ZeniMaxu na první zmínky o Oculusu ve smyslu, že na tom ten člověk dělal, když pracoval u nich a odnesl si interní dokumentaci s sebou při výpovědi, by mohla způsobit postavení internetového lidu na stranu ZeniMaxu už kdysi dávno, a kdo ví, nějakej Carmack by teď bydlel pod mostem.
        • MickeyMutant
          Těžko říct, třeba si budovali silnou pozici pro spor. Internetová přízeň nebude v případě podobného multimilionového sporu tím hlavním, po čem by firma musela prahnout za každou cenu.

          Tyhle diskuze bez zásadních faktů zatím budou jen nekvalifikovanou soutěží popularity.
    • Still
      Typičtí zmrdi, pěkně si počkají, jestli se top pomocí "ukradených materiálu a know-how" podaří dotáhnout do konce a když jo, tak je zažaluju a budu chtít slíznout smetanu... Taky bych blil.
  • MickeyMutant
    "John Carmack během svých posledních dnů v ZeniMaxu zkopíroval tisíce dokumentů z firemního počítače na USB zařízení. Tyto soubory ani jejich kopie nikdy nevrátil..."

    Can we have our drawing of a spider back?
    • Hanzales
      Ani jsem nemusel klikat a hned se usmál :) Chvíli jsem pročítal tu žalobu, docela by bylo zajímavé sledovat ten soud jako seriál kdyby k němu došlo, tak jako tak když je šance vytřískat prachy a mít na právníky... Někdy přemýšlím, že si zajedu do améru něco udělat a někoho zažalovat za to že to nezabezpečil :)
      No držím palce asi Carmakovi, a jestli FB plácně něco zenimaxu, tak se nic moc nestane :)
      "Defendants now stand to realize billions of dollars in value from ZeniMax's sintellectual property. Defendants never obtained a license for the use of ZeniMax’s property, nor any right to sell or transfer it to third parties." To by museli mít hodně hustýho právníka aby to ze všech zůčastněných vytřískal a soudce i porota by museli být asi sjetí :)
      • Jack1947
        Jenže na to aby si do "Améru" mohl jet a udělat něco bys potřeboval nejdříve občanství a to je věru táhlá věc když nemáš nikoho kdo by se za tebe zaručil *3*
        • Hanzales
          Good point, to mně v tu chvíli nenapadlo že bych vlastně potřeboval mít i to americké občanství.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit